- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 43
-
- Konu Sahibi mermaid2608
- #1.321
Kresi yakın dönemde düşünmüyoruz.Ilk hedefimiz oyun gruplarına ebeveynli katılımı. Sonra oyun gruplarına ebeveynsiz katılım. Ondan sonra ana sınıfıValla şaşkınlık içindeyim anne baba öğretmen maddi durumları bir çok kişiden iyi ama çocuk bu halde olsun bir çare bulunamasin pes doğrusu4 buçuk yaşında kızım var 2 senedir babasından ayrıyız. Bu sene kreşe başladı adapte olmuş gibi gözükse de çekingenlik arkadaşlık kuramama ve daha başka sorunlar var. Öğretmeniyle son görüşmemizden beri kendimi yiyip bitiriyorum nerde hata yaptım kızım neden bu halde daha iyi ne yapabilirdim vicdan muhasebesi yapmaktan uykularım kaçtı. Babası yok ondan diye işin içinden cikabilirdim bahanem bu olurdu. Siz kendinizde hiç sorun aramiyorsunuz en iyi anne baba sizmis gibi davranıyorsunuz. Tv açmamak sürekli etkinlik yapmak yeterli gelmemiş işte. Siz ortamlardan uzaklaşıp kimseyle görüşmeyerek çocuğunuzu kapalı ortamlardan uzak tutmaya devam ederek onun ekmeğine yağ sürüyorsunuz işini kolaylastiriyorsunuz. Kreşe başlayınca ne olacak düşünüyor musunuz?
TV açmak bile yardımcı olabilir, dünyada başka insanlar var herkes birbiriyle konuşuyor belki bunu normallestirir... Ne bileyim ben olsam denerdimValla şaşkınlık içindeyim anne baba öğretmen maddi durumları bir çok kişiden iyi ama çocuk bu halde olsun bir çare bulunamasin pes doğrusu4 buçuk yaşında kızım var 2 senedir babasından ayrıyız. Bu sene kreşe başladı adapte olmuş gibi gözükse de çekingenlik arkadaşlık kuramama ve daha başka sorunlar var. Öğretmeniyle son görüşmemizden beri kendimi yiyip bitiriyorum nerde hata yaptım kızım neden bu halde daha iyi ne yapabilirdim vicdan muhasebesi yapmaktan uykularım kaçtı. Babası yok ondan diye işin içinden cikabilirdim bahanem bu olurdu. Siz kendinizde hiç sorun aramiyorsunuz en iyi anne baba sizmis gibi davranıyorsunuz. Tv açmamak sürekli etkinlik yapmak yeterli gelmemiş işte. Siz ortamlardan uzaklaşıp kimseyle görüşmeyerek çocuğunuzu kapalı ortamlardan uzak tutmaya devam ederek onun ekmeğine yağ sürüyorsunuz işini kolaylastiriyorsunuz. Kreşe başlayınca ne olacak düşünüyor musunuz?
Kizim sizde de ne sabir var, bikip usanmadan fsfsfsfCocuga direncli diyor ama asil kendisi direncli. 1000kusur yorum yaptikz bana misin demedi. Allah cocugun yardımcısı olsun
Çocuğa üzüldümKizim sizde de ne sabir var, bikip usanmadan fsfsfsf
Haftaya perşembe randevu saatimizi bekliyoruz.Oradan da sonuç alamazsak yeni bir klinik açılma aşamasindaymis.Bugun öğrendim.Ancak 15-20 günü bulur dediler. Çocuk psikiyatristi ve erkek.ilk defa erkek bir uzmana gideceğiz.Digerleri hep bayandi.Eger ergoterapiden çözüm bulamazsak ,ikinci bir alternatif var.Ergoterapi seansı 450 tl,yeni açılan klinigin 600-750 tl arasında olacagi söylendi. Gönül ister ki ikisine de devam etsin ama bakalım. Perşembe günü ne diyecek
Hani erkekti bekleyeyim mi bayanı yazmışsınTerapsitin cenazesi sebebiyle onun haber vereceği bir tarihe ertelendi. Şansımıza....Bu durumda bekleyeyim mi bayanı başka bir online ergoterapist mi bulayım. SMS de gönderdim ama dönüş yapmadı.En erken ne zaman olabilir gibisinden.Ben de çok yakını olabileceği düşüncesiyle telefonla aramadim
Tv açmak tek taraflı iletişim olduğu için daha fazla.asosyallik getirir.bunu ben de bir fikir olarak sunmuştum psikoloğa. Ama olumlu etkisi olmayacağını belrttiTV açmak bile yardımcı olabilir, dünyada başka insanlar var herkes birbiriyle konuşuyor belki bunu normallestirir... Ne bileyim ben olsam denerdim
İlk yazdığım bulunduğumuz ilde açılacak.o henüz açılmadı.ikinci yazılan online ergoterapist.ikisi farklı yani.zaten ilk yorumu okuyunca iki farklı kisi olduğu anlaşılıyor. Online terapisten fayda sağlayamZsak demiskmHani erkekti bekleyeyim mi bayanı yazmışsın
Açın çocuk bi çizgi film izlesin bi şeyler görsün ya benim içim daralıyor okurken, nasıl bir ortamda büyüyor bu çocuk baskı baskı biraz rahat bıraksanız düzelecek belki.Tv açmak tek taraflı iletişim olduğu için daha fazla.asosyallik getirir.bunu ben de bir fikir olarak sunmuştum psikoloğa. Ama olumlu etkisi olmayacağını belrtti
Çaresiz olduğumu dusunseydim denerdim, psikolog yüzde yüz herşeyi doğru biliyor olmayabilir, benim çocuğum farklı olabilir vs vs ayrıca olumlu etkisi olmaz demiş, olumsuz olur dememis ki... Benim çocuğumla muayene için bile diyalog kurmamış bi psikolog tabi ki genelgecer doğrulardan bahsedecektirTv açmak tek taraflı iletişim olduğu için daha fazla.asosyallik getirir.bunu ben de bir fikir olarak sunmuştum psikoloğa. Ama olumlu etkisi olmayacağını belrtti
Biz böyle bı hastalıkta direkt acile gittik, özel doktorumuz acildeki doktorla telefondan iletişime geçti. bize kaka götürün demedi acildeki doktor tahlil istiyor zaten. Çocuk ardarda kusarken nasıl bı önlem aldınız çok saçma yani şu soyledikleriniz 25 defa kaka yaptı diyorsunuz acilde ilaç serum verilir böyle durumdaEvet.Kakalı bezi götürüyorsunuz acile.Onlar kaka tüpü veriyor. 1 saatte çıkıyor sonuç.Acilde çocuk doktorunun ismini söylüyorsunuz.zaten o özel hastane ile anlaşmalı tahliller için.
İlk yazdığım bulunduğumuz ilde açılacak.o henüz açılmadı.ikinci yazılan online ergoterapist.ikisi farklıHani erkekti bekleyeyim mi bayanı yazmışsın
Cocuk kusmadi.Kustugunu belirtmedim.Arda arda kaka yapınca zaten ya rotadir dedim ya dizanteri. Rota olsaydı ve su kaybı olsaydı serum takılırdı.ama dizanteri ishali farklı. Kuş kakası gibi.Yani öyle sulu bir ishal.olmuyor.Kucuk küçük ama sık yapıyor ve ağrılı oluyor. İki defa dizanteri oldu üstelik.Ilaci zaten tek.Neden saçmalayayim.Alt komşunun oğlu da oldu.Hatta annesi bugün 5 defa kaka yaptı ve değişik kokuyor diyince sen tahlile götür dedim ve aynen o da götürdü.Biz böyle bı hastalıkta direkt acile gittik, özel doktorumuz acildeki doktorla telefondan iletişime geçti. bize kaka götürün demedi acildeki doktor tahlil istiyor zaten. Çocuk ardarda kusarken nasıl bı önlem aldınız çok saçma yani şu soyledikleriniz 25 defa kaka yaptı diyorsunuz acilde ilaç serum verilir böyle durumda
İzlemiyor. Tv izlememesi neden tuhaf geliyor herkse. Bizde tv eskiden de izlenmezdi.Tv izlemek yerine başka şeyler yapıyor.Aç tivoli aç ya sanki şimdi herkesle iletişim mi kuruyo çocuk tv açınca daha ne kadar geriye gidebilir? Çizgi filmde mi izlemiyor otur başında beraber izleyin yorum yapın belki Bi kıpırtı olur çocukta
Normalde tuhaf gelmez hatta doğru buluyorum izlememeli zaten, ama artık neredeyse üç yaşında kızınız. Deneseniz mi diyor insanlar. İki üç gün yarım saat tv izlese ne olabilir diyorlar.İzlemiyor. Tv izlememesi neden tuhaf geliyor herkse. Bizde tv eskiden de izlenmezdi.Tv izlemek yerine başka şeyler yapıyor.
Aile hekimine bir defa gittim rapor için. 1,5 yaşında amipli dizanteri olmuştu kızım.Günde 25 defa kaka yapıyordu.Kusuyordu.Kadin ben de iki çocuk büyüttüm hiç rapor almadım dedi ve vermedi.kimden isteyeyim rapor. Biz buralı degiliz tanıdık doktor yok.Bir defa da özel hastaneden istedim. Babam rahatsızdı.Orasi da yazı geldi falan dedi.Ama okulda eşi doktor olanlar istediği gibi alıyor.
Üstte kusuyordu yazmistinizİlk yazdığım bulunduğumuz ilde açılacak.o henüz açılmadı.ikinci yazılan online ergoterapist.ikisi farklı
Cocuk kusmadi.Kustugunu belirtmedim.Arda arda kaka yapınca zaten ya rotadir dedim ya dizanteri. Rota olsaydı ve su kaybı olsaydı serum takılırdı.ama dizanteri ishali farklı. Kuş kakası gibi.Yani öyle sulu bir ishal.olmuyor.Kucuk küçük ama sık yapıyor ve ağrılı oluyor. İki defa dizanteri oldu üstelik.Ilaci zaten tek.Neden saçmalayayim.Alt komşunun oğlu da oldu.Hatta annesi bugün 5 defa kaka yaptı ve değişik kokuyor diyince sen tahlile götür dedim ve aynen o da götürdü.
Yoo tuhaf gelmiyor, sadece denemen söyleniyor... Herkes çocuğuna doğru bildiği şeyi yapar muhakkak, ama bi yerlerde bi sorun var demek ki işte, kimse mükemmel değil dolayısıyla senin anneliğin de mükemmel degilİzlemiyor. Tv izlememesi neden tuhaf geliyor herkse. Bizde tv eskiden de izlenmezdi.Tv izlemek yerine başka şeyler yapıyor.
Ebeveyn gözetiminde yaş x 10dk; bunu da psikologlar diyorNormalde tuhaf gelmez hatta doğru buluyorum izlememeli zaten, ama artık neredeyse üç yaşında kızınız. Deneseniz mi diyor insanlar. İki üç gün yarım saat tv izlese ne olabilir diyorlar.
Siz doktor musunuzIlaci zaten tek.