çoğul gebelikte kilo alımı

çift canım %99 biri kız biri erkek inşAllah 16 haftamdayken gitmiştim doktora haftaya bir sonraki randevum...
sen şimdi ikiz gebemisin sen kaç kilo aldın peki?

çift canım %99 biri kız biri erkek inşAllah 16 haftamdayken gitmiştim doktora haftaya bir sonraki randevum...
sen şimdi ikiz gebemisin sen kaç kilo aldın peki?

bende tek yumurta ikizlerine hamileyim 17 haftalık 3 kilo tek aldım moral bozukluğundan benin tek kese ve tek koryon en risklisi yani doktorum çok dikkat etmemi söyledi yaşama sansları % 50 dedi dikkat etmeye çalışıyorum ama elimde deil sürekli ağlıyorum 30 haftaya kadar sorun çıkmazsa problem kalmıyor birde benimkiler kıza benziyor dedi doktor sen yinede moralini yüksek tut kilo problem deil inan başka sorun olmasında inşallah sağ salim bebeklerine kavuşursun

Merhaba arkadaşlarım bu pazartesi gününden beridir çok daha dikkatli bir şekilde yemek yiyorum...
Pazartesi günü :
kahvaltı______bir simit bir poğaça(işe geç kaldım kahvaltı edemedim)
öğle_________salata yoğurt bir haşlanmış patates
ikindi________iki dilim karpuz
akşam_______iskender döner salata

salı günü:
kahvaltı_____2 dilim ekmek bir yumurta süt peynir zeytin azıcık reçel
öğle________salata yoğurt zeytinyağlı fasilye
ikindi_______iki dilim karpuz
akşam______çok az musakka salata iki kaşık pilav bir dilim ekmek
yemekte misafirim vardı o yüzden de bir ince dilim pasta ile yarım dilim karpuz yedim.

çarşamba günü:
kahvaltı______bir dilim ekmek karpuz yumurta peynir
öğle_________salata yoğurt fırında patates
akşam_______

ve bu arada bu sabah tartıldım yarım kilo vermişim 3 günde yani bence yediklerim yeterli öyle değil mi şekerim tansiyonum kolestrolüm normal seyirlerde...

hamileliğime 90 kilo ile başlamıştım 19 haftamdayım ve 3 gün önce 100.4 kg dım bu sabah tartıldım 99,9 kg yani yarım kilo vermişim ama hala 10 kilo almış durumdayım
yani ama ben böyle kaafayı yerken etrafımdaki kimseye çaktırmıyorum bana kaç kilo aldın hiç almamışsın diyorlar şokları yaşıyorum ve 10 kilo aldığımı söyleyince şaşırıyorlar
genelde kimse 10 kilo aldığıma inanmıyor sanırım sizin içinde bir resim koysam iyi olucak bir de siz karar verirsiniz...

Merhaba arkadaşlarım bu pazartesi gününden beridir çok daha dikkatli bir şekilde yemek yiyorum...
Pazartesi günü :

salı günü:
yemekte misafirim vardı o yüzden de bir ince dilim pasta ile yarım dilim karpuz yedim.

çarşamba günü:
akşam_______kısır,söğüş,marul

perşempe günü:
kahvaltı______bir simit bir poğaça domates
öğle_________patates kavurma,çorba
ikindi________
akşam_______

hamileliğime 90 kilo ile başlamıştım 19 haftamdayım ve dün sabah 99,9 kg yani 100 kg dım.10 kilo almış durumdayım...

Pazartesi günü :

salı günü:

çarşamba günü:
akşam_______kısır,söğüş,marul

perşembe günü:
kahvaltı______bir simit bir poğaça domates
öğle_________patates kavurma,çorba
akşam_______Fırında tava (kıyma-doates-patates-soğan) az pilav salata yoğurt

cuma günü:
kahvaltı______karpuz,peynir,1 dilim ekmek
öğle_________çorba,3 biber küçük dolması,cacık
akşam_______

hamileliğime 90 kilo ile başlamıştım bu gün 19 haftamı doldurdum yarın 20 haftalığım inşAllah...
ve çarşamba sabah 99,9 kg yani 100 kg dım.10 kilo almış durumdayım...

Enigma'cım seni anlamıyor değilim ama bu kilo meselesini kendine çok dert ediyorsun.
Psikolojin de önemli çocuklar için.
Ayrıca yediklerin bana hiç yeterli gelmedi.
Bütün gün bu kadar mı yemek yiyorsun?
Bak diyetisyen bana yemek listesi hazırladı, bahsetmiştim daha önce.
Her gün mutlaka bir yumurta, 4 köfte kadar et (haftada 4 gün kırmızı, 2 gün beyaz, 1 gün balık), her öğünde bir süt ürünü tüketmem gerekiyor.
Meyvesi, sebzesi, salatası, ekmeği falan ayrı.
Bence kendini bu kadar üzme, hem besinsiz kalman senin bünyen için de bebeklerin için de iyi bir şey değil canım biliyorsun.
Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
ee ne var bunda sen bence beneklerine dikkat et onlar önemlı ben tam 60 kg ile hamıle kaldım bebeklerime 100 kg ıle doğuma gittim çok şukur bebeklerim sağlıklı idi ben simdi 63 kıloyum hos daha zayıftım 59 dum tatıle gittik aldım neyse dietteyım veririm umarım şimdi çocuklarım 6 yasında ve sağlıklılar sukur:)

canım bende ikiz annesiyim ve 2 sene önce doğum yaptım..hamilelikte 14 kilo aldım..bende ilk 3 ay ne yediysem çıkardım..son 1 ay zaten hep gaz sıkıntısı oluyodu hiç bişey yiyemiyodum..abur cuburdan uzak dur bebeklerin için faydalı olcak şeyler ye..meyve sebze süt yoğurt ihmal etme kalsiyum çok önemli özellikle..doğumdan sonra dikkat edersin kilona şimdi takma bunları kafana...

Son düzenleme:
bu arada kiloya fazla takılma sadece sağlıklı beslen bir diyetisyenle görüş olmazsa..bebeklerinin sağlığı en önemllisi çünkü kiloyu doğumdan sonra verirsin..

ok dikkat ediyorum yediklerime ama içtiğim sütü falan yazmadım genelde günde iki bardak süt iki kase de yoğurt yiyorum...

yaaaa öylemi ne güzel vermişsin kurtulmuşsun inşAllah bizlerde veririz kilolarımızı...

her gün bol bol süt içiyorum meyve yiyorum endişelenme eti de yiyorum balıkla sorunum var onun içinde omega 3 kullanıyorum...
Dediğin gibi son zamanlarda çok taktım ama kimseden de bir açıklama gelmiyor örneğin 4 aydan sonra her hafta normalde şu kadar kilo alınır diye...

ne kadar akıcı ne kadar eğlendirici bir topic. yaklaşık bir saattir bu topicteyim, başından sonuna kadar okudum. enigma seni gözümde canlandırdım, çok eğlenceli bir kişiymişsin gibi geldi :) ben de ikizlerimle 16. haftanın içindeyim ve 5 kilo aldım ki hamilelikten öncesi ile şimdiki beslenmem çok farklı. abur cuburu çok çok azalttım, neredeyse hiç çikolata yemiyorum ki bayılırım çikolataya, bol su ve meyve, sadece sabahları ekmek, ama bunlara rağmen 5 kilo aldım. cinsiyetlerimiz henüz belli değil, 2 hafta sonra kontrolüm var, inşallah belli olur bakalım. sizler ne kadar aralıklarla kontrole gidiyorsunuz. benim aylık periyotlarla oluyor. ha bir de aşırı bel ağrılarım var beim, hem de başından bu yana, sizlerde de var mı aynı sıkıntı?

Derya'cım merhaba ve güzel bir günasydın sana....
Zaten bu gün güzel bir güne uyandım (pazartesi olsada :O)
Canım 16 haftadan sonra şooooklara girersin yavaş yavaş bende 16.haftamda 6.5 kilo almıştım sonrası hızlı gelişti bende sende dikkat et :O)
Şaka Şakaaaaa canım ben zaten kocamanım 90 kilo ile hamie kaldım onun için takıyorum bu kadar ammaaa nolduuu nolduuuu bu sabah tartıldım veeeee 99,9 kg yupiiiii :O)
kilo almamışım yuppiiiii :O)
90 kilo ile hamile kaldım 20 haftamı olrtaladım çarşamba doktora gideceğim ve toplamda 9,99 yani 10 kg aldım inşAllah bundan sonra her ay en fazla 1-1.5 kilo alırım da çok kilo almamış olurum ki o bile çok kilo oluyor toplamda...

bu arada sorularına geleyim tatlım bende ayda bir gidiyorum çok şükür herşey normal olduğu için evet bebişlerimizi özlüyoruz ama sık sık doktor kapısında olmamız bizim için iyi değil
bizlerin dinlenmesi ve mutlu anneler olması gerekli çünkü meleklerimiz artık bizlerle aynı şeyleri hissediyorlar...
ben 16 haftamda %99 biri kız biri erkek olarak cinsiyetlerim belirlendi acele etme 18 haftanda çok daha net te görür bebişlerini benim arkadaşlarımın 14 haftalarında bile belliydi.
Ama sabırlı ool bence :O)
bel ağrıları normal çünkü vücudumuzun ağırlık merkezi değişiyor hayatım artık ağırlık karnımızla öne eğiliyor vücutta ister istemez bükülüyor dikkat et bol bol yürü ağırlık kaldırma ben örneğin vileda kovasını yarım yapıyorum
temizlik yaparken ve bir yere taşıyıp oraya giidip gelip sıkıyorum :O)
balkonula içinde hortum çekiyorum bazende amaaaann bu hafta da yıkamayayım balkonları diyorum :O)
o yüzden kendini yıpratma doktorum herşeyi yasakladı ikiz diye eğilme kalkma temizlik yapma eeee bi yere kadar idare ediyo insan eşim de sağ olsun yardım ediyor (kendince :O)
beğenmesemde işin bir ucundan tutması benim için çok iyi olur çünkü ileride de iki afacana bakarken yardım eder diye UMUT EDİYORUM :O)

işte öyle canım 2 hafta sonra doktoruna gittiğinde bel ağrılarını da söyle bir baksın yinede bana doktorum normal demişti şimdilerde de ayak şişmesi var ki sorma :O)
hele benim gibi masa başı çalışan biri oluca sabah 8 den akşam 6 ya kadar oturup çizim yapınca bir wc ye kalkıyorum o kadar :O)
Ayaklar oluyor birer sosis....

Ay sabah sabah çok yazdım güzel neşeli bir gün olsun hepimiz için....

neşeli günler neşeli haftalar bizimle olsun inşallah. öncelikle yeni bir haftaya kilo almadan uyanmana çok sevindim, darısı ilerleyen haftaların başına diyelim :) açıkçası cinsiyetleri çok önemsemiyordum, ama her nedense son günlerde acayip bir merak uyandı bende, muhtemelen etrafımdaki alakalı alakasız herkezin cinsiyetleri merak etmesinden kaynaklanıyor.

Bel ağrılarım 6 haftalıkken başladı, hala devam ediyor. Doktoruma da söyledim senin de dediğin gibi çok normal olduğunu söyledi. Ilk haftalarda bile 2-3 kilo almış olmama rağmen bol gelen kıyafetlerime bile giremiyordum, kalça ve bel bölgesi acayip genişledi çünkü, aşırı bel ağrımı da buna bağlıyorum ben.

Ya ben her işi yapıyorum, çok mu zorluyorum ki kendimi, dikkat mi etsem acaba biraz?

Bende şişmeler daha başlamadı. Ben de masa başı çalışıyorum ve sende olduğu gibi yerimden kalkma amacım belli :) ama ben koğuş ağası gibi bütün gün ya ayaklarımı altıma alarak ya da bilg. Kasasının üzerine koyarak oturuyorum. Inan bana çok faydası oluyor.. Bir de yemeklerimi artık tuzsuz yapıyorum. Tuzu iyice kesmedim ama sınırlandırdım, belki onun da etkisi vardır. Her gün yemek taşıyorum evden işyerime ki burada öğlen yemeğimiz çıkıyor.3-5 gündür özellikle sabahları adet sancısı gibi ağrılarım oluyor. çok önemsemiyorum, normalmiş çünkü.

Neyse bu kadar yeter :) haftanın ilk günü zaten sıcak zaten hiç çalışasım yok :) güzel bir gün diliyorum...

Derya'cım dikkat et tabii ki sakın ağır kaldırma bu ciddi bizim meleklerimize iyi bakmamız gerekli...

merhaba kızlar. ben 16 haftalık ikiz oğullarıma hamileyim. 60 kilo ile hamile kaldım. şimdi 62,5 kiloyum. yanlızca 2,5 kilo aldım.doktorum çok iyi olduğu söyledi. hemde bebeklerim aynı gelişiyorlar ve 1 hafta önden gelişiyorlar maşallah. doktorum çok iyi beslemişsin dedi.yani aldığım bütün kilo bebeklerim kesesi suyu fln.mış. ben kendime hiç kilo almadım 4 aylığım ama 6 aylık gibi bir göbeğim oldu :) hiç abur cubur yemiyorum.kola gibi asitli katkı maddeli doğal olmayan şeyleri yiyip içmiyorum. mesela sosisi çok severim ama 4 aydır ağzıma sürmedim. sakatat bu dönemlerde bebeklerimize zararlı. canınızın çektiği şeyleri mutlaka yiyeceksiniz tabi ama sadece nefsinizi köreltcek kadar.abur cubur yiceğinize bol bol meyve ve ceviz fındık fıstık incir kayısı gibi şeyler tüketin. bünyenizi hergün aynı saatte tuvalete çıkmaya alıştırın. böylelikle kabız olmazsınız. kiloyu mutlaka verirsiniz. emzirceğiniz uykusuz kalacağınız 2 bebek sizi zaten zayıflatacak emin olun. ama çok kilo almak sağlıklı bebek dünyaya getirmek değildir kesinlikle bunu unutmayın.14-15 kilo ile doğumu en sağlıklı biçimde bitirebilirsiniz. yeterki doğal şeyler yiyin ve boll keçi sütü içinn :) tecrübelerimi paylaşmak istedim.başınızı ağrıttıysam k.bakmayın. herşeden önemlisi yavrularımız. onlar bize muhtaç unutmayın :)

Lucklove çok teşekkür ederim bilgilerin için gerçekten de en başından beridir kararlı bir şekilde devam etmişsin bu çok güzel bir şey inşAllah bundan sonra bende senin gibi olurum...
Ara ara bilgilerini paylaşırsan asıl mutlu oluruz baş ağrısı da ne demek...

HERKEZE GÜZEL BİR GÜNAYDIN...

BENİM NORMALDE BALIKLA HİÇ ARAM YOKTUR Kİ HAMİLELİĞİ DÜŞÜNÜN, HİÇ YİYEMİYORUM. DOKTORUMLA PAYLAŞTIM BU DURUMU. KENDİSİ UZUN ZAMANDIR ARAŞTIRIYORMUŞ, BALIK YİYEMEYEN ÇOK KİŞİ VARMIŞ VE BULMUŞ. KANOLA YAĞI!!! EVET KANOLA YAĞINDAKİ OMEGA 3 BALIKTAKİNE EŞDEĞERMİŞ VE HAFTADA 2 ÇORBA KAŞIĞI YETERLİ OLUR DEDİ.

AMA ŞÖYLE BİR SORUN VAR, KANOLA YAĞI ÇOK FENA KOKUYOR. BEN DE ŞÖYLE BİR ÇÖZÜM BULDUM, MAKARNALARA YA ÇORBALARA SOS OLARAK BOL KIRMIZI BİBERLİ (TOZ)... HİÇ KOKUDAN ESER YOK. YAĞ KIZINCA ÇOK FENA KOKUYOR. AMA KIRMIZI TOZ BİBERİ DÖKÜNCE KOKUDAN ESER KALMIYOR.

HERKEZE GÜZEL BİR GÜN DİLERİM...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…