Çok büyük bi dert olmasa da bilenler beni aydınlatabilir mi?

Pastayı alsın ne olacak sanki . Sanki altından pasta istediniz .Eşiniz olacak insan bir pastayi sizden sakiniyor o zaman . Muhtemelen evde öyle denmiştir ona.

Biz de pasta değil de baklava getirilir ama nişan isteme bir oldu benim. Biz hiç söylemedik istemedik onlar getirdi. Ama benim tuhafıma giden erkek arkadaşınızın tavrı oldu. Sizin isteğinizi atla deve değil sonuçta geri çevirmesi çok düşüncesiz ve duygusuz olmuş.madem reddediceksin niye soruyorsun çok garip. Keşke hiç girmeseydiniz bu meselelere dileyen dilediğini yapsaydı.

Misafirleri evde siz ağarlayacaksanız siz yaptırın pastanızı. Erkek tarafı çiçeğini çikolatasını alıp gelsin. Böyle küçük şeyler için şimdiden hesap yapmaya başlamayın.

Off, ağzınızla istediğiniz halde bir yaş pastanın hesabını yapan, yok bunu kız tarafı alırdı diye ispat etmeye çalışan bir adamla evlenmeyi yeniden gözden geçirin bence...

sevimsiz cimri varlık....düştüğünüz duruma bakın ya, internetten videyo izliyorsunuz pastayı kim alır diye çözmek için. Sanki adamdan 30 binlik tek taş istediniz.

Haklısınız

Benimde bu durum zoruna gitti biraz

Nişanı kız tarafı yapar,pastayı da kız tarafı alır Ben nişanımı salonda kendim yaptım.Bu kadar da erkek tarafına yüklenmeyin ya alt tarafı pasta,Allah başka dert vermesin

benim de söz nişan biraradaydı. benim nişanlım pasta çiçek çikolatayı aldı. zaten aile arasında olduğumuz için pastamız ufaktı ama çok güzeldi biz bir sürü ikramlık hazırladık ama yenilmedi çünkü nişan merasiminden sonra yemeğe gittik, biz karşıladık yemek ücretini. nişanlınız bir pastanın hesabını yapıyorsa bilemedim. böylesi özel bir günde.. çok itici..

Benim sözümde (ya da nişandı, farkını hâlâ bilmem!) pasta falan kesmediydik. Pasta olması şart mı yani? Olmazsa kabul olmaz mı o söz?
O değil de takıldığım nokta, pastayı kim almalı’nın tartışılması! Hep birlikte yiyeceksiniz, üstüne bu kadar polemik yapılan bir pasta boğazımdan geçmezdi sanırım. Pastayı sipariş edin. Gelince yarısını siz ödeyin, yarısını erkek tarafı ödesin. Ya da hiç almayın pasta.

Gördüğün üzere aynı yörede de olsan herkeste farklılıklar var .

Devir yapmak istediğin neyse o devri yani .

Sana tavsiyem yapacağın herşeye nişanlınla kendin karar ver aileleri karıştırma sonra iletişimsizlik oluyor böyle saçma sapan gerginlikler filan .
Bunların önüne ancak bu şekilde geçebilirsin . Biz böyle düşündük böyle istiyoruz ve yapacağız de çık işin içinden .

Not: Söze uzaktan geleceklerse zaten pasta istememelisiniz insan neyi nereden ne zaman yaptıracağini şaşırır bunu düşünmek lazım .

Sözünüze gıcık oldum. Kusura bakmayın da alt tarafı yaş pasta, hadi diyelim kız tarafının yaptırması lazım. Bir erkeğe yaş pastayı da sen yaptırır mısın diyince, ama onuda kız tarafı yaptırır derse o zaman nişanda zıkkımın kökünü ye derim... Alt tarafı yaş pasta ya.. Daha bunun ev tutması var beyaz eşyası var mobilyası var.

O değilde yaş pasta dediğiniz kaç liradır ki?
Ben misafirliğe giderken alır götürürüm

Yani nişanlınız nasıl o cümleyi kurmuş anlamadım
Eşimi öldürseniz sen alacaksın dediğin bir şey için o cümleyi kurmaz

Bilmiyorum çok tuhafıma gitti gerçekten

Not: elbette benim misafirliğime giderken aldığım yaş pasta söz gibi bir olayda alınmaz diyelim iki katı üç katı alınır yani nedir 50 değil de 200 tutar diyelim

Ama yine kurulmaz o cümle ya

Allah razı olsun
Aynı şeyleri yazmışız çok çok tuhaf değil mi

Biz evde isteme söz hepsini bir yaptık. Yaş pastayı kendimiz yaptırdık. Birsürü ikramlık hazırladık. Eşim gelirken devasa bir tepside en kalitelisinden baklava getirmişti. Çikolatam güzel değildi ama çok umursamadık. Onu siz alın bunu biz muhabbetine girmedik, hoş onlar da sormadılar da sorsalarda zaten kuru pastayı siz alın meşrubatı biz alalım bana tuhaf geliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…