çocuktan önce mi sonra mı protez taktırmalı ????

bence kucuklugunden cok sıkayetcıysenız yağtırın, dogumu emzırmeyı beklemeyın...emzırdıkten sonra cok bı sarkma olcagını dusunmuyorum ha olursa da protezı cıkarmadan dıklestırme yapılabılıyo...boyle bır ımkana varken beklemenıze gerek yok cok rahatsız edılıyosa kucuklgu...benım psıkolojımı cok bozuyodu kucuklugu ben yaptırdım..1 yaz denıze gıremedım yazın yaptırdıgım ıcın ama bu yaz plajlar benı beklıyoo..

evet ben de geçen hafta bu saatler son tetkikler için hastanede ameliyat saatimi bekliyordum ve 1 . hafta itibaryle göğüslerini büyütmüş yaza güzel güzel bikinilerle denize girecek biriyim artık : )

evet ben de geçen hafta bu saatler son tetkikler için hastanede ameliyat saatimi bekliyordum ve 1 . hafta itibaryle göğüslerini büyütmüş yaza güzel güzel bikinilerle denize girecek biriyim artık : )

gecmıs ve hayırlı olsun..evett plajlar bizi beklıyo :)))
artık desteklı bıkını ve kucuk goguslere elveda..

ben de bu terddütü çok yaşadım.. ama doğumdan sonra 2 sene kadar beklmek gerekiyor,bir de 2. çocuk düşünülürse tekrar aynı süreç yaşancak..bu nedenle yaptırdım..henüz çok yeni,şekli konusunda birşey söyleyemiyorum ama,şimdilik pişman değilim,inşallah olmam :)

Doğumdan sonra 2 Yıl Kadar beklemek mi gerekiyormuş bende 1 Yıla Yakın Zannediyordum yada nebiliyim 6 Ay En Az :26: şaşırdım baya uzun bir süreymiş doğru bilgi ise tabi :26:

Açıkçası bende Bebekten Önce yaptırmayı tercih ettim Gayet iyiyim Allaha Şükür Hiçbir Şikayetim Olmadı Şekli de oturdu Kilo alan bir yapım da olmadığı için Deforme olacağını sanmıyorum Emzirirken yada hamilelik Döneminde :81:

10 yaşında bir oğlum var başka çocuk düşünmediğim için bende yaptırcam artık
daha önce çok şey denedim PİŞMANIM
hem metobolizmayı hemde karaciğer mide bir çok organa zarar veriyoruz bilmeden
doğumdan sonra çok şey değişmedi göğüslerimde sarkmadı büyümedi,ama emzirirken 90 kullanıyordum çamaşırı keşke hep öyle kalsydı
kafama tek takılan eğer silikonlu olarak okadar şiş olsaydı napardım kafam kadar olurdu
sonuç olarak mutsuzluk hemen giderilmeli bence beklemek sadece mutsuzluğu uzatıyor

ben doktorun öyle söylediğini hatırlıyorum.. 1 sene de olabilir tabii ,ama sanırım 2 sene kadar emzirenleri de hesaba katıyor olabilir.. süt tamamen kesilsin ve şekli ortaya çıksın diye de olabilir..

ben doktorun öyle söylediğini hatırlıyorum.. 1 sene de olabilir tabii ,ama sanırım 2 sene kadar emzirenleri de hesaba katıyor olabilir.. süt tamamen kesilsin ve şekli ortaya çıksın diye de olabilir..

canım bunun kesın bır suresı yok emzırmen bıttıkten 6 7 ay sonra aolabılır bu amelıyat sadece emzırme suresı farklıdır herkezin ben 3.5 ay emzırdım bı baskası 1 yıl emzırebılır bu sure farklılık gosterır.....

doğru, her ihtimale karşı diye söylemiş olabilir..

Her kadının süt verme süresi ve bebegin ne kadar meme emecegi farklılık gösteriyor.Ben ilk çocugumu,kızımı 3.5.ay emzirdim,yani kızım o kadar emdi,daha emmek istemedi,sütüm sonra kesildi.Başka kadınlar gibi gögüsüm sütle dolup şişmedi.Oglum 1 sene emdi,artık süt gelmiyordu,ama o emmek istiyordu,zaten o gögüslerimin anasını aglattıya.Neyse söyleyecegim şey anneler bebeklerini emzirme bittiktien sonra,süt kanallarınında kapanması yani sütün gelmemesi lazım.Bunun içinde süt verme işlemi tamamen bittikten sonrada bence 1 sene kadar beklemeleri gerekir.Çünkü meme ameliyatlarında en çok enfeksiyonu süt kanallarından alırız.Hassas bir yer sonuçta.Allah korusun oradan alınan enfeksiyonda kolay kolay iyileşmez.

ben bu operasyon ıcın 3.cocugumu bekledım ıdaelım ıkı yada üç cocuktu kalabalık aılelere oldum olası zaafım vardır bır an once yaptım bıttırdım ve en kucugu 5 yasında suan kendım 82 doğumluyum yanı cok gec olmasın ıstedım ve ıyıkıde cocuktan sonra yapmısım ondan önce tavsıye etmıyorum ark

ben Yeni evli sayılırım ve bebekten Önce yaptırdım Henüz hamile kalmak Gibi bir Arzum YOK Zaman ne gösterir bilemem Allah izin verirde Bir gün Evlat Sahibi olmaya karar verirsem Burada Yine Sizlerle Emzirme Durumumu Paylaşırım ne oldu ne kadar Sütüm geldi Göğüslerim ne durumda yazar bildirirm arkadaşlar :87:

kesinlikle aynı fikirdeyim.. benim de şimdilik bebek gibi bir düşüncem yok.. şu yeni göğüslerimin tadını çıkarmalı ve sefasını hiç olmazsa 2 yıl kadar sürmeliyim diyorum ama hayat bu belli de olmaz hanii..

ama ama amaaa, bende emzirme durumları ya da deforme filan olursa hepsiyle ilgili burda resim olsun yazı olsun paylaşırım..
hem de birebir insanlara tecrübe olur, öncesi resimleri sonrası resimleri diye :))
ben ki KK dan bu kadar fayda görmüş biriyim, makus talihim ve tahta göğüslerle yaşama kadersizliğim bu site sayesinde son bulmuştur, ben de bu kıyağı geçerim yahuu ne olacak :)

Konu çok eski ama dönüp de okuyanlar varsa faydam olur diye tecrübelerimi paylaşayım.
Benim göğüslerim küçük ve asimetrikti. Kas üstü, göğüs altı kesisi ile silikon taktırdım. Bütün doktorların dediği gibi emzirmeye engel değil silikon. Ancak bu yeterli değil. Her ne kadar süt bezleriniz zarar görmese de sağlıklı ve rahat bir emzirme için silikon engel.
En iyi ihtimalle süt kanalları zarar görmese de zorluklar şöyle:

Birincisi, süt kanallarının açılması için yapılan masajı silikonlu memeye yapamıyorsunuz, çünkü bu masajda göğsü bastırarak yukarıdan aşağı ittirme kuvveti uyguluyorsunuz. Bana hemşire bu masajı yaptıktan sonra silikonda hafif bir deformasyon meydana geldi (ultrasonda bakıldı).

İkincisi, sütünüz tazyikli geliyorsa makas yöntemi ile memeyi sıkmak gerek ki silikonlu memelerde bu neredeyse imkansız. Tazyikli süt bebekte meme reddi ve gaza sebep oluyor.

üçüncü olarak, büyük meme ile emzirmek ciddi anlamda zor.

silikonun sızması ve bunun bebeğin sağlığına zarar vermesi riski de düşük de olsa mümkün.

Bence de emzirme bittikten sonra olmalı. 2çocuk sonrası yaptırdım ve şu an çok memnunum

Çok güzel açıklamışsınız.
Ben 20 yaşında bunları düşünmek için çok erken bi yaşta yaptırdım, ancak tahta kurusu memeyle de evlenmeye utanırdım. Özgüvensizlikten evde kalırdım net.

Sanırım süt kanallarını açmak için yapılan masajı hafif baskıyla uygularsak az çok bir faydası olur. Diğer yöntemler için bi fikrim yok. Ama az önce dediğim gibi bunların hiçbiri yakın zamanda çocuk da düşünsem silikon yaptırmama engel olamazdı.

Silikonuyla emziren başka hanımlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mii?

Peki kac sene oldu yaptirali? Hic bir sikayetiniz oldu mu ve hala memnun musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…