- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
-
- Konu Sahibi LouisaClark
Keşke sizin gibi düşünen insanlar çoğalsa...Sevgili Louisa yaşınızın 19 olduğunu yeni fark ettim. Çok gençsiniz henüz, bu yüzden söz konusu parti hakkında önyargılarınız kaygılarınız olabilir. Ben Kürt değilim ve o partiye oy verdim. Tavsiyeleri pek dikkate almıyorsunuz, fakat ben yine de size ön yargılarınızı ve nefretinizi bir kenara bırakarak karşı tarafı da dinlemenizi öneririm. Bu ülkede hiçbir parti masum değil, biraz araştırırsanız hepsini bulabilirsiniz. Nefret duyduğunuz parti ile ilgili de araştırmalar yapabilirsiniz. Bir arkadaş Diyarbakır cezaevinden söz etmiş. Google yazıp bakın neler olmuş Diyarbakır cezaevinde. Cumartesi anneleri var mesela onları araştırın bu anneler kimdir nedir. Oğlunun kemiklerine razı gelecek analar var bu ülkede. Evet şehitlerimiz var bu ülkede onlarca yüzlerce... Hep yoksullar öldürüldü hep yoksullar çekti acıyı. Acı çekenlerin ezilenlerin arasında Kürtler de vardı Türkler de, hiçbiri diğerinden farklı değildi. Bunları araştırmanızı canı gönülden diliyorum ben eminim ki daha farkı düşüneceksiniz en azından o partiye oy veren insanların canavar olmadıklarını göreceksiniz buna çok inanıyorum. Dediğim gibi çok gençsiniz içinizdeki nefreti de çok iyi anlıyorum çünkü o nefretle büyütüldük hepimiz. Küçük güzel bir ülkemiz var biz birbirini sevmeye hazır insanlarız. Lütfen bu önerimi es geçmeyin. Sevgiler.
gerçekten seviyorum ama bu hassasiyet çok başka çok derine girmeden anlatmaya calısıyorum zaten.evet dediğinizden korkuyorum ama çok kısa bir sürede böyle fikirleri değiştiyse ilerde de olabilir hatta olur bana öyle geliyor ki olacak olan zaten o.belki şu anda fazla belli etmiyor ilerde daha çok gösterecek..Benim de erkek arkadaşımla siyasi görüşlerim farklıdır. Ama aramızda en ufak bir muhabbeti olmadı. Şakasına birkaç kere laflaştık o kadar. Bunları sorun yaparsan bu kadar, daha büyük sıkıntılar yaşadığınız da - Allah korusun- ne yapacaksın?
Senin nefret ettiğin bir partiyi tutuyor diye soğuman bence gerçekten sevmediğini gösterir. Öncelikle gerçekten seviyor muyum, sevmiyor muyum diye sor kendine
Edit: İlerde bu partiyi tutup çok fazla savunmasından korkuyorsun galiba az önce okuduğuma göre. Bence yapacak olsa şuanda da yapar. İnsanın içinde siyasi partisine çok büyük bir bağlılık varsa her yaşta vardır. Merak etme derim
Evet derdimi anlattım ama bazıları konuyu farklı yerlere çekmişler...o kadar sert düşünmesemde bende tahammül edemiyorum ama tahammül edemediğim yoldan geçen herhangibiri ya da arkadaşım değil söz konusu sevgilim.konusu açıldığında sürekli fikir ayrılığına düşüp birbirimizi kırmaktan ve ailelerin de çatışmaya girmesinden korkuyorum.dediğim gibi onla konuştuk bu meseleleri kendisi açtı konuyu kendisi anlattı hatta ben de kendimi anlattım ona.tek sıkıntı bu da değil işteanladım ben seni. sanane hangi partiden diyenlerde biraz daha saygılı olurlarsa sevinirim kız burada derdini paylaşmış. o partiye oy verenlerin pkk yandaşları olduğunu düşünüyorum açık konuşmak gerekirse rahatsız olmanda bu yüzdendir sanırım. bende asla ırk ayrımı yapmam ama çok kürt arkadaşım vardı eskiden üniversitede. yazın ne yapcaksın dediğimde napayım abimlerin yanına dağa çıkcam derlerdi. sen ona görüşünü bildir tek tahammül edemediğim şey bu partiye oy verilmesidir hangi tarafta olduğunu açıkça belirtir insanların diye anlat. fikir ayrılığınız devam ederse ve o sana epey büyük tepki verirse anla ki düşündüğün gibi ve ben yollarını ayır derim.
kürt olması sorun değil olsa başta kabul etmezdim kabul etmeden önce kendisi sorup konuştuğumuzda farklı demişti ama o zamandan bu yana fikirleri değişmiş ben bunu sorun ediyorum sadece ve çıkış kapısı bi orta yol bi çözüm arıyorum bu kadar basit..AYRICA FAŞİST FELAN DEĞİLİM HERKESE TEKER TEKER CEVAP VERİYORUM KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN YANLIŞ TANIMASIN DİYE SEVGİLİMİN KENDİSİ DİYOR BANA SEN FAŞİST IRKÇI Bİ İNSAN DEĞİLSİN BU YÜZDEN SEVİYORUM SENİ DİYE.ama bu durum farklı sürekli açıklama yapmama rağmen anlamakta güçlük çekip sürekli sürekli ahkam kesenler var..Ayrıl bence ben kürt olsam o partiye oy verirdim. Kürt olması sorun değil diyip durdun e allah razı olsun ama sorun işte gördüğün gibi bu yüzden ayrıl. Üstesinden gelemeyeceksin. Belki feodal yapısı vardır ailesinin senin ve babanın faşizan düşünceniz var bence olmaz bu is
bence en başından beri o partiyi tutuyodur o kesimler başka partiye oy vermezler. sen tepki veirirsin diye söyleyememiştir belkide. nereli sevgilinEvet derdimi anlattım ama bazıları konuyu farklı yerlere çekmişler...o kadar sert düşünmesemde bende tahammül edemiyorum ama tahammül edemediğim yoldan geçen herhangibiri ya da arkadaşım değil söz konusu sevgilim.konusu açıldığında sürekli fikir ayrılığına düşüp birbirimizi kırmaktan ve ailelerin de çatışmaya girmesinden korkuyorum.dediğim gibi onla konuştuk bu meseleleri kendisi açtı konuyu kendisi anlattı hatta ben de kendimi anlattım ona.tek sıkıntı bu da değil işte
kürt olması sorun değil olsa başta kabul etmezdim kabul etmeden önce kendisi sorup konuştuğumuzda farklı demişti ama o zamandan bu yana fikirleri değişmiş ben bunu sorun ediyorum sadece ve çıkış kapısı bi orta yol bi çözüm arıyorum bu kadar basit..AYRICA FAŞİST FELAN DEĞİLİM HERKESE TEKER TEKER CEVAP VERİYORUM KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN YANLIŞ TANIMASIN DİYE SEVGİLİMİN KENDİSİ DİYOR BANA SEN FAŞİST IRKÇI Bİ İNSAN DEĞİLSİN BU YÜZDEN SEVİYORUM SENİ DİYE.ama bu durum farklı sürekli açıklama yapmama rağmen anlamakta güçlük çekip sürekli sürekli ahkam kesenler var..
kesinlikle çok takıyorum hala çok seviyorum ama bu konudaki hassasiyetimden dolayı soğumak tabirini kulladım nasıl ki sevdiğiniz insan sizi kırdığında kötü bir söz söylediğinde içinizde bir soğukluk oluşuyorsa onun gibi işte..biliyorum çok çeşit insan oy veriyor benim eşcinsel arkadaşım oy veriyor mesela hatta birçoğu o partiye oy veriyor.ama benımki ön yargı değil bu konuda farklı bişey..Ahkam kesmek kimsenin haddine değil. Seni anlıyoruz aslında ama kendi mesajımda da belirttiğim gibi soğuman yersiz. Belki ufak tefek sorun olacaktır bu konu aranızda ama emin ol sadece ufak tefek...
Kafana çok taktığın için belki de bu kadar kuşkuya düşüyorsun, ama belli ki anlayışlı bi sevgilin var. O yüzden bu konulara çok girmeyeceğini düşünüyorum.
Ayrıca o parti sadece o grubu temsil etmiyor ki bu önyargıyı da kafandan at :)
İnşallah hayırlısı olur hakkınızda
bana da bazen öyle geliyor ama yalan söyleyeceğini sanmıyorum..urfalı.çok sevdiğim insanlar tandım urfalı üniversiteden sevgilimi de seviyorum ama bu durumda naparım bilmiyorum..bence en başından beri o partiyi tutuyodur o kesimler başka partiye oy vermezler. sen tepki veirirsin diye söyleyememiştir belkide. nereli sevgilin
haklı olabilirsiniz :)) ama demek istediğim şuydu benim tabii kültür farklılıları da sorun çıkaracaktır ama ben bunu bile göze almıştım demek istedim düşünmek istemiyordum..o yüzden.gecen sene bi arkadaşım da liseden mezun olur olmaz kaçarak evlendi seviyordu kürttü aynı zamanda da üniversite okuyor şu an.o da çok zor şeyler atlattı.kınası düğünü derken çok farklılıklar ve sorunlar yaşadılar biliyorum..Bizim ülkemizin problemi bu. Siyaset yasantimizin olmazsa olmazi kimliğimizi bizi biz yapan şeyi siyasetle tanımlıyoruz ve buda sadece bölüp parçalıyor bizi. Halbuki devlet siyaset yapar dünyanın bir çok yerinde insanlar oy verirler o kadar. Kimse kimin nolduğuna bakmaz ötekileştirmez.
Kültür farkı desen anlardım çünkü yakın arkadaşım kürt biriyle evlendi kendisi çok mutlu ama onun düğününü kınasını çocucuğun ailesini gördüğümde ben zorlandım resmen :) Öyle bir evlilik yapamacağımı anlamıştım.
Ama siyasi parti diyorsun. İnsanın fikirleri değişir, siyasette çok değişken bir şey.Bu gün ak dediğiniz yarın kara olabiliyor. Eğer sevgilinizin karakterinden ve sevgisinden eminseniz neden bu kadar bunu dert ediyorsunuz?
Benimde eşimle siyasi düşüncelerim farklı. Hemde evlenmeden önce aynı şeyleri düşünüyorduk ama şimdi tamamen farklıyız. Boşanalım mı? Tartışmayıp konuşmuyoruz. Oylarımızı bile sormuyoruz. Hayırlısını dileyip geçiyoruz.
Velhasıl, sen daha çok gençsin, bir yıllanın hele, bir evlenmeye kalkın, bunu dert ettiğine gülersin :)
bana da bazen öyle geliyor ama yalan söyleyeceğini sanmıyorum..urfalı.çok sevdiğim insanlar tandım urfalı üniversiteden sevgilimi de seviyorum ama bu durumda naparım bilmiyorum..
kesinlikle urfa konusunda hemfikirim eski eniştem antepliydi ve urfayı az buçuk o yüzdeb biliyorum balıklı göl felan..aileler bi şekilde sıkıntı çıkaracak biliyorum hem benim ailem hem onun ailesi kendisi de dedi bunu ben de kendi ailemi tahmin edebiliyorum zaten..kürtler bide çok iyi insanlardır. gelenk görenekleri farklı ama biliyor musun hep kürt biriyle evlenmek istemişimdir:) hele ki urfa. urfaya ayrı bir hayranlığım vardır her yerdi dağ ova neresine hayransın derler ama öyle değil tabii. sevdiklerindede tam severler. siyaset konusuna fazla takılma bi zaman. ailenden yana sıkntı çıkarsa ailen karşısında durma asla. ailen ne derse onu yaparsın ama iki insan sevince ne siyasetin önemi kalıyor ne de gelenek farklarının
anladım ben seni. sanane hangi partiden diyenlerde biraz daha saygılı olurlarsa sevinirim kız burada derdini paylaşmış. o partiye oy verenlerin pkk yandaşları olduğunu düşünüyorum açık konuşmak gerekirse rahatsız olmanda bu yüzdendir sanırım. bende asla ırk ayrımı yapmam ama çok kürt arkadaşım vardı eskiden üniversitede. yazın ne yapcaksın dediğimde napayım abimlerin yanına dağa çıkcam derlerdi. sen ona görüşünü bildir tek tahammül edemediğim şey bu partiye oy verilmesidir hangi tarafta olduğunu açıkça belirtir insanların diye anlat. fikir ayrılığınız devam ederse ve o sana epey büyük tepki verirse anla ki düşündüğün gibi ve ben yollarını ayır derim.
kesinlikle çok takıyorum hala çok seviyorum ama bu konudaki hassasiyetimden dolayı soğumak tabirini kulladım nasıl ki sevdiğiniz insan sizi kırdığında kötü bir söz söylediğinde içinizde bir soğukluk oluşuyorsa onun gibi işte..biliyorum çok çeşit insan oy veriyor benim eşcinsel arkadaşım oy veriyor mesela hatta birçoğu o partiye oy veriyor.ama benımki ön yargı değil bu konuda farklı bişey..
o şimdiden anlatıyor ki bana herhangi bir sorun çıkmasın diye seviyorsak sorun yok diyor ama bu konuda hassasiyetimden dolayı ben onla aynı şeyi söyleyemiyorum maalesef..hayatımızın her alanında bu siyaset illeti olduğu için bi şekilde sürekli konusu açılıyor..haklılık payınız varInsanin oy verdigi siyasi pari onun dunya gorusunu yansitir.
mesela muhafazakar bir partiye oy veren insanla ben ne paylasabilirim? Taban tabana zittir cunku onunla benim hayata bakisimiz, dunya gorusumuz... ki arkadasim dedigim cok insanla yasadim bunu, benim arkasindan agladigim cenazeye, iyi olmus bir pislik temizlendi diyen, benim acima gulen insanla nasil ayni masaya oturur nasil ortak bir paydada bulusurum...
o yuzden siyaseti hayattan soyutlamak cok mumkun gelmiyor bana. Daha yeni tanisiyor sayilirsiniz, ben olsam bana bu kadar zıt goruste olan biriyle anlasamazdim.
umarım..Anlıyorum. Dediğim gibi aranızda saygı devam ederse ve bu konular gündeme gelmezse aranızda çok büyük aşılamaz engellerin olacağını sanmam :)