çoğul gebelikte kilo alımı

Sevgili Enigma, nasıl kilo alıyorum diyosun ya bence bunun sırrı sabah yediğim o simit ve poğaçada gizli.

1 simit 4 dilim ekmek demek, 1 poğoça da kalori olarak o kadar. E sen zaten sabahtan 8 dilim ekmekle güne başlamış oluyorsun.

Farketmeden gereksiz kalori alıyorsun bana göre

nursay cım doğru diyorsun zaten çok zorda kalmadığım sürece asla elimi sürmem sümüt,poğaçaya evde genelde bir bardak süt iki dilim ekmek peynir zeytin dmates falan yerim ama bazen çok geç kalınca işe kolayıma geliyor böyle...
Ama dediğin gibi çok daha dikkatliyim artık kesinlikle ve kesinlikle meleklerim için sağlıklı olmalıyım...

Selamün aleyküm,günaydınlar arkadaşlar. Ben de ikiz gebeliğimin olduğunu 10 gün önce; yani 9 haftalıkken öğrendim. dolu dolu adet göremediğimi düşündüğüm için kendi aklımca hormon bozukluğundan 2. bir doktora muayene olduğumda öğrendik. Hamile olduğumu bir de ikiz olduğunu duyunca şaşkınlıkla sevinç arasında gidip gelen duygular yaşadık. doktora gitmesem hala da anlayamayacaktık üstelik. 3 haftalıkken ultrasonda rahimde kalınlaşma olduğunu söylemişti, ama kan tahlilinde pozitif çıkmadı, zaten evde yapılan 3 idrar testlerinden de "--" çift çizgi sonucunu alamamıştık. 5. hafta tekrar doktora gittik.ultrasonla balmadı. sonucun negatif çıktığını, adet olmadığımı akıntı renginide sordu söyledim.vaginit olmuşsun dedi.tarlusal diye bir söktürücü verdi 1 kutu,4-5 kutu iğne- ilaç,eşime de bana da, ayrıca 15 günlük ilişki perhizi ilaçları kullandım bir güzel. 1 ay sonra tekrar başka bir doktora adet olamıyorum diye gidince de bu müjdeli haberi aldık. ancak doktor hanım tarlusal isimli ilaçtan biraz şüpheliydi.araştırma hastanelerine yönlendirdi bizi. çukurova balcalı'ya gittik.İki prof.'tan 1.'si kullandığım ilacın X grubu ilaç olduğunu ancak yaşam koşulunun buna bağlı olmadığını söyledi. farmokoloji prof.'u da böyle şüpheli durumlarda gebeliğin sonlandırılmasını öneriyoruz dedi.Kağıt imzaladım bir de.Konu hakkında bilgilendirildim, gebeliğin sonlandırılmasını istemiyorum diye. şimdi 11. haftanın içindeyiz.Su keseleri ayrı; biri sağda biri solda. :13: kalp atışları normal. bu arada kilom 72,5, 68,5 kg ile başlamıştım.ben de üzülüyordum neden hızlı kilo alıyorum diye hormon bozukluğuna bağlıyordum. Bulantı kusma,tiksinme de olmamıştı.nerden bilebilirdim hamileymişim. hakkımızda hayırlısı olsun.

slm kızlar bende 35 hafta bitiyo 60 kg hamile kaldım ilk 4 ay çok kötü hep istifra ettim 3 kg verdim simdi 74 kgyum ama görseniz nerde bu kg dersiniz sadeceayaklarim şiş ve göbşüm şiş :)

Canım hayırlı uğurlu olsun öncelikle iki meleğinin de sağlıklı olması ve onları sağlıkla kucağına alman dileği ile...
kilo da dediğin gibi bir anda yükseliyor ama dikkat etmek gerekiyor yoksa benim gibi fırça yersin doktordan :O)

slm kızlar bende 35 hafta bitiyo 60 kg hamile kaldım ilk 4 ay çok kötü hep istifra ettim 3 kg verdim simdi 74 kgyum ama görseniz nerde bu kg dersiniz sadeceayaklarim şiş ve göbşüm şiş :)

ne şanslısın yaaa ne güzel sadece 14 kilo bu harika inşAllah 20 kiloyu görmem diye uğraşıyorum ben...

Evet arkadaşlar yine bir pazartesi günü ve ben yine rutin piskopatça tartılma sabahımı yaşadım
90 kilo ile 2 martta hamile kalarak
nisanı da 91,7 kg
mayısı 95 kg
haziranı 98,5 kg le bitirmiştim ve artık hafta hafta kilo kontrolü yapıyordum.
yani kısaca
18 haftamda 98,5 kg
19 haftamda 100,4 kg
20 haftamda 99,9kg (ama doktor kontrolümde 102,5 kg çıkıp çıldırmış ve eve dönüp tartıldığımda 100,5 çıkmıştım)
21 haftamda (bu sabah) 100,3 kg çıktım...
doktorum ayda en fazla 1,5 kg almam gerektirğini söyledi normal gebelikte ayda 1 kg ikizlerde de 1.5 kiloyu geçmemeye çalışmam gerektiğini çünkü şimdiye kadar zaten almam gerekenden fazla aldığımı (ki o hesabını 102,5 kg a göre yapıyor) söyledi...
sonuç olarak geçen hafta dan bu yana 400 gram almışım bunu da indirmem lağzım her hafta 200-300 gram yeterli benim için zaten 10,5 kilo almış durumdayım her ay 1-1.5 kilo alsam en fazla 4 ay var doğuma ortalama 37.haftada doğursam (inşAllah) daha 16 hafta var demektir
16/4=4 ay
1 kg x 4 ay = 4 kg
1.g kg x 4 ay = 6 kg
AAAAhhhh tabii ki hayal gibi geliyor bana inşAllah olur onlar zaten iyi durumda

geçen hafta dr a gittiğimde meleklerimin 280-320 gram aralığında olmaları gerekirken (bu arada eşim videoya almıştı ultrason seansımızı evde tekrar izleyinde kızımın 371 oğlumun 420 gram olduğunu anladım dr söylerken iyi dinlememişim :O) yani onlar şimdilik çok iyiler kiloları olduğundan iyi şimdilik o yüzden bebelerim için kilo almamam sorun değil şimdilik...

Sabah sabah çok yazdım yaaaaaa....
Sevinçli bir güne başladım hepinizi öptüm....

benide bu sıcaklar mahvediyor bu kadar bunalmamıştım hiç hep evdeyiz dün azıcık dışarıya çıktık eve geldiğim gibi vurdum kafayı yattım gölgedede olsak çarpmış bizi. herhalde birazda bebişler yoruyor geceleri uyutmuyor yaramazlar antrenman mı olsun diyorlar acaba bırakın uyuyayım kuzucuklar diyorum ama yok nafile :)))) hafif kıpırtıalrını hissetmeye başladım artık bakalım tekmeleri ne zaman hissedeceğim. bu arada görümceme zaten sinirliyim ama yüzsüzlüğüne dayanamıyorum yinede gülmeye çalışıyorum. kaynanam desen başka alem herkese anlatıyor hepsini ultrason görüntülerini gösterdik herkes duymuş maşallah. sanki çok önemsiyormuş gibi. şunu bunu ben alayım demiyorda battaniyeyle patik alacakmış lütfedersiniz dedim içimden gerek yok ben alırım herşeyini kuzucuklarımın gölge etmesinler yeter. birde onlarla uğraşıyoruz ya allah sabırlar versin bizlere işimiz çok zor...

Balım seni çıldırtmışlar anlaşılan takma arkadaşım her akafadan bir ses herkes konuşuyor işte...
Ben balık yüzermiş gibi hissediyorum meleklerimi özellikle oğlumu çok hissediyorum kızım ara ara yokluyo ama her ikisinide her zaman hissetmiyorum...
Benim kayınvalidem 81 yaşında ondan yana çok rahatım hatta tonton bir annecik o...
Ama bende de 8 görümce var balım eşim bir evin bir oğlu evinde en küçüğü yani en büyük görümcem 60 da ona göre sen yap hesabını
seni anlıyorum ben çok sık görüşmüyorum çalıştığım için hafta sonundan hafta sonuna birde evlenirken eşim beni uyarmıştı ablalarımın hepsi çok iyidir demişti ama unutma elini verirsen kolunu değil herşeyini kaptırırsın demişti o yüzden de saygıyı ve mesafeye hiç aşmadım 5 senedir evliyim bir gün bir tartışma yaşamadım...
sende eşini kendi tarafına çek balım yoksa kadın kısmı heeeppp konuşur dururrr hiç susmaz ve hiç bir zamanda yetinmez...yine konuşuruz sakın moralini bozma kilo durumun nedir bu arada...

valla cnm ben ilk günden beridir sevmiyorum hiç birisini. ben alttan aldıkça sürekli kavga çaıkarttılar eşimle kavga edip beni suçladılar. eşim bana çok destekçi şükürler olsun. bizde haftada bir gidiyoruz zaten ama çıldırmamıza yetiyor.
az önce wcde siyah bir akıntı geldi korktum valla sizdede öyle bişey oldumu acaba çok değil ama drumu arasammıki

Canım bende hiç siyah akıntı gelmedi ama belki dışkından gelmiş olabilir mi hani demir ilacı kullanıyoruz ya o dışkımızı siyah yapıor çünkü...
istersen bir ara doktorunu...

yok bende ilk önce dışkıdan sandım ama değil akşama kadar bekleyeyim bakalım eğer yine gelirse akşam ararım nette plasenta yerleşmeside olabilir felan yazıyor aşırı kanamalarda dra gidin diyor allahım korusun bizleride bebişlerimizide inşallah.

Balimnur bence sen doktorunu ara, şiddetli kanaman olduktan sonra durum daha farklı boyutta olur zaten, bu arada arkadaslar hafta itibariyle bu aralar hepiniz doktorumuzdan rahim boyunuzu ölçmesini mutlaka isteyin. Gelen akıntı hiç önemli bişey olmayabilir ama bunu doktorundan duy bence...

arkadaşlar bende 68 kg. ile üçüzlerime hamile kaldım boyum 1.70
hamileliğimin 30. haftasındayım bugün aylık kontrolüm vardı tartıldığımda 99 kg çıktı
hedfim 100 ü geçmemekti ama..... bu gidişle zor
şimdiye kadar 31 kg aldım inşallah daha fazla almam

Mzari günaydın canım seninkiler üçüz idare etçeksin biraz mmeleklerin inşAllah sağlıkla doğarlar bence 31 kilo çok değil senin için 3 kese 3 bebiş bizim 20 kilomuz senin 30 kilon hayatım hem doktorun herşeyin normal olduğunu söyledikten sonra sorun yok bence....

Az önce geldim kızlar ilk tetanoz aşımı oldum ve kalbini dinledi bebişlerimin ikisininde kalbini dinledik sağlık ocağı olduğu için ultrason aleti yok orda minik bir pembe aletle dinledi meleklerimi...
Tartıldım yine orada onlarda tutuyorlar ya bilgilerimizi 102 kilo çıktım (tartı dijital değildi) ama 101 olarak girdi kilomu bu arada kilo takıntımı da sordum takılmicak sın dedi ben seni uzun zamandır görmedim bedi en son gebelik kan tahlili için gelmiştin galiba dedi
ve seni şiş kocaman bekliyordum dedi bence gayet iyisin dedi 90 ile hmile kaldığımı söyledim inşAllah 20 kiloyu geçmezsin dedi ama geçersende bebeklerin için onların sağlıklı olması için kilonu da çok takma dedi...
İşte böyle kızlar 1 ay sonra tekrar tetanoz olucakmışım.bu arada ağrımadı aşı yı yaparken ama şimdi yanıyor hafif hafif...

ay ne güzel moralini düzeltmiş işte :) benim de 1- hafta içerisinde olacak tetanoz aşım, içimi ferahlattın, ben de tedirgindim çok acır mı diye. Ben her sabah tartılıyordum. Ama şimdi çok da önemsemiyorum, aklıma geldikçe tartılıyorum.

maşallah, üçüz gebelik ve 30. Haftadasın, umarım daha uzun haftalar görürsün. Bence 3 çocukla o kilolar fazla fazla gider, takma kafana.

bencede canım ya okadar takma kıloyu.. ben kendıme takıntılı dıodum ama sen daha fazlasın..haklısın tabıkı ama, elınden gelen bırsey yokkı,nekadar yemesende gelıo gramlar... bırde sunu düşün kılolu ınsanların bebıslerı kılo almas derler..bak senınkıler ne guzel gıdıorlar..hemde tek bebıslerden daha duzenlı masallah..onu düşün bence sen...kılonda merak etme bebısler dogduktan sonra uykusuz gecelerımızde , kosusturmacalarımızla ıster ıstemezz gıder...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…