• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklukta dayak

Kimseye bakma çocuğunu sevgiyle büyüt her zaman.
ben cocugumu bu sekılde buyutuyorum yanı o konuda cıdden ıcım cok rahat
fakat dedıgım gıbı sıddet goren cocuk cok yakınım
dayanamıyorum hatta bır kac kere annesının elınden almaya kalkarken koluma bacagıma vurdu annesı 5 parmak patladı izi cıktı .
onuda koruyamıyorum yani

Eşim babasından çok dayak yemiş.
"öyle böyle değil, duvardan duvara çarptığını bilirim.ama iyi ki yapmış yoksa (arkadaş ortamından dolayı) bu kadar zararsız biri olmayabilirdim" der.Ben nefret duygusunu bastırmak için babasına hak verir tarzda konuştuğunu düşünürüm hep.
İçten içe babasını affettiğini düşünüp, ağırlığını hafifletmeye çalışıyor gibi.
Ama anlatırken hala canının yandığına eminim.
Yaş olmuş 35 babasını çok sever ama bunu kendi bile bilmez, öyle bi mesafe var aralarında.

Gerçekten çok zor bir oğlum var ona sevgimin yetmediğini düşünüp ağlıyorum bazen ben iyi anne değilim bende annem gibiyim babasıda iyi baba değil zaten ayrıldık diyorum şuan yeniden evlendim ama bebek yapmak için çok korkuyorum az daha düşüneyim diyorum bu kadar detaylı anlatamıyorum kimseye ama ben ailemin bana yaşattıklarını çocuguma yaşatmak istemediğim için korkuyorum

Şuan bunun farkında olman o kadar önemli bir adım ki. Sar,sev beraber zaman geçir çocuğunla. Senin için ne kadar önemli olduğunu, onun ne kadar özel olduğunu hissetir-söyle. Çocuklar başka ne bekler ki ? Eminim bunları yapabilirsin.

dayanamıyorum hatta bır kac kere annesının elınden almaya kalkarken koluma bacagıma vurdu annesı 5 parmak patladı izi cıktı .
onuda koruyamıyorum yani

Konuşmayı deneseniz o aile ile ? Üzüldüm çocuğa..

onuda koruyamıyorum yani
Of şuan benim canım yandı sanki annesiyle konuşma imkanın varmı? kendini düzeltmesi gerek tüm hayatını etkiliycek bu çocugun gerçekten çok kötü bir durum :(

Şuan bunun farkında olman o kadar önemli bir adım ki. Sar,sev beraber zaman geçir çocuğunla. Senin için ne kadar önemli olduğunu, onun ne kadar özel olduğunu hissetir-söyle. Çocuklar başka ne bekler ki ? Eminim bunları yapabilirsin.
Yapsamda yetersiz kalıyo sanki aslında öyle değil belki ama ben yaşamadığım için öyle hissediyorum büyüyünce benden hesap sormasından bile korkuyorum ben hesap sormadım sormamda ama hep annemin beni sevmesi için yanına gittiğimde ittirdiği günler geliyo gözümün önüne gece kabuslarla uyanıyorum bazen yaşım 29 ama eşim bile azcık saçımı okşasa uyuya kalıyorum hemen

yanı sadece bir kere
senide anlıyorum( aslıdna anlamıyorum, cocuklar tabıkı yaramazlık yapacak) ama kendıne hakım olamıyorsan doktor gıt demıstım
o gunden berı cok sık gormedım
ama daha hafta sonu baska bırı sahıt olmus gardolaba kafasını vurmus vurmus dolabnın ıcıne koymus sonra cıkarmıs.
ve cok yakınım
ve karısamıyorum
baska bır konumda yazmıstım
ben onları bırak elestırmek soyle dursun da
ben neden cocugumu dovmuyorum dıye agzıma sıcmıs ınsanlar bunlar.

ben denk gelmemeye calısıyorum evlerıne gıtmıyorum bılmıyorum acıkcası

yanı sadece bir kere
senide anlıyorum( aslıdna anlamıyorum, cocuklar tabıkı yaramazlık yapacak) ama kendıne hakım olamıyorsan doktor gıt demıstım
ama daha hafta sonu baska bırı sahıt olmus gardolaba kafasını vurmus vurmus dolabnın ıcıne koymus sonra cıkarmıs.
ve cok yakınım
ve karısamıyorum

yazık :(

Gerçekten çok zor bir oğlum var ona sevgimin yetmediğini düşünüp ağlıyorum bazen ben iyi anne değilim bende annem gibiyim babasıda iyi baba değil zaten ayrıldık diyorum şuan yeniden evlendim ama bebek yapmak için çok korkuyorum az daha düşüneyim diyorum bu kadar detaylı anlatamıyorum kimseye ama ben ailemin bana yaşattıklarını çocuguma yaşatmak istemediğim için korkuyorum
neden öyle düşünüyorsun
bende 2.evliliğimi yaptım ve oglumun bıyolojık babası onu hıc aramadı dogduktan sonra ayrıldık.
suanda 5 yasına gırmek uzere oglum.
hıc sorunumuz yok kendımı suclu hıssetmıyorum ona cok guzel bakıyoruz manevı olarak. maddı olarak herkez yettıgı kadar bende ondan bısey sakınmıyorum

yanı sadece bir kere
ve cok yakınım
ve karısamıyorum

Çocuğun dövülerek eğitildiğini düşünenleri gerçekten eşek sudan gelinceye kadar dövüp al sana eğitim demek geliyo içimden bir hayvana bile yapılmayacak şey şiddet kaldıki o minicik bedenlere yapılıyo ya beden acısı geçiyo evet ama ruhtaki acısı hiç geçmiyo allah yardım etsin o sabiye gözlerim doldu nasıl kıyabiliyo inanamıyorum ya

cadıkazanı
söyle bır baktım
hatta senın resımlerınıde gordum
sen nasıl cocugunu bırakırsın be guzel kardesım
su dunyada cocuktan baska ne guzel olabılır
ustelık esınde bılemem cok suklum puklum duruyor sakın gıbı.
sen neden gerceklerını kabullenmıyorsun

neden öyle düşünüyorsun
bende 2.evliliğimi yaptım ve oglumun bıyolojık babası onu hıc aramadı dogduktan sonra ayrıldık.
suanda 5 yasına gırmek uzere oglum.
hıc sorunumuz yok kendımı suclu hıssetmıyorum ona cok guzel bakıyoruz manevı olarak. maddı olarak herkez yettıgı kadar bende ondan bısey sakınmıyorum
Bana sevgi verilmediği için sevmenin ne olduğunu çok iyi bilmiyorum sanki yetmiyorum hissi oluyo haliyle, benim oğlum hem babasında hem bende kalıyo haftanın birkaç günü orda birkaç günü bende yani halinden memnun bir sıkıntısı olmadı bu yaşına kadar çok şükür eşimlede çok iyi araları sorunu olup olmadığını sürekli soruyorum zaten şuan sadece okul odaklı daha iyi çalışmam gerek daha iyi olmam gerek diye uğraşıyo ergenlik dönemine kadarda böyle gidicek sanırım çok şükür sorunlu bir çocuk değil

cadıkazanı
söyle bır baktım
hatta senın resımlerınıde gordum
sen nasıl cocugunu bırakırsın be guzel kardesım
su dunyada cocuktan baska ne guzel olabılır
ustelık esınde bılemem cok suklum puklum duruyor sakın gıbı.
sen neden gerceklerını kabullenmıyorsun
çocuğumumu bırakmışım ?

yazdıklarını konularına bakınca daha ıyı anladım
cocugun senın yanında kalmadıgı ıcın yanı hem annede hem babada( kı sen hafta sonları aldıgını yazmısın sadece neyse) mısafır oldugu ıcın
onun vıcdanını yasıyorsun
bence evet bebek yaparken 10 kere dusun
ama ben sanmıyorumkı bunlar sen kucukken sıddet gordun dıye olsun bunlar sadece tercih.

evet keske cocuklugunu yasasaymısın ama cocugunda yasamıyor
sen sıddet gordun , o her ıkı evdede msıafır
hıc bır yere aıt degıl
bunuda ben soylemıyorum psıkıloglar soyluyor.
sevgıyle kal ben daha fazla yazamayacagım
resımlerını gordum esınıde gordum
gayet sessız sakın evlenmıssınız
keske cocugunun velayetını almıs olsaydın o zaman bu vıcdan azablarına gırmeyecektın

yazdıklarını konularına bakınca daha ıyı anladım
cocugun senın yanında kalmadıgı ıcın yanı hem annede hem babada( kı sen hafta sonları aldıgını yazmısın sadece neyse) mısafır oldugu ıcın
onun vıcdanını yasıyorsun
bence evet bebek yaparken 10 kere dusun
ama ben sanmıyorumkı bunlar sen kucukken sıddet gordun dıye olsun
Bir ara haftasonları aldım ama şuan eşit şekilde beraberiz ayrıldıktan sonra kısa bir dönem yani çocuğumu bıraktığım yok onu nerden çıkardınız anlamadım arkadaşın konusunu sabote etmiş olmayalım da çok merak ettinizse oğlumu biyere bırakmadığımı özelden yazabilirim sizin eski eşiniz kayıp olabilir ama benim eski eşiminde oğlu tabiki onunlada kalıcak benimlede iki evdede kendine ait odası ve eşyaları mevcut iki tarafta çocuğunu bırakmış durumda değil

Son düzenleme:
Ben babamdan bir kere falan tokat yemisimdir onda da cok üstüne gitmiştim. Ama annemin terligini unutamiyorum :) haklıydı kadın beni başka türlü durduramazdı evde vitrinin üstünde gezerdim. Bunun icin içimde öfke yok hatta arada anneme 'kafamda az tencere tava kirmadin' der gulerim. Anlaşılan senin yaşadıkların bu kadar basit değil. Bence psikoloğa git bu kadar icinde buyutuyorsan. Iyi geleceğine inanıyorum.

bende dayak yedim tabiki..yemedim diyen yalan söyler..bize babam hiç vurmazdı annem döverdi.ama öyle öldüresiye falan deil..oklavayla kovalardı bizi çok :) bunu aşmanın tek yolu geçmişte yaşamamak..ne olursa olsun ailemiz bizim canımız..şuanki rahatlığı sağlımış sana.tamam yaptığı yanlış ama eminim oda pişmandır..

yast yast Ben varım..Anne baba üniversite mezunu, geliri çok iyi olan bir aileydik.Gelgelelim ben 5 yaşımdan itibaren üniversiteye gidene kadar babamdan sürekli dayak yedim.Öyle ki kaburgam bile çatladı bir gün.Yaşım 18 olunca da üniversiteyi okumak için yaşadığımız il hariç her yeri yazdım.Kaçtım ailemden hep, annem melektir,babamsa caninin önde gideniydi.Ne zaman ki okulumu bitirdim, kendi ailemi kurdum, babam tamamen değişti.Ben yaptıklarını asla unutmadım asla da affetmedim.Şu an hamileyim, Allah bağışlarsa çocuğum doğduğundan itibaren ona dünyayı en sabırlı halimle öğretmeye çalışacağım.Eşim zaten babamın tam tersidir ki genelde kızlar babaları gibi erkeklerle evlenir derler ama ben aksinin de olabileceğini ispatladım sanırım :)

Ben babama asla hiç bir konuda minnet duymadım.Benim annem çalışan bir anne hala da çalışıyor ve babamdan her zaman geliri çok daha fazla oldu.Ona şiddeti yoktu ,ben tek çocuğum sadece bana şiddeti oldu hem fiziksel hem ruhsal yönden.Hiçbir zaman kendimi tam hissetmedim hiçbir zaman kendimi güvende hissetmedim,hiçbir zaman kendimi birşeyleri başarabileceğimi hissederek büyümedim.Ama eşimden taraf Allahım güldürdü şükürler olsun ki.Onun sayesinde yaralarımı sardım,sarıyorum.Kendime güvenmeyi öğreniyorum ve çocuğuma da en iyi şekilde annelik yapabilmek en büyük dileğim.

Sana diyebileceğim şu; insan unutamıyor geçirdiği çocukluğu iyi de yaşasa kötüde yaşasa.Sen de unutamayacaksın,kardeşin de ve bizim gibi olan herkes.Yapabileceğimiz tek şey hayatın hala devam ettiği ve hiç bir saniyenin geri gelemeyeceği.Bence psikoloğa gitmelisin, destek almalısın bu ayıp bir şey değil.Ben de gittim, ama önemli olan konuyu kendi içinde çözebilmen,babanı kendi içinde aşabilmen.Psikolog sana bu anlamda sadece yol gösterebilir.Senin ve kardeşinin en kısa zamanda yaralarınızı sarabilmenizi temenni ederim.

Ay uzdunuz beni bacilar.
Nasil gecer ki eskinin yarasi zaman da merhem olamaz beyne islenene.
Keske bir hak verils3 bize hayatimizin bir bolumunu hic yasamamis gibi olsak dup duru, ter temiz olsa zihnimiz.

Merhaba arkadaşlar,

Aranızda küçükken dayak yiyen var mı? Ben sözde maddi durumu iyi ve kültürlü görmüş geçmiş bir aileden gelmiş olsam da (bunu söylememin nedeni insanların şiddeti kültüre bağlamaları) çocuklukta çok ağır dayaklar yedim. Ve fazlasıyla uslu çocuklardır ben ve kardeşim. Baba korkumuz fazlaydı hala fazla. Babam ama sürekli bizi ezer nerdeyse gözünüzün üstünde kaş var diye öldüresiye döverdi. Annem ayırmaya kalksa ona da vururdu. Diğer zamanlarda yakın olmasa da maddi yönden her isteğimizi sağladı bu da ona minnet duymamız sebep oldu. Babamla aramızda bir uçurum var. Onu hem çok seviyorum hem nefret ediyorum çocukluğumu mahvettiği için hala baba eksikliğini hissetirdiği için- hala bir yabancı gibi olduğu için- bize göstermediği insaniyeti çevresindeki çocuklara gösterdiği için. Şimdi artık büyüdük dayak yok ama uzağız. Bunu nasıl aşabilirim ? Son zamanlarda neden bilmiyorum bu öfkem daha çok gün yüzüne çıkmaya başladı ? Aranızda çocukluğunda bu tarz şiddet görüp bugün unuttup geçmiş olan var mı ? Ne konumda olursam olayım ne kadar güzel olursam olayım içimdeki aşağılık kompleksine sebep olan o hiçbirşeyi aşamıyorum kendimi sürekli eksik hissediyorum. Sizce psikologa mı gitmeliyim?
ne babalar var sizin adınıza üzüldüm benimde annem öyleydi kültürle görgüyle alakalı bir konu değil bence.bazen oğluma sinirlendiğimde şöyle bir şaplatasım gelir elim kalkar ama o an gözlerindeki korku ve dehşeti gördüğümde kendi çocukluğum gelir aklıma.sizi rahatlatıcaksa psikoloğa gidin .

Back
X