çocukluğumuzun özlenen lezzetleri....

margarin sürülmüş ekmek,tipitip sakız..okulda simit yanında ayran bide leblebi tozu pipetle çekerdik sonrada öksürük krizine girerdik özledim be o günleri...

anammmm yine tevellüt ortaya çıkacak ama yazmadan duramam :)

ahh...

aydede bisküvi
balık kraker
meybuz
elvan gazoz
açık satılan gofretler, lokumlar...
ahh ahhh...

yumiyum ,
aydede büsküvi
taka taka (tadelle markasının çıkrdığı üstünde fındık olan bir çikolataydı br kutuda3 tane olurdu)
elvan gazoz,
simit çocukluğumun simidi bile başkaydı ,
çilekli süt

kizlarr beni cok duygulandirdiniz ya. hepsi cok guzeldii
ama simdi bi yumiyum olsa hic hayir demezdimm Bi de patlayan seker cok yerdim
ilk okulda da leblebi tozu moda olmustu ahh ahh

yazılanları okuyunca yüzümde bir tebessüm içimden bir ah çektim ne de güzeldi o günler

o yumiyumlar portakallısı çileklisi...en çok çilekliyi severdim bir tane iki tane yetmezdi :)
okul kantininde satılan o leblebi tozları ahhh ne de severdim..kaç yaşında kadın oldum bir dükkanda görsem alırım ama o küçücük paketlerde satılan tozun tadını asla bulamıyorum.
birde ketçaplı cipslerin yeni çıktığı zaman bir marka vardı hatırlıyamıyorum ama lezizdi..
ayıcıklı jumbolar harikaydı..
birde babamın her işten gelişte aldığı kare kare ülker çikolatalar..bir tek hala aynı tadı bozmayan tekim o benim..hala her yerdiğimde gözlerimi kapar babamın ceketinin cebine uzanmaya çalışan o küçük kızı babamın bizi sevindirmiş olmasındaki mutluluğun bulurum
ayyy çok duygulandım yazınca

alman pastası yaaaa...nasıl canım çekiyor..okulda kantinden aldığım tek şey...

bir de ay çöreği.. nereden aldıysam o zamanki lezzetleri bulamıyorum..:26:
içi üzümlü ve mis gibi kakaolu,kuru değil yumuşacık, malzemeden çalınmamış o tadı çok özledim..

en çok özledigim saralle eski sarallenin yerini şimdikiler hiç tutmuyor nedense aynı tadı alamıyorum eski simitlerde daha güzeldi cino şimdilerde yok varsada ben bilmiyorum birde eskiden bayat ekmeklere yag sürüp onu fırına verirlerdi onu çok severdim cipslerin içinde taso çıkardı hergün cips alırdım tabi annem yedirmezdi çöpe giderdi direkt birde yumuyy di galiba

leblebi tozu,
cino,
elvan gazoz,
tombi,
şemsiye çikolata,
bakkalların tezgahlarının ön tarafında kutulardaki açık satılan gofretler, solucanlar, para çikolatalar
hiçbirinin tadı şuan en pahalı yediğimiz çikolatalarda, gofretlerde bile yok ne yazık ki :26:

sütlü kahveli yuvarlak şeker vardı herseferındede yutardım yutmayı becerırdım yanı oda boğazıma takılırdı şeker eriyincede kadar 15-20dk boyunca bogazımda kalırdı..iykim ölmemişimm

Patlayan şekerler :)
Capri Sun :)
yumiyum :)

Bide böyle pis muhallebiler vardı,şimdi üstüne para verseler yemem,
küçücük kaplarda okul önlerinde satılırdı,suyla yapılan kakaolu falan,
Altından bi kağıt parçası çıkarsa bi tane daha bedava yiyebiliyordun
Allahım ne günlerdi,ııyyygghhh

Haha bu çikleti bilen varsa içinizde kesin tevellüt aynı demektir

Böylesine güzel bir gazoz unutulurmu

Ama bize tatlı geliyordu işte nedense :26:

Peki ya bu güzelliği hatırlayan varmı :) satıcı amcamın illa bir şapkası vardı ,nerde rastlasam illaki tornavida ile sopaya sarılırdı ,bizde bayıla bayıla yerdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…