Şunu, Bunu, Onu Kız Evi mi Alacak???

Bak ben 4 yıldır evliyim. Sadece bir kere kayınvalideme ters bir şey dedim. Onda da hala pişmanım ne gerek vardı. Eşimle ikimizde çalışıyoruz. Haftasonları birlikte kahvaltı yapacağımız tek zaman, ve çok keyif alırız. Neyse ilk zamanlar bir basket grubuna katılıp pazarları erkenden baskete gitmek istedi. Daha 1 aylık mı ne evliyiz. Çok sinirlendim. ya bir 6 ay dur bari. Millet ne zaman evliliğe doydu da pazarları koşa koşa buraya geliyor der. Harbi ne ara evliliğe doydun dedim. Neyse kayınvalidemden de destek bekliyorum anlatıyorum böyle. O da dedi ne güzel o basket oynar sen de çamaşır falan yıkar evini toplarsın. He dedim anne, o gezsin ben de ev toplıyım başka? Ne olcak kızım falan dedi. Valla ben de çalışıyorum hiiç yapamam falan. Yani ben haklıyım tabi de ne gerek var? Eşim ev işlerini benimle paylaşır. Hatta bazen benden fazla mı yapıyor diye şüphelenirim o derece. E adam böyleyken annesine bunu dememin ne anlamı var? Üzmekten başka ne geçti elime? Hala üzülürüm o zaman öyle dedim diye. Sonra bir daha da böyle muhabbetlere girmedim. Ve cidden kendisini çok severim. Benim kadına saygı duyan, ev işi kadının işi değildir diyen, reisçilik oynamayan eşimi o yetiştirmiş. Varsın bazen bana uymayan şeyler söylesin ne yapayım yani. Hayatıma etkisi sıfır. Aşık olduğum adamın da annesi. Bence kafaya takacak bir şey yok.
Kvdeden destek çıkmayacağını ben de böyle gereksiz bir sohbette anladım. Otururken eşim sana çekmiş anne akşam 10.5 da gözleri kapanıyor, 1-2 ye kadar tek oturuyorum dedim. Oğlum sabah erkenden işe gidiyor ne yapsın uykusuz kalıyor dedi :KK70: benim mesai oğluşundan 2 saat erkendi o dönem eşim 10 da ben 8 de gidiyordum işe , kaldım böyle :KK57:

Neyse ki pişman olacağım bir şey söylemedim, ilk şoku atlatınca güldüm geçtim:ıslık:

En iyisi de böyle oluyor galiba:KK48: şükür ki benim annem benim kv değil. Anne olunca insan yine iyiye yoruyor kırılsa da bir iki güne yumuşuyor, annemin dediklerini kv söylese sanırım yüzüne bakmazdım:olamaz:

Okurken gerildim şahsen kaynanan tam bir cahil malesef aklıma gelen tek şey umarım esin evlendikten sonra degisipte anneci olmaz genelde erkekler cicim ayında başka evlendikten sonra baska oluyor bu kayınvalideylede çekeceğin var en büyük tavsiyem yakınında falan ev tutma nekadar az görsen okadar iyi daha az karışır yoksa Eyvah eyvah

Kvdeden destek çıkmayacağını ben de böyle gereksiz bir sohbette anladım. Otururken eşim sana çekmiş anne akşam 10.5 da gözleri kapanıyor, 1-2 ye kadar tek oturuyorum dedim. Oğlum sabah erkenden işe gidiyor ne yapsın uykusuz kalıyor dedi :KK70: benim mesai oğluşundan 2 saat erkendi o dönem eşim 10 da ben 8 de gidiyordum işe , kaldım böyle :KK57:

Neyse ki pişman olacağım bir şey söylemedim, ilk şoku atlatınca güldüm geçtim:ıslık:

En iyisi de böyle oluyor galiba:KK48: şükür ki benim annem benim kv değil. Anne olunca insan yine iyiye yoruyor kırılsa da bir iki güne yumuşuyor, annemin dediklerini kv söylese sanırım yüzüne bakmazdım:olamaz:

Ahahahah bak o konuda benziyoruz. Annem ev işleri konusunda bana kaynanamdan çok kaynanalık yapar. Oğlum olsa hayatta seni almazdım der. Kızım ne olur azıcık kıvrak ol şu işleri yaparken elin hızlansın der. Her telefonda evini topla diye öğüt verir. Ev işi yaptığımı söylediğimde ondan mutlusu olmaz. Bu yaptıklarının yarısını kayınvalidem yapsa cıngar çıkarırım sanırım. :KK11:

Yalnız o derindondurucuyu dolduracak hamaratlıktaysanız çok takdir ettim. Buzluğum bile boş. O derece uzağım bu işlerden. Kayınvalideniz de hamatlıkta bana benziyorsa onunki de boştur anlamıyordur belki bu işlerden.
Onun ki yatay derindondurculardan marketlerdeki dondurmalik gb. Ben internetten guvenilir bir siteden begendigim bir markanin 7 katlı derin dondurcuyu 1.148 tl ye buldum. Cok uygun. Erkek arkadasim sinema hastasi begendigi tv 3.000 tl heves etti istedigi olsun diye tamam dedim :-) bir zevki var sinema yani.
Ben de cok hamarat sayilmam ama beceririm. Annem ve yengelerim sürekli birleşip herkesinkini doldururlar. Mesela bir hafta yengeme manti, yaprak, kofte, dolma vs. Yapilir. Diger hafta anneme yapilir. Pasta borek kete. Dondurucuya konulacak seyler. Annem evlenmeden aradan seninkini de çıkarırız sen calisacaksin kolaylik olur dedi. Erkek arkadasim yemek hastasi kahvaltilikla doymaz mesela. Bize yapilirken benim siramda sana d yaptiririm dedi annem. Ben de o yuzden almak istedim mantikli geldi. d .

Okurken gerildim şahsen kaynanan tam bir cahil malesef aklıma gelen tek şey umarım esin evlendikten sonra degisipte anneci olmaz genelde erkekler cicim ayında başka evlendikten sonra baska oluyor bu kayınvalideylede çekeceğin var en büyük tavsiyem yakınında falan ev tutma nekadar az görsen okadar iyi daha az karışır yoksa Eyvah eyvah
Canim ayni mahalledeyiz ama annemlere yakin tutacagim evi. Zaten erkek arkadasim kendi aile yapisini pek sevmiyor pek sicaklik düşkünlük yok. Bizimkilere imreniyor. Degisecegini pek sanmıyorum ama umarim degismez insaALLAH. pek anneci bir tip degil az cok belli eder ya insan. Mesela benim erkek kardeslerim anneme düşkündür az cok belli ederlerdi gelinlerimiz de anlamisti ama annem mulayim bir kaynanadir. Hatta ben bazen kaynanamdan tedirgin oluyorum annem diyor iste seninkini yilin kocasi sececem diye. O seni ezdirmez merak etme ben az cok anlarim yillarin birikimi kizim diyor :-D yine de insan ister istemez tedirgin oluyor. Ama erkek arkadasim bizim huzurumuzu bozacak her kim olursa olsun evime dahi almam dedi ki resti cekebilecek kapasite var şükür. Umarim öyle seyler olmaz. Aslinda kadin iyi ama cok konusuyor cahilce konusuyor.ak

Kendince üzerinizde otorite kurmaya çalışıyor galiba,çok fazla ikili diyologa girmeyin derim,bakacaz duruma göre diyip geçiştirebilirsiniz,tatsızlık olmaması açısından
Yani ne şiş yansın ne kebap..
Aynen erkek arkadaşım da dedi ben bilmiyom de gec ben alirim kimse bir sey diyemez dedi. Annesi de bugun sorunca vermis cevabını ama sorun surda ben cevap vermek istemiyorum ama o şunu siz yapacaksiniz degil mi diyor bilmiyorum desem kendi aklinca bize yikacak. Mecburen yok diyorum sinirlenip. Sanki kendisi alacak.

Aynen erkek arkadaşım da dedi ben bilmiyom de gec ben alirim kimse bir sey diyemez dedi. Annesi de bugun sorunca vermis cevabını ama sorun surda ben cevap vermek istemiyorum ama o şunu siz yapacaksiniz degil mi diyor bilmiyorum desem kendi aklinca bize yikacak. Mecburen yok diyorum sinirlenip. Sanki kendisi alacak.
Dediğim gibi şunu sizmi alacaksınız dediğinde de,bilmiyorum belli değil şuan duruma göre bakacaz diyip geçiştirebilirsin
Zaten anladığım kadarıyla olay seninle ve nişanlının arasında bitiyor,geriye kalanlarıda yuvarlak cevaplarla geçiştirebilirsin,zaten huzurun sırrı bu bence..

Dediğim gibi şunu sizmi alacaksınız dediğinde de,bilmiyorum belli değil şuan duruma göre bakacaz diyip geçiştirebilirsin
Zaten anladığım kadarıyla olay seninle ve nişanlının arasında bitiyor,geriye kalanlarıda yuvarlak cevaplarla geçiştirebilirsin,zaten huzurun sırrı bu bence..
İste diyemiyorum yok siz yapacaksiniz oglun yapacak diye cevabi yapistiriyorum :-D daha sigara kullandigimi bilmiyor sürekli kullanmiyorsun de mi falan diyor :-D o da ayri bir sorun iyice laf edecek :-D

İste diyemiyorum yok siz yapacaksiniz oglun yapacak diye cevabi yapistiriyorum :-D daha sigara kullandigimi bilmiyor sürekli kullanmiyorsun de mi falan diyor :-D o da ayri bir sorun iyice laf edecek :-D
İşte tipik kaynana hareketleri,boşver sen nişanlılığın tadını çıkar,evlilik böyle işte,kuralına göre oynarsan mutlusun
Ne çok keskin dilli olmalı,nede çok yumuşak yüzlü..

X