• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Bunaldım Bittim Tükendim Artık...

Benim kızım da geceleri hiç uyumuyordu... Hep memede kalmak istiyordu. Sütten kestikten sonra uykusu daha düzenli oldu...

Mesela dün gece hiç uyanmadan sabaha kadar uyudu... Bu durumun iyi etkisi olarak uykusuzluğa öyle bir alışmışım ki gece 1 de 2 de yatıp 6 30 da hayata başlıyorum uykusuzluk çekmiyorum cin gibiyim maşallah.

Kızımla diyologumda annemin şu sözünü hayata geçirdikten sonra ilişkimde baya düzelme oldu. Annem dedi ki" çocuğu kızdırma, çocukla inatlaşma"... Mümkün mertebe aglatmamaya çalışıyorum. Inatlaşmıyorum.

Bir de çocuklar gerginligi çok iyi hissediyorlar. Yorgun ve üzgün olduğumda o gün çok daha zor geçiyor.... Ben rahatsam o da rahat...

Saldım ev işlerini yemeği kendi bakımımı... Akıl sağlığım daha önemli. Hep kızımla oynuyorum başka hayatım yok kendimi sildim ve daha da üzülmemek için bu durumu fazla düşünmemeye çalışıyorum.

Kızımı hayatımın en değerli hediyesi olarak görüyorum.

Herşeyi beraber yapıyoruz ev kirlenecek halıya un dökülecek duvarlardaki boyayı kim silecek hiç düşünmüyorum. Evi supureceksem veriyorum eline süpürgeyi on dakika sonra bıkıyor zaten. Yemek yapacaksam onun elinede karıştırılacak birsey veriyorum. Temizlenmeyen bir kir yok biliyorsunuz .

Tavsiyem rahatlamanın bir yolunu bulmanız oglunuzla kaliteli vakit gecirebilmenin yollarini arastirmaniz. Allah kolaylim versin

Aklıma tek birşey geliyor çocuğunuz çok ilgisiz kalmış olabilir mı? İkiniz de çalışıyorsunuz kendisi çok küçük ve haliyle sizin dikkatinizi üzerine çekmeye çalışıyor.

Sizin de psikolojik destek almanız gerekiyor 41 kilo nedir:(
45 e kadar düşüyorum stresli olunca ama 41 gerçekten ne güç olur ne sabır ne birşey. Bence bir dr a görünün en azından sakinleştirecek birşeyler versin size. Siz öyle sabırsız davrandıkça o çocuk daha hırçın olabilir. Tamamen sizi görmediğinden kaynaklanıyor sizi gördüğünde de o hırçın diye sinirli görüyorsa çocuk ilgi istiyor sevgi istiyor..

öncelikle Allah yardımcınız olsun ;
bende çalışan bir anneyim oğlum 19 aylıkken döndüm iş hayatına
dediğiniz gibi gece kırk kere uyanan ve susmak bir bilmeyen bir çocuktu uyanınca gecenin bir yarısı kahve yapıp kendimi
motive ediyordum..
sabah işe zombi gibi geliyordum ve muhasebe sorumlusuyum cidden beynimi yoran bir işim var
eşim de ilk başlarda destek olmuyordu ev ve yemek konusunda
14 ay aydır çalışıyorum ve şuan 33 aylık oldu hala bile bitmek bilmeyen öfke nöbetlerimiz var
uyku konusunda şöyle bir yol izledim ve işe yaradı uyutmadan önce uyku hazırlığı bizimle birlikte yemeğini yediken sonra
biraz oyun sonrasında haydi uykuya deyip pijamalarını giydirip dişlerini fırçalıyorum en sevdiği oyuncağını verip
ayağımızda sallamaya başlıyoruz (başka türlü uyumuyor çünkü)
gece uykuları da düzene girdi sadece su içmek için uyanır içer tekrar geri uyur
sizinde sakin kalmanız önemli biliyorum uykusuzluk zor ama sabretmekten başka seçeneğimiz yok ..

Kendimi çok bitkin hissediyorum, resmen hayattan soğudum, Herşey boş ve anlamsız geliyor , omuzlarımda bir yük var taşıyamıyorum sanki . !
Çalışan bir anneyim, 18 aylık yaramaz, huysuz aksi inatcı bir oğlum var.. Rabbime şükrediyorum sağlık sıhat yerinde olsunda geçer diyorum, ama sabır sabır biryere kadar ben tükendim.. !
Gece uymuyor.. yarım saate bir kalkıyor ne yaptıysam çözüm bulamadım.. doktora götürdüm
Sütüm azaldı artık , doymadığı için kalkıyordur gece yatarken muhallebi yahut süt içir dedi..
biberon almaz, bardakla süt içiremiyorum ,içse bile yarım saatte zor içiyor, muhallebi agzına sürmez..
Gece 10 da uyumuş oluyor.. ondan sonra hep aynı terane.. gündüz tek uyku uyuyor. uyuduktan sonra ;
10 30. da kalkar ..
11 de kalkar
sansım varsa 1 saat uyur 12 de kalkar sabaha kadar böyleyiz, tam uykuya dalacağım oglum uyanıyor..
Dayanacak gücüm kalmadı !! gece saçımı başımı yoluyorum artık duvarları yumrukluyorum sinirden :KK43:
Eşimlede birbirimize giriyoruz..
Benim işim hafif , bütün gün oturduğum yerdeyim ! onun işi ağır çok yoruluyor akşama kadar arabalarla ugraşmaktan muayene etmekten.. ayakları sızlıyor eve gelince
Ama uykusuzluk bu yahu ? değil mi ? benim işim hafif diye ne kadar dayanabilirim ben uykusuzluğa bende insanım :KK43:
Gece eşimde kalkıyor bırak ben sallayım birazda sen uyu diyor tamam diyorum..
10 dakika sallıyor uyuya kalıyor eşim, daha sonra oglum uykuya dalmadan geri uyanıyor bu sefer uyutmak daha cok zaman alıyor..
Madem yardım edeceksin .. adam akıllı uykuya daldır çocugu :KK43: bu konuda bana destek olmuyor..
Kendime hiç zaman ayıramıyorum, oglum uyuduktan sonra inanın 5 dakika oturamıyorum duşa bile afedersiniz koştur koştur giriyorum uyanacak diye.. zaten uyuduğu vakit hemen evi toplayıp corbasını felan koyuyorum camasır olursa eşim seriyor vs sonrada uyanmış oluyor.
Ne kendime, ne evime, ne eşime zaman ayırabiliyorum şöyle oturupda oglum uyuduktan sonra 5 dakika sohbet muhabbet edemiyoruz.. tam eşimin yanına geliyorum oturayım diye oglum uyanıyor, hadi git geri uyut geri gel derken bizim pilimiz bitiyor eşim bir köşede uyumuş kalmış oluyor !
5 gündür duş alamıyorum inanırmısınız , yorgunluk uykusuzluk :olamaz: eridim ,bittim resmen aynada kendimi tanıyamıyorum 41 kiloya düşmüşüm :KK57: beni görenler böyle oluyor :KK57: herkes ne oldu sana.. diyor
Bir diğer mevzu ; oglum bu aralar çok hırcınlaştı cok aksileşti cok inatlaştı.. istediği birşey olmasın ortalıgı aya kaldırıyor yere yatıyor ve ağlamaya başlıyor hadi bunu evde yapınca sabrediyorum.. ama dışarda yapınca eşim dayanamıyor, pazar günü avm gitmiştik yine öyle yaptı eşim kızdı bagırdı..
Yahu diyorum bagırma, kızma sen kızınca bagırınca ne değişecek ? cocuk duruyor mu kesiyor mu aglamasını diyorum, hayır diyor..
EE o zaman neden bagırıyorsun kızıyorsun ?
herkese rezil oluyoruz artık benim de dayanacak gücüm kalmıyor diyor.. en nefret etttiğim şey cocugun dışarda aglaması zır zır düşmesi diyor !
bir yandan eşim bir yandan oglum bir yandan evin yükü maffoldum :/
Hanımlar inanın artık korkuyorum biliyormusunuz biryere bayılıp düşmekten..İnsanlıktan çıktım biz ilçede yaşıyoruz burda cocuk psikologu pedagog felanda yok :/

Seni çok iyi anlıyorum canım benim benim oglum da aynen öyleydi hemde 13 aylıkken ben çalışmıyorum ama köydeyim köyde iş bitmez zor oluyordu benim içinde ben sütten kestim. Biberon kullanıyordu. İlk zamanlar sevdiği şeyleri koyarak verdim biberonu zamanla alıştı. İlk alıştırmam cok zor oldu. O günler zor geçti ama cok iyi oldu. Simdi 28 aylık gece yatarken bir biberon süt içip uyuyor. İlk olarak emzirme ayır.

Benim kizimda oyleydi 18 aylikken gece baktim cok kalkiyor yat kalk perisan olacagim besigini benim yatagima dsyadim tahta besikti bir tarafini cikarttim ve birlikte uyumaya basladik inan cok farketti 2 veya 3 kere uyanmaya basladi oda emmek icin emip geri uyudu bide boyle dene cocuklar ozluyor gercekten

Üç çocuğum var en küçüğüm 1.5 yaşında.

Ben ne zaman gergin olsam çocuklar da gergin oluyor,ayna gibi,mutluysam mutlu vs.

Geçen hafta küçük oğlumda şöyle bir şey gelişti. İstediği olmayınca yere kendini vura vura ağlamaları,çığlık atmalar, kucakta kendini geri atmalar vs.once kızdım baktım davranış gittikçe artıyor. Görmezden gelerek çözdüm,aglayinca bıraktım yere başka bir şeyle ilgilensin,iki gün sonra yok oldu o davranışı.

Gece uykusu oğlumun da çok kötü,sabah 5 30 da kalkiyorum ben,o saate kadar kaç defa uyanıyor bilmiyorum. Bence açlıktan değil meme bağımlılığından.dayanabilirsen emzir ya da kes. Ben de çok zorlanıyorum ama birkaç ay daha emzirmek istiyorum

Kendimi çok bitkin hissediyorum, resmen hayattan soğudum, Herşey boş ve anlamsız geliyor , omuzlarımda bir yük var taşıyamıyorum sanki . !
Çalışan bir anneyim, 18 aylık yaramaz, huysuz aksi inatcı bir oğlum var.. Rabbime şükrediyorum sağlık sıhat yerinde olsunda geçer diyorum, ama sabır sabır biryere kadar ben tükendim.. !
Gece uymuyor.. yarım saate bir kalkıyor ne yaptıysam çözüm bulamadım.. doktora götürdüm
Sütüm azaldı artık , doymadığı için kalkıyordur gece yatarken muhallebi yahut süt içir dedi..
biberon almaz, bardakla süt içiremiyorum ,içse bile yarım saatte zor içiyor, muhallebi agzına sürmez..
Gece 10 da uyumuş oluyor.. ondan sonra hep aynı terane.. gündüz tek uyku uyuyor. uyuduktan sonra ;
10 30. da kalkar ..
11 de kalkar
sansım varsa 1 saat uyur 12 de kalkar sabaha kadar böyleyiz, tam uykuya dalacağım oglum uyanıyor..
Dayanacak gücüm kalmadı !! gece saçımı başımı yoluyorum artık duvarları yumrukluyorum sinirden :KK43:
Benim işim hafif , bütün gün oturduğum yerdeyim ! onun işi ağır çok yoruluyor akşama kadar arabalarla ugraşmaktan muayene etmekten.. ayakları sızlıyor eve gelince
Ama uykusuzluk bu yahu ? değil mi ? benim işim hafif diye ne kadar dayanabilirim ben uykusuzluğa bende insanım :KK43:
10 dakika sallıyor uyuya kalıyor eşim, daha sonra oglum uykuya dalmadan geri uyanıyor bu sefer uyutmak daha cok zaman alıyor..
Madem yardım edeceksin .. adam akıllı uykuya daldır çocugu :KK43: bu konuda bana destek olmuyor..
Kendime hiç zaman ayıramıyorum, oglum uyuduktan sonra inanın 5 dakika oturamıyorum duşa bile afedersiniz koştur koştur giriyorum uyanacak diye.. zaten uyuduğu vakit hemen evi toplayıp corbasını felan koyuyorum camasır olursa eşim seriyor vs sonrada uyanmış oluyor.
Ne kendime, ne evime, ne eşime zaman ayırabiliyorum şöyle oturupda oglum uyuduktan sonra 5 dakika sohbet muhabbet edemiyoruz.. tam eşimin yanına geliyorum oturayım diye oglum uyanıyor, hadi git geri uyut geri gel derken bizim pilimiz bitiyor eşim bir köşede uyumuş kalmış oluyor !
5 gündür duş alamıyorum inanırmısınız , yorgunluk uykusuzluk :olamaz: eridim ,bittim resmen aynada kendimi tanıyamıyorum 41 kiloya düşmüşüm :KK57: beni görenler böyle oluyor :KK57: herkes ne oldu sana.. diyor
Bir diğer mevzu ; oglum bu aralar çok hırcınlaştı cok aksileşti cok inatlaştı.. istediği birşey olmasın ortalıgı aya kaldırıyor yere yatıyor ve ağlamaya başlıyor hadi bunu evde yapınca sabrediyorum.. ama dışarda yapınca eşim dayanamıyor, pazar günü avm gitmiştik yine öyle yaptı eşim kızdı bagırdı..
Yahu diyorum bagırma, kızma sen kızınca bagırınca ne değişecek ? cocuk duruyor mu kesiyor mu aglamasını diyorum, hayır diyor..
herkese rezil oluyoruz artık benim de dayanacak gücüm kalmıyor diyor.. en nefret etttiğim şey cocugun dışarda aglaması zır zır düşmesi diyor !
Hanımlar inanın artık korkuyorum biliyormusunuz biryere bayılıp düşmekten..İnsanlıktan çıktım biz ilçede yaşıyoruz burda cocuk psikologu pedagog felanda yok :/
Allah kolaylik versin canim cok zayiflamissin uzuldum okurken ne diyecegmjs bilemedim.Uykusuzluk cok kotu hele ki bölünen uyku daha fena ben ev hanimi oldugum halde kaldiramiyorum.Bizjm de yegane trtisma konumuz cocuklar oluyor aracta disarida evde hic farketmiyor surekli gerilim halindeyiz sabir etmeye calisiyorum.Senin icin tek care zaman canim zaman gecsin insallah yavrun sakinlesir ve sensiz uyumaya baslar uyudugun zaman daha iyi hissedeceksin eminim.

Okurken ben bile strese girdim ..ben olsam çoktan kafayı yemiştim :KK17:

fikrimce doymuyor. emmesi anlik doyuruyir kalici olmuyor. huzursuzlugu uyanmasi acligindan. memeyi kesinlikle keserdim ben olsam. diger gidalara yonelirdim. oyle ya da boyle basta zor olsa da macbur yiyecek.

Benim kızım da geceleri hiç uyumuyordu... Hep memede kalmak istiyordu. Sütten kestikten sonra uykusu daha düzenli oldu...

Mesela dün gece hiç uyanmadan sabaha kadar uyudu... Bu durumun iyi etkisi olarak uykusuzluğa öyle bir alışmışım ki gece 1 de 2 de yatıp 6 30 da hayata başlıyorum uykusuzluk çekmiyorum cin gibiyim maşallah.

Kızımla diyologumda annemin şu sözünü hayata geçirdikten sonra ilişkimde baya düzelme oldu. Annem dedi ki" çocuğu kızdırma, çocukla inatlaşma"... Mümkün mertebe aglatmamaya çalışıyorum. Inatlaşmıyorum.

Bir de çocuklar gerginligi çok iyi hissediyorlar. Yorgun ve üzgün olduğumda o gün çok daha zor geçiyor.... Ben rahatsam o da rahat...

Saldım ev işlerini yemeği kendi bakımımı... Akıl sağlığım daha önemli. Hep kızımla oynuyorum başka hayatım yok kendimi sildim ve daha da üzülmemek için bu durumu fazla düşünmemeye çalışıyorum.

Kızımı hayatımın en değerli hediyesi olarak görüyorum.

Herşeyi beraber yapıyoruz ev kirlenecek halıya un dökülecek duvarlardaki boyayı kim silecek hiç düşünmüyorum. Evi supureceksem veriyorum eline süpürgeyi on dakika sonra bıkıyor zaten. Yemek yapacaksam onun elinede karıştırılacak birsey veriyorum. Temizlenmeyen bir kir yok biliyorsunuz .

Tavsiyem rahatlamanın bir yolunu bulmanız oglunuzla kaliteli vakit gecirebilmenin yollarini arastirmaniz. Allah kolaylim versin
teşekkürler yorumunuz için bende saldım inanın herşeyi.. ev miş temizlikmiş vay efendim yemekmiş umrmda bile değil..
kocamla sohbeti bile sildim oturmayı bile lakin uymuyor ya cıldırıyorum dayanacak gücüm yok ruh gibi geziniyorum :/

öncelikle Allah yardımcınız olsun ;
bende çalışan bir anneyim oğlum 19 aylıkken döndüm iş hayatına
dediğiniz gibi gece kırk kere uyanan ve susmak bir bilmeyen bir çocuktu uyanınca gecenin bir yarısı kahve yapıp kendimi
motive ediyordum..
sabah işe zombi gibi geliyordum ve muhasebe sorumlusuyum cidden beynimi yoran bir işim var
eşim de ilk başlarda destek olmuyordu ev ve yemek konusunda
14 ay aydır çalışıyorum ve şuan 33 aylık oldu hala bile bitmek bilmeyen öfke nöbetlerimiz var
uyku konusunda şöyle bir yol izledim ve işe yaradı uyutmadan önce uyku hazırlığı bizimle birlikte yemeğini yediken sonra
biraz oyun sonrasında haydi uykuya deyip pijamalarını giydirip dişlerini fırçalıyorum en sevdiği oyuncağını verip
ayağımızda sallamaya başlıyoruz (başka türlü uyumuyor çünkü)
gece uykuları da düzene girdi sadece su içmek için uyanır içer tekrar geri uyur
sizinde sakin kalmanız önemli biliyorum uykusuzluk zor ama sabretmekten başka seçeneğimiz yok ..
peki sütten kesince düzeldimi biraz daha uykulrı :( beni cileden cıkartan sadece uykusu .. diğerlerini es geciyorum görmezden geliyorum ama bu uyku beni maffetti.

Seni çok iyi anlıyorum canım benim benim oglum da aynen öyleydi hemde 13 aylıkken ben çalışmıyorum ama köydeyim köyde iş bitmez zor oluyordu benim içinde ben sütten kestim. Biberon kullanıyordu. İlk zamanlar sevdiği şeyleri koyarak verdim biberonu zamanla alıştı. İlk alıştırmam cok zor oldu. O günler zor geçti ama cok iyi oldu. Simdi 28 aylık gece yatarken bir biberon süt içip uyuyor. İlk olarak emzirme ayır.
biberona hiç bir şekilde alıştıramıyorum nasıl alıştırabilrim peki asla almıyor :/

10 30. da kalkar ..
11 de kalkar
Canım öncelikle seni çok iyi anlıyorum yalnız değilsin oğlum 3 yaşına girecek daha hala geceleri uyanıyo bende senin gibi sallıyarak uyutuyodum ilk önce onu bırakın
Uykusu geldiğinde uzan yanına hiç tepkisiz yat yanında döne döne uyur ilk zamanlar 1 saati bulur uyuması ama sabret gece uyanınca da alma ayağına
Böylece kendi kendine uykuya geçmeyi öğrenicek inan
Yatarken kaşık maması deniyebilirsin pekmezli tahıllı var önerdiğim bütün arkadaşlarımın bebişleri çok sevdi hem de doyurucu bi dene istersen
Yazdıklarının aynısını bnde yaşıyorum canım kolay değil anne olmak gerçekten sabır işi...
Gece boyunca 30 defa kalktığım oluyordu düşünsene :KK43:

Allahım sabır versin öncelikle.cocuklarla ugrasmak cok zor.benım 2.kızımda öyleydi takı bıberon aalana kadar ne yapıp et aartık gece uykusunda falan daya agzına içsin içine birazcık şeker at sever ıllakı tadını bence cocuk aclıktan uyumuyor.ve gun ıcınde yaptıgı bütün bu huysuzluklar gece düzenli uyumadıgı için. Ben de bırazcık buyuttum ama yıne devam edıyor bazı seyler.kendıme vkıt ayıramıyorum hala akşama kadar ayakta calıs ugraa didin evde onlarla ılgılenmekten esinle konusamıyoruz tv ne onu bıle unuttum onları uyutunca da doğru yataga cunku sadece onlar yatınca dınlenıyorum

Çocuklar genelde böyle üzülmeyin. Üç yıldır söylediğiniz şeyleri yaşıyoruz. Gece kaç kere kalkıyorum bilmiyorum. Ben biberon tavsiye etmem. Erkenden süt dişlerini çürütüp dişçiye gitmeye sebep oluyor. Enerji toplamanız için yardım edecek biri lazım

Back