çocuktan önce mi sonra mı protez taktırmalı ????

poisa

Bu günler de geçer ya Hu!
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2010
925
40
3hafta kadar sonra protez taktırmayı düşünüyorum.
evliyim ve henüz bebeğim yok. 1-2 seneye kadar düşünüyoruz bebek işini(Allah verirse tabii )..
fakat ben şu sıra kafamı silikon taktıranlarda dahi emzirme olayı ile ortaya çıkan deformeye takmış durumdayım...

emzirmeden sonra yaptırdığım güpgüzelim göğüsler gidecek yerine hafifte olsa sarkmış göğüsler gelecekse 2 yıl daha beklerim emzirme işim de bitince yaptırırım , haksız mıyım ???

silikon taktırıp, evlenip , doğum yapmış ve emzirme işini de bitirmiş arkadaşlar varsa LÜTFEN VE LÜTFEN acil olarak cvp yazar mı bana... çok az zamanım kaldı ve ben hala gitgellerdeyim ((((((((((((((( :a015:

selam arkadaşım.ben 1buçuk yıl önce doğum yaptım.göğüslerim doğumdan önce küçüktü.1 yıl emzrdm.6 ay ara verdm vve snrasnda silikon taktrdm ve ufak bi dikleştrmede yapıldı.çünkü emzrnce ister istemez sarkıo,bozuluo içi boşalıo.yani özetle şimdiyaptrrsan emzrdkten sonra bozulcak ve boşa gtcek.bence bekle çocuğunu emzr göğüslern son halini alsın ondan snra yaptrrsın.sen verceksin ama karrı hayrlısı olsun.

Merhaba,

Benim bir cocugum var, 2.5 yasinda, ikinci cocugu seneye istiyoruz ancak ben bu arada gogus buyutme ameliyati olmaya karar verdim. Benim de benzer sorularim vardi, bosa mi gider hersey ikinci emzirme doneminden sonra diyordum ve bu site ve benzerlerinden cok arastirdim bu konuyu. Ama cok cevap bulamadim. Ingilizce olarak internette arattigimda da, cok cevap buldum annelerden. Herkes cok memnun, emzirme sonrasi illa ki az da olsa hacim kaybi ve sekil bozuklugu oluyor ama silikonlu olunca bu deformasyon bile en aza iniyor, gogus seklini koruyor, cunku protez emzirme ile bozulmuyor demisti okudugum yorumlarin hepsi. Ornegin, ikinci cocuktan sonra gogus buyuten ama sonra ucuncu cocugunu dogurmus ve emzirmis anneler bile farki karsilastirdiklarinda, protezin deformasyonu cok cok aza indirdigini, ve cok az bir hacim kaybi oldugunu ve hala goguslerinden cok memnun olduklarini yazmislardi, bu nedenle ben de beklemek istemedigime karar verdim.Tabii kisisel karar. Ingilizce sorununuz yoksa, bu sekilde aratin, cok sonuc ve yorum bulacaksiniz internette.

Selamlar,
Seda

Bana göre çocuk doğurduktan ve emzirme dönemi bittikten sonra yapılmalı göğüs büyütme ameliyatı,benim yıllardır istediğim birşeydi ben bunları bitirdikten sonra yaptırdım ve iyiki de beklemişim.

iptal etmek için son -1- haftam.......
ve okuduklarımdan sonra -2 olumsuz 1 olumlu cvp- iyice karıştım bilmiyorumkismile yaaaa bi silikon taktıralım dedik 2 aydır kafam allak bullak bilseydim hiç girişmezdim yaaa ...

cvplar için tşk ederimmmmm bu arada zemuszemus

poisa ben de seninle aynı durumdayım. yeni evlendim ve bir dahaki yaz ameliyat olmak istiyorum demiştim hatırlarsan. ama ben silikonlu göğüslerin silikosuz göğüslere göre daha az deformasyona uğradığını duydum bir doktordan. iki üç çocuk doğurup göğüslerinin hala iyi durumda olduklarını söyleyenler var. ben çocuk doğurmayı beklemeyeceğim. zaten bir süre çocuk düşünmüyorum. ama insanın yaşı da geçiyor. gençliğimde doya doya güzelliğimi yaşamak istiyorum. bence ileriyi düşünme. hazır karar vermişsin ol kurtul. doğum yapınca da sütyensiz gezme. göğüs egzersizleri yap. elinden geldiğince korumaya çalış. tabi bir miktar bozulacak ama çok kötü olacağını sanmıyorum. hele hele ikinci çocuğu düşünüyorsan zaten ilk çocuktan sonra yaptırsan bile yine aynı deformasyonu yaşayacaksın.

Bence kesinlikle emzirme dönemi bittikten sonra yaptır, bende kızımı emzirdim artık bitti şimdi sırada lipom var ardından göğüs büyütmem var. Emzirmeden sonra sönmüş bir balona döndü göğüslerim. delikafadulden

:) ne desem ki arkadaşlar hala herkes kararsız baksanıza.. ama bende yabancı kaynaklı sitelerden okuduğum kadarıyla -implantinfo.com - baya bir bilgilendim ben bu siteden demişler ki 2-3 çocuklu hatta daha fazla çocuğu olan çoğu amerikan bayanlar,silikonlu göğüs hamilelikte zararlı değildir ve sonrasında da eğer hamileliğinizde ÇOK AŞIRI kilo almadıysanız silikonsuz göğüslere göre daha hacimli kalıyorlar. volumünü bir miktar kaybetse de öyle sarkma durumları ortaya çıkmıyor çünkü içerideki protez onu dik tutuyor diyorlar.. tabii ki ilk yıldaki gibi süper şekli kalmıyor ama sarkmış göğüs gibi de olmuyor, zaten SİLİKONLU YA DA SİLİKONSUZ hangisi olursa olsun fark etmez hamilelikten SONRA göğüslerinizin sarkması SADECE hamilelikte alınan AŞIRI KİLONUN verilmesinden dolayı ortaya çıkıyormuş..
bu son yazdığım cümleyi türk dr.lar da sitelerinde yazıyorlar ,bunu biliyorsunuzdur ama yine de yeri geldi diye yazdım..
artık haftaya bugun ameliyattan çıkma saatlerinde olucam. kararımı vermek mecburiyetindeydim ve baya bi gitgelden sonra artık ameliyat oluyorum..
umarım 1-2 yıl sonra da fikrim aynı kalmış olur da hala silikonlu göğüslerimin ve belki de hamile olursam, hamileliğimin keyfini sürüyor olurum..
kısmet :kedi:

Altın86 sen şubat tatili işini ne yaptın?
var mı aklında sömestrda bi gidip de görünmek ve tarih almak? hiç kasma derim, ki sen benden daha yakınsın istanbula.. benm için yol daha uzak gidip gelmek hele ki kontrolere filan daha meşakkatli olacak ve masraf, uçakla gitmem gerekecek çoğuna bence bir an önce atla git,al bi 4 gün rapor farzet ki bronşitsin hastasın

:)) yaaa keşke o kadar kolay olsa. benim tayin diyarbakıra çıktı. ben diyarbakırdan gidip geleceğim. şubat tatilinde gitmeyi düşünüyorum bakalım. muayene olur tarih alırım artık.

Ameliyatını kim yapıcak Poisa? Hangi yöntemler olacak ayrıntıları paylaşırsın ameliyattan sonra Bol şans!

cnm bence karar vermişken hiç düşünme yaptır. kaldımı kalır gider, çocuk doğacak, emzireceksin, 6 ay bekleyeceksin. uff çok uzun bir süre.

ekimde ayında olacaktı ameliyatım iptal etmek zorunda kalmıştım son 1 gün kala,iş yerinden kaynaklanmıştı.
Barış Çakır a oluyorum 21 aralıkta .. ameliyattan sonra olup biteni paylaşırım hepinizle ; )

yahuuu ne ara sayfa açmıssın :))

bu sitedeki kızların hızına yetişemez oldum, tanıdıklarımın yarısı ameliyatını olmuş :)))

bu arada kızlar bilmeyenler için söyleyeyim poisa ameliyatını oldu :))

biraz şok bir karar oldu 21.12.2010 tarihinde başarılı bir operasyon geçirdi. 280 cc yüksek profil kas zarı altına meme altından konuldu. Ziyaretine gittim gayet iyi gördüm halini vaktini umarım ameliyat sonrasında da devam etmiştir. Barış Çakır'ın eline sağlık diyorum kendisi " çok güzel oldu çok yakışan bir göğüs yaptım" dedi. Zaten poisa da çok çok güzell bir hatun. Göğüslerle hakkaten bu yaza damgasını vuracak diyorum başka da bir şey demiyorum :)))

canım bende başka bı yonunu anlatım sana olayın ben 3 çocuk annesıyım ve bu aralar goğus buyutme amelıyatı için hazırlanıyorum sana soylemek ıstedım şey bu kı normal kuçuk goğuslerımden bıkan ben hamılelık donemınde ve emzırme donemınde en guzel gunlerımı yaşıyorum goğuslerım okadar buyuyo kı normalde 75 beden buyuk gelıyo desteklı sutyen takmama rağmen hamıleyken desteksız 90 takıyorum okadar buyuyolar.duşun kı sande benım gıbı olursan nolur sılıkonlarla.o yuzden bekle bence kotu bı suprızle karşılaşma.

Bende yakın çevrem tarafından hep hamilelikten sonra yaptır baskısına maruz kalmıştım.
Ama anneme ve teyzeme bakınca yapımın genetiğini çözebiliyorum. Ne annem ne de teyzem hamilelik sonrası aman da aman göğüslere kavuşmadı /mamış. Görüşme için gittiğimde doktorum da bunu söylemişti, senin yapın hamilelik döneminde şu anki mevcut halinin iki katına bile zor çıkar. Yani yarım limon göğüslerim bir tam limon etmeyecekti :))
Hamilelik döneminde dahi olsa dolu dolu gezen hatunlara inan çok imreniyorum. Bir arkadaşımla karşılaştırmıştım o karnı burnunda ben ise taze silikonlu İkimizin boyutlar aynıydı. Şimdi onun normal seyrine döndüğü için yanında dekolteli giydirmiyor morali bozuluyormuş
Yani şu an bekarım bir de 20'li yaşların içinde bu halde dolaşmak evli ve çocuklu olup silikonlu dolaşmaktan inan daha cazip geldi.
Sen de takdir ve tebrik ediyorum 3 çocuk doğurup kendine de vakit ayırıyorsun yürekten helal olsun diyorum :)) İnşallah istediğin gibi göğüslere kavuşursun şöyle hamileliğindekiler gibi dolu dolu. Öpüyorum canım.

bana da hep evlen cocuktan sonra yaptırırsın dediler.sarkıyomus göğüsler emzirdikten sonra.ama umrumda değil.cok da kötü olursa diklestirme operasyonu olurum . zor değil yani ertelemeye değmez.yaşım 23,keske daha önce yaptırsaymışım.

Sevgili arkadaşım bende bu ameliyatı oldum ve şimdi acayip mutluyum bu kararı verdiğim de şükrediyorum. Tabii yetenekli başarılı bir cerrah uyumlu hastayla buluşunca böyle oluyor. Mahmut Bey bana silikonu koyduğu planın kas kılıfı altı olduğunu buranında doğum sonrasına hiç bir şekilde etkilenmediğini söylemişti. Bence en iyisi ona ulaş ve kendisiyle bunu konuş .Sana herşeyi herhalde bana anlattığı gibi anlatır canım.

aslında bakınca sende haklısın bugun mutsuz olduktan sonra ne onemı var .yaptır o zaman arkadaşım nolursa olsun en fazla bı kaç sene sonra bı daha tekrarlatırsın buda kuçuk bı ıhtımal tabı umarım gerek kalmaz.syrıca çok teşekkur ederım canım ınşallah bende bı bu işi haledsemde hepımız guzel memişlerle gezsek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…