Anlıyorum bunalmışsınız, lohusalık dönemindesiniz aynı zamanda, her şey üst üste binmiş...
sizi kırmak da istemiyorum ama şunu söylemem gerekir ki çocuk doğurduğunuzda anne baba / kv vb sizin için çocuğa bakmak zorunda değil. Sık sık tekrar ettiğiniz için söylüyorum ( gurbette tek başıma çocuk bakıyorum hem de istemediğim çocuk vb) , yani sorumluluğunu üstlenebilecekseniz evlat sahibi olmalısınız.
gurbette olun veya olmayın, çocuğunuzun bakımından siz sorumlusunuz, kimse size bu konuda yardımcı olmak zorunda değil.
ha evet yardımcı olsalar iyi olurdu tabi ki. Ama böyle bir zorunlulukları yok, siz ve eşinizden başka kimsenin çocuk bakımında size yardımcı olmak gibi bir zorunluluğu yok.
ha bunu niye söylüyorum, içten içe böyle beklentiye girmezseniz, kırılmazsınız da.
biz 3 kardeşiz, annem çalışan bir kadındı, herbir çocuğunu da kendi büyüttü, ne babaannem ne anneannem ne bir başkası, çocuk bakmaya bize gelmedi. Annem de gurbetteydi, ailesinden çok uzaktaydı. Ama hiçbir zaman böyle bir beklentiye girmedi. Normali bu çünkü. O yüzden siz de girmeyin. Bu bir.
2.si ise madem istemeden oldu 3. Çocuk, bundan sonra daha iyi korunun. Demek ki şu anda kullandığınız yöntem yeterince efektif değil. Aile hekiminizle görüşün ve bilgi alın.
babanız konusunda ise, aranızda bu kadar sorunlu ve zayıf bir ilişki varken, rol yapmak zorunda değilsiniz. Düzgünce açıklama yapın, lohusa olduğunuzu, bebeğin ve çocukların sizi çok yorduğunu, daha sonra gelmesinin daha uygun olacağını söyleyin.
çünkü gerçekten de geliyorum diye bile telefon etmeden dan diye emrivaki yapıyorsa, oldukça düşüncesiz davranan bir insan kendisi.
görüşmek zorunda değilsiniz. Uygun bir dille sonra görüşelim diyerek iptal edin ve geçiştirin derim. Abinize gitmesi için yönlendirin, gerekirse abinizi arayın ve durumu anlatın, o kendi evine davet etsin babanızı.