Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çok Bunaldım Bittim Tükendim Artık...
- Konu Sahibi _MAJESTE_
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 9 Ağustos 2015
- 10.117
- 23.832
- 478
- 31
evet insanlıktan cıktım hilos inanın ki kendimi tanıyamıyorum 5 gündür banyo yapmamak nedir.. sacımı tarayamadım sabah topladım geldim makyaj bile yapmak gelmiyor içimden hiç birşey yemiyorum iştahım yok migrenm tuttu calstm yerde evrak işlerine kafamı veremiyorumKeşke bir aile büyüğü olsa böyle bikaç zaman sizde kalsa geceleri de dönüşümlü bakilsa. En azından enerji toplayın diye uykusuzluk insanı taninmayacak hale getirir bilirim. Allah kolaylik versin. Inanin ki geçiyor. Şimdi kızımı anlatsam iyiki bir derdimi anlattım hemen kendini araya soktu diyeceksin ama inan ki böyleydi. Beni benden etti. Şimdi 2.5 yaşında geceleri uyuyor öğlen uykusu uyuyor yemekleri az da olsa düzene girdi. o zamanlar geçti bitti. Az daha sabır
- 8 Haziran 2012
- 795
- 533
- 303
çocuk yetiştirme konusuna pek vakıf değilim ama. bence bi çocuk psikoloğu falan varsa bul götür. ayrıca sallamayı kesseniz olmazmı. bide daha önce okuduğuma göre. düzene binmesi için bazı şeylerin birazda sizinde inatçı olmanız lazımmış. yani şu şekilde çocuk diyelim uyandı ve ağlıyor bırakın aglasın karnı toksa sonuçta bişey olmaz 1 hafta ağlar en fazla sonra uykuya dalarmış düzene binermiş. ayrıca kim bakıyor gündüz çocuğun enerjisini atacak faaliyetlerde bulunuluyomu. çocuk yorulmalı iyice gündüz enerjisini atmalıymış. bide siz gündüz olmadığınızdan ilgi istiyor galiba yanına uzanarak uyutun uyanırsa sizi görsün yanından ayrılmayın masaj yapın dokunun diyorlar uzmanlar. bunları yaptıysan ve hala aynıysada bilemiycem canım iyi bi uzman psikolog yada çocuk doktoru bul. senin doktor pek çözümcü gelmedi bana
- 9 Ağustos 2015
- 10.117
- 23.832
- 478
- 31
öyle bir imkanım yok canm ne yazık ki :/ inan maddi durumumuz olsa calısmam :/ bu eziyeti çekmem gücüm kalmadıAllah yardımcın olsun canım. Gerçekten işin zor. İmkanın varsa bence bir süre ücretsiz izne çıkmayı dene. Belki çocuk sizden ayrı kaldığı için böyledir.
- 8 Haziran 2012
- 795
- 533
- 303
- 9 Ağustos 2015
- 10.117
- 23.832
- 478
- 31
hepsini denedim.. mesela ben iş yaparken onada görev verdim hepÖrneğin duşu Bebek'le al
Attığın her adıma onu kat
Çorbasını birlikte pişirin o yardım etsin kendini sizinle birlikte ve işe yarar hissetsin
Zaman kısa değil ama o ne istiyor inatlaşacak bu kaçınılmaz
Oyunda o anne siz çocuk olun onu gözlemleyin
Ağlayın mesela ne yapacak
sofrayı toplarız oda tabak getirir teşekkür ederim sevinir..
yemek yapacagm zaman mama sandalyesine oturturum ne yaptıgımı anlatırım beni alkışlar. dinler. duşu zaten alamadıgım vakit onuda dahil ediyorum artık uyumadan alıyorum oda beni izilyor :/ ama ne yaptıysam su uykusuna çözüm bulamadım insanlıktan cıktım delirmek üzereyi,m :/
- 13 Nisan 2017
- 1.489
- 1.440
- 83
- 9 Ağustos 2015
- 10.117
- 23.832
- 478
- 31
hayır canm değil :/ tüm dişleri cıktı nerdeyse hep böyleydi.. diş cıkarsa da cıkarmasada hep aynıDiş çıkarma zamanımı acaba?
- 13 Nisan 2017
- 1.489
- 1.440
- 83
birlikte yatmıyoruz canm oglum beşşiğinde yatıyor..
annem bakıyor..
4 45 de evde oluyorum elimden geldiğince cocugumla vakit geciriyorum 6 da babamız geliyor oda oynuyor birimiz oynarken birimiz evin işi ile ilgileniyoruz..
ev işini ve yemeğini babamzla ortak yapıyoruz genelde. yada ben işten eve gidince 1 saat içinde yapıyorum oda mama sandalyesinde oynuyor temziliği c tesi yapıyorum pazar günü tüm gün ona ayırıyoruz aksamları cizgi film bile acmıyoruz ilgisiz kalmasın diye..
akşamları ogluma bakacak hiç kimse yok
memeden kestiğin için seni özlüyor olma ihtimali yüksek. güzelce konuş ve haftada 1-2 gün birlikte uyuyabileceğinizi belirt. güvenli bağlanma ihtiyacı var anlaşılan. çok güzel anlıyorlar sıklıkla sakince onu da dinleyerek konuş. uyumasının ne kadar önemli olduğunu anlat. bir de uyku ritüeli oluştur geceleri. işte banyo-süt-kitap okuma gibi. muhakkak her akşam kitap oku hem faydalı hem uykusu gelir. (http://www.dr.com.tr/Kitap/Uyumak-I...s/Masal-Hikaye-Kitaplari/urunno=0000000689534 bu kitabı özellikle tavsiye ediyorum yönlendirmeleri ile okursan çocukların çok güzel uykusu geliyor) sallama, oynama ile uyku geçicidir kendi kendine uyumayı öğrenmeli muhakkak. bu sürede yanında olabilirsin küçük küçük sohbet de edebilirsiniz hatta okuduğun kitabı ona anlatmasını iste o kadar hızlı uyuyorlar ki aklın şaşar.
akşamları çocukla oynaman çok güzel ama zeka geliştiren ve bu sürede yoran oyunları tercih et muhakkak ki beyni yorulmayı öğrensin. bunun için çok seçenek var. oyun hamuru da oldukça yorar.
çok yorulan bir annesin bana sorarsan 2 haftada bir yardımcı almalısın. mali durum deme çalışıyorsun ve bence bunu hak ediyorsun. bir kıyafet eksik al örneğin ama yardımcı al bak mental olarak da çok rahatlayacaksın.(şahsen benim mali durumum çok iyi olmamasına rağmen ben alıyorum nasıl bir huzur anlatamam)
2 haftada 1 felan akşamları annen baksa 1-2 saat bi kocanla çıksanız bi sinemaya gitseniz hiçbir şey olmadı bi kahve içseniz size de iyi gelir.
- 9 Ağustos 2015
- 10.117
- 23.832
- 478
- 31
ah neler denemiyorum asla almıyor .. yatma zamanı birşeyler yedirmek mümkün değil zaten akşam yemeğinide 7 730 gibi yiyorz :/ daha sonra hiç birşey yemez.Bide bebe bisküvisimi denesen cnm. Benim oglum cok severdi
- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.872
- 498
Önce biraz sakinleşin bir durun soluklanın. 18 ay atağı diye bir şey var maalesef. O bitiyor 2 yaş sendromu başlıyor. Gece emziriyor musunuz? Doktor da çok ilginç 18 aylık bebek artık gece açlıktan uyanmaz. Başka bir sıkıntısı vardır. Diş çıkarıyor olabilir kabus görüyor olabilir. Önce sallayarak uyutmayı bırakmaya çalışın. Yatsın yanınıza sizinle birlikte uyusun. Kriz anlarında kızmak bağırmak asla çözüm değil. Bırakın ağlasın kendini yere atsın. Her çocuk her aile bu yollardan geçiyor. Siz de yanında durun kendine zarar vermesine engel olun. Yanındayım ağlaman bitince konuşabiliriz deyin. Zorlamayın inatlaşmayın. Gece beslenmesi varsa kesmeye çalışın. Siz de eşiniz de çok gerginsiniz bu durumda çocuğun da normal olması imkansız. Evet yoruluyoruz evet çok zor ama onlar da büyüme yolunda en az bizim kadar zorlanıyorlar. Gündüz bakan kişi mutlaka parka çıkarsın enerjisini atsın çocuk. Siz de eve gelince uyuyana kadar oynayın bebeğinizle. Koşturun yorun biraz :)
Yukarıda bir arkadaş daha yazmış yorulmuyor olabilir gündüz
Ya da uykusu az birisidir
Sallayarak uyuması nedeni ile de sallama kesilince uyanabilir
Akşam uyutmazsanız sızar mı mesela denediniz mi bilmiyorum ama onu da deneyin hiç uyutmaya kalkmayın oralı olmayın ne Zaman uyuyacak ya da uyumak için ağlayacak
Uyku rutinine kitap hikaye vs okuma dahil edin ve bu işi Baba'ya paslayın
Bizim evde gece kitabını baba okur ki hem aradaki bağ da kuvvetleniyor
Ya da uykusu az birisidir
Sallayarak uyuması nedeni ile de sallama kesilince uyanabilir
Akşam uyutmazsanız sızar mı mesela denediniz mi bilmiyorum ama onu da deneyin hiç uyutmaya kalkmayın oralı olmayın ne Zaman uyuyacak ya da uyumak için ağlayacak
Uyku rutinine kitap hikaye vs okuma dahil edin ve bu işi Baba'ya paslayın
Bizim evde gece kitabını baba okur ki hem aradaki bağ da kuvvetleniyor
- 9 Ağustos 2015
- 10.117
- 23.832
- 478
- 31
memeden henüz kesmedim ama bu söylediklerini muhakkak deneyeceğim çok teşekkür ederimmemeden kestiğin için seni özlüyor olma ihtimali yüksek. güzelce konuş ve haftada 1-2 gün birlikte uyuyabileceğinizi belirt. güvenli bağlanma ihtiyacı var anlaşılan. çok güzel anlıyorlar sıklıkla sakince onu da dinleyerek konuş. uyumasının ne kadar önemli olduğunu anlat. bir de uyku ritüeli oluştur geceleri. işte banyo-süt-kitap okuma gibi. muhakkak her akşam kitap oku hem faydalı hem uykusu gelir. (http://www.dr.com.tr/Kitap/Uyumak-Isteyen-Tavsan/Carl-Johan-Forssén-Ehrlin/Cocuk-ve-Genclik/Okul-Oncesi-6-Ay-5-Yas/Masal-Hikaye-Kitaplari/urunno=0000000689534 bu kitabı özellikle tavsiye ediyorum yönlendirmeleri ile okursan çocukların çok güzel uykusu geliyor) sallama, oynama ile uyku geçicidir kendi kendine uyumayı öğrenmeli muhakkak. bu sürede yanında olabilirsin küçük küçük sohbet de edebilirsiniz hatta okuduğun kitabı ona anlatmasını iste o kadar hızlı uyuyorlar ki aklın şaşar.
akşamları çocukla oynaman çok güzel ama zeka geliştiren ve bu sürede yoran oyunları tercih et muhakkak ki beyni yorulmayı öğrensin. bunun için çok seçenek var. oyun hamuru da oldukça yorar.
çok yorulan bir annesin bana sorarsan 2 haftada bir yardımcı almalısın. mali durum deme çalışıyorsun ve bence bunu hak ediyorsun. bir kıyafet eksik al örneğin ama yardımcı al bak mental olarak da çok rahatlayacaksın.(şahsen benim mali durumum çok iyi olmamasına rağmen ben alıyorum nasıl bir huzur anlatamam)
2 haftada 1 felan akşamları annen baksa 1-2 saat bi kocanla çıksanız bi sinemaya gitseniz hiçbir şey olmadı bi kahve içseniz size de iyi gelir.
ah ne yazık ki akşamları anneme bırakma sansm hiç yok
annem 2. evliliğini yaptı ve adam bizden zerre hoşlanmıyor oglumu bıraksam cocugua neler eder kim bilir
- 2 Şubat 2017
- 3.300
- 3.460
- 133
canım daha oğlun 18 aylık yani1 bucuk yaşıda bir bebekten ne bekliyor benim kızlarım ikiz ve 31 aylık 1 tane de oğlum var bide beni düşün.3-4 yaşından sonra zaten rahatlıycaksın kendini de öldürsen onlar bize muhtaç yapacak bişey yok bu günlerin geçici oldugunu bil ve anneliğinin tadını çıkar.evet insanlıktan cıktım hilos inanın ki kendimi tanıyamıyorum 5 gündür banyo yapmamak nedir.. sacımı tarayamadım sabah topladım geldim makyaj bile yapmak gelmiyor içimden hiç birşey yemiyorum iştahım yok migrenm tuttu calstm yerde evrak işlerine kafamı veremiyorum
- 9 Ağustos 2015
- 10.117
- 23.832
- 478
- 31
hiç halim kalmadı ayakta durmaya mecalim yok :/ bende biliyorum gecici ama ben tükendim :/canım daha oğlun 18 aylık yani1 bucuk yaşıda bir bebekten ne bekliyor benim kızlarım ikiz ve 31 aylık 1 tane de oğlum var bide beni düşün.3-4 yaşından sonra zaten rahatlıycaksın kendini de öldürsen onlar bize muhtaç yapacak bişey yok bu günlerin geçici oldugunu bil ve anneliğinin tadını çıkar.
- 1 Ekim 2013
- 7.988
- 16.295
- 448
- 34
- 9 Ağustos 2015
- 10.117
- 23.832
- 478
- 31
ben zaten bu doktorları hiç anlamıyorum birine götürüyorsn acıktıgı içindir diyorÖnce biraz sakinleşin bir durun soluklanın. 18 ay atağı diye bir şey var maalesef. O bitiyor 2 yaş sendromu başlıyor. Gece emziriyor musunuz? Doktor da çok ilginç 18 aylık bebek artık gece açlıktan uyanmaz. Başka bir sıkıntısı vardır. Diş çıkarıyor olabilir kabus görüyor olabilir. Önce sallayarak uyutmayı bırakmaya çalışın. Yatsın yanınıza sizinle birlikte uyusun. Kriz anlarında kızmak bağırmak asla çözüm değil. Bırakın ağlasın kendini yere atsın. Her çocuk her aile bu yollardan geçiyor. Siz de yanında durun kendine zarar vermesine engel olun. Yanındayım ağlaman bitince konuşabiliriz deyin. Zorlamayın inatlaşmayın. Gece beslenmesi varsa kesmeye çalışın. Siz de eşiniz de çok gerginsiniz bu durumda çocuğunda normal olması imkansız. Evet yoruluyoruz evet çok zor ama onlar da büyüme yolunda en az bizim kadar zorlanıyorlar. Gündüz bakan kişi mutlaka parka çıkarsın enerjisini atsın çocuk. Siz de eve gelince uyuyana kadar oynayın bebeğinizle. Koşturun yorun biraz :)
birisi huy zamanla düzelir yapacak birşey yok diyor
herkes farklı telden çalışıyor..
ben mesela agladıgında istediğini yapmıyorum bırakıyorum kendi halinde aglıyor.. yada ilgsini dagıtıyorum eline bir oyuncak felan veriyorum. küstüm diyorum ama babası benm gibi sabırlı değil kızıyor sinirleniyor. babası kızdıkca daha cok deliriyor ve kafasını yere vurmaya başlıyor artık..
havalar iyi oldukca cıkarıyoruz aksam yoruyoruz hatta banyo yaptırıyorum masaj yapıyorum yok yok :/ yarm saate kalkıyor
- 2 Şubat 2017
- 3.300
- 3.460
- 133
gecede 8 defa emzirmeye kalkarım ikizlerimi ve tam olarak 2 yaşında memeden kestim mamaya başladım sonraları hiç kalkmaz oldular acıkıyor olabilir.Cici bebe ve sütü mama olarak gece yatmadan önce vermeni tavsiye ederim cocuk tok olarak yattıgı için daha az kalkacaktır kalkınca da hemen memeyi ver meme de uyumayı çok sever bebekler.hiç halim kalmadı ayakta durmaya mecalim yok :/ bende biliyorum gecici ama ben tükendim :/