çoğul gebelikte kilo alımı

merhaba kızlar. bugün kontrolümüz vardı dr amcamızı ziyaret ettik bebişlerim sağlıklı şükürler olsun. kan verdim üçlü test için inşallah onlarda hayırlısıyla güzel çıkıcak. bu arada bende kilo almaya başladım artık ama olsun bebişler için değer. cinsiyetlerimiz belli olmadı göstermedi yaramazlar kımıl kımıl zor ölçtü drumuz maşallah. herkesin cinsiyet sorması evet çok bunaltıyor ya ben sürpriz olsun istiyorum kime ne şükür bugünlerimiz gördük ya kız oğlan faketmez hayırlısıyla kucağımıza alalımda. bir dahaki bebişleri görüşümüz gününü sabırsızlıkla bekliyorum. hiçbir şeyş takmayın valla temizlikmi yapılır boşverinn

Balımnur canım bir sonrakinde gösterirler nolcak ki :O)
ama senden neden kan aldığını anlamadım genelde çoğul gebeliklerde kan almazlar diye biliydum...
Demek kımıl kımıllar maaşAAAAlahhh meleklerine inşAllah sağlıkla kucağımıza alırız hep beraber bende yarın gidicem doktora...

kızlar çatlak kremi kullanıyor musunuz ? lierac diye bir markanın varmış onu bayağı bi övüyolar. gerçi bende görünürde henüz çatlak falan yok göbeğimde ama yine de kullanmak istiyorum

canım ikili test yapmamıştı dr ikizlerde yanlış çıkıyor diye şimdi üçlü test için aldılar kanı birde hemogram bakılacak vitamin desteğine ihtiyacım olup olmadığına. benim dr çok şükür iyi birisi çok inceliyor abartılı bir uygulama hiç yapmıyor. ihtiyacım varsa o zaman vitamin verecekmiş. elimden geldiğince meyve ve sebzelerden almaya çalışıyorum zaten bakalım hayırlısı. üçlü testimiz güzel çıksında inşallah. evet kımıl kımıllar kameraya çektik akşam kaç defa seyrettik bilmiyorum :))) ah bi hayırlısıyla kucağımıza alıp koklasak gün geçtikçe dahada sabırsızlanıyor insan.

kızlar çatlak kremi kullanıyor musunuz ? lierac diye bir markanın varmış onu bayağı bi övüyolar. gerçi bende görünürde henüz çatlak falan yok göbeğimde ama yine de kullanmak istiyorum

mrb cnm. çatlak kremi kullanmıuorum ama göğüslerim büyümeye başladığı için kaşınıyor bende vazelin kullanıyorum hem doğal hem yumuşatıyor karnımada sürüyorum.

canım ben kantaron yağı kullanıyorum her banyodan sonra göbüşüme bacaklarıma popoma ve göğüslerime sürüyorum...
başka krem kullanmadım...

kızlar çatlak kremi kullanıyor musunuz ? Lierac diye bir markanın varmış onu bayağı bi övüyolar. Gerçi bende görünürde henüz çatlak falan yok göbeğimde ama yine de kullanmak istiyorum

ben bebek yağı kullanıyordum ama yapış yapış oluyor, 1 haftadır kakao yağı kremi kullanıyorum, hem yumuşacık yapıyor hem de mis gibi kokuyor.

ben bebek yağı kullanıyordum ama yapış yapış oluyor, 1 haftadır kakao yağı kremi kullanıyorum, hem yumuşacık yapıyor hem de mis gibi kokuyor.

Yok ben kakaoyu kullanamıyorum bana çok fena kokuyor ben hala bazı kokulara çok miğde bulantısı çekiyorum...
Sigara,çay,kahve dayanamadığım kokular arasında ki eski bir sigara içicisi ve çay kahve bağımlısı gibi bir şeydim ben günde en az 30 bardak çay içiyorsum ve en
az da 3-4 fincan nescafe içiyordum hamileliğimden beridir bir damla koymadım ağzıma kokusuna bile tahammül edemiyorum.
eve gelen misafire çekine çekine çay içeriz değil mi diyorum (bir umut işte belki hayır derler diye :O) ama genelde evet diyorlar :O)
işte öyle ve kakao yağıda hakkikaten çok kokuyor bana...
kantaron yağı pek kokmuyor bana bir arkadaşımda onun çok koktuğunu söylüyor işte hamilelik kırdı burnumuzun direğini :O)

evet evet çok haklısın enigma'cım. Ben de sigara kullanan bir kişiydim, çok kullanmasam da, ama şimdi dediğin gibi kokusuna tahammülüm yok. Diğer kokular için de aynı şey geçerli, ama son 1 aydır daha rahatım.

Aslında badem yağını da tavsiye ediyorlar ama bilmiyorum işte hangisi işe yarar, ya da gerçekten işe yarar mı? Bol su içmenin vücudu nemli tutacağında çatlaklar üzerinde olumlu etkisi olduğunu okumuştum, mantıklı da geldi ki zaten içmek de zorundayız orası aynı konu :)

kızlar kakao yağını kanola yağı diye okumuşum gözlüğümü unuttum da diğer odada ben de diyorum Allah Allah acaba kanola yağı vücuda sürülüyor mu çok pis yapış yapış olmaz mı diye ben de en iyisi kakao yağı kremi alayım kokulardan yana pek bi sıkıntım yok. bahsettiğim kremi sordum da bayağı pahalıymış ya vazgeçtim ben de en iyisi kakao yağı süreyim hem doğal da

ben aktardan aldım, 200 lük 14,00 tl. Ama ama kakao yağı deme kakao yağı kremi de. Ben o hataya düştüm de :)

bu kakao yağı bronzlaşmak için kullanılan değilmi benmi yanlış hatırlıyorum. birçok kişi kullanmış baktım ama ya bronzlaştırırsa benim tenim beyaz çünkü iğrenç bir durum alır diye düşündüm bir anda.

ben aktardan aldım, 200 lük 14,00 tl. Ama ama kakao yağı deme kakao yağı kremi de. Ben o hataya düştüm de :)

AAAAA !!!! Bendeki kakao yağımı ki acaba çook iğrenç kokuyo :O)
ondan demekki zaten ben almadım arkadaşım verdi ama kantaron yağından çok memnunum söylüm kızlae benim görümcem yaptırmıştı geçen sene bir kavonoz verdi ondan memnunum yani...

kantaron yağı aynı zamanda ağrı kesici ve kas gevşetici özelliğide var. geçenlerde bileğimi incittiğimde dru verdiği ilaçalrı kullanmamı doğum drum izin vermedi bende kantaronla geçirdim şükür. kayınvalidemin sırt ağrılarınıda onunla geçirdiler.

evet evet, bir nevi güneş kremi gibi ama koruması yok, bir de güneşte daha hızlı bronzlaştırıyor cildi:) güneşe çıkmayınca bir şey olmaz, normal krem gibi düşün.

kakao yağının kokusunu bilmiyorum kiiiiii...

Günaydın arkadaşlarım...
Dün öğleden sonra doktor randevumuz vardı,orada tartıldık tabii ve 102,5 kilo çıktık ki külliyen yalan
benim evimdeki tartım çok hassas hatta yağ ölçerli bir tartı ama ben pazartesi sabahları aç karna tartılıyorum tabiiki ve hatırlarsanız 99,9 yani 100 kg çıkmıştım...
Neyse doktoruma bunu açıklaladım gibi ama sinirim çok bozuldu o anda...
Doktorum çok kilo aldığımı 12.5 kilonun çok fazla olduğunu söyledi bundan sonra ayda 1,5 kilodan fazla almamam gerektiğini söyledi (ZATEN TAKINTILI BEN...ŞİMDİ ÇATLİCAM KİLO MEVZUSUNA SİNİRİM ÇOK GERİLDİ VE ARTIK EKMEK HAMUR BİTTİ DEDİM)
Sonra ultrasona geçtik soracağım tüm soruları da unuttum bu arada gerilmekten dün 19+5 haftalıktık yani 20 haftalığız ve oğlum 371 kızım ise 420 gram ikiside oldukça sağlıklılar kızım oğlumdan biraz daha uzun daha iri bir ay önce oğlum 160 kızım 165 gramdı kızım fark atmış oğluma inşAllah ikiside sağlıklı olurlar. zaten 20 haftada tek bebek bile ortalama 280-320 gram aralığında olmalıymış 300 gram ise idealmiş ve benimkilerin ikiside hayli hayli geçmiş haftalarının kilolarını.
Tabii soruda soramadım hoş çok sorum yoktu ama yine de sinirim gerildi geçen aydan bu yana çok kilo aldığımı söyledi doktorum ki onların tartısına göre haklı adam...
Neyse sabah aç karna yine tartıldım kendi tartımda ve 100,4 kilo çıktım yani dünkü doktorun ordakini hesaba almıyorum şimdi ama bundan sonrada sırf şu tartı olayı yüzünden sabahları gidicem doktoruma yeter çünkü gerildikçe bebeklerim de geriliyor içimde elimde değil çok sıkıldım.
Ve inanınki gerçekten de dikkat ediyorum...
neyse kızlar bebişler iyi anlayacağınız ben şişkoyum başkada problem yok :O)

oyy oyy, kuzular kocaman olmuş maşallah nazar değmesin. Benim de önümüzdeki cumartesi muayenem var, heyecanla bekliyorum. Ne durumdalar acaba? Gösterirlerse cinsiyetleri de belli olur umarım.

Aynı tartı problemini ben de sağlık ocağının tartısında yaşadım, tam 3 kilo fazla göstermişti. Gerçekten insan çok bozuluyor. Ama ne mutlu sana ki bebeklerin çok iyi. Benim doktorum bana direk senin kilon beni ilgilendirmez, bebeklerin ve de plasentanın kilosuna bakarım ben demişti. şimdiye kadar da kaç kilo aldın, kaç kilosun diye hiç sormadı :)

boşverrrr, sıkma canını, ben artık takmıyorum, sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum. Geçen haftalarda okuduğum bir yazıda sağlıklı beslenip de çok kilo alınsa bile doğumla birlikte hepsinin gittiği yazıyordu. Yani tatlı yerine meyve yemek, ekmeği hamurişini falan çok çok az tüketmek kısacası kalorili ve vücuda faydası olmayan besinler yerine tamamen vücuda faydalı besleyiciliği yüksek besinlerle beslenip kilo almak kafaya takılacak bir şey değilmiş :)

ben şimdi bunları yazdım ama dün akşam koca bir tabak tereyağlı makarnayı götürmekten de geri kalmadım :)

mutlu bir gün dilerim...

Canım teşekkür ederim...
Dediğin gibi inşAllah geçer bu kilolar ama ben artık ipleri de elime aldım artık işi şansa bırakmıcam...
Sen haftaya öğrenirsin gör bak meleklerin çok mutlu edicekler seni...
Arada kaçamaklar da olcak tabii ki insanız arada kaçamak yeriz :O)

enigmacım bebişlerin iyi olmalarına çok sevindim. herkes biliyor kilona taktığını ve dikkat ettiğini canım birazda bünyeden de olabilir sen dikkat et ama bebişlerinide strese sokma canım. benimde geçen gün tansiyon yüksek çıkmıştı sıcaktanda olur demişti drum çokta takılmamak lazım. benim tansiyonla ilgili problemimde var bu arada ama dikkat ediyorum.
bugünde üçlü test sonucumuz çıktı şükür herşey güzel. bana demir, magnezyum ve vitamin hapı verdi dr amcamız. iki tanede karın çatlakları için krem önerdi ben daha demeden. Phytolbstil Gel isimli krem eczanedeki bayanda aynısını kullanmış çok iyi geldi bana mutlaka kullan dedi alıyoruz bakalım. kakao yağıyla badem yağını söyledim onlarıda kullan ama bu kremide ayrıca mutlaka kullan dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…