çocukluğumuzun özlenen lezzetleri....

Balin Lami diye bir bayram şekeri de vardı. Amcamlar hep ondan alırdı, bende annemlere bizde ondan alalım diye ağlardım
Tipitip sakızlar
Pamko mısır cipsi
Probis (üzerinde geometrik şekillerini çok severdim)
Yumiyum (Sonra yerini tofitalar aldı...)
Leblebi tozu
Çokokrem tüp
En önemlisi CİNO

probis hala var

Troller ne?
Yahu capri sun evet satılıyor ama geçenlerde bir video izledim midem kalktı, hiç içimden içmek gelmiyor.

yumiyumu bende çok severdim.
trolümde vardı,tetris vardı.
buzi diye pembe el şeklinde dondurma vardı.
birde okulların önüne satmak için getirirlerdi,
alıç,elma şekeri,macun..sonra su fışkırtan yüzük vardı,
yüzüğüm nasıl diye gösterip su haznesine basıp milleti ıslatırdık.
susam sokağını seyrederdik.şeker leblebiyi çok yerdik.birde meybuz,
hemde ucuzdu da,yedikten sonra dilimizi gösterirdik:))
ip atlardık,yakan top oynardık,sonra zillere de basıp kaçardık

Trol hariç hepsini bende yedim, içtim, oynadım.
Trol nedir? belki biliyorum ama ismi farklı olabilir.

Trol şu uzun renkli saçlı minik çirkin bebek miydi?

Evet buldum trol bebek :)))

Kızlar bir de şey sorucam. Ben küçükken bir bebek çıkmıştı parmak kadar. Kapalı paketlerden çıkıyordu. İçlerinde renk renk ve şelil şekil değişikti. Sürprizdi ne çıkacağı. Öyle ucuz bir şey de değildi. Ve o geleceği gün istanbuldaki oyuncakçıların önünde kuyruk olmuştu.

En azından ben fatihte musti oyuncakçının önünde kuyruk beklediğimi biliyorum. Onun adını hatırlayan var mı. Annem bile hatırlamıyor. Rüya görmüşsün diyor.

Çim adam ve sanal bebeği de unutmamak lazım :))

Son düzenleme:
evet trol bebek bu:))
sanırım benimki yeşil kafalıydı :)

küçük bebekleri hatırlayamadım.
siz deyince aklıma geldi,birde ciplerin içinden plastik oyuncak hayvan çıkıyordu.
kangru,gergedan,at vs..:))

ayyy bayılıodum bunlara ama sımdı hıcbırı yok belkı bır kacı var onlarında eskı tadı yok ahhh ahh eski günlerimiz çocuklugum nede güzeldi mahallede aksam ezanına kadar girmezdik eve teyezelere nineler her kösede cekırdek cıtlayan kaıdnlar sımdı kımse kımseye selam vermez olmus

birde barbi bebeklerimiz vardı şimdikilerden farklı
miskette oynardık:)sek sek gibi tebeşirle oynadığımız oyunlar vardı dışarda.
taş devri,scooby doo,jetgiller,he-man,onun bayan versiyonu she-ra.
çizgi filmin sonunda bir yaratık çıkardı,saklandığı yeri bulmaya çalışırdık felan:)))
birde küçük golcüyü çok severek seyrederdim.tsubasa vardı.hala oynuyor gerçi

ıvır zıvırların içinde trolleri sayınca yiyeyecek bişey gibi oldu kusura bakmayın kızlar :) troller yukarıda renkli saçları olan tuhaf bebekler :) ben çok severdim çokta çeşitleri vardı :) çizgi filmlerdende en sevdiklerim ay savaşçılar şeker kız candy dizi olarakta sabrina vardı :)))

Iyiki hamile degilim yoksa cocugum düsmüstü hepsini dün gibi hatirliyorum olsade yesekkk

Cocukken babaannemin bahcesinde toprak ve suyla camur yapar oynardik pasta yapardik agaclari muayene ederdik bide son baharda agaclardan düsen yapraklari bir araya toplayip icine atlardikkk

Simdi cocuklar oynamayi bilmiyor tek bildikleri pc, cep tel, ... Üzülüyorum bazen.

Bakin aklima birde ne geldi kücükken extra large sakizli lolipoplar vardi onlardi yerdik sakizi kalirdi onuda iyice cigneyip bir ucundan kardesim diger ucunde. Ben tutup uzatirdik nekadar uzadigini metak ettigimiz icin bütün evi dolasirdik

Yumıyum rama yağ bumbo cappy sun üzeri papağanlı gofret solucanlar bıde uzun gıfretler vardı adını bilemedim.

Eki Görüntüle 545012
Benim hatırladğımda bu altın çikolatalar.
Şimdilerde pek yok artık.

hala var. bazı büfelerde görüyorum bazen :)

sulu göz sakız
tipitip
fıstıklı tombi
yumiyum.....
aklıma gelenler bunlar

ya bir de bilezik boncuk şeklinde şekerler vardı. bayılırdım ona...
sulugözü çok severdim.
içinden taso çıkan cipsler...
meybuz dondurma

fıstıklı tombiiii ve balık şeker.... haylayf da o günlerden kalma bağımlılığımdır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…