Arkadaşlar hepinize merhaba işe önce kendimi tanıtarak başlayayım size hikayemi anlatacağım ve bir akıl isteyeceğim çünkü tarafsız bir göze ihtiyacım var. Ben 28 yaşında meslek sahibi bekar bir kadınım bundan 4 yıl önce bir adama aşık oldum. Çalıştığım yerde patronumun kuzeniydi 2 yıl boyunca devam eden bir ilişkimiz oldu fakat karşımdaki adama çok aşık olduğum için bir çok şeyi görmezden geldim kendisinin öfke problemi olan çok aşırı kıskanç hatta paranoyak birisiydi. Aslında bir çok problem vardı fakat genel ekseriyette bütün sorunlar buna bağlanıyordu 2 sene boyunca çok yıprandım çok şeyi tolere ettim fakat artık yaptıkları, saygısızlıkları, aşağılamaları, bana olan güvensizliği canıma tak etti en sonunda ailemden birine saygısızlık yapınca son noktam oldu onu terk ettim. O sırada duygusal olarak çökkün olmam iş hayatımı etkiledi işten ayrıldım çok zor günler geçirdim. Ailem belli bir yaşa geldiğim için evlenmemi istiyordu ( benim yaşadığım yerde böyle şeylere çok önem verilir) neyse ailem biriyle tanışmam için bana çok ısrar edince bende tanımaktan zarar gelmez diye onu tanıdım işler tam ciddiye binecekken onu sevmediğimi anladım ve dürüstçe ayrıldım. Biraz zaman geçtikten sonra sürekli aklıma ilk önce bahsettiğim adam geliyordu, bizimki çok keskin bir ayrılık olmuştu ve onu çok sevdiğim için bir türlü unutamıyordum hep bir şekilde kendimi onda buluyordum bir gün cesaretim toplayıp sana an mesaj attım her neyse konuştuk karşımda çöm pişman bir adam vardı. Bana ilişkimizde ki bütün sorunların benden kaynaklıydı senin hiç bir suçun yoktu ve sen çok haklıydın gitmekte dedi bunlar 4 ay önce oldu bu arada fakar ben ona tekrar yaklaştıkça aynı şeyler olmaya başladı sürekli hesap sormaya, aşağılayıcı ve kırıcı konuşmaya devam etti biz 2 sene boyunca ayrı kaldığımızda hayatıma birinin girmesini kabullenemedi ve sürekli bunu yüzüme vurdu hata o kadar izler gitti ki ona ihanet ettiğimi falan ima etti. Sen nasıl bana bunu yaparsın diye her gece içip içip beni arayıp hesap sormaya başladı baktım bu işin önünü alamıyorum ilişkimizi keselim ben artık buna katlanamam beni bu kadar hırpalamaya hakkın yok beni bu duruma sen getirdin diyerek ondan vazgeçtiğimi belli ettim. Bu aşamaya gelmeden önce 4 ay boyunca hep onu çok sevdiğimi hayatta bir tek ona aşık olduğumu hep anlattım tabi. Her neyse bunu söylemem onu daha da hırçınlaştırdı ve daha saldırgan olmaya başladı ben de artık aramalarına cevap vermemeye başladım çünkü biliyorum beni daha fazla inicitecek. Bu arada arkadaş ortamında beni uzun süredir beğendiğini öğrendiğim biri oldu şu an arkadaşız ama onun bana uzun süredir ilgisi varmış. Bu söylediğimi yadırgamayın lütfen ama kendisinin bir elinin parmaklarından 3 tanesi eksik çocukken bir kaza geçirmiş. Bunun dışında hayat görüşü olarak çok beğendiğim biri. Çok akıllı ve Zeki bulurum kendisini ve bir çok konuda çok iyi anlaşıyoruz. Hatta hayallerimiz ve zevklerimiz o kadar aynı ki bazen şaşırıyorum. Kendisi saygın bir avukat ailesi de öyle. Ben ona hiç o gözle bakmadığım için ellerinin durumu hakkında ne düşüneceğimi bilemedim. Normalde öyle tipe önem veren biri değilim ama sonuçta evlilik yaşındayım ve karşımdaki kişiyle bir yola girersem ciddi adımlar atılır. Ve bu sık karşılaşılan bir durum olmadığından ilk başta yadırgayabiliyor insan. Sizce bu durumu nasıl değerlendirmeliyim ? Siz olsanız ne yaparsınız ? Kafam oldukça karışık. Sizce bu durum önemli mi ? Karşımdaki insanı kırmak da istemem