Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle. Ben birkaç kitap aldım.isimlerini de yazarım. Zor Cocuk diye bir kitap aldim.en son.Çözüm olacak kitap varsa bildiğiniz alırım.oyun parkında kız ittirdi onu . yanlış ama sen de ittir dedim.üzülür ya olur mu öyle şey dedi

Gerçekten bilmiyorum kabul edecek misiniz ama yine de söyleyim belki bir başkası da faydalanır.
Mehmet Teber Bazen Olur Böyle diye bir serisi var. Çocukların duygularını tanıması ifade etmesi gibi konularda rehberlik eden güzel bir çocuk kitabı serisi.
Belki kızınızla okursunuz.
Herşeye rağmen siz de bir terapiye gidin.
Eminim yılların yorgunluğu vardır atarsınız. İl Sağlık Müdürlüğünde ücretsiz psikolojik destek birimleri oluyor. Yeter ki isteyin binlerce lira dökmeden de ulaşabilirsiniz.

Zor çocuklar evliliği de anneyi de babayı da yıpratıyor bu doğru. Büyüdüklerinde geçiyor,kreşe başladıklarında geçiyor. Bir şekilde geçiyor yani hep böyle sürmeyecek. Benim oğlum da çok zor bir çocuktu. 3,5 sene kendim baktım sonra kreşe verdim. Kreşte tüm sorunlar çözüldü. Şimdiki akşım olsa 2 yaşında verirdim kreşe, aptal gibi kendimi boş yere yormazdım açıkçası.

Gerçekten bilmiyorum kabul edecek misiniz ama yine de söyleyim belki bir başkası da faydalanır.
Mehmet Teber Bazen Olur Böyle diye bir serisi var. Çocukların duygularını tanıması ifade etmesi gibi konularda rehberlik eden güzel bir çocuk kitabı serisi.
Belki kızınızla okursunuz.
Herşeye rağmen siz de bir terapiye gidin.
Eminim yılların yorgunluğu vardır atarsınız. İl Sağlık Müdürlüğünde ücretsiz psikolojik destek birimleri oluyor. Yeter ki isteyin binlerce lira dökmeden de ulaşabilirsiniz.
Aldım. İçinden balonlar çıkıyor. Renklerine göre üzüntü balonu,kıskançlık balonu.Defalarca okuduk

Yazdiginiz her cumlede bebegi sevmediginiz o kadar belli ki cok uzuldum onun adina.
Niye 15 yil sonra cocuk yaptiniz ki. Pisman oldugunuz ortada.
Anlattiginiz kadariyla bebeginiz yabancilari sevmiyor. Ama evde niye sorun oluyor bebeginiz? Intihar edecek veya katil olacak kadar ne yapiyor size?
Cocuga hicbir sey hissettirmemek icin kendinizi sıkıyormussunuz. O anlamıyor mu sanıyorsunuz?
Cocuk bakmak vardiyalı bir iş mi ki, sırayla bakıyorsunuz ona? Hayatiniza dahil etsenize onu.
Oyun gruplarını bırakıp kres veya bakıcı uzerine yogunlaşın..

Bir arkadaş o ağlayınca sen de ağla ,üzüldüğünü anlasın dedi.Aynen yaptım. Bu defa da ağlamak kötü birsey ama kendimi tutamıyorum demeye başladı. Ağlamak kötü bir şey değil aslında. Öyle bir yargı oluşsun da istemiyorum.canin yanınca anlayabilirsin diyorum. Üzülünce ağla tabii diyorum. Ama ne zaman ağlama diyecegim bilemiyorum. Onun ne için ağladığını anlayamıyorum cunku
Çık disarda ağla ben görmeye dayanamiorum artik de at iceri odaya. Niye derse de sen parkta seni ittiren kızın bile sen onu geri ittirdiginde üzüleceğini düşünüyorsun ama 3 senedir annenin sen saatlerce kusana kadar ağladığında ne hale geldiğini hiç düşünmüyorsun de git yanından. Madem çok biliyor sen de karşında yetişkin varmis gibi yapıştır lafi geç artık böyle cocuk mu olur :)

Ben anlamıyorum valla yeni nesil annelerde bi problem var. Bu kadar kimin nazını çekersen gelir tepene sıçar. Çocuk, koca, hayvan, börtü böcek evdeki çiçek bile yüz bulur sana küser bu kadar ilgilenirsen. Azcik haddini bildirin cocuk dünyanın onun etrafinda dönmediğini bi anlasin. Tam tersi güzel davran sen cocugu sevmiyorsun yaziosunuz israrla, yapilacak her seyi yapmis kadin zaten. Bu cocuga sınır koymak ceza vermek yapmak istemedigi seylere zorla maruz birakmak lazim. Köpeği etmiş anne babayi resmen.

Ben anlamıyorum valla yeni nesil annelerde bi problem var. Bu kadar kimin nazını çekersen gelir tepene sıçar. Çocuk, koca, hayvan, börtü böcek evdeki çiçek bile yüz bulur sana küser bu kadar ilgilenirsen. Azcik haddini bildirin cocuk dünyanın onun etrafinda dönmediğini bi anlasin. Tam tersi güzel davran sen cocugu sevmiyorsun yaziosunuz israrla, yapilacak her seyi yapmis kadin zaten. Bu cocuga sınır koymak ceza vermek yapmak istemedigi seylere zorla maruz birakmak lazim. Köpeği etmiş anne babayi resmen.
Tüm bu ilgi alaka sabır kafasındaki mükemmel çocuğu oluşturabilmek için bence. Ben artık konu sahibinin gizli narsist olduğunu bile düşünmeye başladım

Ayrica aglayarak istedigini yaptirma huyu bizde 5.ayda basladi. Yeri geliyor 6 7 yasindaki kocaman cocuklar bile aglayarak istedigini yaptirmaya calisiyor. 2-3 yasta bu durum artiyor. Biraz rahat mi olsaniz acaba? Sonucta o da bebek yani. Kotu duygularla, dusmanca hislerle hareket etmedigini kabullenseniz belki daha kolay olur sizin icin
Benim oğlum 6 yasinda ve aglamasi hala devam ediyor bazen çıldıracak gibi oluyorum 7 aylik basladi bizde de istediği olmayınca 7 aylik bebek kafasını yere vururdu şuan 6 yasinda ve hala ağlar ogretmeni çok memnun ama bana etmediği işkence kalmadı çok yoruldum

Tüm bu ilgi alaka sabır kafasındaki mükemmel çocuğu oluşturabilmek için bence. Ben artık konu sahibinin gizli narsist olduğunu bile düşünmeye başladım
Mükemmel çocuk nedir Allah aşkına. Ben anlatamıyorum sanırım. Asgari yaşam istiyorum. Düşünce ağlasın, çikolata istiyorum diye ağlasın. Bunlar çok normal şeyler.Herkesin çocuğu aglar.Parkta abi bana baktı diye saatlerce ağlamak, herkes için çok çok normal olan şeyleri yapamamak.Yarjn saat 16.30 da kendi çocuk doktorunda kontrol randevumuz var.Simduden mideme ağrılar giriyor. Adam dokunmuyor bile muayene ederken.Sarki söyleyerek babasının kucağında oldukça nazik ilgileniyor.Ama benim kızım yeni olan bir yere girdiği için daha kapısında başlıyor ağlamaya. Ben kızıma doğum günü yapmak istiyorum. Hatta şimdiden mekan rezervasyonu yaptırdım.Ama sonra babasıyla düşündük.Iceroye adım atmayacak, herkes iceride eğlenecek gülecek biz üçümüz dışarıda onun ağlama krizinin bitmesi icin doğum günü boyunca bekleyeceğiz.Aglayacak kusacak.Ne bir kare fotoğrafı olacak ne pastasını görecek. Sizce bunlar mükemmel çocuk beklentisi mi? Haftaya okulun kahvaltısı var.herkes eşiyle çocuğuyla gelecek. Mekan seçerken oyun alanı olsun diye bakıyorlar.Hepsi çocuğunu oyun alanına emanet edecek.Mekanin oyun alanı çok güzel.Masalcı abla var.Bir sürü etkinlik yapılıyor. Bütün çocuklar gidecek.Benimki anne sen de gel diye bir gözü orada ısrar edecek.Gonlu kalmasın diye ben de gideceğim.Etkinlik alanına gireceğiz daha 2.dakikada başlayacak ağlamaya. Ne olduğunu söylemeden bogulurcasjna ağlayacak. Zar zor dışarı çıkıp bir yere oturacağız. Orada da beni hiç duymadan ağlayacak. Kusacak.Gidelim burdan diyecek. Üzerinden saatlerce geçince soracağım oyun alanında seni ne Rahatsız etti.Neden ağladın diye sormuyorum özellikle. Ya biri baktı ya biri bağırdı ya biri dokundu diyecek. Bunlar hergun yaşanıyor. Eskiden azcık umudum vardı.Parkta oynayan, babaanne dedesinin evine giren,bize eve misafir geldiğinde öcü görmüş gibi bir köşeye sinmeyen çocuk mu mükemmel çocuk.Bakin az önce uyuyordu aniden ağlamaya başladı yarım.saate zor sustu. Gözleri kapalı. Şarkı söylüyorum,konuşuyorum,sarılıyorum yok.Kucagima almak istiyorum daha da coşuyor. Yarın sabah benim 7 saat dersim var ve nöbetçiyim. Hiç sorun değil. Ama o nedensiz ve bitmeyen ağlamalar bende çarpıntı yapıyor artık

Son düzenleyen: Moderatör:
Mükemmel çocuk nedir Allah aşkına. Ben anlatamıyorum sanırım. Asgari yaşam istiyorum. Düşünce ağlasın, çikolata istiyorum diye ağlasın. Bunlar çok normal şeyler.Herkesin çocuğu aglar.Parkta abi bana baktı diye saatlerce ağlamak, herkes için çok çok normal olan şeyleri yapamamak.Yarjn saat 16.30 da kendi çocuk doktorunda kontrol randevumuz var.Simduden mideme ağrılar giriyor. Adam dokunmuyor bile muayene ederken.Sarki söyleyerek babasının kucağında oldukça nazik ilgileniyor.Ama benim kızım yeni olan bir yere girdiği için daha kapısında başlıyor ağlamaya. Ben kızıma doğum günü yapmak istiyorum. Hatta şimdiden mekan rezervasyonu yaptırdım.Ama sonra babasıyla düşündük.Iceroye adım atmayacak, herkes iceride eğlenecek gülecek biz üçümüz dışarıda onun ağlama krizinin bitmesi icin doğum günü boyunca bekleyeceğiz.Aglayacak kusacak.Ne bir kare fotoğrafı olacak ne pastasını görecek. Sizce bunlar mükemmel çocuk beklentisi mi? Haftaya okulun kahvaltısı var.herkes eşiyle çocuğuyla gelecek. Mekan seçerken oyun alanı olsun diye bakıyorlar.Hepsi çocuğunu oyun alanına emanet edecek.Mekanin oyun alanı çok güzel.Masalcı abla var.Bir sürü etkinlik yapılıyor. Bütün çocuklar gidecek.Benimki anne sen de gel diye bir gözü orada ısrar edecek.Gonlu kalmasın diye ben de gideceğim.Etkinlik alanına gireceğiz daha 2.dakikada başlayacak ağlamaya. Ne olduğunu söylemeden bogulurcasjna ağlayacak. Zar zor dışarı çıkıp bir yere oturacağız. Orada da beni hiç duymadan ağlayacak. Kusacak.Gidelim burdan diyecek. Üzerinden saatlerce geçince soracağım oyun alanında seni ne Rahatsız etti.Neden ağladın diye sormuyorum özellikle. Ya biri baktı ya biri bağırdı ya biri dokundu
Bakın hanımefendi 50 sayfa yazılmış size ama siz anlamak istemiyorsunuz. Her çocuğun ebeveynini zorlayan bi durumu vardır. Kendiniz dediniz normalde ideal çocuk vs evde sizinle vakit geçirirken gayet memnun halinden anladığım kadarıyla. Birçok çocuk doktor kontrolünde ağlar. Benimki kıyameti kopartıyor mesela. Sağlık kuruluşunun kapısından girmemiz yeterli. Bir çok üye yazmış çocuğunuz sağlıksız bir ortamda büyüyor. Çocuğa bazen ses de yükseltilir bazen yeter de denilebilir bunlar insanidir ama siz sahte bir fanusta büyütmüşsünüz çocuğu. Ağlamasın hatta gözü bile dolmasın diye abartılı bir davranış içindesiniz.

Mükemmel çocuk nedir Allah aşkına. Ben anlatamıyorum sanırım. Asgari yaşam istiyorum. Düşünce ağlasın, çikolata istiyorum diye ağlasın. Bunlar çok normal şeyler.Herkesin çocuğu aglar.Parkta abi bana baktı diye saatlerce ağlamak, herkes için çok çok normal olan şeyleri yapamamak.Yarjn saat 16.30 da kendi çocuk doktorunda kontrol randevumuz var.Simduden mideme ağrılar giriyor. Adam dokunmuyor bile muayene ederken.Sarki söyleyerek babasının kucağında oldukça nazik ilgileniyor.Ama benim kızım yeni olan bir yere girdiği için daha kapısında başlıyor ağlamaya. Ben kızıma doğum günü yapmak istiyorum. Hatta şimdiden mekan rezervasyonu yaptırdım.Ama sonra babasıyla düşündük.Iceroye adım atmayacak, herkes iceride eğlenecek gülecek biz üçümüz dışarıda onun ağlama krizinin bitmesi icin doğum günü boyunca bekleyeceğiz.Aglayacak kusacak.Ne bir kare fotoğrafı olacak ne pastasını görecek. Sizce bunlar mükemmel çocuk beklentisi mi? Haftaya okulun kahvaltısı var.herkes eşiyle çocuğuyla gelecek. Mekan seçerken oyun alanı olsun diye bakıyorlar.Hepsi çocuğunu oyun alanına emanet edecek.Mekanin oyun alanı çok güzel.Masalcı abla var.Bir sürü etkinlik yapılıyor. Bütün çocuklar gidecek.Benimki anne sen de gel diye bir gözü orada ısrar edecek.Gonlu kalmasın diye ben de gideceğim.Etkinlik alanına gireceğiz daha 2.dakikada başlayacak ağlamaya. Ne olduğunu söylemeden bogulurcasjna ağlayacak. Zar zor dışarı çıkıp bir yere oturacağız. Orada da beni hiç duymadan ağlayacak. Kusacak.Gidelim burdan diyecek. Üzerinden saatlerce geçince soracağım oyun alanında seni ne Rahatsız etti.Neden ağladın diye sormuyorum özellikle. Ya biri baktı ya biri bağırdı ya biri dokundu diyecek. Bunlar hergun yaşanıyor. Eskiden azcık umudum vardı.Parkta oynayan, babaanne dedesinin evine giren,bize eve misafir geldiğinde öcü görmüş gibi bir köşeye sinmeyen çocuk mu mükemmel çocuk.Bakin az önce uyuyordu aniden ağlamaya başladı yarım.saate zor sustu. Gözleri kapalı. Şarkı söylüyorum,konuşuyorum,sarılıyorum yok.Kucagima almak istiyorum daha da coşuyor. Yarın sabah benim 7 saat dersim var ve nöbetçiyim. Hiç sorun değil. Ama o nedensiz ve bitmeyen ağlamalar bende çarpıntı yapıyor artık
Konu sahibi ben seni çok iyi anliyorum ağlayan çocuk gerçekten çok zor benim oğlumda herseye ağlar bir yasindski kızımdan daha zor aynen bende acaba aglayacakmi diye elim yüreğimde yaşıyorum.gogsumun ortası sıkışıyor bu ağlamaya baslayinca

Bakın hanımefendi 50 sayfa yazılmış size ama siz anlamak istemiyorsunuz. Her çocuğun ebeveynini zorlayan bi durumu vardır. Kendiniz dediniz normalde ideal çocuk vs evde sizinle vakit geçirirken gayet memnun halinden anladığım kadarıyla. Birçok çocuk doktor kontrolünde ağlar. Benimki kıyameti kopartıyor mesela. Sağlık kuruluşunun kapısından girmemiz yeterli. Bir çok üye yazmış çocuğunuz sağlıksız bir ortamda büyüyor. Çocuğa bazen ses de yükseltilir bazen yeter de denilebilir bunlar insanidir ama siz sahte bir fanusta büyütmüşsünüz çocuğu. Ağlamasın hatta gözü bile dolmasın diye abartılı bir davranış içindesiniz.
Yine tekrarlıyorum. Ağlamayan çocuk olmaz.Ama bir çocuk günün 6-7 saati ağlıyorsa ve bu ağlamaları morarma kusma ile sonuçlanıyor ve en önemlisi sıradan nedenleri yoksa ne yazık ki doğal olmuyor işte.Mesela bugün eski bebek arabasini çıkardık.Arkqdasa vereceğim.ben binmek istiyorum dedi.Acikladim ,binmek istiyorum diye tutturdu.Katlayip paketlemeye devam edince ağlamaya başladı. Binecegim diye.Hic oralı olmadım. 5 dk unuttu ve sustu.Bu normal birsey. Zaten ağlama tarzı, sesi bile farklı. Ama diğer anlattığım ağlamalar. Sinir krizi gibi. Aramızda duvar var gibi.Ve sebepleri soyut şeyler genellikle

Konu sahibi ben seni çok iyi anliyorum ağlayan çocuk gerçekten çok zor benim oğlumda herseye ağlar bir yasindski kızımdan daha zor aynen bende acaba aglayacakmi diye elim yüreğimde yaşıyorum.gogsumun ortası sıkışıyor bu ağlamaya baslayinca
El bombası gibi .Ha patladı ha patlayacak.Aynen benim de çarpıntı oluyor. Tuvalete giriyorum yada duşa sürekli ağlama sesi geliyor gibi oluyor.Gece dışarıda kedi kavgası oluyor yada martılar bağırıyor ağlıyor diye sıçriyorum.

Bahsettiğiniz durumla şuan konu sahibinin yaşadığı çok farklı birşey siz tam olarak anlamamışsınız sanıyorum . Burada konu sahibini korumak için söylemiyorum bunları . Çocuk normalden farklı davranışlar sergiliyor yukardan bir mesajını okudum demiş ki bişey almak için soruyor annecim alabilir miyim gibi ? 3 yaşında bir çocuk için böyle şeyler bana fazla geldi normal değil yani . Benim oğlum 3 yaşında mesela yapmaması gereken şeyi söylüyoruz ama o gidip inadına 10 katını yapıyor oyuncağı yere vurma lütfen komşumuz rahatsız olur diyoruz 100 kat fazla vuruyor suyla oynama bak kolların ıslanır diyoruz daha fazla oynuyor . Bu biraz karakteri biraz da yaşının getirdiği ben bilirim havası küçük ergenlik yani şuan . Çocuğa ne yapmak lazım dövecek halimiz yok biz evde çocuğa ne kadar asi davranırsak o herşeyi daha kötüye götürüyor sakin davranıp asil çocuk yetiştirmekten kaçıp doğruyu anlatmaya çalışıyoruz. Konu sahibinin anlattıkları bambaşka çocuğun algıları oldukça açık hassas . 15 sene sonra çocuk sahibi olmuşlar rahatları bozulmuş hiç bir şey eskisi gibi zaten olmayacak olmuyor da . Evde herkeste sorun var çocuk hassas evde kabul görmediği için tedirginlik yaşayıp yabancılardan korkuyor ağlıyor o kadar korkuyor ki içselleştirip birde üzerine kusuyor. Adam zaten garip kadın yanlız kalmış gergin çocuğa da yansıyor herşey birbirini tetikliyor yani . Bu durumda hepsinin yardıma ihtiyacı var kadının da adamın da hatta çift terapisi de lazım . Çocuğun da rahatlamaya ihtiyacı var . Netice de durumun yeni nesil annelikle vs ilgisi yok 3 yaşında çocuğu olan bir anne olarak buna adım kadar eminim hiç doktor vs olmaya gerek yok herşey kabak gibi ortada .

Bahsettiğiniz durumla şuan konu sahibinin yaşadığı çok farklı birşey siz tam olarak anlamamışsınız sanıyorum . Burada konu sahibini korumak için söylemiyorum bunları . Çocuk normalden farklı davranışlar sergiliyor yukardan bir mesajını okudum demiş ki bişey almak için soruyor annecim alabilir miyim gibi ? 3 yaşında bir çocuk için böyle şeyler bana fazla geldi normal değil yani . Benim oğlum 3 yaşında mesela yapmaması gereken şeyi söylüyoruz ama o gidip inadına 10 katını yapıyor oyuncağı yere vurma lütfen komşumuz rahatsız olur diyoruz 100 kat fazla vuruyor suyla oynama bak kolların ıslanır diyoruz daha fazla oynuyor .
En önemli sey cocugun fitrati bence sonra senin ogrettiklerin. Annem bana dolap karistirilmaz derdi kendi evimizde bile açamazdim dolap kapaklarini sormadan 3 yasinda, markette beni rezil etme diye tembihlerdi sorardim bunu satin alabilir miyiz diye. Evde bile biseyi sormadan alamazdim onun koydugu yerden. Cocugun normal olmadigini ilk ben yazdim zaten bi ton laf edildi üstüne. Ama mental anlamda dedim onu. Senin dedigin terbiye. Terbiyenin disiplinin dozunu artirman lazim ki mental olarak bozuk biri hizada durabilsin. Suyla oynama demicen zaten gel şunla oyna bunla oynayabilirsin diye oynamasi sorun olmayan bisey vercen eline. Onu da mi ben soyliyim :)

Son düzenleme:
Cok garip gelio bu yazdığın. Herkese her düşündüğümüzü yazmak serbestse eger bence sen baska bi kadina yüklenerek kendi izdiraplarindan siyrilmaya calisio gibi görünüyosun. Iki dk ayaklarini uzatıp nefes almak icin ugrasio sadece. Gercekten narsist olsa zaten rahat ederdi, buralarda care arayan kocasi olurdu. Cocuk da oyle kolay kolay aglayamazdi saatlerce karsisinda. Git gözümün önünde aglama derdi narsist biri. Zaten ben de narsist karakterde olmasini tavsiye ettim o yüzden.

En önemli sey cocugun fitrati bence sonra senim ogrettiklerin. Annem bana dolap karistirilmaz derdi kendi evimizde bile açamazdim dolap kapaklarini sormadan 3 yasinda, markette beni rezil etme diye tembihlerdi sorardim bunu satin alabilir miyiz diye. Evde bile biseyi sormadan alamazdim onun koydugu yerden. Cocugun normal olmadigini ilk ben yazdim zaten bi ton laf edildi üstüne. Ama mental anlamda dedim onu. Senin dedigin terbiye. Terbiyenin disiplinin dozunu artirman lazim ki mental olarak bozuk biri hizada durabilsin. Suyla oynama demicen zaten gel şunla oyna bunla oynayabilirsin diye oynamasi sorun olmayan bisey vercen eline. Onu da mi ben soyliyim :)
Bunları benim kızım da yapıyor. Yaramaz değil.Dediginiz gibi evde bile annecim alabilir miyim diyor.Ya da sahilde buraya oturabilir miyim diyor.O konuda sıkıntımız yok.Hatta fazla fazla olgun davranıyor. Evde sadece bıçak, ince cam için hayır kelimesini kullandık.Onun dışında alt çekmeceleri ona uygun hale getirdik.O da 1 yaş emekleme dönemiydi

Bunları benim kızım da yapıyor. Yaramaz değil.Dediginiz gibi evde bile annecim alabilir miyim diyor.Ya da sahilde buraya oturabilir miyim diyor.O konuda sıkıntımız yok.Hatta fazla fazla olgun davranıyor. Evde sadece bıçak, ince cam için hayır kelimesini kullandık.Onun dışında alt çekmeceleri ona uygun hale getirdik.O da 1 yaş emekleme dönemiydi
Takıntılı birine bi kere tembih etmeniz yeterli zaten. Takintilari var cocugun. Uzaydan gozukuo bu zaten. Direkt okb. Benim de vardi kucukken iste belirtileri okb nin bariz sekilde. (birinci sınıfa başlamam da cok sorun mesela hadi anasinifina canim istemediginde gitmeye biliodum. Cekirdek ailenin dışına çıkmak hayata karışmak cok zor geldi. Babannem haricinde birileriyle aksama kadar durmakta aşırı zorlaniodum. Ilkokul 1 boyunca aksama kadar aglar gozlerim davul gelirdim eve. Gun icinde sevdigim insanlari görmemek sevmediklerimle olmak cok aşırı saçma gelirdi hala öyle geliyor gerci. Zamanla bu yabancilarla oldukca aglama hissi insanlarin laflarini cok takmaya evrildi. Birinin sinirime dokunan bi dedigini rahat bir hafta mutemadiyen düşünüyorum hala gene, yillar boyu aldigim tabi terapilerle siddeti cok azaldi onceden migrenim tutana kadar düşünüyordum. Arkasindan mani atağına girdigim oluyordu) Insallah ergenlikte baska bir hastaliga evrilmez. Ama evrilirse de bu kadar kurallari kolay kabul eden bi karakter cok buyuk dertler acmaz başınıza zaten diye düşünüyorum. Kendi icin zor olur sadece.

En önemli sey cocugun fitrati bence sonra senin ogrettiklerin. Annem bana dolap karistirilmaz derdi kendi evimizde bile açamazdim dolap kapaklarini sormadan 3 yasinda, markette beni rezil etme diye tembihlerdi sorardim bunu satin alabilir miyiz diye. Evde bile biseyi sormadan alamazdim onun koydugu yerden. Cocugun normal olmadigini ilk ben yazdim zaten bi ton laf edildi üstüne. Ama mental anlamda dedim onu. Senin dedigin terbiye. Terbiyenin disiplinin dozunu artirman lazim ki mental olarak bozuk biri hizada durabilsin. Suyla oynama demicen zaten gel şunla oyna bunla oynayabilirsin diye oynamasi sorun olmayan bisey vercen eline. Onu da mi ben soyliyim :)
Her çocuk bir birey hepsinin birer karakteri var . Kimisine yapma dersin yapmaz kimisine yapma yavrum dersin inadına yapar . Bir çocukla markete giderken anlaşırsın sözünü dinler aynı sizin annenizle olan ilişkiniz gibi . Başka çocuk ta markete gidince kendini yerlere atar ağlar . Bu annenizin başarısı terbiye vermesi değil sizin karakterinizden kaynaklı yani bir başarı değil . Ooo tamam ya oğlum öğrendi dediğim şeyleri bile durup dururken yapmaz oluyor neticede çocuk yani . Suyla oynama demeyeceksin zaten gel şununla oyna diyeceksin demişsiniz ya bizde salak değiliz biliyoruz herhalde söylüyoruz anlatmaya seçenek sunmaya çalışıyoruz çocuk bunu inadına kabul etmiyorsa ne yapmamızı önerirsiniz ? Dövelim mi mesela nasıl terbiye edilir çocuk ? Böyle çok üstten üstten konuşup bilmiş tavırlar garip geliyor insana 😀 ailede herkesin sorunları var kadın kabul etmiyor bunun sebebi de en çok gariplik olan kocası yüzünden .

3 yaşında ki çocuk için "normal değil, mental olarak bozuk" fazla ağır değil mi? Bilmiyorum siz misiniz ama birisi 'anormal bir çocuk diye bir kelime de kullandi. Adı üstünde bunun çocuk. Anne olarak bu tarz kelimelerin çocuklara kullanılması beni çok üzüyor.

Keşke bir de çocuktan annesini dinleyebilsek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X