Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki bütün bu yaşanılanlarda sizce eşinizde hiç bir sorun yokmu olması gereken babalık ve eş sorumluluğunu yerine getirebiliyormu yani sizce?
Evet getiriyor. Bir annenin yaptığı herseyi yapar.Istekli bir şekilde yapar.Benden daha sabırlıdır. Kızım 3 yaşına gelmek üzere evdeki tv nin bilgisayarın fişlerini doğduğunda çekip kapattık.Abur cubur tüketimini kızımsiz saatlere denk getirdik. Onunla oynarken telefonlarımızı bile elimize almadık.Kar kış yağmur demeden her gün dışarı çıkarıyoruz.Behcemiz var.Kum havuzu ,toprak,trambolin bütün aktivitekeri yapabilir.Bahcede ve evde kedilerimiz var.Evi üzerini herseyi kirletebili4.Kendine zarar vermediği hersey serbest.Yasayarak öğrensin diye. O.kadar ideal bir çocuk ki.Markette çarşıda mis gibi gezebiliriz.yolda kendi yürür, araba geliyor derim bekler. Yanımızdan habersiz uzaklaşmaz.Ama bu ağlama ve kişi ve ortamları yabancılama işi bizi biturdi.Avm ye gitmişiz.Oyun alanı Koskocaman. Aynı tramboline başka bir kız geldi diye başlıyor ağlamaya.Ortada ne temas var.kiz kendi havasında oynuyor. O ağlama sinir krizine dönüşüyor. Kendini kontrol edemiyor
Mesela dün benim okuluma geldi. Öğretmenler odasına girmez zaten.Bos bir oda var ,orada oturur.ogretemn arkadaş yanına gitmiş.Ayy anlatamam size.Aglamaktan bayılacak.Dolayisiyla sosyal hayatımıza ait hersey bitti.Ne misafirliğe gidebiliyorum ne millet geliyor.Restorana gitmisiz arka masadan sadece piist yapıp gülümsediklwri için kusana kadar ağladığını biliyorum. O gün kapıda oynuyoruz,teyzenin biri senin bisikletin ne kadar güzelmiş dedi, kadın başka bir şey demedi.Anam .Bir başladı ağlamaya.Karsi komşu camdan ne yapıyorsun Ayşe dese ağlıyordu.Alt komşunun kapısı açıksa merdivenden inmezdi.bizim psikoloji bitti bunlar yüzünden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.
Çocuk büyütmek kolay değil tabii..ama o kadar çabuk büyüyorlar ki bu sıkıntıların hepsi gelip geçiyor,çocuğunuzla her anın tadını çıkarın..erkekler biraz rahat yaşamayı seviyor..uykusuzluk,çocuk ağlamaları, gürültü malesef geriyor bunları..

Evet getiriyor. Bir annenin yaptığı herseyi yapar.Istekli bir şekilde yapar.Benden daha sabırlıdır. Kızım 3 yaşına gelmek üzere evdeki tv nin bilgisayarın fişlerini doğduğunda çekip kapattık.Abur cubur tüketimini kızımsiz saatlere denk getirdik. Onunla oynarken telefonlarımızı bile elimize almadık.Kar kış yağmur demeden her gün dışarı çıkarıyoruz.Behcemiz var.Kum havuzu ,toprak,trambolin bütün aktivitekeri yapabilir.Bahcede ve evde kedilerimiz var.Evi üzerini herseyi kirletebili4.Kendine zarar vermediği hersey serbest.Yasayarak öğrensin diye. O.kadar ideal bir çocuk ki.Markette çarşıda mis gibi gezebiliriz.yolda kendi yürür, araba geliyor derim bekler. Yanımızdan habersiz uzaklaşmaz.Ama bu ağlama ve kişi ve ortamları yabancılama işi bizi biturdi.Avm ye gitmişiz.Oyun alanı Koskocaman. Aynı tramboline başka bir kız geldi diye başlıyor ağlamaya.Ortada ne temas var.kiz kendi havasında oynuyor. O ağlama sinir krizine dönüşüyor. Kendini kontrol edemiyor
Mesela dün benim okuluma geldi. Öğretmenler odasına girmez zaten.Bos bir oda var ,orada oturur.ogretemn arkadaş yanına gitmiş.Ayy anlatamam size.Aglamaktan bayılacak.Dolayisiyla sosyal hayatımıza ait hersey bitti.Ne misafirliğe gidebiliyorum ne millet geliyor.Restorana gitmisiz arka masadan sadece piist yapıp gülümsediklwri için kusana kadar ağladığını biliyorum. O gün kapıda oynuyoruz,teyzenin biri senin bisikletin ne kadar güzelmiş dedi, kadın başka bir şey demedi.Anam .Bir başladı ağlamaya.Karsi komşu camdan ne yapıyorsun Ayşe dese ağlıyordu.Alt komşunun kapısı açıksa merdivenden inmezdi.bizim psikoloji bitti bunlar yüzünden.
Daha once tanimadigi birinden zarar görmüş olabilir mi?
Benim zihnimde hic tanimadigim bir adamın bana kaşlarını çatıp, parmak salladigi bir goruntu kaldi mesela. Kac yaşındaydım hatırlamıyorum. Hic bisey yapmamistim ustelik. Annemin bir adim arkasindan yürüyordum

Daha once tanimadigi birinden zarar görmüş olabilir mi?
Benim zihnimde hic tanimadigim bir adamın bana kaşlarını çatıp, parmak salladigi bir goruntu kaldi mesela. Kac yaşındaydım hatırlamıyorum. Hic bisey yapmamistim ustelik. Annemin bir adim arkasindan yürüyordum
Hiç yanımızda öyle bir şey olmadı.ama tabii ki bebek gözüyle gördüğü bir davranışı öyle yorumlamış olabilir mi bilemedim.Zaten pandemiydi.Ilk zamanlar normal kabul ettik.Ama sonradan defalarca aynı komşunun evine girip her defasında aynı tepkileri gösterince rahatsız olduk.En azından ilk defa girdiğin ortamda yaparsın da.SonRadan alışırsın.Bizimkimde alışma yok.Guvensizlik var.Anlatuyorum. Oyunlarla çaktırmadan ifadeye çalışıyorum. Ama yok.

Ya bence bu çocuk yüksek sesten korkuyor ya kötü bir kavganın şiddetin ortasında kaldı ve etkilendi. Yabancı birisinden de öyle birşey görmüş olabilir gibime geliyor

Ya bence bu çocuk yüksek sesten korkuyor ya kötü bir kavganın şiddetin ortasında kaldı ve etkilendi. Yabancı birisinden de öyle birşey görmüş olabilir gibime geliyor
Aksine ses korkusu yok.Hic olmadı.Ne supurgeden ne diğer ev aletlerinden .Hatta yazın gümbür gümbür havai fişek gösterisi denk geldi.tepemizde atıldı .Gık demeden izledi. Henüz 1,5 yaşında değildi karşıdan daha küçük bir çocuk gelsun ona doğru, aynı ağlamaya başlıyordu.Yetiskin çocuk bebek hiç fark etmiyor yani. Hatta 1,5 yaşında biz eşimin memleketine gittik
.20 gün kaldık.Döndük.benim anne ve babama 1 hafta ağladı. Üstelik doğduğu andan beri görüyor.

Cık, o doğru değil. KOnu sahibesinin anne babası 10 ay konu sahibesi ve eşiyle yaşıyormuş. Adam da tatilde annesini görmeye gidiyor gitsin mi yazmış konu sahibesi millet de onunki can değil mi demiş. Garip bir evlilik yani . Gerçi bunu buldum bilmiyorum adam da mı öküz biraz ?

iki konu da dogru :olamaz:

konu sahibine ise tek tavsiyem cocugu biraz rahat birakmalari olacak. akrabamizin cocugu ayni boyleydi, ailesi gergindi bu cocuga yansidikca cocuk tepki gosteriyordu, cocuk tepki gosterdikce cocugun ustune dusup daha da geriliyorlardi. dongu halinde gider bu.

+ burada konusu acilan bir cocuk vardi anne baba yan yana gelince agliyordu cocuk, sonra anlasildi ki hep sinirli, stresli haldelermis. cocuk onun gerginliginden aglayip duruyordu.

iki konu da dogru :olamaz:

konu sahibine ise tek tavsiyem cocugu biraz rahat birakmalari olacak. akrabamizin cocugu ayni boyleydi, ailesi gergindi bu cocuga yansidikca cocuk tepki gosteriyordu, cocuk tepki gosterdikce cocugun ustune dusup daha da geriliyorlardi. dongu halinde gider bu.

+ burada konusu acilan bir cocuk vardi anne baba yan yana gelince agliyordu cocuk, sonra anlasildi ki hep sinirli, stresli haldelermis. cocuk onun gerginliginden aglayip duruyordu.
Her ortam da gergin değil ki ya.Mesela eşimle tiyatroya gittikler.1,5 ay oluyor. Ali baba nin çiftliği. Hayvanları çok sever.Tiyatronun ortasında eşim bi baktım bu ağlamaya başladı diyor.Bi de ağlamanın başında tutuyor aslında kendini ama hakim olamıyor. Zar zor çıkmışlar dışarı. 1 saat sonra sakinlesmis. Neden ağladın kızım.tiyatrodaki tavuğun kümesi yokmuş. Öyle kısa bir konu gecmis.tavuk üşümüş falan. Ona ağlamış.

Her ortam da gergin değil ki ya.Mesela eşimle tiyatroya gittikler.1,5 ay oluyor. Ali baba nin çiftliği. Hayvanları çok sever.Tiyatronun ortasında eşim bi baktım bu ağlamaya başladı diyor.Bi de ağlamanın başında tutuyor aslında kendini ama hakim olamıyor. Zar zor çıkmışlar dışarı. 1 saat sonra sakinlesmis. Neden ağladın kızım.tiyatrodaki tavuğun kümesi yokmuş. Öyle kısa bir konu gecmis.tavuk üşümüş falan. Ona ağlamış.

Nitelikli zaman geçirmek adına sürekli bir ilgi, etkinlik ile geçiriyorsunuz gördüğümüz kadarıyla.
İyi anne baba olmak için bu yeterli değil asla.
Çocuğa özgür alan bırakmak lazım, okula alışamamasının temel sebeplerinden birisi de bu bence.

Yorum yapmayacaktın dayanamadım yine.

Nitelikli zaman geçirmek adına sürekli bir ilgi, etkinlik ile geçiriyorsunuz gördüğümüz kadarıyla.
İyi anne baba olmak için bu yeterli değil asla.
Çocuğa özgür alan bırakmak lazım, okula alışamamasının temel sebeplerinden birisi de bu bence.

Yorum yapmayacaktın dayanamadım yine.
Aslında biz bunları iyi anne baba olmak için yapmıyoruz.Ogle uykusu yok.Gunluk 12 saat ayakta olan bir çocuk.Ekran yok.Inanin zaman geçsin diye yapıyoruz.Bir yerde tıkanıyoruz çünkü. Evde oynuyor oyuncaklarıyla.Tekrara düşünüyoruz.

Evden çıkınca anlamıyor dediniz googleda aratinca ilk çıkan sonuç. .

Tam bunu yazacaktım. Uzman nasıl bir uzman bilmiyorum ama, YouTube'da konuyla alakalı deneylerin videoları dahi var. Hatta özellikle çocuğun tepkisiz kalması sıkıntı. Daha yeni bu konuyu çalıştım. Sadece ağlamıyor diye çocuk güvenli bağlanmış diyemeyiz, farklı parametreler var, göz önünde bulundurmak lazım.

Hiç yanımızda öyle bir şey olmadı.ama tabii ki bebek gözüyle gördüğü bir davranışı öyle yorumlamış olabilir mi bilemedim.Zaten pandemiydi.Ilk zamanlar normal kabul ettik.Ama sonradan defalarca aynı komşunun evine girip her defasında aynı tepkileri gösterince rahatsız olduk.En azından ilk defa girdiğin ortamda yaparsın da.SonRadan alışırsın.Bizimkimde alışma yok.Guvensizlik var.Anlatuyorum. Oyunlarla çaktırmadan ifadeye çalışıyorum. Ama yok.
Güven duygusu aileden geçer güvensiz ise siz ona güven duygusunu verememissiniz yanlış anlamayın bakın bir sorun var çözüm arıyorsunuz ozmn çözümleri değerlendirin derim çocuk sizinle knstgu zmn göz teması kurdunuz mu. Her kucak istediğinde meme istediğinizde bu duyguyu karsiladinz mi yada. Tam tersi aşırı korumacimisiniz birazda çocuğu bırakıp kendinizi gözlemleyin çocuk dirençli çocuk sorunlu çocuk zor deglde biz ebeveyn olaraknasiliz. Gece üçte uyanınca. Her istediğiniz yaparsaniz çocuk bunu kullanır ona bu saatte herkes uyuyor uyumaliyiz benim uykum var ve ben uyucam bak heryer karanlık ve herkes uyuyor tarzı soyleyeblrsnz tabi hastalık vs ayrı bir durum benim çocuğumda bikac kereden fazla gece uyandı sklyrm dedi uyumicam dedi bende baktm bu huy olacak ben uyuyorm çünkü benim uykum var herkes uyuyor dedm. Daha sabah olmadı tabi uyumadm ams gözümü kapattm bekledm onu sonra uyudu tabi ama. Brz daha derine inince anladım ki rüya görmekten korkuyor bunu bana başka bi sekilde söyledi gündüz başka bir durum yazarman anne ben rüya görmek istemyrm dedi ve biz bu konuda yoğunlaştık demek TV izliyordu günde bir kere ben buna ara verdm belkide.cizgi film den etkilendi TV yi iptal ettik vs

Tam bunu yazacaktım. Uzman nasıl bir uzman bilmiyorum ama, YouTube'da konuyla alakalı deneylerin videoları dahi var. Hatta özellikle çocuğun tepkisiz kalması sıkıntı. Daha yeni bu konuyu çalıştım. Sadece ağlamıyor diye çocuk güvenli bağlanmış diyemeyiz, farklı parametreler var, göz önünde bulundurmak lazım.
Tepkisiz kalmıyor ya.El sallıyor. Öpüyor.Dersjn bitince gelirsin diyor.yani gayet normal karşılıyor

Sanıyorum okumadan yorum yaptınız.Mayis ayından beri haftaici 4 gün öğleden sonra kreş tarzı olan bir oyun grubu için uğraşıyoruz.Henuz iceride 1 dk tek durmayı birakin biz varken bile oturduğu noktadan kaldıramadık. Sorun burada işte.Ayni öğretmen aynı çocuklar ki 6 kişi zaten .Hadi orada belki rahatsız oldu dedik başka bir yere götürdük.yine basarız olduk.Bunun üzerine şehirde bulunan bütün oyun terapisi ve psikologları gezdik.Ilk gittiğimiz oyun terapisi pdr mezunu, yüksek lisans eğitimi almış bir bayan.haftalarca gittik.Odaya hiçbir zaman yalnız girmedi. Bayanın elinden asla oyuncak almadı, bayanla oyun kurmadı. Ben annemle oynayacağım dedi.Bayan da tamam ben oturuyorum sen ne zaman benimle oynamak istersen gel dedi.Haftajarca da öyle devam ettik.Her gitmemiz 300 tl.Bir saat ben ve kızım oynuyoruz.Parayi ödeyip çıkıyoruz.En sonunda böyle mi olacak hep dedim.Direncli bir çocuk.Isitsel ve görsel algısı çok yüksek.kendi izin vermediği sürece müdahale edilmesi çok zor dedi.Ben hocalarımla fikir alışverişinde bulunayım, size döneceğim dedi.2 hafta bekledik aramadilar.ben aradım.Su anda boş randevu yok,biz boşalinca arayacağız dedi.
Hep para hep para. Çocuğu sürekli masraf olarak görüyorsunuz. O çocuk her hücresine kadar sizin tarafınızdan istenmediğini, benimsemediğini hissediyor. Ağlamaları, huysuzluğu sadece ben varım, beni kabul edin demek.
Siz öylesine bencilsiniz, kendinizi öylesine mükemmel görüyorsunuz ki asla kusurunuz bile olamaz.

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
Sorunlarınızı çocuğa yüklemek ne kadar kolay, bir yerde haklısınız ama evlilikteki her şey çocukla iki katına çıkıyor, geçimsizlik de sevgi saygı da, sizin evliliğin özünde ne varsa çocuk onu artırmış sadece.

Güven duygusu aileden geçer güvensiz ise siz ona güven duygusunu verememissiniz yanlış anlamayın bakın bir sorun var çözüm arıyorsunuz ozmn çözümleri değerlendirin derim çocuk sizinle knstgu zmn göz teması kurdunuz mu. Her kucak istediğinde meme istediğinizde bu duyguyu karsiladinz mi yada. Tam tersi aşırı korumacimisiniz birazda çocuğu bırakıp kendinizi gözlemleyin çocuk dirençli çocuk sorunlu çocuk zor deglde biz ebeveyn olaraknasiliz. Gece üçte uyanınca. Her istediğiniz yaparsaniz çocuk bunu kullanır ona bu saatte herkes uyuyor uyumaliyiz benim uykum var ve ben uyucam bak heryer karanlık ve herkes uyuyor tarzı soyleyeblrsnz tabi hastalık vs ayrı bir durum benim çocuğumda bikac kereden fazla gece uyandı sklyrm dedi uyumicam dedi bende baktm bu huy olacak ben uyuyorm çünkü benim uykum var herkes uyuyor dedm. Daha sabah olmadı tabi uyumadm ams gözümü kapattm bekledm onu sonra uyudu tabi ama. Brz daha derine inince anladım ki rüya görmekten korkuyor bunu bana başka bi sekilde söyledi gündüz başka bir durum yazarman anne ben rüya görmek istemyrm dedi ve biz bu konuda yoğunlaştık demek TV izliyordu günde bir kere ben buna ara verdm belkide.cizgi film den etkilendi TV yi iptal ettik vs
Gece uyanınca uyumayacağım kalkalım demiyor. Zaten gözleri yarım oluyor. Sadece konuşarak yada dokunarak hiç olmadı duvara yaslaniyorum ona benim üzerime yatıyor, oto koltuğu pozisyonu gibi öyle sakinleşiyor.ama bazen o da yetmiyor. Balkona çıkıp hava alıyoruz.Geri yatıyoruz.yani öyle tuturma ağlaması değil. Biraz gece teroru

Hep para hep para. Çocuğu sürekli masraf olarak görüyorsunuz. O çocuk her hücresine kadar sizin tarafınızdan istenmediğini, benimsemediğini hissediyor. Ağlamaları, huysuzluğu sadece ben varım, beni kabul edin demek.
Siz öylesine bencilsiniz, kendinizi öylesine mükemmel görüyorsunuz ki asla kusurunuz bile olamaz.
Kusurumuzu bulmak için kapı kapı dolaşıyoruz.Para kolay kazanılmıyor. Nasıl ki siz verdiğiniz para karşılığında hizmet bekliyorsanız biz de en azından o kadar para döktüğümüz yerlerden ufak bir tavsiye bekliyoruz.Haftalarca terapiye götürüp zaman harcayıp çocuk dirençli cvp alınca moralimiz bozuluyor.Cocugun direncini kıracak profesyonel ve kişiye yönelik bir çözüm istiyorum.

Kusurumuzu bulmak için kapı kapı dolaşıyoruz.Para kolay kazanılmıyor. Nasıl ki siz verdiğiniz para karşılığında hizmet bekliyorsanız biz de en azından o kadar para döktüğümüz yerlerden ufak bir tavsiye bekliyoruz.Haftalarca terapiye götürüp zaman harcayıp çocuk dirençli cvp alınca moralimiz bozuluyor.
Kaynananızın evine yaptırmayı düşündüğünüz laminantın parası hiç bir yerde geçmiyor. O masraf değil çünkü, kaynanaya yaratınca kocaya da yaranılacak. Çocuğa yapılan sadece gider.
Terapi vd ilaç tedavisine ihtiyacı olan sizsiniz. O kadar şey yazdım para konusunda direkt savunmaya geçtiniz. Başka hiçbir şeye cevap vermediniz. Kendinizi düzeltin önce.

Kaynananızın evine yaptırmayı düşündüğünüz laminantın parası hiç bir yerde geçmiyor. O masraf değil çünkü, kaynanaya yaratınca kocaya da yaranılacak. Çocuğa yapılan sadece gider.
Gözünüzü seveyim bilip bilmeden bu kadar acımasız olmayın.Dogu Karadeniz de dağın tepesinde koy evi.Yerler beton.Oraya çocukla gidiyoruz diye yaptırıyoruz.Esime yaranmak için yaptırsam 15 senedir yaptırırım.yazin ayrı sıkıntı kışın ayrı.baktigjmhz ikinci el çıkma parke.Onlarin yaşadıkları evi görseniz iki maaş utanmadınız mi dersiniz bize.

Ben bir şeyi merak ediyorum. Hiç acaba ben nerde hata yapıyorum diye düşünüyor musunuz? Acaba benim hangi davranışım çocukta bu ağlama krizlerine neden oluyor diye soruyor musunuz?

Amacım sizi kırmak değil. Belki ben çok takıntılı biriyim, çocuklarımın normal sınırlar dışında olan her şeyin de ben benzer bir düşünceye gidiyorum. Benim tutumum da doğrudur demiyorum ama iğneyi kendine batırmak derler ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X