çocukluğumuzun özlenen lezzetleri....

ayıcıklı kurabiyeler bumbo muydu jumbo muydu neydi bayılırdım:) birde capri sun icecek vardı simdi hic biri satilmiyor :( güzel olan herşeyi kaldırıyorlar zaten...

Capri sun bizim orada bir markette satılıyor, her gördüğümde çocukluğumun bayramları geliyor aklıma.
Çünkü capri sun diğer meyve sularının 2 katı fiyattaydı ve her zaman alınmazdı, ama bayramlarda harçlıkları toplayınca doğru bakkala capri sun almaya.
Ve tabi,iki en afillisi olan tropikal meyveliden. o zamanlar tropikal meyve nedir bilmiyoruz üzerinde aslan resmi olandan...:1:

Son düzenleme:
sulu göz sakız
tipitip
fıstıklı tombi
yumiyum.....
aklıma gelenler bunlar:1:

Yumiyum ohhh ne de güzeldi.
Eşimin bir anısı var bununla ilgili.
Mahalleden bir çocuğu azmettirip bakkaldan yumiyum çaldırıyorlarmış sonrada bir yumiyum alana bir yumiyum bedava diyorlarmış.
Neyse ki son bir sucuk çalma vakıasında enselenmişler de kötü huyunu bırakmış.

aynen ya güzel olan şeyleri kaldırıyolar
ne demeye kaldırıyolarsa...
...ama capri sun var hala aklında olsun

pamko da ne ben onu bilmiyorum:/

mini çuval gibi poşeti vardı şeffaf ,üstünde bi kadın resmimi ne vardı tam hatırlamıyorum..ismi pamkoydu..sarı sarı bişeydi..ya nasıl anlatsam bilemedim şimdi şimdikiler mısır cisplerine sarar ne bileyim cipso falan yer ya o zamanlardada pamko vardı..

Pamko deyince aklıma gelmedi ama açıklamayı okuyunca hatırladım.
Sarı yuvarlak ve piyasanın en ucuz mısır cipsi.
Şimdilerde muadilleri var ufak mahalle bakkallarında görüyorum.

Son düzenleme:
ohooooo ben yazarsam tevellüt ortaya çıkar : ))

ahhhhh

elvan gazoz
aydede bisküvi
çokomel
meybuz
balık kraker
cicoz sakız

offff offf : ((

Ay dede bisküvi bayılırım. Aklıma geldi internetten bakayım derken bu sayfayı buldum.
Aha dedim KK da da özleyen varmış.
Balık kraker, çokomel hala satılıyor şimdi kızımla birlikte yiyoruz.

keçi boku dediğimiz üzeri çikolatamsı bişeyle kaplı leblebi :16:

Cino ve troy gofret buldum ama eski tatları yok.
Yada biz büyüdük ve kirlendi dünya.

Adı bile iğrenç. Ben hatırlayamadım nedir o acaba??

$keci-boku-yemeyi-ozlemek_300544_m.jpg
işte bu..

Aaa evet biliyorum bunu, koskalarda hala var.
Ama adını yazdığınızda anlamadım.

Bizde aynı ismi söylerdik bunlara :37: ne biçim isimmiş yahu :27:

pizza kraker ve balık krakerleri çok severdim halada severim nerde görsem alırım :31:
Meybuz hastasıydım birde :ssz:

Pizza kraker ve balık kraker hala var ama eskiden badem kraker ve abc kraker vardı, ben onları da çok severdim ama şimdilerde yok ben hiç denk gelmedim.

tam emin değilim ama ABC die bi kraker vardı.yemeden önce aile fertlerinin isimlerini yazardım :52:

Bizde aynı ismi söylerdik bunlara :37: ne biçim isimmiş yahu :27:

pizza kraker ve balık krakerleri çok severdim halada severim nerde görsem alırım :31:
Meybuz hastasıydım birde :ssz:

evet ismi hoş değil ama tadi hala damağımda :16:
bir de cino vardı ayyy ne güzeldi yahuu

Son düzenleyen: Moderatör:
Capri sun bizim orada bir markette satılıyor, her gördüğümde çocukluğumun bayramları geliyor aklıma.
Çünkü capri sun diğer meyve sularının 2 katı fiyattaydı ve her zaman alınmazdı, ama bayramlarda harçlıkları toplayınca doğru bakkala capri sun almaya.
Ve tabi,iki en afillisi olan tropikal meyveliden. o zamanlar tropikal meyve nedir bilmiyoruz üzerinde aslan resmi olandan...:1:

evet arada bende goruyorum ama marketlerde degil kucuk mahalle bakkallarında cok ilginc cino capri sun bunları buldum altın paralarda ozel gunlerde marketlerde ancak buluyorum nostalji iste her gordugumde aldıgımda cocukluguma donuyorum sanki :1:

cino capri sun cokomel dısı cikolata kaplı leblebi altın cikolatalar balık kraker reklamıda kendisine yakısır olmus ' balık kraker adı bile yeter' pizza bunlar hala satılıyor kızlar digerlerinden emin deilm bide troller hastasıydım

Son düzenleyen: Moderatör:
Back