• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda mutluluğa bir adım daha yaklaşıyorum ama çok korkuyorum. Yardım lütfen

bunları aslında senın dusunmemen gerekıyor
aıleler kendı aralarında halletmelı
kendıne stres yapacagın seyler bunlar

ınsallah cok mutlu olursun :) tebrık ederım sımdıden

soz ıle nısanın aynı anda olması ınan daha guzel bende oyle olsun ıstemıstım ama ayrı ayrı oldu bosa masraf ve yorgunluk kımsede madalya takmadı
sözumde pastalı caylı mesrubatlıydı tatlılıydı
nısanımda yemeklıydı dugun gıbı
ıkısındede kusur buldular :)

kımseyı memnun edemezsın oyuzden bırak aılen nasıl ıstıyorsa oyle yapsın sen sadece tadını cıkar

Sen ne istiyorsan nasıl istiyorsan öyle yap cicim. Senin sözün olacak. Inan adet gelenek görenek daha çok yıpratıyor aileleri de genç çiftleri de. Milletin doğrusu değil senin doğrun önemli olsun bu süreçte.

Ben kv de soyledim biz cok uygulamayiz dedim ama o kendi dugun adetlerini siraladi hatta benim bulundugum ilde dugun yapmayacaklarini kendi memleketleri olan nigde de yapacaklarini soyledi cok uzuldum yine sesimi cikaramadim sonucta benim butun ailem burda onlarin ailesi nigdede diye orda dugun yapmam cok mantiksiz geldi bununsordugumda da bizim adetimiz boyle dedi kv evinin bulundugu ilde dugun oluyormus benim ailem akrabalarim arkadaslarim oraya nasil gelecekler bilmiyorum

Kızlar diğer konumdan bilenler vardır erkek arkadasımın ailesi tanısmaya geldi. O gun hersey guzel, sorunsuz gecti. Bayramda isteme ve söz aynı anda yapılacak. Erkek arkadasımın annesi beni arayıp adet, geleneklerimizi sordu. Bende bizim bircok adetimiz var ama hepsini uygularsak iki tarafta cok yorulur kimseyi boyle yıpratmaya gerek yok. Orta yolu bulup konusur anlasırız dedim. Sonra kv bana hangi gun gelelim diye sordu bende ailemle konusayim haber veririm dedim.
Anlamadıgım nokta bunu buyuklerin konusmasi gerekmiyor muydu ? Kv de annemin numarasi yok o yuzden mi beni araci kılıyor yoksa benden annemin numarasını alıp annemle konusması gerekmiyor muydu ?
Daha sonra erkek arkadasimin ablasi beni aradi. Hayırlı olsun dedi. ( O Istanbulda oldugu icin gelememisti ) Kafana takılan bisey oldugunda beni ara utanma sakın dedi. Bende tamam dedim. Sonra bana annemler sana kıyafet vs alırlar çıkarsınız beraber ona soyleyemedigin seyler olursa bana soyle ben ayarlarim annemleri dedi. Tamam dedim. Yalnız annesi bana hic kıyafetten vs soz etmedi. Erkek arkadasima sordum ben cok anlamam adetlerden annemle konus istersen dedi. Bende annesiyle bu konuyu konusmak istemedim bana sunu bunu alin diyemem.

Simdi sormak istedigim kv lerlr ayni sehirde yasiyoruz. Sadece aileler tanisti. Isteme ve sozun ayni gun olmasi normal mi ?

Isteme ve soz ayni gun olursa benim soz icin ne gibi hazirliklar yapmam lazim. Hic anlamiyorum bu islerden. Ailem de cok polyannaci sadece benim mutlu olmama odaklanmis sekildeler. Oyle adet gelenek falan cok konusmazlar.

Sozde pasta alinmasi gerekiyor mu ? Gerekiyorsa kiz tarafimi alacak erkek tarafimi ? ( Buyuk ihtimal nisan yapilmayacak ama kesin degil biz sadece erkek arkla oyle konustuk )

Soz bohcasi hazirlanmasi gerekiyor mu ? Bu bohcayi iki taraf birbirine hazirlayip soz gunu mu verecek ?

Soz alisverisine beni cikardiklarinda neler alinir ? Bana sadece elbise alirlarsa ben ayakkabi isteyemem. Cok onemli degil dolu ayakkabim var ama merak ettigim benim mi soylemem gerekiyor yoksa onlar mi ayakkabida alalim diyecekler ?

Ailesinin en basiti de annesinin sozden once annemi arayip ne yapacagiz , neler gerekli diye sormasi gerekmiyor muydu ?
Surekli beni arayip soruyorlar

Aslinda aklimda bircok adetlerle ilgili soru vardi unuttum. Bu arada isteme ve soz evde olacak. Sizler nasil atlattiniz bu evreleri kiz tarafi ne yapti erkek tarafi ne yapti beni bilgilendirirmisiniz cok tecrubesizim bu konuda.. Bu evreler sorunlu oluyormus korkuyorum :KK14:
Ne kadar abartmisdiniz resmen öküzün altında buzağı arıyorsunuz bence bu şekilde düşünmeye devam ederseniz işiniz rast gitmez

Ben kv de soyledim biz cok uygulamayiz dedim ama o kendi dugun adetlerini siraladi hatta benim bulundugum ilde dugun yapmayacaklarini kendi memleketleri olan nigde de yapacaklarini soyledi cok uzuldum yine sesimi cikaramadim sonucta benim butun ailem burda onlarin ailesi nigdede diye orda dugun yapmam cok mantiksiz geldi bununsordugumda da bizim adetimiz boyle dedi kv evinin bulundugu ilde dugun oluyormus benim ailem akrabalarim arkadaslarim oraya nasil gelecekler bilmiyorum

herşeyin bir çözümü var bizim gibi yapın..
onların memlekette düğün sizin olduğunuz yerde nikah..
hem iki kere gelinlik giymiş oluyorsun güzel oluyor :halay:

Ysmdfn Ysmdfn Naptin sen canim yaaa yerin dibine sokmussun beni ben sadece sizin nasildi diye sordum bilgi istedim.

Alt tarafi bi elbise bide bohca nasil.oluyor diye yazdim yorumunu okuyan da baslik parasi istedim sancak. Bilgilenmek icin yazdim sitem etmek icin degil ayrica benim kadar anlayisli birini bulursa erk ark cekilirim aradan :-)
En güzel günlerin be canım tadını çıkar.. Söyle erkek arkadaşına biz başbaşa yapalım herşeyi ben çekinirim de. Çıkın alın ihtiyaç neyse. Yok illa gelecekse ailesi sen çekimser kal ne alacaklarsa alsınlar,almadıklarınıda boşver almasınlar. Bunları dert etme kendine.
Biz herşeyi eşimle almıştık,hiçkimse gelmedi bizimle. Gelinliğimi bile düğünde gördüler. Aynı şehirdeydik halbuki,ama ben sevmem kalabalığı her kafadan bi ses çıkmasını. En temizi böyle bence.

İki düğün yaparsınız siz de.
Kayınvaliden orada mı yaşıyor yoksa niğdeli mi sadece?
Orada yaşıyorsa biraz haklı, dediğim gibi iki organizasyon işi çözer.
İsteklerini ya da hoşlanmadığın şeyleri söylemekten çekinme. Orta yol bulunur bir şekilde.

senın memleketde nıkah olsun onların memleketde dugun ozaman :)
benım baska sehıre gelın gıden tum akrabalarım erkek tarafı nerdeyse orda dugun oldu ve bızlerde o sehıre gıttık
gıtmek ısteyen gıder dugunun hangı sehırde olursa olsun,ınsallar ozellıkle yurt dısına cıkıyor kız evlenmek ıcın
kendıne uzuntu yapma bunları :)

N nscckts Bizim nisanimiz olmayacak gibi gorunuyor onlarda nisan yokmus soz -dgun varmis
Ben aileleri araya katmak istemiyorum ama bilgim yok ben arada kaliyorum kv bana soruyor ben annemlere soruyorum sonra tekrar kv mi ariyorum erk ark da ben anlamam diye karismiyor

Onlara ben alttan alip adetle yormayayim sizi gerek yok derken onlar kendi adetleriyle karsima cikiyor haliyle eksik hissdiyorum o zaman da kendimi

Bu arada sana da mutluluklar canimm :)

En güzel günlerin be canım tadını çıkar.. Söyle erkek arkadaşına biz başbaşa yapalım herşeyi ben çekinirim de. Çıkın alın ihtiyaç neyse. Yok illa gelecekse ailesi sen çekimser kal ne alacaklarsa alsınlar,almadıklarınıda boşver almasınlar. Bunları dert etme kendine.
Biz herşeyi eşimle almıştık,hiçkimse gelmedi bizimle. Gelinliğimi bile düğünde gördüler. Aynı şehirdeydik halbuki,ama ben sevmem kalabalığı her kafadan bi ses çıkmasını. En temizi böyle bence.

Onu da soyledim erkek arkadasim ben anlamam annemle yapin diyor arada kaldim anlayacagin

Ben dugun masraflarini bile ikimiz kardilayalim iki tarafa da yuk olmasin dedim ona da yok dedi

N nscckts Bizim nisanimiz olmayacak gibi gorunuyor onlarda nisan yokmus soz -dgun varmis
Ben aileleri araya katmak istemiyorum ama bilgim yok ben arada kaliyorum kv bana soruyor ben annemlere soruyorum sonra tekrar kv mi ariyorum erk ark da ben anlamam diye karismiyor

Onlara ben alttan alip adetle yormayayim sizi gerek yok derken onlar kendi adetleriyle karsima cikiyor haliyle eksik hissdiyorum o zaman da kendimi

ayy aynı benım kayınvalıdem
banada boyle yapardı bende bıgun kendısıne
'' anne ben ınankı hıc bılmıyorum yanlıs yonlendırmek ıstemem en ıyısı anneme verım telefonu konusun sız'' dedım dırek anneme verdım :D
annemde konustu sonra benden numarasını aldı bende kayınvalıdeme annemın numarasını verdım gorustuler ...
bıkac kere daha esımı aracı yaptı arattırdı bızde şöyle boyle dıye acık soylıyım oyle yaptıgı zamanlar ısteklerını yapmadım

senın bı annen var aılenı saymak zorunda aılenın gonlunu dusuncesını rızasını almak zorunda. buyuklerle hıc muhattap olmadan bu meseleyı ıstedıgı gıbı cevırmek döndurmek durdurmak baslatmak yanı yonlendırmek ıstıyor

bastan nasıl baslarsa oyle gıder bence hıc buna ızın verme

2 yıllık evlıyım oyle buyuk tecrubelerım yok ama yınede ıyılıgın ıcın dusuncemı soylıyım :)

ve madem ıllada edetlerden bahsedıyor sen aılene devret onlar en ıyısını bılır ;)

N nscckts Tum icimden gecenleri yazmissin canim eline saglik
Benimde korkum bu ailemi kimse aramiyor ne babasi babami ariyor ne annedi annemi. Bende uzulyorum sonucta sahipsiz degilim ben. Benim ailem onlardan hicbir talepte bulunmaz ama onlar adetlerini bana anlatiyorlar
Dedigin gibi aradiginda teli anneme veriyim ama anneminde diyecegini biliyorum sıkmayın kendinizi gerekli degil gonuller bir olsun diyecek dugunde de onlar adetlerini uygulayip bizim gonlumuz hos olmayacak. Hep hayalimdi dugunden sonra konvoyla beni evime birakmalari ama malesef bu olmayacak

Onu da soyledim erkek arkadasim ben anlamam annemle yapin diyor arada kaldim anlayacagin

Ben dugun masraflarini bile ikimiz kardilayalim iki tarafa da yuk olmasin dedim ona da yok dedi

Anlayacak bişey yok,eksik neyse o alınacak. Nişandan sonrada eşya için gezersiniz tamam işte. İmkanın varsa tüm masrafları ikiniz üstlenin. Ozaman kimsenin söz hakkı olmuyor,kafan rahat oluyor. Benim evimde tek bi iğnesi bile yok kimsenin,herşeyi eşimle yaptık. Herkes misafir gibi gelir,gider. Tek bi söz dahi söyleyemezler.

Erkek arkadaşınız evlenmiyor mu, ne demek ben anlamam deyip çekilmek, siz kv ile mi evleniyorsunuz? İkiniz de gereksiz adet istemiyorsanız söylesin ailesine biz istemiyoruz bu adetleri desin. Sevmiyorum böyle erkeklerin eşleri ve aileleri arasında pasif kalıp sıyrılmalarına. Sen evlenmeyecek misin, ne demek ben anlamam diye sorun, beraber karar verin herşeye. Kendi düğününe dahil olsun bir zahmet sevgiliniz.
Sen de istemem yan cebime koy mu diyorsun yoksa gerçekten adet vs istemiyor musun? Gerçekten istemeyen insan bu kadar ayrıntı sormaz gibime geldi. Al pastanı kendin ne olacak çok mu önemli kimin aldığı? Çocuk gibi gelini elbise bohça alışverişine götürmek de bana trajikomik geliyor.
Annenizin aranmasını da çok takıyorsanız verin tlf numarasını bir ara konuşsunlar. Bunların hiçbiri problem değil aslında.

J julesverne Yan cebime koy demiyorum onlarin alacagi bohcaya ihtiyacim yok benim Allaha sukur memurum maasim var yeteri kadar doydum herseye
Ben sadece benim icin biseyler yapmalarini istiyorum bilezikmis bilmem.neymis istemiyorum sadece benim.icin biseyler yapsinlar maddi degeri onemli degil manevi degeri onemli
Ben problem diye yazmadim konuyu sormak icin yazdim. Boyle mi oluyor nasil olmasi gerekiyor diye actim ve anlattim olanlari
Burda bircok baslik okudum yeni uye degilim ve okudugum konularda daha buyuk isteklerde bulunan konu sahiplerine hep olumlu yorumlar yapilmis benim bi bohcayi ve elbiseyi sormam sorun oldu
Gozu ac biri degilim oyle olsaydim maddi seyler yuzunden konu acardim 50 tl lik elbisenin pesine dusmezdim cnm

Evet ailemi aramalarini cok taktim dogru cunku ben onun ailesinin ustune titriyorum ayni seyi onlardan da bekliyorum bu yuzden hassasim bu konuda

J julesverne Yan cebime koy demiyorum onlarin alacagi bohcaya ihtiyacim yok benim Allaha sukur memurum maasim var yeteri kadar doydum herseye
Ben sadece benim icin biseyler yapmalarini istiyorum bilezikmis bilmem.neymis istemiyorum sadece benim.icin biseyler yapsinlar maddi degeri onemli degil manevi degeri onemli
Ben problem diye yazmadim konuyu sormak icin yazdim. Boyle mi oluyor nasil olmasi gerekiyor diye actim ve anlattim olanlari
Burda bircok baslik okudum yeni uye degilim ve okudugum konularda daha buyuk isteklerde bulunan konu sahiplerine hep olumlu yorumlar yapilmis benim bi bohcayi ve elbiseyi sormam sorun oldu
Gozu ac biri degilim oyle olsaydim maddi seyler yuzunden konu acardim 50 tl lik elbisenin pesine dusmezdim cnm

Evet ailemi aramalarini cok taktim dogru cunku ben onun ailesinin ustune titriyorum ayni seyi onlardan da bekliyorum bu yuzden hassasim bu konuda

Senin düğünün sen ve sevgilin nasıl isterseniz öyle olur, isterse dünyadaki herkes bohça yapsın siz istemiyorsanız yapmazsınız. Ailen senden daha olumlu anlayışlı geldi bana, sen fazla stres yapmışsın. Kv bir daha ki sefere arayınca ver annenin numarasını ya da annen arasın, şu ana ortada bir sorun yok ki. Bir de tam olarak ne yapılmasını istiyorsun mesela? Bunları karşı tarafa söyle, istemediğin şeylere adet diye tamam deme, ve müstakbel eşinin de ben anlamam diye kenara çekilmesine izin verme, senin kadar herşeye dahil olsun, fikri olsun, 'biz' istiyoruz deyin, 'gelin' istiyor olmasın.
Bu arada aç gözlü olduğunu düşünerek yorum yazmadım, sadece yanlış yerlere takıldığını düşünüyorum, mutluysanız bunları yapmasanız da olur.

Bende nefret ederim adet gelenekten ailemde sevmez o yuzden bilgimiz yok ama karsi taraf biraz ata erkil, gelenekce bi aile bu yuzden sorduklarinda ufak tefek seyler soylemem gerekiyor zaten tek aklima takilan ayrinti soz alisverisi ve bohca.
Dediginiz gibilerse alisverise cikildiginda neler alinmasi gerektigini biliyorlardir zaten yaklasimlarinda iyi niyetli olduklarını hissettim burada neler okudum o yuzden elbuse alinsin ayakkabi olmasada olur banada elbise aldilar ayakkabi istemedim vardi diye sonucta esim ve benim cebimden cikacakti. Evet burada sunu sunu sunu istyorum diyenlerde vardi kimsenin basi altinla ceyizle goge ermiyor maddi olaylardan kırmaya kirilmaya gerek yok. Ki bu yaklasimdaki bir ailenin sizi magdur edecegini sanmiyorum. Benide istemeye geldikleri aksam pasta yaptirdik atistirmalik seylerde hazirlandi hem isteme hem nisan oldu sonunda is resmiyete dokuluyor adi ha isteme olmus ha soz strese girmeyin simdiden. Kv de ararsa yine ben cok hakim degilim annemin numarasini vereyim onunla konuşmanız daha uygun olur de memnuniyetle karsilayacagini dusunuyorum.

Öncelikle annenin numarasini kv ver.

Kiyafetten bahsetmek için erken kv bu yüzden bir sey dememistir.

Sende bana şunu alın bunu alın demeyeceksin zaten. Çarşıya cikicaz denir avm ye gidilir. O Kiyafetten ya da hazkrliklardan bahsettiğin de, çarşıya çıkınca hallederiz gibisinden mesaj gönderirsin. Hiç mi konuyu acmadi o zaman da, artık görüyorum çarşıya çiftler birlikte çıkıyor alışverişe ben sizinde yanımda olup fikir vermenizi istiyorum birlikte gideriz dersin.
Orda da ne alinacaksa önce şunu halledelim sonra da şunları alırız gibi yol gisterirsin. E kasaya gelince de öderler artık.

Ben anladım cnm seni sen sadece prosedürü öğrenmek istemişsin :)

Ben söz yapmadım. İstemeyle nişanı bir evde yaptım. İyi ki de öyle oldu. Masrafsız halloldu herşey, gereksiz gelmeler gitmeler olmadı. Stres de bir seferde bitti.

Pastamı kendim yaptırdım. 250 tl falandı. Annem de börek, sarma, kurabiye falan da yaptı. Erkek tarafı da büyük bir tepsi baklava yaptırmış. Çiçek, gümüş tepside çikolata tabi ki...

Elbisemi, ayakkabımı nişandan önce çıkıp annem, kayınvalidem, eşim ve ben aldık, onlar ödedi. Ama tabi ki bu isteğe göre değişir. Çiftler çıkıp alırlar, farketmez... Ben de eşimin takım elbisesini aldım.

Bohça çok sonra alınıp, verildi bizde. Bohçada klasik gecelik sabahlık takım, iç çamaşırları, saten şort askılı üst takım, makyaj malzemeleri, tüylü terlik :) işli havlu, namaz örtüsü falan vardı. Bizim yaptığımızda da erkek pijama takımı, gömlek, kravat, terlik, kemer, havlu, traş malzemeleri, parfüm, boxer-atlet, çorap vardı. Benim bohçam çok garip alındı. Bensiz gidip almışlar haberim yokken. Ama bu hareket kesinlikle doğru değil, ailelerle veya damatla gidilir alışverişe. Yani gelinin olması şart.

Takı olarak kayinvalidem kalınca bir bilezik taktı. Kendi gidip beğenip almış.

Ama bunlar tabi ki anlaşmaya göre değişir, kural değil. Mesela bohça sadece çifte yapılsın diye anlaştık. Ama kayinvalidem anneme, babama da ufak bohça yapmış. Biz de mecbur onlara yaptık. Yani biraz esnek olmak lazım. İlla şu olsun bu olsun diye diretmek yanlış olur.

Bu arada kayınvaliden anneni aramıyor veya numarasını almıyorsa, annen arasın kayınvalideni :KK66:

Mutluluklar dilerim cnm. Kafana takılan birşey olursa yazabilirsin bana :KK66:

Son düzenleme:
Kızlar diğer konumdan bilenler vardır erkek arkadasımın ailesi tanısmaya geldi. O gun hersey guzel, sorunsuz gecti. Bayramda isteme ve söz aynı anda yapılacak. Erkek arkadasımın annesi beni arayıp adet, geleneklerimizi sordu. Bende bizim bircok adetimiz var ama hepsini uygularsak iki tarafta cok yorulur kimseyi boyle yıpratmaya gerek yok. Orta yolu bulup konusur anlasırız dedim. Sonra kv bana hangi gun gelelim diye sordu bende ailemle konusayim haber veririm dedim.
Anlamadıgım nokta bunu buyuklerin konusmasi gerekmiyor muydu ? Kv de annemin numarasi yok o yuzden mi beni araci kılıyor yoksa benden annemin numarasını alıp annemle konusması gerekmiyor muydu ?
Daha sonra erkek arkadasimin ablasi beni aradi. Hayırlı olsun dedi. ( O Istanbulda oldugu icin gelememisti ) Kafana takılan bisey oldugunda beni ara utanma sakın dedi. Bende tamam dedim. Sonra bana annemler sana kıyafet vs alırlar çıkarsınız beraber ona soyleyemedigin seyler olursa bana soyle ben ayarlarim annemleri dedi. Tamam dedim. Yalnız annesi bana hic kıyafetten vs soz etmedi. Erkek arkadasima sordum ben cok anlamam adetlerden annemle konus istersen dedi. Bende annesiyle bu konuyu konusmak istemedim bana sunu bunu alin diyemem.

Simdi sormak istedigim kv lerlr ayni sehirde yasiyoruz. Sadece aileler tanisti. Isteme ve sozun ayni gun olmasi normal mi ?

Isteme ve soz ayni gun olursa benim soz icin ne gibi hazirliklar yapmam lazim. Hic anlamiyorum bu islerden. Ailem de cok polyannaci sadece benim mutlu olmama odaklanmis sekildeler. Oyle adet gelenek falan cok konusmazlar.

Sozde pasta alinmasi gerekiyor mu ? Gerekiyorsa kiz tarafimi alacak erkek tarafimi ? ( Buyuk ihtimal nisan yapilmayacak ama kesin degil biz sadece erkek arkla oyle konustuk )

Soz bohcasi hazirlanmasi gerekiyor mu ? Bu bohcayi iki taraf birbirine hazirlayip soz gunu mu verecek ?

Soz alisverisine beni cikardiklarinda neler alinir ? Bana sadece elbise alirlarsa ben ayakkabi isteyemem. Cok onemli degil dolu ayakkabim var ama merak ettigim benim mi soylemem gerekiyor yoksa onlar mi ayakkabida alalim diyecekler ?

Ailesinin en basiti de annesinin sozden once annemi arayip ne yapacagiz , neler gerekli diye sormasi gerekmiyor muydu ?
Surekli beni arayip soruyorlar

Aslinda aklimda bircok adetlerle ilgili soru vardi unuttum. Bu arada isteme ve soz evde olacak. Sizler nasil atlattiniz bu evreleri kiz tarafi ne yapti erkek tarafi ne yapti beni bilgilendirirmisiniz cok tecrubesizim bu konuda.. Bu evreler sorunlu oluyormus korkuyorum :KK14:
Soz nisan evde bir arada yapmistik. Ben kendi kiyafetimi aldim esim kendi kiyafetini. Karşılıklı bohça yapmycaz diye anlastik ama onlar yine de ufak bisey getirmişlerdi benim haberim yoktu. Pastayi biz aldik yanina da ufak bi hazirlik yapmistik. Onun disinda nişan alisverisi yapmadik dugunden once esimle ikimiz cikip neye ihtiyacimiz varsa aldik aileler gelmedi. Alisverisi de yapmak icin yapmadik sadece gereken seyleri aldik kina malzemelerini de o gun hallettik. Nisanliyken 4 bayram gecti her seferinde kiyafet almak istediler ailem de bende kabul etmedik. Boyle seyler bana mantikli gelmiyo acikcasi ama alip gelselerdi hayir demezdim tabi :)
Ne kadar az gelenek o kadar az baş agrisi diyorum ben :) sadece cok ozendigin hosuna giden gelenekler varsa onlari uygula.
Bu arada ya nisanlinla biseylere karar verip ailelere biz boyle karar aldik diye bildirin ya da aileler kendileri gorussun. Onun annesinin meseleleri seninle halletmesi garip olmus biraz.

N nscckts Tum icimden gecenleri yazmissin canim eline saglik
Benimde korkum bu ailemi kimse aramiyor ne babasi babami ariyor ne annedi annemi. Bende uzulyorum sonucta sahipsiz degilim ben. Benim ailem onlardan hicbir talepte bulunmaz ama onlar adetlerini bana anlatiyorlar
Dedigin gibi aradiginda teli anneme veriyim ama anneminde diyecegini biliyorum sıkmayın kendinizi gerekli degil gonuller bir olsun diyecek dugunde de onlar adetlerini uygulayip bizim gonlumuz hos olmayacak. Hep hayalimdi dugunden sonra konvoyla beni evime birakmalari ama malesef bu olmayacak
mesela konvoyla evıne bırakmaları hayalın varmıs ya
kı bence cok masum burda ne hayaller okuduk gramına kadar altın bılezık ısteklerı falan :KK70:
bu dusuncenı enısteye soylesen arkadaslarına soylesen o sehıre dugune gelecek kuzenlerıne soylesen yapılacak bırsey
benım sehrıme gelın gelsen katılırdım konvoy yapardım :)
olabılecek bırsey zor bırsey ıstemıyorsun kı

sende ısteklerın neyse soylemekten cekınme senın gunun ogun nolucak kı
bıde ne almak yapmak ıstıyolarsa yapsınlar sende ıstedıgını yap herkes ıstedıgını yapsın herkesın gonlu olsun buna sen ızın vermıs ol :KK66:

sımdı sen bırseye onay vermesen misillemeye kadar gıder , adetlerımız var deyıp bohcamı yapmak ıstıyorlar bırak yapsınlar bosver onlarında dugunu bu :)

Back