Çok büyük bi dert olmasa da bilenler beni aydınlatabilir mi?

İlginç bir durum değil mi
Erkek tarafı da “bir pastayı bile bize aldırmak istiyorlar, kaç oğlum kaç” derse ne olacak

Kayınvalide anneye üstümüze düşen bir şey var mı? Demiş.
Pasta, denmiş.
Keşke kızın annesi de demeseymiş.
Her şeyi yaptık, pastayı mı alamayacagız diye düşünüp.
dedikten sonra itiraz edilmesi bana daha korkunç geldi nedense.

Bizim herşey bir arada olacak sadece tanışma oldu cok masraf olmasın onlara git gel olmasın diye isteme söz bir arada düşündük. Teşekkür ederim cevabınız için

Canım pastayı biz aldık erkek tarafı da klasik çiçek çikolata dışında tatlı getirdi bende masa filan hazırladım herseyini biz aldık onların da.. Adetlere göre değişir elbet..
Anladım. Hani tatlı yerine pasta olabilir demek istemiş annem onlara . Teşekkür ederim cevabın için

Bizim herşey bir arada olacak sadece tanışma oldu cok masraf olmasın onlara git gel olmasın diye isteme söz bir arada düşündük. Teşekkür ederim cevabınız için
Himm anladim. Siz masraf olmasin diye herseyi birarada yapmak istemissiniz erkek arkadasiniz bir pastanin hesabini mi yapiyor. Sinir bozucu

Bilemediğimzden aramızda konuştuk ama bu durum benimde biraz zoruma gitti :/

Pastayı erkek tarafı alır özel yapılmış büyük bir pasta,gondol içinde çikolata ve güzel kocaman gül buketi.
Bohça vs yapılırsa birde o teferruat var.
Gelelim benim size söylemek istediğim asıl konuya,bir erkek 100_200 tl lik bir pasta için evleneceği kız ile pazarlık yapıp,herşeyi siz yapıyorken bunuda size kilitlemeye çalışıyorsa siz bu kişiyle evliliği binkez daha düşünün evet bin kez.
Karakteri asla evlenilecek bir erkek olarak görünmüyor.
Kadınların ilgi ve alakası olan bir konuda,bir erkeğin bunu kadın gibi savunması bilgi sahibi gibi diretmesi normalmi sizce?
Anneden alınıp,kıza dayatılan cümleler bunlar.
Siz burada çok konu açar,çok ağlarsınız burayada yazıyorum.
Erkek tarafı ne yapar diye düşüneceğinize,oturup ben böyle bir insanla yapabilirmiyim diye düşünün bence.
Pinti ve bencil oğlak erkeği versiyonu var gibi bu tabloda

Anladım teşekkür ederim :)

Bilemediğimzden aramızda konuştuk ama bu durum benimde biraz zoruma gitti :/
Yani maddi değeri yüksek olan bişey olsa haklı da, canım istediğin pasta olsun dese biz kadınların zaten yağları erir, herşeyi kendimiz yaparız. Sizde görgülü bi aileden geliyorsunuz belli, ben olsam laf sokardım bi pastayı da çok görüyorsan gelme kalsın diye. Benimde zoruma giderdi. Ama onun dışında kim neyi almış neyi yaptırmış falan bunlar mühim olmuyor, inşallah çok mutlu olursunuz

Şart koşmadım asla zaten aile arasında konuşulmuş. Cevabınızda haklısınız teşekkür ederim

İlginç bir durum değil mi
Erkek tarafı da “bir pastayı bile bize aldırmak istiyorlar, kaç oğlum kaç” derse ne olacak
medeni görgülü insanlar,bir eve yemeğr davetliyken bile eli boş gitmezler.
Öyle düşüneceklersede bahsettiğiniz gibi lütfen kaçsınlar da,kızlarımızın başı yanmasın.
İnsanlar arkadaşlarına bile doğum günü süprizi yapıp pasta alıyorken,kendi nişanı bu

İnşallah böyle şeyler olmaz aramızda :/ bende biraz garipsedim ama bişey demedim.

Onlarında masrafları olacak tabiki kendine göre . Biz bilemdiğimzden böyle konuşuldu aramızda

Ben karadenizliyim.
Bizde nişan, kına kız tarafının.
Bazıları kıyafetlerini karşılıklı alıyor yada kına kaftanını erkek tarafı, kıyafetini kız tarafı alıyor vs..
Bir de kınada kuruyemiş erkek tarafına ait diyorlar da, ben evlenirken erkek tarafına yaptırmadık hiç birini.
Gerek görmedik. Adetler herkesin şartlarına göre şekillenir.
200 kişilik 5 yıldızlı otelde kına yapılırken, kuruyemişleri sen al demek komik gelir bana...
yada ailemin durumu yoksa, nişanda hediyelik dagıtmayıveririm olur biter...
adetlere takılmayın, şartlarınıza bakın.

İnşallah böyle şeyler olmaz aramızda :/ bende biraz garipsedim ama bişey demedim.
şu yaşadıklarınızı 7 yıl önce yaşadım ve düğüne 1 ay kala ayrıldım.
İnşallah maşallah ile olmuyor malesef,olacak olan size olacak.
Başkalarının yaşadığı tecrübeyi,teyit ettikten sonra doğrulamanın bir anlamı yok.
Şuan göz ardı edeceğin herşey,sana kördüğüm olarak geri dönecek ve pişman olacaksın.
Hergün üzüleceğine bir gün üzül en iyisi

İnşaallah canım cok sagol :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…