- 5 Temmuz 2010
- 3.274
- 1.060
evet ben de geçen hafta bu saatler son tetkikler için hastanede ameliyat saatimi bekliyordum ve 1 . hafta itibaryle göğüslerini büyütmüş yaza güzel güzel bikinilerle denize girecek biriyim artık : )
ben de bu terddütü çok yaşadım.. ama doğumdan sonra 2 sene kadar beklmek gerekiyor,bir de 2. çocuk düşünülürse tekrar aynı süreç yaşancak..bu nedenle yaptırdım..henüz çok yeni,şekli konusunda birşey söyleyemiyorum ama,şimdilik pişman değilim,inşallah olmam :)
ben doktorun öyle söylediğini hatırlıyorum.. 1 sene de olabilir tabii ,ama sanırım 2 sene kadar emzirenleri de hesaba katıyor olabilir.. süt tamamen kesilsin ve şekli ortaya çıksın diye de olabilir..
canım bunun kesın bır suresı yok emzırmen bıttıkten 6 7 ay sonra aolabılır bu amelıyat sadece emzırme suresı farklıdır herkezin ben 3.5 ay emzırdım bı baskası 1 yıl emzırebılır bu sure farklılık gosterır.....
Konu çok eski ama dönüp de okuyanlar varsa faydam olur diye tecrübelerimi paylaşayım.
Benim göğüslerim küçük ve asimetrikti. Kas üstü, göğüs altı kesisi ile silikon taktırdım. Bütün doktorların dediği gibi emzirmeye engel değil silikon. Ancak bu yeterli değil. Her ne kadar süt bezleriniz zarar görmese de sağlıklı ve rahat bir emzirme için silikon engel.
En iyi ihtimalle süt kanalları zarar görmese de zorluklar şöyle:
Birincisi, süt kanallarının açılması için yapılan masajı silikonlu memeye yapamıyorsunuz, çünkü bu masajda göğsü bastırarak yukarıdan aşağı ittirme kuvveti uyguluyorsunuz. Bana hemşire bu masajı yaptıktan sonra silikonda hafif bir deformasyon meydana geldi (ultrasonda bakıldı).
İkincisi, sütünüz tazyikli geliyorsa makas yöntemi ile memeyi sıkmak gerek ki silikonlu memelerde bu neredeyse imkansız. Tazyikli süt bebekte meme reddi ve gaza sebep oluyor.
üçüncü olarak, büyük meme ile emzirmek ciddi anlamda zor.
silikonun sızması ve bunun bebeğin sağlığına zarar vermesi riski de düşük de olsa mümkün
Çok güzel açıklamışsınız.
Ben 20 yaşında bunları düşünmek için çok erken bi yaşta yaptırdım, ancak tahta kurusu memeyle de evlenmeye utanırdım. Özgüvensizlikten evde kalırdım net.
Sanırım süt kanallarını açmak için yapılan masajı hafif baskıyla uygularsak az çok bir faydası olur. Diğer yöntemler için bi fikrim yok. Ama az önce dediğim gibi bunların hiçbiri yakın zamanda çocuk da düşünsem silikon yaptırmama engel olamazdı.
Silikonuyla emziren başka hanımlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mii?
Bugün tam 3 yıl 5 ay oldu. Hala memnunum yine olsa yine yaptırırımPeki kac sene oldu yaptirali? Hic bir sikayetiniz oldu mu ve hala memnun musunuz?