Siyasi konuları hiç dile getirmemeniz,ve birbirinize ve birbirinizin çevresine siyasi görüşünüzü savunmaya çalışmamanız bence gayet yeterli.Sİyasi olarak ne düşündüğü sizi ilgilendirmemeli.Bu konuyu hiç konuşmamak kesin çözümdür ve bunu kendisine söyleyebilirsiniz.Ki bir kürt olarak şunu söyleyebilirimki istisnasız her kürdün içinde o bahsettiğiniz partiye karşı bir sempati vardır.O yüzden böyle şeylere tahammül edemeyecek insanların,kürtlerle birlikte olmaması gerektiğini düşünüyorum kesinlikle.Varsayalımki sevgiliniz beni yanıltmış olacaktı ve hiç sempati duymayacaktı,ama emin olunki birgün evlenmeyi düşündüğünüz o adamın ailesinde akrabalarında yüzde yüzzzzzzzzz bu derece haz etmediiğiniz o partiye oy veren,hatta ağır sempati duyan bir çok akrabası olacak.Kaldıramayacağınız işlere girişmeyin yada kabullenip susun.Çünkü kendisi,ailesi değilse biile,şayet evlenirseniz,amcasının halasının teyzesinin kuzeninin o partiye olan sempatisini eninde sonunda dinleyeceksiniz.Bir topluluk esnasında gururlanarak konuşmasına şahit olacak ve susmak zorunda kalacaksınız.Ve o aileyle o kişilerle gelin olarak görüşmek zorundasınız.Bu yüzden ben her zaman sadece doğulu insanları seçtim hayatıma.ve her kürdünde kürt insanlarla evlenmesi taraftarı oldum.Çünkü eşi değilse,eşinin akrabaları o partiyi desteklediği için damadının/gelininin yakınlarından uzak duracak ve konuşulacak.Ki bence bu kadar uzaklaşmaya gerek yok örneklerde,benim savunduğum şey gerçek olandır.Her kürt,o partiye sempati duyar.Oy vermesede çoğu konuşmasını haklı görür,oy vermesede birmillet vekiline hayranlık duyar.O parti,her kürdü bi noktasından yakalar.Ve bu kaçınılmazdır.Şayet bu konularla insanların karşısına çıkacaksanız,kimsenin zamanını boşa harcamayın ve kendinize türk bi sevgili/eş edinin.Yaptığınız şeyi haksızlık olarak görüyorum ben.Tasvip etmemekle bu derece nefret etmek çok farklı şeyler çünkü.Desteklemeyeni yanlış bulanı anlarım,ama sempatisi olanı hem suçlayıp,hemde halkımdan birine aşık olanı kusura bakmayın,anlayamam...