Çok Büyük Çıkmazdayım Yardımlarınıza İhtiyacım Var...

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

• Lütfen

OY: 9 81,8%
  • Yardımlarınızı bekliyorum

OY: 3 27,3%

• Ankete Katılan
    11
  • Anket Kapalı .
ne güzel

Ohooo gercekten bi ön yargı döz konusu deilmiş daha simdiden böyle bişeyi nefret dolu ve tepkili dile getirdiysen o iş yaş dıruyo sevgili arkadaşım

Oy vermek insani bir özgürlüktür kimse bir diğerinin oyuna karısamaz karısamadıgı gibi sorgulama hakkı dahi yoktur o kişinin bireysel ve şahsi kararıdır bu seni be aileni ilgilendirmez. 3 yıldır evliyim oncesindede 2 yıl flört ettim ne eşim ne ben kime verceksin oyunu hadi buna verelim demedi bende sormam banane birbirimizin fikrini biliriz saygı duyarız.

bende sizin ilk cümlenize katılıyorum çok büyük farklar olfuğunu da biliyorum zamanla göreceğim bazı şeyleri herşeyi daha tam olarak bilmiyorum

sevgilime nefret duymuyorum ama bu konuda hassasım ne güzel siz sorgulamıyorsunuz ama benım ve ailem için olay o kadar basit değil maalesef

şu dediğiniz cümle haddiniz olmayan bi cümle önce onu bi anlayın.bu ülkede sadece kürtler değil her görüşten insanlar eziyet gördü yıllarca hapis yattı tabii ki hiçbiribi tasvip etmiyorum ben şu partiye bu partiye versin demiyorum parti ismi de söylemiyorum özellikle farkındaysanız bu durumun hassasiyeti çok farklı anlayamamışsınız bu da sizin sorununuz

belki de öyle olabilir başta cok anlatmamıstı sonradan fikirleri değişti yani öyle söyledi kendisi ama yine de herşeyini anlatıyor sonra sorun çıkmasın diye hiç bilmiyorum

Siyasi görüşünden ziyade görüşünü savunma şekli önemlidir benim için. Günlük hayata yansıtan insanlardan uzak dururum. Eski nişanlımla yakın görüşe sahip olmamıza rağmen belirli gazeteleri okuması, belirli mekanlara gitmesi, çocuk ismi olarak belirli isimleri seçmesi, zıt görüşlere saygısız oluşu beni boğmuştu. Bu tarz koyu insanlarla hiç bir zaman anlaşamadım. Sizinki de böyleyse sorun olabilir ama değilse zannetmiyorum sorun çıksın.

kürt değilim türk değilim alevi değilim
başka biryerliyim bu sebeble bu ayrımcılıgı sonuna kadar yasamıs bırıyım
o sebeble bahsettıgın partıyı bıldım , acaba bendemı ona versem dıyede cok dusundum malum sebeblerden oturu . hatta soyle soylıyım basındakı adamıda cok zekı buluyorum en azından muhalefet partısının basındankınden daha zekı
neyse kısacası ben ılgılenmezdım bu durumla

kesinlikle ben kimsenin ırkına dil uzatmadım defalarca dile getirdim benim için sorun yok diye bir sürü yakın arkadaşım var bunu da söyledim hiçbir zaman sorun olmadı ilk cümlenize tamamen katılıyorum benim dediğim olay cok farklıydı hassasiyet gösterdiğim konu..

bende ilerde dediğiniz gibi sempatizan olmasından korkuyorum

anladım teşekkürler..

Valla okadar guzel yazmışsınki tebrik ediyorum arkadaşım

oy vermek mesele değil aslında ama hayat görüşleriniz temelde çok farklıysa ilerde sorun yaşarsınız. eşim eğer benimle tamamen zıt ve orta yolu bulamayacağımız görüşte bir adam olsa evlenmezdim kesinlikle. örneğin benim eşim asker. doğuda görevliyken çok zamanlar yaşadık ve o dönemde sosyal medyada eşimin kuzeni gelen şehit haberleri için "ohh ne güzel ne iyi oldu " vb tarzı şeyler paylaştı. o insanla görüşmüyoruz. parti tercihi bizi ilgilendirmez ama bizim için hassas olan bir konuda böyle davranması üzücüydü.

bende bu konuda hassasım ve neden hassas olduğumu daha önceki yanıtlarım da söyledim şu an sadece oy verecek olabilir ama ilerde aşırı bi sempati besleyip farklı şeylere yönelmesinden korkuyorum

Sevgili Louisa yaşınızın 19 olduğunu yeni fark ettim. Çok gençsiniz henüz, bu yüzden söz konusu parti hakkında önyargılarınız kaygılarınız olabilir. Ben Kürt değilim ve o partiye oy verdim. Tavsiyeleri pek dikkate almıyorsunuz, fakat ben yine de size ön yargılarınızı ve nefretinizi bir kenara bırakarak karşı tarafı da dinlemenizi öneririm. Bu ülkede hiçbir parti masum değil, biraz araştırırsanız hepsini bulabilirsiniz. Nefret duyduğunuz parti ile ilgili de araştırmalar yapabilirsiniz. Bir arkadaş Diyarbakır cezaevinden söz etmiş. Google yazıp bakın neler olmuş Diyarbakır cezaevinde. Cumartesi anneleri var mesela onları araştırın bu anneler kimdir nedir. Oğlunun kemiklerine razı gelecek analar var bu ülkede. Evet şehitlerimiz var bu ülkede onlarca yüzlerce... Hep yoksullar öldürüldü hep yoksullar çekti acıyı. Acı çekenlerin ezilenlerin arasında Kürtler de vardı Türkler de, hiçbiri diğerinden farklı değildi. Bunları araştırmanızı canı gönülden diliyorum ben eminim ki daha farkı düşüneceksiniz en azından o partiye oy veren insanların canavar olmadıklarını göreceksiniz buna çok inanıyorum. Dediğim gibi çok gençsiniz içinizdeki nefreti de çok iyi anlıyorum çünkü o nefretle büyütüldük hepimiz. Küçük güzel bir ülkemiz var biz birbirini sevmeye hazır insanlarız. Lütfen bu önerimi es geçmeyin. Sevgiler.

Son düzenleme:
ben herhangibir nefretle büyütülmedim annem babam benim yanımda siyaset konuşmayan insanlar herhangibirşey sorduğumda kendi fikirlerini dile getirmeyen insanlar çünkü her zaman kendim araştırayım düşüneyim kendi fikrimi kendim belirleyim isterler öncelikle bunu söyleyeyim ayrıca ben herhangibir parti sempatizanı değilim herhangibirşeye bağnaz bir şekilde kapılmııyorum savunduğum görüşün yanlışları varsa onu da görüyorum ya da savunmadığım bir fikrin doğrusu varsa onu da görüyorum ve takdir ediyorum yani bu olgunun yaşla bir alakası yok çünkü her ortamda bulunmuş bi insanım yaşadığım çevre ve şehir dolayısıyla araştırmayan okumayan bi insan da değilim bu ülkede her düşüncedeki gencin ne eziyetler cektiğini savunduğu görüş için hapis yattığını da biliyorum ama bu sizin dediğiniz gibi tek bir görüş değil bu ülkede devrimcisi de ülkücüsü de çekti benim hassasiyetimi hala anlayamadığınızı varsayıyorum ben sizi anlayabiliyorum sevgilimi de yaşadığı çevresi ve aile itibariyle anlıyorum neden böle düşündüğünü ama diyorum ki buna tahammül edemiyorum elinde kan olan insanları savunmasına her partinin geçmişi kirli ben hiçbirini de sevmem zaten ama bahsettiğimiz parti çok farklı çokkk her görüşten de arkadaşım var ayrıca hiçbiriyle siyaset konuşmam benim fikrimde değil diye tartışmam beni zerre ilgilendirmez çünkü adı üstünde arkadaş ama konu sevgili sevdiğin insan olunca olay farklı bi yere taşınıyor çünkü sürekli yanında olmasını istediğin insan ve bu yüzden sürekli fikir ayrılığına düşmek istemiyorum şu yüzden ki olay sadece o ve ben değil aileleri ne çabuk unutuveriyoruz ve şunu da söyleyeyim benim hassasiyet duyduğum konu gerçekten mühim burda açık açık yazamıyorum ama gördüğüm kadarıyla beni anlayanlar olmuş ne demek istediğimi endişlerimi anlayanlar olmuş olay o kadar derin ve hassas ki.bir de son kez şunu söylüyorum benden hep emapti yapmamı istemişsiniz evet ben empati yapıyorum ve hak veremiyorum ama bi kendinize dönüp baktığınızda empati yaptığınızı düşünüyor musunuz benim açımdan.bence yanıt olumsuz..

Sence bu kadar insan bahsettiğin partinin neden arkasından gidiyor ? Hepsi cani, cahil ve gerizekalı değil değil mi ? Bence insanları anlamaya çalış Acılarını geçmişlerini anlamaya çalış Bu konularda yazılmış milyon tane kitap vardır Anlamak için onları okumakla başlayabilirsin Başka pencerelerden bakmayı da öğrenmek lazım hayatta

kou sahıbı bısey sorabılır mıyım ?
yorumları tek tek okuyup takıp etmeye calısıyorum ama tek bırsey dıkkatımı cektı . her goruse nedense yorum yapan kısının tezını curutme amaclı cevap yazmıssınız .
onca uye yorum yapıyor ama sız ısrarla kendı fıkırlerınızı savunuyorsunuz . elbette kı kendı fıkırlerınızı savunun fakat yardım almak amaclı actıgınız bır konuda her goruse zıt cevap vermek bana pek dogru gelmedı acıkcası .

neyi çürütmeye calıstım ki anlamadım sağolsun arkadaşlar konulaı farklı yerlere çekmiş ırkçı diyen de olmuş SADECE KENDİMİ DOĞRU İFAEDE EDEBİLMEK İÇİN İNSANLAR BENİ YANLIŞ TANIMASIN DİYE MAALESEFKİ KENDİMİ KANITLAMA ÇABASINA GİRDİM olay bundan ibaret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…