Çok Büyük Çıkmazdayım Yardımlarınıza İhtiyacım Var...

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

• Lütfen

OY: 9 81,8%
  • Yardımlarınızı bekliyorum

OY: 3 27,3%

• Ankete Katılan
    11
  • Anket Kapalı .
Aklindan icinden ne geciyorsa o sese kulak ver canim asla degisir gözuyle bakma.ne demisler can cikar huy cikmaz diye.burda evli o kadar kadin var sor bakim evlendikten sonra degisir dedigi huy un zerre kadar degistigini görmusmü.degismez canim degistiremezsin.gayet kisiligini ortaya koymus bir insan .ilk zamanlar yani sevgili donemleri bana gore dizi film gibi iyi gozukmek icin her iki tarafta oynar evlendiktn sonrada o film dizi biter.valla aklin beynin ne diyorsa ona hitap et.daha cok gencsinve okuyorsunda onunde uzun guzel yillarin var bir kisiye ve bir noktaya takilip kalma
teşekkür ederim canım fikirlerin için en hayırlısını isteyeceğim hallolur umarım

dıle dıne ırka onem vermeyecek kadar ılerı goruslu olup partı konusunda takılı kalman sasırtıcı bır durum .
elbette hazmademeyebılırsın fakat hepımızın sıyası gorusu var . hangı partı oldugu umrumda bıle degıl acıkcası .
Soyle dusun baban bıle kac yıllık karısının sıyası gorusune saygı duyuyorsa sende aynısını yapmalısın . Hee dersen kı benım ıcın cok buyuk bır sorun ya oturup konusun kendısınde o partıye karsı ılgı ceken ne ya da yol yakınken yollarınızı ayırın derım ben .

"Olgun çok güzel seviyor şevkat dolu çevresinde sevilen bir insan." diye tanımladığın insanla ilgili siyasi partiden girip, kaç kardeş olduklarından çıkmış olman ne demek biliyor musun? Biz daha yeniyiz, biliyorum ki bunlar ileride sorun olacak, o yüzden çıkmazdayım. Eğer zamanın olursa lütfen benim atmış olduğum mesajlara bir bak. Herkesle sizle bizli, ılımlıdır. Ama seviyorum diyip de eften püften şeyleri 3. Ayda bahane ediyorsan sana tavsiyem kendi yaklaşımına bakman. Şöyle diyeyim madem saygılı saygılı ; Size önerim çok genç bir bayansınız.ilk sevdiğiniz doğru eş olacak değildir. Kendinizi buna şartlamanız gereksiz. Akışına bırakın.

Bu konu "eften püften bir konu" değil öncelikle bunu netleştirmek lazım. Siyasi görüş , hele de bizim ulkemizde yasantimizi çok büyük bir parçası. Iki insan hayatını birlestirmeyi düşünüyorsa böyle önemli bir konuyu da hesaba katmak zorunda. Yol yakınken geri donmek , iş büyüdükten sonra donmekten daha az can acitir.

Senin için de çok üzüldüm canım, insallah hakkinda hayırlısı olur. Ama kesinlikle çok önemli bir konu, bunda haklısın. Ihmale gelmez. Ya aranizda konuşup anlaşacaksiniz, ya da seninle olmasa bile ailenle sorunlar yasayacak. Daha evlilik aşamasına gelmeden.

dıle dıne ırka onem vermeyecek kadar ılerı goruslu olup partı konusunda takılı kalman sasırtıcı bır durum .
elbette hazmademeyebılırsın fakat hepımızın sıyası gorusu var . hangı partı oldugu umrumda bıle degıl acıkcası .
Soyle dusun baban bıle kac yıllık karısının sıyası gorusune saygı duyuyorsa sende aynısını yapmalısın . Hee dersen kı benım ıcın cok buyuk bır sorun ya oturup konusun kendısınde o partıye karsı ılgı ceken ne ya da yol yakınken yollarınızı ayırın derım ben .
Annem bababm farklı şöyle ki ikisi de benim dediğim partiden değil ama farklılar eğer o şekilde olsaydı ki ben en başta farklı biliyordum biz sevgili olalı değişmiş fikirleri tahammül edebilirdim ama benim takıldığım nokta çok başka

Bu konu "eften püften bir konu" değil öncelikle bunu netleştirmek lazım. Siyasi görüş , hele de bizim ulkemizde yasantimizi çok büyük bir parçası. Iki insan hayatını birlestirmeyi düşünüyorsa böyle önemli bir konuyu da hesaba katmak zorunda. Yol yakınken geri donmek , iş büyüdükten sonra donmekten daha az can acitir.

Senin için de çok üzüldüm canım, insallah hakkinda hayırlısı olur. Ama kesinlikle çok önemli bir konu, bunda haklısın. Ihmale gelmez. Ya aranizda konuşup anlaşacaksiniz, ya da seninle olmasa bile ailenle sorunlar yasayacak. Daha evlilik aşamasına gelmeden.
Aynen öyle canım benim kastettiğim partiyi anladın sanırım.bende sevdiğim için bi şekilde tolerans göstersem ilerde ailem sıkıntı yaratır diye düşünüyorum sadece 'siyasi görüşünden dolayı'

hangı partıden bahsettıgınızı cok ıyı anladım ustune basa basa kurt demenızden .
yolsuzlardan hırsızlardan ayyaslardan sozde dındarlara verılen oylardan korkmuyosunuz da bır dahakı secımlere ben o partıye oy verebılırım dedı dıe mı korkuyosunuz
unutmayın kı solcular da daga cıkıyo sagcılarda daga cıkıyo ya da cok ıyı unıversıte mezunu ınsanlarda canlı bomba olabılıyo.
ya da soyle soylım o partının cok zıt bır partı gorusune sahıbım ama ornek vererek soylıcem chp lı de mhp lı de akp lı de ulkeyı bolme pesınde . bırakın adamın hangı partıye ılgı duydugunu da once nesıne ılgı duyuyo onu bı ogrenın derım ben..

ilerde üzelecegine simdiden üzül,ne olsa zaman gectikce baglaniyor insan, bu sorunu asilmaz görüyorsan kusura bakma ama sevgilimi birakamam diyemezsin. birakamam diyorsan da buna takilmicaksin.. hakkina hayirlisi olsun. ama ben kendim de bir yari kürt olarak o partinin adini duymaya tahammül edemiyorum seni anliyorum yani

hangı partıden bahsettıgınızı cok ıyı anladım ustune basa basa kurt demenızden .
yolsuzlardan hırsızlardan ayyaslardan sozde dındarlara verılen oylardan korkmuyosunuz da bır dahakı secımlere ben o partıye oy verebılırım dedı dıe mı korkuyosunuz
unutmayın kı solcular da daga cıkıyo sagcılarda daga cıkıyo ya da cok ıyı unıversıte mezunu ınsanlarda canlı bomba olabılıyo.
ya da soyle soylım o partının cok zıt bır partı gorusune sahıbım ama ornek vererek soylıcem chp lı de mhp lı de akp lı de ulkeyı bolme pesınde . bırakın adamın hangı partıye ılgı duydugunu da once nesıne ılgı duyuyo onu bı ogrenın derım ben..
ben dediğim gibi hiçbi partinin sempatizanı değilim sevmiyorum hiçbirini daha önce dediğim gibi o vermek için veriyorum biliyorum hepsinin ne halt olduğunu.kürt diye üstüne basa basa söyleme gibi amacım yoktu.başta da niyetimin kötü olmadığını belirttim zaten.yüzyüze konuşmam için en erken bi ay var telefonda da konusmak istemiyorum

ilerde üzelecegine simdiden üzül,ne olsa zaman gectikce baglaniyor insan, bu sorunu asilmaz görüyorsan kusura bakma ama sevgilimi birakamam diyemezsin. birakamam diyorsan da buna takilmicaksin.. hakkina hayirlisi olsun. ama ben kendim de bir yari kürt olarak o partinin adini duymaya tahammül edemiyorum seni anliyorum yani
beni anladığına sevindim aynı şekilde benimde tahammülsüzlüğüm var.bırakmak istemiyorum zerre istemiyorum ama herşey sevgi değilmiş.insan çok sevse bile böyle durumlarda durup düşünüyor ki benimki artık düşünmek değil farklı bi boyut aldı.hem sevip hemde bunu takmıyorum diyemiyorum elimden gelmiyor ne yapabilirim ki.ilerisinide düşümdüğümde ben tahammül göstersem bile ailem kafamı kurcalıyor

beni anladığına sevindim aynı şekilde benimde tahammülsüzlüğüm var.bırakmak istemiyorum zerre istemiyorum ama herşey sevgi değilmiş.insan çok sevse bile böyle durumlarda durup düşünüyor ki benimki artık düşünmek değil farklı bi boyut aldı.hem sevip hemde bunu takmıyorum diyemiyorum elimden gelmiyor ne yapabilirim ki.ilerisinide düşümdüğümde ben tahammül göstersem bile ailem kafamı kurcalıyor

fikirleri benle sevgili olduktan sonra degisti diyosun,sonra da degisebilir sonucta insanin siyasi görüsü de zamanla degisiyor sahsen benim degisti mesela. ama bu da ihtimal yani.. yine de ihtimalleri degerlendirmek yerine günümüzdeki mevcut duruma göre karar vermelisin,inan bana bi yerden sonra ask yerini aliskanliga birakinca hersey gözüne batiyor onun icin simdiden canini skan bi durumun icine girmemeni tavsiye edebilirim.

fikirleri benle sevgili olduktan sonra degisti diyosun,sonra da degisebilir sonucta insanin siyasi görüsü de zamanla degisiyor sahsen benim degisti mesela. ama bu da ihtimal yani.. yine de ihtimalleri degerlendirmek yerine günümüzdeki mevcut duruma göre karar vermelisin,inan bana bi yerden sonra ask yerini aliskanliga birakinca hersey gözüne batiyor onun icin simdiden canini skan bi durumun icine girmemeni tavsiye edebilirim.
kesinlikle şimdiden alıştım zaten seviyorum da zamanla herşeyin daha kötü olup gözüme batmasından korkuyorum kendimden korkuyorum onu üzmekten korkuyorum sorun da bu zaten

Canım sana şunu söyleyebilirim ki iş ciddiye binip evlilik yaklaştığında en ufak farklar bile sıkıntı oluyor dil din ırk önemsiz diyenlere bekara kadın boşamak kolay demek istiyorum ki bahsettiğin durum yabana atılacak bi şey değil siyasi görüş bir kişilik meselesidir evlilikte fikir birliği gereklidir

Canım sana şunu söyleyebilirim ki iş ciddiye binip evlilik yaklaştığında en ufak farklar bile sıkıntı oluyor dil din ırk önemsiz diyenlere bekara kadın boşamak kolay demek istiyorum ki bahsettiğin durum yabana atılacak bi şey değil siyasi görüş bir kişilik meselesidir evlilikte fikir birliği gereklidir
katılıyorum size bu yüzden kafam çok karışık

Canım benim arkadaşım da hemen hemen aynı durumdaydı ve asla kimse onay vermedi. Kız ayrıldı Allahtan. Üniversiteden bi arkadaşımda aynı senin gibi batıdan doğuya on kardeşli bi arkadaşla ailesi izin vermeyince gizlice evlendi. Ailesi evlatlıktan reddetti falan. Boşanma aşamasına gidip geliyorlar ve kız çok mutsuz.Bugün belki sorun olmaz ama
çocukların olunca herşey değişiyor.aileleriniz
bile çok farklı. Evlilik toz pembe gözlüklerle verilebilecek bi karar değil.her sorunun üstesinden geliriz masalı yalan. O sorunlar evliliği az yada çok yıpratıyor. Açıkçası benim naçizane düşüncem olumsuz. Daha yolun başındasın.

Canım benim arkadaşım da hemen hemen aynı durumdaydı ve asla kimse onay vermedi. Kız ayrıldı Allahtan. Üniversiteden bi arkadaşımda aynı senin gibi batıdan doğuya on kardeşli bi arkadaşla ailesi izin vermeyince gizlice evlendi. Ailesi evlatlıktan reddetti falan. Boşanma aşamasına gidip geliyorlar ve kız çok mutsuz.Bugün belki sorun olmaz ama
çocukların olunca herşey değişiyor.aileleriniz
bile çok farklı. Evlilik toz pembe gözlüklerle verilebilecek bi karar değil.her sorunun üstesinden geliriz masalı yalan. O sorunlar evliliği az yada çok yıpratıyor. Açıkçası benim naçizane düşüncem olumsuz. Daha yolun başındasın.
Teşekkürler canım cevabın için haklısın hak veriyorum bende çok duyuyorum böyle hikayeler endişem de o yönde zaten korkuyorum ve napıcağımı bilmiyorum kendimi geçtim artık en çok onu üzmekten korkuyorum bu yüzdenendişelerim aslında

Evlilik konuları ve aile kültür yapısı bana göre önemlilik arzeder

Icine sinmeyen şeyler zaman sonra katlanilmaz hal alırsa işin içinden çıkamazsin

Teşekbahsettiğim siyasi göm cevabın için haklısın hak veriyorum bende çok duyuyorum böyle hikayeler endişem de o yönde zaten korkuyorum ve napıcağımı bilmiyorum kendimi geçtim artık en çok onu üzmekten korkuyorum bu yüzdenendişelerim aslında
Bu arada bahsettiğim iki olayda mesele kültür farkı değil siyasi görüş farkıydı. Ona bakarsan benim annem gürcü babam türk. Eşim türk ben melez.

Siyasi konuları hiç dile getirmemeniz,ve birbirinize ve birbirinizin çevresine siyasi görüşünüzü savunmaya çalışmamanız bence gayet yeterli.Sİyasi olarak ne düşündüğü sizi ilgilendirmemeli.Bu konuyu hiç konuşmamak kesin çözümdür ve bunu kendisine söyleyebilirsiniz.Ki bir kürt olarak şunu söyleyebilirimki istisnasız her kürdün içinde o bahsettiğiniz partiye karşı bir sempati vardır.O yüzden böyle şeylere tahammül edemeyecek insanların,kürtlerle birlikte olmaması gerektiğini düşünüyorum kesinlikle.Varsayalımki sevgiliniz beni yanıltmış olacaktı ve hiç sempati duymayacaktı,ama emin olunki birgün evlenmeyi düşündüğünüz o adamın ailesinde akrabalarında yüzde yüzzzzzzzzz bu derece haz etmediiğiniz o partiye oy veren,hatta ağır sempati duyan bir çok akrabası olacak.Kaldıramayacağınız işlere girişmeyin yada kabullenip susun.Çünkü kendisi,ailesi değilse biile,şayet evlenirseniz,amcasının halasının teyzesinin kuzeninin o partiye olan sempatisini eninde sonunda dinleyeceksiniz.Bir topluluk esnasında gururlanarak konuşmasına şahit olacak ve susmak zorunda kalacaksınız.Ve o aileyle o kişilerle gelin olarak görüşmek zorundasınız.Bu yüzden ben her zaman sadece doğulu insanları seçtim hayatıma.ve her kürdünde kürt insanlarla evlenmesi taraftarı oldum.Çünkü eşi değilse,eşinin akrabaları o partiyi desteklediği için damadının/gelininin yakınlarından uzak duracak ve konuşulacak.Ki bence bu kadar uzaklaşmaya gerek yok örneklerde,benim savunduğum şey gerçek olandır.Her kürt,o partiye sempati duyar.Oy vermesede çoğu konuşmasını haklı görür,oy vermesede birmillet vekiline hayranlık duyar.O parti,her kürdü bi noktasından yakalar.Ve bu kaçınılmazdır.Şayet bu konularla insanların karşısına çıkacaksanız,kimsenin zamanını boşa harcamayın ve kendinize türk bi sevgili/eş edinin.Yaptığınız şeyi haksızlık olarak görüyorum ben.Tasvip etmemekle bu derece nefret etmek çok farklı şeyler çünkü.Desteklemeyeni yanlış bulanı anlarım,ama sempatisi olanı hem suçlayıp,hemde halkımdan birine aşık olanı kusura bakmayın,anlayamam...

X