Çocuktan sonra evliliğin Evrimi

Themiscan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
2.650
4.884
133
Evet sanırım ben de bu kervana katıldım. Evliliğim sıradanlaştı konuşmaz, konuşamaz olduk. Birbirimize dokunuşlarımız sınırlı bazen bana aniden dokununca irkiliyorum. Önceden film gecelerimiz vardı film izlemesek bile çok muhabbet ederdik şimdi bir bebeğim var. Henüz 6 aylık diş çıkarma döneminde gün boyu beni çok yoruyor bazen gece de öyle. Bazen işten geldikten sonra hoşgeldin dışında konuşmadan yatıyoruz
Ne mi değişti ?
-uyku büyük problem. Çocuk uyusa da ben de şöyle bir kestirsem diye resmen didiniyorum. Uyuyunca da batarya bitiyor bende
- evimize internet bağlandı. Daha önce onun ofisinde benim telefonumda olduğu için internete ihtiyaç duymamıştık. Çocuk olunca okulla alakalı işlerimi daha rahat bir şekilde görmem için bağlattık. Ama eşim eline tableti aldı mı kafasını kaldıramıyor arada çay istemesi hariç
- bebeğim kolikti sinirlerim bozuluyordu bazen o ağlarken ben de ağlama krizlerine giriyordum. Şimdi onlar yok ama fark etmesem de suratım asıkmış öyle diyor yani. Gülmüyormuşum
-sürekli onu artık sevmediğimi ima eden şeyler söylüyor. Bundan rahatsız olduğumu onu çok sevdiğimi sadece bazen bunaldığımı söylüyorum. O da bana ben bütün gün bin tane dertle uğraşıyorum çalışırken diyor bana rahat battığını ima ediyor, ben daha çok sinirleniyorum hiç konuşasım gelmiyor
- Bebek bakımında çok nadir yardımcı oluyor. Aşkım vallahi çok sıkıştım çocuğu tutar Mısın ya da mutfakta acil bir işim varsa. Çoğu Zaman döndüğümde çocuğu oyun halısında onu tablette buluyorum
-telefonu şifreli şifresini bilirim devamlı ortada ve sesli modda. Arayanlarla yanımda konuşur tablette de bir şey yok yani öyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum ama bilmiyorum da
Yani kızlar şunları yazabilecek halim bile yoktu ama şu kısır döngüden Nasıl kurtulacağım bilmiyorum.

Klasik bebek sonrası sendromu

Bebek ile ilgili sorumluluk ver

Ne bileyim yıkasın uyutsun pışpışlasın

Bulaşığı o toplasın vs vs

Bir de eve gelince bebekle ilgilenmeli yani sadece sıkışınca rica etmeyeceksiniz o onun da bebeği bunu unutmayın lütfen

Biraz kendinize de zaman ayırın ev bal dök yala olmasın vs vs

Bebek büyüyünce düzelir durum ama bu dönemde birbirinizi soğutmayın

Eşinizin bebeğinizle daha çok ilgilenmesini sağlayın bir şekilde. Bir çok erkek hem çalışıyor hemde bebeğin bakımına yardım ediyor. Eşinizi rahata alıştırmayın derim nacizane

bebekten sonra bencede monotonlaşıyor ınsan..sızı cok ıyı anlıyorum bende uykusuzluk yüzünden cok zor günler gecırdım....asabıydım sınırlıydım esım yardımcıydı ama yetmıyordu tabı anne bızız sonuçta.....ustelık bu uyku problemı 2.5 sene sürdü maalesef yenı duzeldı kızımın uykusu.....zaman o heyecanı götürdü monotonlaştırdı bence doğal bı surec

Bebekten sonra evlilik değişiyor tabi. En azından benim evliliğim değişti. Ama Oğlumdan sonra tam rayına oturması neredeyse 1 seneyi buldu. Ama düzeldi. Benim eşimde çocuğa ben tuvaletteyken oda evdeyse bakardı ki genelde evde olmazdı çünkü yoğun çalışırdı hala da öyle. Düzelecek filmde izleyeceksiniz, çocuklar anneanne, dede, babaanne vs. akrabalarla keyifli vakit geçirmeyi öğrenince dışarı başbaşada çıkarsınız

Size bebek için yardım edecek bir yakınınız yokmu, aslında değişen şey biz anne olunca sorumluluğu üstümüze alıyoruz ,tüm vaktimizi bebeğimiz ev işlerine ayırıyoruz, o sırada eşimizi unutuyoruz ona vaktimiz kalmıyor bir köşede bırakıyoruz
Mesela eşiniz ev işinde yardimci olsun, bebeği gezdirsin, sana yardımcı olsun erkekler onu düşünmez ona tatlı dille hayatım şunu yaparmısın öğle alıştır

Sikinti sizde degil esinizde. Cocuk tek basina yapilabilen bir sey degildir, babalarin da bu konuda sorumluluk almasi gerekiyor. Boyle olmazsa anne asiri yorulur hem de esinin beklentilerini karsilayamaz (guler yuzlu olmak gibi). Tamamen anne kadar olamasa da evde oldugu zamanlar gaz cikarmak, altini degistirmek, oyalamak seklinde yardimi olsa anne kendine vakit ayirir, bebekle ilgilenene kadar da enerji depolamis olur. Ama kulturumuzde maalesef erkek eve para getiren, kadin da diger her seye bakan olarak goruldugu icin butun yuk kadinda oluyor. Ha erkek aksama kadar zaten calisip yoruluyor diyenleriniz de cikacaktir. Ama kendi evladiyla ilgilenmek bir is, bir yuk degildir. Ayrica kadin calissa bile bu durum kolay kolay degismiyor maalesef.

Ko
Evet sanırım ben de bu kervana katıldım. Evliliğim sıradanlaştı konuşmaz, konuşamaz olduk. Birbirimize dokunuşlarımız sınırlı bazen bana aniden dokununca irkiliyorum. Önceden film gecelerimiz vardı film izlemesek bile çok muhabbet ederdik şimdi bir bebeğim var. Henüz 6 aylık diş çıkarma döneminde gün boyu beni çok yoruyor bazen gece de öyle. Bazen işten geldikten sonra hoşgeldin dışında konuşmadan yatıyoruz
Ne mi değişti ?
-uyku büyük problem. Çocuk uyusa da ben de şöyle bir kestirsem diye resmen didiniyorum. Uyuyunca da batarya bitiyor bende
- evimize internet bağlandı. Daha önce onun ofisinde benim telefonumda olduğu için internete ihtiyaç duymamıştık. Çocuk olunca okulla alakalı işlerimi daha rahat bir şekilde görmem için bağlattık. Ama eşim eline tableti aldı mı kafasını kaldıramıyor arada çay istemesi hariç
- bebeğim kolikti sinirlerim bozuluyordu bazen o ağlarken ben de ağlama krizlerine giriyordum. Şimdi onlar yok ama fark etmesem de suratım asıkmış öyle diyor yani. Gülmüyormuşum
-sürekli onu artık sevmediğimi ima eden şeyler söylüyor. Bundan rahatsız olduğumu onu çok sevdiğimi sadece bazen bunaldığımı söylüyorum. O da bana ben bütün gün bin tane dertle uğraşıyorum çalışırken diyor bana rahat battığını ima ediyor, ben daha çok sinirleniyorum hiç konuşasım gelmiyor
- Bebek bakımında çok nadir yardımcı oluyor. Aşkım vallahi çok sıkıştım çocuğu tutar Mısın ya da mutfakta acil bir işim varsa. Çoğu Zaman döndüğümde çocuğu oyun halısında onu tablette buluyorum
-telefonu şifreli şifresini bilirim devamlı ortada ve sesli modda. Arayanlarla yanımda konuşur tablette de bir şey yok yani öyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum ama bilmiyorum da
Yani kızlar şunları yazabilecek halim bile yoktu ama şu kısır döngüden Nasıl kurtulacağım bilmiyorum.[degismisKocan degismis canm ya ins duzelir cocuk buyuyunce duzelir gibi sanki.ama ona cocugu sevdir 2niz oomayin 3nuz olun

Eşine ev ve çocuk konusunda sorumluluk vereceksin. Çalışması onu evdeki sorumluluktan muaf yapmıyor. Bir kadın 'ama ben çalışıyorum' diye yayıp oturuyor mu?
Her şeyle sen ilgilenirsen tabi ki yorgun, mutsuz ve bitkin hissedersin. Çok normal.

Korktuğum halde okumaktan vazgeçemediğim konular:
1-doğum hikayeleri
2-bebekten sonra annelerin tuvalete vakit bulamayacak kadar yoğun olmaları

Valla dogum hikayesine bir sey diyemeyecegim ama eger esin ilgili bir babaysa degil tuvalete gitmek uzun uzun kopuklu banyolar yapmaya bile vaktin olur. Tamamen esine bagli.

bu bı surec bence asarsınız bunu
ama esınız dogurmus gıbı davranıyor :D bızım psıkolojımız daha guclu cabuk adapte oluyoruz da erkekler oyle degıl sanırım

Korktuğum halde okumaktan vazgeçemediğim konular:
1-doğum hikayeleri
2-bebekten sonra annelerin tuvalete vakit bulamayacak kadar yoğun olmaları
bence bu esle alakalı :)
ıstedıgım kadar wc de banyoda vakıt gecırebılıyorum esım eve gelır gelmez benım annelık mesaım bıtıyor tamamen herseyle esım ılgılenıyor mesela

Klasik bebek sonrası sendromu

Bebek ile ilgili sorumluluk ver

Ne bileyim yıkasın uyutsun pışpışlasın

Bulaşığı o toplasın vs vs

Bir de eve gelince bebekle ilgilenmeli yani sadece sıkışınca rica etmeyeceksiniz o onun da bebeği bunu unutmayın lütfen

Biraz kendinize de zaman ayırın ev bal dök yala olmasın vs vs

Bebek büyüyünce düzelir durum ama bu dönemde birbirinizi soğutmayın
Valla ev bal dök yala değil bir tek bebeğin odası her gün siliniyor o da devamlı yerde olduğu için. Mutfağı iki üç günde bir süpüyorum evin kalanını sormayın bile :(

Back