Bizim ülkemizin problemi bu. Siyaset yasantimizin olmazsa olmazi kimliğimizi bizi biz yapan şeyi siyasetle tanımlıyoruz ve buda sadece bölüp parçalıyor bizi. Halbuki devlet siyaset yapar dünyanın bir çok yerinde insanlar oy verirler o kadar. Kimse kimin nolduğuna bakmaz ötekileştirmez.
Kültür farkı desen anlardım çünkü yakın arkadaşım kürt biriyle evlendi kendisi çok mutlu ama onun düğününü kınasını çocucuğun ailesini gördüğümde ben zorlandım resmen :) Öyle bir evlilik yapamacağımı anlamıştım.
Ama siyasi parti diyorsun. İnsanın fikirleri değişir, siyasette çok değişken bir şey.Bu gün ak dediğiniz yarın kara olabiliyor. Eğer sevgilinizin karakterinden ve sevgisinden eminseniz neden bu kadar bunu dert ediyorsunuz?
Benimde eşimle siyasi düşüncelerim farklı. Hemde evlenmeden önce aynı şeyleri düşünüyorduk ama şimdi tamamen farklıyız. Boşanalım mı? Tartışmayıp konuşmuyoruz. Oylarımızı bile sormuyoruz. Hayırlısını dileyip geçiyoruz.
Velhasıl, sen daha çok gençsin, bir yıllanın hele, bir evlenmeye kalkın, bunu dert ettiğine gülersin :)