selam senin de sesin çıkmıyor .biz 8 aylığı geçtik bile :) bizimkiler oğlum 5,5 aylıkken kızım 7 aylıkken emeklemeye başladı ..1 aydır da tutunup kalkıyorlar ,oturuyorlar ,kalktıkları yerden iniyorlar ,adım atıyorlar ,uğraşsam yürüyecekler çok az kaldı yürümelerine.
biz bir hastalık dönemi geçirdik ,bebeler ve ben hasta olduk bir hafta yattık ,hastalıktan sonra kız iice çıldırdı ,gece hiç uyumuyor ,sabaha kadar ayaktayız ,bi de kalkıp ieş gidiyoruz, gece uykusuz harap bitap geçiyor günlermiz,bizimkilerde henüz 2 diş var ,diğerleri arkadan geliyordur ama farkedemiyoruz daha ,kreşte yemeğe alıştılar çok şükür ,yiyorlar artık .bizde de sürekli kucak olayı var ,hele kızım ayağımın dibinden ayrılmıyor sürekli ayağıma sarılıyor beni al diye.kreşte özlüyorlar sanırım ..geçip gidiyor büyüyorlar işte be yaaaww :))
geçmiş olsun ya bii ara herkes hastaydı evet. yok benimkiler de 3-4 aydır emekliyolar da zaten artık elele gidiyolar her yere kızım kardeşine '' denişş del '' diyip eline yapışıyor yapışık ikizler gibi her yere beraber gidiyolar :) yemek sorunumuz bizim de yok ama 3 öğüne çıkaramadım bi türlü çıkardığımda süte yer kalmıyor mecbur iki ana öğün ve ara öğünlerle günü geçiriyoruz sütle beraber.tüm gün şarkı söylüyolar karılıklı repertuarları da sınırlı anca laylaylay :)
bizimkilere kreşe sabah 100-120 cc süt bırakıyorum akşam 5 e kadar sürekli yiyorlar
kahvaltı ,çorba ,meyve ,yoğurt ,ordaki ana yemeklerden ,herşeyden yediriyorlar
akşam gelince gece maması ,yatarken ve gece de süt veriyorum
valla sütüm azaldı zaten hem yemeğe de alışsınlar diye sütü aza indrdim
300-400 cc içiyorlardır günde
gerisi hep yemek
alışsınlar iice süt biterse ALLAH KORUSUN en azından yemeye alışmış olurlar diyorum
bizim oğlan da baba deyip duruyor bi de aba :))
maş. sütün iyi çıkıyor ,ben hem işe başlayınca eskisi gibi yiyemiyorum hem yorgunluk da eklenince sütüm bayağı azaldıben de ortalama 5-6 kere emziriyorum sağdığımda 6 saat sağmamışsam 550 cc civarı süt çıkıyor buna göre hesapladığımda ortalama her biri 600 cc civarı süt içmiş oluyorlar. artık memeyi kesip sadece sağmaya yönelicem yeniden. sütümü bilinçli olarak azaltmam lazım çünkü dolaptakilerin süresi geçmek üzere artık günde sadece 3 kere sağıcam günlük 1000 cc süt çıkarsam yeter hesaplarıma göre 1,5 yaşlarına kadar yetiyor zaten sonrası da Allah kerim eğer dolapta artan sütüm olursa 2 yaşına kadar içerler sonra da tamamen kesicem zaten. inek sütüne başlamıcam ben hiç onun yerine eğer kabul ederlerse devam sütü içsinler etmezlerse de sadece anne sütü.
yemek benimkiler de iyi yiyor da versem yine yerler ama bu sefer süt içmezler diye korkuyorum. uyurken süt içmemeye başladılar çünkü, içseler gece uyurken verir dengelerdim sütü ama olmuyor uyuyorlar memeyi bırakıyorlar ya da biberonu
senin sütün bitmez korkma ara ara azalır yorgunluk vs. sağmayı ihmal etme stoğun da varsa yeter idare de eder
maş. sütün iyi çıkıyor ,ben hem işe başlayınca eskisi gibi yiyemiyorum hem yorgunluk da eklenince sütüm bayağı azaldı
ilk başalrda 2 kg sütüm çıkardı sonra 1 kgya indi
şimdi ise 750-800 arası sanırım ,dolapta da 3-5 poşetim var ..
ben biterse ALLAH KORUSUN inet sütü vereceğim ,devam sütünden daha iyidir ben öyle düşünüyorum
hem eskiden hep inek sütüyle beslemiş anneler bizi
1 yaşından önce olayı da mama firmalarının yanıltması bana göre ..
hem inek sütüne de alışırlar böylece ilerde de içerler diye düşünüyorum
süt az içsinler ne olacakki neden illaki süt içsinlere takıyorsun ki
ah keşke benimkiler de gece süt içmeyi bıraksa rahat olurdu ama oğlan mutlaka acıkıp sütünü içip uyuyor
hele bu gece maş. 250 cc götürdü sıpa :))
sağıyorum ama 8 satte bir ,işte olduğum için ancak öyle sağabiliyorum
ondan da azaldı sanırım
bu zamana getirdimya bundan sonrası ALLAH KERİM diyorum
ama doktolar 6.aydan sonra anne sütünün vitamininin azaldığını çocuğu karşılamadığını söylyr ,zaten ek gıdaya geçme sebebi de o ,çocuğun vitamin protein ihtiyacını karşılayabilmek ,bence doğru da bu ,mesela benim oğlum 6,ayda az kilo almaya başlamıştı ,bu da sütün içeriği değişiyor vitamni azalıyor kilo aldırmıyor artık o süt o çocuğa ,yediği besinlerden alması gerekiyor onları ki güçlensin ..valla inek sütü en azından doğal diye düşünüyorum ben ,devam sütü yapay sonuçta ,şuan fikrim böyle ,ilerde ne olur bilemiyorum tabiki.az yaa sütüm neye yetecek o kadar süt ,500 cc bile karşılamıyor ..gittiği yere kadar artık ne yapalımevet çok şükür sütüm iyi çıkıyor da keşke ilk doğum yaptığım sırada da böyle olsaydı. o zamanlar azdı sütüm. sütü az içmelerini istemiyorrum hala süt çocuğu bunlar esas besinlerini sütten alıyorlar. mama verseydim yine mama vermeye devam edecektim. şu günde 500 cc anne sütü ya da mama olayı 1 yaşından sonra da devam ediyormuş o yüzden inek sütüne hiç bulaşmıcam. zaten öyle sanıldığı kadar da süper bir besin değilmiş inek sütü. o yüzden devam sütüne alıştırmaya çalışcam hoş şu an bile almıyorlar devam sütünü ama belki 1 yaşından sonraki devam sütlerinin tadını severler diye umutlanıyorum içmezlerse de içmesinler anne sütüne talim edecekler o zaman. e sütün 8 saatte bir sağıyorsan gayet normal öyle az değil ki olacak o kadar takma kafayı yeter
ama doktolar 6.aydan sonra anne sütünün vitamininin azaldığını çocuğu karşılamadığını söylyr ,zaten ek gıdaya geçme sebebi de o ,çocuğun vitamin protein ihtiyacını karşılayabilmek ,bence doğru da bu ,mesela benim oğlum 6,ayda az kilo almaya başlamıştı ,bu da sütün içeriği değişiyor vitamni azalıyor kilo aldırmıyor artık o süt o çocuğa ,yediği besinlerden alması gerekiyor onları ki güçlensin ..valla inek sütü en azından doğal diye düşünüyorum ben ,devam sütü yapay sonuçta ,şuan fikrim böyle ,ilerde ne olur bilemiyorum tabiki.az yaa sütüm neye yetecek o kadar süt ,500 cc bile karşılamıyor ..gittiği yere kadar artık ne yapalım
CİNCİK BU YAZIYI dikkatle okumanı istiyorum
İNEK SÜTÜ MEVZUSU
Süt ürünleri daha mı iyidir? Bazı bakımlardan etten daha kötü olabilirler. Her hayvan kendi cinsine uygun elemanlar dengesine sahiptir. İnek dahil birçok hayvanın sütünü içmek birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olur. Örneğin, inek sütünün içindeki güçlü büyüme hormonları buzağıları iki yıl sonra olgunluk kilolarına ulaştıracak yapıdadır. Doğumda 45 kilo olan buzağı olgunluğa erişince 500 kg. olur. İnsan ise 3-4 kg. arasında doğar 70-80 kg.`a ulaşıncaya kadar 21 yıl geçer. Bu durumun toplumumuz üzerinde çok ters etkileri vardır. Süt ürünleri konusunda uzman olan Dr. William Ellis bu ürünlerin etkilerini aşağıdaki gibi açıklıyor. Bunlar kan dolaşımını etkiler. Alerji olmak ve sistemi tıkamak istiyorsanız süt için. Ellis öne sürdüğü nedenlerle, ancak çok az sayıda yetişkinin inek sütündeki proteini metabolize edeceğini ileri sürmektedir. İnek sütünün ana proteini kazeindir. Kazein inek sağlığı için inek metabolizmasının ihtiyaç duyduğu bir şeydir. Bu kazeine insanın ihtiyacı yoktur. Gerek bebekler gerekse yetişkinler kazeini sindirmekte çok güçlük çekerler. Ona göre en azından bebekler kazeinin %50 veya daha fazlasını sindiremezler. Kısmen sindirilen bu proteinler genellikle kana karışırlar, dokuları rahatsız ederler ve alerjiye karşı hassaslık yaratırlar. Eninde sonunda karaciğer kısmen sindirilmiş inek proteinlerini dışarı atmak zorundadır ve bu da bütün vücudun boşaltım sistemi için gereksiz bir yüktür. Bunun tersine insan sütünde bulunan laktalbumin proteini, insanlar tarafından kolayca sindirilebilir. Sütü kalsiyum için içenler de yanılıyorlar; çünkü 25.000 kişi üzerinde yapılan testlerde günde üç ve daha fazla bardak süt içenlerin kalsiyumlarının en düşük düzeyde olduğu görülmüştür.
Ellis`e göre kalsiyum almak istiyorsanız, bol miktarda yeşil sebze, susam yağı, fındık ve fıstık yiyin. Bunların hepsi kalsiyum bakımından zengin ve vücudun kolayca kullanabileceği yiyeceklerdir. Burada bir noktaya çok dikkat etmek gerekir. Eğer çok miktarda kalsiyum alırsanız bunlar böbreklerde birikir ve böbrek taşı yapar. Kan yoğunluğunu nispeten düşük düzeyde tutabilmek için yenilen kalsiyumun %80`ini vücut dışarı atar. Örneğin şalgam cinsi yeşilliklerde sütün iki katı kalsiyum vardır. Birçok uzmana göre insanlar yeterli kalsiyumu şu ya da bu şekilde alabilir, bu konuya özel olarak dikkat etmeleri gerekmez.
nice yıllara sağllıkla maşallhevet bizim doktorumuz da inek sütü konusunda buna benzer şeyler söyledi hatta bir profesör çıktı geçen gün tv' ye adını unuttum o da her canlının sütü kendi yavrusu için gereklidir ve yararlıdır dedi ve inek sütüyle ilgili o da olumsuz birçok şey söyledi.
ben de bu sebeplerden inek sütüne başlamamaya karar vermiştim zaten bugün doğum günleri ikizlerimin devam sütüne başladık anne sütü + sma 3 devam sütü içecekler Allah nasip ederse.
nice yıllara sağllıkla maşallh
cıncık beniş eşim bu konularla ilgileniyor tarım bak.da uzman. o ikna etti benide. eskiden annelermz bilmdkleri için içiryrmuş bir esprisi yok dedi anlattı ben de ikna oldum.
sütünmü azaldı neden devam sütü veryrsun bi de neden sma
Mrb cincikk nasılsın? Hangi ara büyüttün de yaşına girdi senin bıcırıklarhayırlı sağlıklı yaşları olsun inşaallah ,darısı başımıza, biz de hemen hemen 10,5 aylık olduk çok şükür
ikiz anneliği cok zor cok :)) benımkıler suan 6 yasındalar 1. sınıfa basladılar buyudukce daha kolaylasck zannedıyordum yanılmısımdahada zorlastı..allah yardım etsın hepımıze..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?