Şartlara göre hareket etmek ve birbiriniz kırmamak en önemlisi galiba .Ben karadenizliyim.
Bizde nişan, kına kız tarafının.
Bazıları kıyafetlerini karşılıklı alıyor yada kına kaftanını erkek tarafı, kıyafetini kız tarafı alıyor vs..
Bir de kınada kuruyemiş erkek tarafına ait diyorlar da, ben evlenirken erkek tarafına yaptırmadık hiç birini.
Gerek görmedik. Adetler herkesin şartlarına göre şekillenir.
200 kişilik 5 yıldızlı otelde kına yapılırken, kuruyemişleri sen al demek komik gelir bana...
yada ailemin durumu yoksa, nişanda hediyelik dagıtmayıveririm olur biter...
adetlere takılmayın, şartlarınıza bakın.
Hayir kiz tarafı alır.Doğru canım erkek tarafı pasta götürüyor marmara ve ege bölgesinde de.
Kabul ettiler daha sonra teşekkür ederim cevabınız içinBizim de damat tarafı börek getirmişti 2 tepsi. Çiçek ve çikolata klasik olarak da. Pasta kısmını hatırlamıyorum galiba kesmedik.
Sizin durum biraz abes olmuş. Hem ne istiyorsunuz deyip hem de kem küm edilmiş. O zaman sormasalardı. İnsan anlayış gösterip kabul eder böyle bir gün için..
Şimdiden böyle yapan inşallah ileride size başka konular için de sıkıntı yapmaz. Hayırlı olsun diyeyim.
Teşekkür ederim :)Hayırlı olsun, Allah tamımına erdirsin. ❤❤
Benimde istemem, sözüm mözüm her şey evde bir gece içinde oldu.
Evi süsledik, ikramları hazırladık, pasta yaptırdık. ( kız tarafı olarak)
Onlar gelirken çiçek çikolata getirdiler..
Anladım farklılıklar oluyo galiba herkese görePasta size ait cocuk dogru söylüyor.
Kafam karıştı vallahi :)Benim amcamın sözünde erkek tarafı olarak herşeyi biz götürmüştük. Tabii değişiklik gösteriyor.
kıytırık demeyin yahu, bi söz pastası 450 500 liraBi pasta icin lafmı ediyor nişanlın? Bu erkekleri anlamak ne zor ya. O kadar kızı vermişler, bi kıytırıktan pastaya canın sagolsun diyemiyor da mahalle karısı gibi o size ait diyorsa ben olsam bi düşünürdüm
Zaten ben suan calışmıyorum. Çalışıyor olsam ben alırım hiç sıkıntı değil. Aileler işin içine girince karısıklık oluyorEvleniyorsunuz yahu pastayi kiz tarafi alsa ne almasa ne. Anlamiyorum su kiz tarafi erkek tarafi muhabbetlerini alin kardesim kac para sanki nisanlindan rica ettiysen seni kirmayip almasi lazimdi yuva kurulacak aile olacaksiniz bi pasta ne ki
Çok teşekkür ederim haklısınızcanım uzaktan gelen insanın pasta getirmesi pek mümkün değil zaten onlar çiçeğini çikolatanı alır söz kelepçesini alır geri kalan herşeyi kız yapar. Benim nişanlımda uzaktan geldi çiçeği çikolatayı bile ben ayarladım söz için geldiklerinde sabahtan hepsini sipariş ettiğimiz yerden aldık sonra saçı başı yaptırdım söze geldiler. 3 kuruşluk pasta için tat kaçırmaya hiç gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?