Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benden de pes tivolicim, arkadaşlar uyardı da dinlemedim ısrarla sana anlatmaya çalıştım... Sana değil çocuğuna kiyamadigim için... Sen çocuğu için herşeyi yapabilecek bir anne değilsin, psikologa gitmeyi denemek ne kdr zor olabilir, çocuğu zorla psikiyatriste götürmek ne kdr zor olabilir? Gerçekten çocuğunu dusunseydin bi çok şeyi denerdin... Sana mükemmel anneliginle mutluluklar, çocuğunun yüzüne de Allah gülsün artk...

Saat 3 olmuş, benim de bi hayatım var, burda senin at gözlüklerinle daha fazla ugrasamayacagim.

Üstte kusuyordu yazmistiniz
İki defa dizanteri olduğunu belirttim.Aile.hekiminden rapor için gittiğim ilk dizanteri.Acile kesinlikle cilocugu goturmedim. Onda kusma ve ishal vardı.Doktorun yönlendirmesitle Sadexe kakali bezini götürdüm.ikinci dizanteride kusma yoktu.Yjnw aynı dlswkikde kakali bezi götürdüm.

Benden de pes tivolicim, arkadaşlar uyardı da dinlemedim ısrarla sana anlatmaya çalıştım... Sana değil çocuğuna kiyamadigim için... Sen çocuğu için herşeyi yapabilecek bir anne değilsin, psikologa gitmeyi denemek ne kdr zor olabilir, çocuğu zorla psikiyatriste götürmek ne kdr zor olabilir? Gerçekten çocuğunu dusunseydin bi çok şeyi denerdin... Sana mükemmel anneliginle mutluluklar, çocuğunun yüzüne de Allah gülsün artk...

Saat 3 olmuş, benim de bi hayatım var, burda senin at gözlüklerinle daha fazla ugrasamayacagim.
Yaptığı şeyler çocuk için değil ki zaten kendi mükemmel anneliğini tatmin için. Uzmana gider de mazallah annelik yaklaşımında bi hata bulurlar.

Siz doktor musunuz
Hayır doktor söyledi.Ilacin tadı çok kötüydü.Icmek.istemedi.Ayrica dehset yan etkikere sahip ve tıp.kongresjnde kanserojen etkisi kanitlanmis bir iakcti.Baska bir seçeneğimiz var mi dedim hayır dizanterinin tek bir ilacı var mecbur bunu içecek.dedi. Bağırsak enfeksiyonu ve dizanteri tarzı rahatsızlıkların tek bir şurubu varmış.Ben de çocukla birlikte öğrendim.Cocugu olan ve bunları yaşamış olan herkes biliyormus

Allah askina yok mu koskoca KK’da Ordu’da yasayan tek bir kisi? Sehirdeki 1 psikiyatrist, bucuk paikolog, ceyrek ergoterapistten de yardim alarak Ayse’yi su kadinin ve adamin elinden kurtaracak? Orada olsam gittigi parktaki tuhaf cocugu ve abisini bile bulur konustururdum.

Yetti artik ya. Yetti.

Uuuu çok cool. Nikaha beyaz elbiseyle giden düz insan olarak utanayım bir köşede. :süslü:

Bugun de damatlik giydigi ve nikah + yemekli eglence yaptigi icin Ispanyol olan kocamin aslinda Turk oldugunu ogrendim. Benimle evlenebilmek icin babamdan izin de istemisti. 🤣 Kriterler bunlarsa evet benim kocam Turk'mus. 😂

@tivoli26 buna cevap vermek istemeyebilirsiniz ama ben her okudugumda sizin evden cok gergin bir enerji aliyorum. Esinizle ozel iliskiniz sekteye ugramistir muhakkak bu anlattiklarinizdan ama ben ona yogunlasin derim. Bu cocuk uyuyor sonucta, siz de ozel iliskinize ozen gosterirseniz gunluk hayatinizda da stresiniz, konsantrasyonunuz ve tahammulunuz artar. Es olarak birbirinize bile tahammulunuz artar ki biraz ara verilmek zorunda oldugunda esin kasi gozu batmaya basliyor insana. Once bir kadin ve erkek olarak mutlu olsun anne babasi, bu ebeveynliklerine de yansir.

Hatta yazarı hakkında dava açılmış

Tivoli okudum linki.
Çocuğunu bu kadar düşünmen ve kitaptan uzak durman çok iyi.
Bana söylediğin için de teşekkür ederim.
İki çeşit tivoli var o zaman
1. İnternetten 1 2 tane book review okudu diye (blog yazarı sadece, uzman değiller) çocuğuna kitap almaktan vazgeçen)
2. Aylardır ağlama sorunu için ciddi adımlar atmayan ve hala kocam şöyle annesi böyle hasta terapistin cenazesi şöyle vs diyen.

Eşinle beraber Çıkardınız. O seni başka şehre bırakırdı. Siz bir uzmanla görüşürdünüz eşin memleketteyken.
Çözemedim seni

Tivoli
Al kucağına
Ağlata ağlata sok içeri
Doktor durumu bizzat gözlemlesin
Normal ağlama olmadığını anlasın
Sonra eşin kızla dışarı çıksın
Sen doktorla konuş
Hayır psikiyatriste gidiyorsun. Ne muayene edecek zaten de muayene ettirmez diyorsun
Boğazına mı bakacak
Göz muayenesi mi yapacak?
3 dk odada ağlasın kussun.
İnanılmazsın ya
3 yaşındaki kızı sokamıyoruz diyo. Tut al kucağına sok.
Zaten her şeye ağlayan çocuk
İş psikiyatriste gelince mi aman ağlamasın moduna geçiyorsunuz
Ne oldu bu çözüm de mi aile yapınıza uymadı

En son zorlama işini gripte yaptık.mecbur adam muayene edecek.Akcigere inmiş mi inmemiş mi.Adamin üzerine kustu. Doktor yine pes etmedi. Ama tepinrrek ağlıyor.Biz iki kişi zor tutuyoruz. En sonunda ya alerjidur ya reflu dedi. Muayene edemedim emin degilim dedi. O günden sonra tutma fobisi oldu.Surup vereceğiz yada burun spreyi sikacgiz, bastan ama beni tutmayacaksiniz diyor.

Ya kadın. Sen bizi anlamıyor musun? Saşak yerine neden koyuyorsun? Algılaman mı yok? Bak açık açık soruyorum. Algılayamıyor musun? Psikiyatrist neyi muayene edecek dokunarak? Gözlem yapacak soru soracak size o kadar. Bunu anlamıyor musun?

Tv tek yönlü iletişimmiş asosyal yaparmış diyorsunuz da çocuk zaten asosyal daha fazla ne olabilir😂😂😂
Allah yardımcısı olsun o çocuğun. Sanki bir adet alman mürebbiyesi tarafından zorla ciddi bir eğitim içinde büyütülüyor. Sosyallik yok, doktora ulaşım yok, arada kafa dağıtıp iki kıkırdayacağı ekran saati yok.
En azından cumaları sinema günü ilan edip Mısır patlatıp ailecek Peppa yada bluey izleseniz çocuk da rahatlayacak aslında ama
Yok yani kısmetsiz çocuk Türkiye’deki en tuhaf ailelerden birine düşmüş. Sizden beteri zaten direkt Palu ailesi

Tivoli
Al kucağına
Ağlata ağlata sok içeri
Doktor durumu bizzat gözlemlesin
Normal ağlama olmadığını anlasın
Sonra eşin kızla dışarı çıksın
Sen doktorla konuş
Hayır psikiyatriste gidiyorsun. Ne muayene edecek zaten de muayene ettirmez diyorsun
Boğazına mı bakacak
Göz muayenesi mi yapacak?
3 dk odada ağlasın kussun.
İnanılmazsın ya
3 yaşındaki kızı sokamıyoruz diyo. Tut al kucağına sok.
Zaten her şeye ağlayan çocuk
İş psikiyatriste gelince mi aman ağlamasın moduna geçiyorsunuz
Ne oldu bu çözüm de mi aile yapınıza uymadı
Doktor diyecek bunca zamandır niye getirmediniz neredeydınız onu duymak istemiyor.Ayrıca uğraşmak istemiyor devamlı çocuğu taşıması gerekecek gidip gelmeye.Halbuki belkide 2-3 ayda bir gidecek tatıllere denk getirebilir öğretmenmiş.Yaz tatili 2 ara tatil 15 tatil yani ayarlanır 1 defa belki okuldan izin alması gerekecek.Anlamıyor ki insanlar ne diller döktü yani anlamıyor.Çocuk okula başlayınca görecek kendisi okula gidemeyecek şimdi 1-2 gün izin alamıyor diye yakınıyor bakalım ozaman ne yapacak.

Siz nasil bu kadar guclu kalabiliyorsunuz peki ben bir grip olsa hayatim bitmis gibi davraniyorym cok üzülüyorum nasil sizin gibi soğukkanlı olabilirim bu arada Allah gonlunuze gore versin gercek bir annesiniz

Kızım kemoterapi alırken ağır bir zature geçirdi. Kendime artık yolun sonu dedim. Bu hastaneden tek kişi çıkacağım. Tüm hayatım yarım artık. Bu duyguyu yaşayınca geri kalan her şey çok basit geliyor. Yemek sorunları, uyku sorunları, ağlama krizleri. Diyorum ki kendime camgulu bak evdesin, bak sağlıklar, bunlar çocuk ve geçecek. Kocaman bir nefes alıp, kocaman sarılıyorum. Herşeyin geçecegini biliyorum. Hiç kızmayan, bağırmayan bir anne değilim. Bazen çok yorgun ve sinirli oluyorum. Ama her ne olursa olsun koşulsuz ve nedensiz sevildiklerini hissettirmeye çalışıyorum.

Güzel bakışınız için teşekkür ederim sabah sabah çok mutlu oldum. ❤️

Umarım ergenlik dönemi az sıkıntılı geçer. 😄

Kızım kemoterapi alırken ağır bir zature geçirdi. Kendime artık yolun sonu dedim. Bu hastaneden tek kişi çıkacağım. Tüm hayatım yarım artık. Bu duyguyu yaşayınca geri kalan her şey çok basit geliyor. Yemek sorunları, uyku sorunları, ağlama krizleri. Diyorum ki kendime camgulu bak evdesin, bak sağlıklar, bunlar çocuk ve geçecek. Kocaman bir nefes alıp, kocaman sarılıyorum. Herşeyin geçecegini biliyorum. Hiç kızmayan, bağırmayan bir anne değilim. Bazen çok yorgun ve sinirli oluyorum. Ama her ne olursa olsun koşulsuz ve nedensiz sevildiklerini hissettirmeye çalışıyorum.

Evlatlarınızla sağlıklı uzum yıllarınız olsun camgülü

Yavrularinizla her daim guzel gunler gorun insallah. 💜

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X