How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çok büyük bi dert olmasa da bilenler beni aydınlatabilir mi?

Ben karadenizliyim.
Bizde nişan, kına kız tarafının.
Bazıları kıyafetlerini karşılıklı alıyor yada kına kaftanını erkek tarafı, kıyafetini kız tarafı alıyor vs..
Bir de kınada kuruyemiş erkek tarafına ait diyorlar da, ben evlenirken erkek tarafına yaptırmadık hiç birini.
Gerek görmedik. Adetler herkesin şartlarına göre şekillenir.
200 kişilik 5 yıldızlı otelde kına yapılırken, kuruyemişleri sen al demek komik gelir bana...
yada ailemin durumu yoksa, nişanda hediyelik dagıtmayıveririm olur biter...
adetlere takılmayın, şartlarınıza bakın.
Şartlara göre hareket etmek ve birbiriniz kırmamak en önemlisi galiba .

Bizim de damat tarafı börek getirmişti 2 tepsi. Çiçek ve çikolata klasik olarak da. Pasta kısmını hatırlamıyorum galiba kesmedik.

Sizin durum biraz abes olmuş. Hem ne istiyorsunuz deyip hem de kem küm edilmiş. O zaman sormasalardı. İnsan anlayış gösterip kabul eder böyle bir gün için..

Şimdiden böyle yapan inşallah ileride size başka konular için de sıkıntı yapmaz. Hayırlı olsun diyeyim.

Hayırlı olsun, Allah tamımına erdirsin. ❤❤

Benimde istemem, sözüm mözüm her şey evde bir gece içinde oldu.
Evi süsledik, ikramları hazırladık, pasta yaptırdık. ( kız tarafı olarak)
Onlar gelirken çiçek çikolata getirdiler..

Güneydoğuda ve cukurovada kiz istemeye gidilirken pasta degil tatli götürülür. Baklava
Kizin tatlisini yedik denir. Ya da oğlanın tatlısı her neyse. Erkek tarafı gondol cicek baklava meyvesuyunu getirir. Kiz tarafı ise evinde borek sarma kurabiye salata pasta hazirlar. Guneydguda pasta degil tatli vardir arzuya gore simdilerde pasta da kesiyorlar görsellik amacli. Kimsenin yedigi yok zaten.

Marmara da pasta kesilir. Pastayida sen alcaksin. Kiz tarafı yani onlarda cicek cikolata yuzuk getirecekler

Benim amcamın sözünde erkek tarafı olarak herşeyi biz götürmüştük. Tabii değişiklik gösteriyor.

Bizim de damat tarafı börek getirmişti 2 tepsi. Çiçek ve çikolata klasik olarak da. Pasta kısmını hatırlamıyorum galiba kesmedik.

Sizin durum biraz abes olmuş. Hem ne istiyorsunuz deyip hem de kem küm edilmiş. O zaman sormasalardı. İnsan anlayış gösterip kabul eder böyle bir gün için..

Şimdiden böyle yapan inşallah ileride size başka konular için de sıkıntı yapmaz. Hayırlı olsun diyeyim.
Kabul ettiler daha sonra teşekkür ederim cevabınız için

Hayırlı olsun, Allah tamımına erdirsin. ❤❤

Benimde istemem, sözüm mözüm her şey evde bir gece içinde oldu.
Evi süsledik, ikramları hazırladık, pasta yaptırdık. ( kız tarafı olarak)
Onlar gelirken çiçek çikolata getirdiler..
Teşekkür ederim :)

Evleniyorsunuz yahu pastayi kiz tarafi alsa ne almasa ne. Anlamiyorum su kiz tarafi erkek tarafi muhabbetlerini alin kardesim kac para sanki nisanlindan rica ettiysen seni kirmayip almasi lazimdi yuva kurulacak aile olacaksiniz bi pasta ne ki

canım uzaktan gelen insanın pasta getirmesi pek mümkün değil zaten onlar çiçeğini çikolatanı alır söz kelepçesini alır geri kalan herşeyi kız yapar. Benim nişanlımda uzaktan geldi çiçeği çikolatayı bile ben ayarladım söz için geldiklerinde sabahtan hepsini sipariş ettiğimiz yerden aldık sonra saçı başı yaptırdım söze geldiler. 3 kuruşluk pasta için tat kaçırmaya hiç gerek yok

Allah tamamına erdirsin.
istanbul'da yaşıyorum. isteme söz ve nişanda ikram ve pasta kıza aittir. erkek çiçek çikolata yüzük getirir.

Aile arasında yüzük takmak varken, yaş pasta kuru pasta olayı nedir yahu.
Adetler diye diye boş ve anlamsız sorunlar çıkarıyorsunuz.
Yaş pastayı erkek alsın kuru pastayı kadın alsın. ????
İnşallah benimkiler adetleri takmayan birilerini bulurlar. Ben kız/erkek annesi olarak bu kadar şekil şartına gelemem.

Allah aşkına şu sen ben meselesi anlamıyorum yahu yapılacak olan şey size ikinize yapılıyor sen beni mi var bu işin

Evleniyorsunuz yahu pastayi kiz tarafi alsa ne almasa ne. Anlamiyorum su kiz tarafi erkek tarafi muhabbetlerini alin kardesim kac para sanki nisanlindan rica ettiysen seni kirmayip almasi lazimdi yuva kurulacak aile olacaksiniz bi pasta ne ki
Zaten ben suan calışmıyorum. Çalışıyor olsam ben alırım hiç sıkıntı değil. Aileler işin içine girince karısıklık oluyor

canım uzaktan gelen insanın pasta getirmesi pek mümkün değil zaten onlar çiçeğini çikolatanı alır söz kelepçesini alır geri kalan herşeyi kız yapar. Benim nişanlımda uzaktan geldi çiçeği çikolatayı bile ben ayarladım söz için geldiklerinde sabahtan hepsini sipariş ettiğimiz yerden aldık sonra saçı başı yaptırdım söze geldiler. 3 kuruşluk pasta için tat kaçırmaya hiç gerek yok
Çok teşekkür ederim haklısınız

Back