Çocukluğum...

Senin doğumun kaza değil Allah sana kul olma fırsatı verdiği için onlar sadece taşıyıcı bu bir ikinci eskiden ne ağırdı bu erkek arkadaş seni okuldan almaları çok kötü olmuşuzuldum ona sen ablandan önce sevgili bulduğun için ağır olmuş onlsra sevgili bulunca da normal olmuş kovandan memnunsan sen kazanmıştım diyorum şükret para konusunda hakkını almamln tabiki hakkın acaba eşinin durumu iyi demi vermek istemiyorlar sana orayı cozemedim

Zengin değiliz,eşimin ailesi sayesinde yeni ev sahibi olduk.

Arkadaşın benzerlerini yaşadığım için eksiledim o yaşlarda insanlar mantıklı düşünemiyor aile baskısından. Benim 16 yaşında ailesi arkasında duran çok aklı başında arkadaşlarımda vardı ailesi çok baskıcı olup tam tersi olanlarda. İnsan her gördüğünü sevgi aşk zannediyor bu defa farklı öğrenmez diyor, dışarıyı hiç görmüyor hepsini geçtim sevilmek temel ihtiyaçlardandır bu ihtiyaçlar ailede karsilanmayinca o yaşlarda sığınacak bir liman arayışında oluyor,birine güvenme,biri tarafından koşulsuz kabul istiyor. Ben de 16 yaşımdaki sevgilimle evlenseydim şu an evli 3 çocuklu şiddet gören ve aldatılan kadınlardan olurdum. Farklı tercihler beni daha iyi bir yola sürükledi. Birçoğumuzda da böyledir bu. Kimisi ailesi yönünden daha şanslıdır kimisi daha sanssizdir olay bundan ibaret

Ablaniz hakkınıza girmiş,annenizde ablanızı tutan biriymiş anlaşılan olan arada size olmuş neyseki anlayışlı bir eşe denk gelmişsiniz geç değil açık öğretimle okuyup mesleğe baslayan bir sürü insan var...

Konunuzu okuyunca çocukluğum da ki komsumuz canlandı gözümde.Uc çocuğu vardı büyük kizini sigdiramadi kadın bı hayatına.Okutmadi onu.Kucuk kızını yalvara yakara yazdırdı ama okumadı terk etti okulu.Bana ben öz degilmiym der ağlardı öyle üzülürdüm ki.Bi anne neden evlat ayirir hiç bilmiyorum biz de anne olduk Rabbim evlatlar arasındaki adaletimizi bozmasin inşallah.Evlenmissiniz mutlu bı yuvanız cocuklariniz var geçmişi kabul edip geleceğe bakın.Bosverin...Buarada Basiniz saolsun Rabbim bol sabır versin.

Okulumu okudum çok şükür tabi örgün eğitimin yerini tutmadı ama daha da devam edeceğim inşallah

Amiin sağ olun ❤

BUnca yıl geçmiş aradan bu hesaplar size bir şey kszandırmaz, huzurunuzu kaçırmayın derim.

BUnca yıl geçmiş aradan bu hesaplar size bir şey kszandırmaz, huzurunuzu kaçırmayın derim.
Haklisiniz.. Bunları tekrar dusunmem de son yaşadığım olaylar biraz tetikleyici oldu. Babami kaybedisim arkasından miras kavgası vs. Puzzle parçaları eksikti tamamlandıkca eskiden yapılanların kötü niyetli oldugu kanaatine vardım. Anlık duygu yogunlugu ile de konu açtım. Ama ara ara istemsiz aklıma gelir yaşadıklarım keşke unutabilsek :/

Yaşadıklarınıza benzeyen şeyler yaşamadım ama nedense size çok yakın hissettim kendimi. Herkes güzel önerilerde bulunmuş zaten. Ben sadece huzurlu bir hayata sahip olmanız için dua ettiğimi söylemek istedim

Samimi duygulariniz ve içten mesajınız için çok teşekkür ederim

Anladığım kadarıyla ablanızın yaşı sizinkine yakın.
Dünya görüşleri bu kadar sorunlu bir anne babanın elinde ablanız da siz de ziyan olmuşsunuz bence.
Ablanızın da sağlıklı bir psikolojiyle yetişmediği ortada. Bence ikiniz de anne ve babanızın kurbanlarısınız.
Geçmişiniz çok yaralayıcı, bugününüzü ve yarınlarınızı çok etkiliyor biliyorum ama mümkün olduğunca artık önünüze bakmaya çalışın.
Bundan sonra kendiniz için ne yapabilirsiniz ona bakın.
Miras hakkınızı da bırakmayın. Anneniz yetiştirememişim diyor ya evet yetiştirememiş. çocuk böyle yetiştirilmez. hiçbir çocuk eğitim hakkından mahrum bırakılamaz.

Merhaba. Üniversite okumaya niyetiniz varsa siz de örgün eğitim veren bir üniversitede neden okumayasınız ki? Sınıfımızda bir abla vardı 38 yaşında.ilk okul üçe ve bire giden iki çocuğu vardı. Kayınvalidesi çok yardımcı oldu. Şimdi çok iyi bir ortamalayla mezun oldu ve kamuda öğretmen olacak.
Çocuklarınız kaç yaşında? Eşinizin tarafı da sizi bu konuda derstekler mi?

Merhaba:)
Bende tabi ki hala örgün eğitim ile okuyabilirim fakat bebeğim daha yaşına bile girmedi. Ortanca da küçük daha, hem yakınımda sürekli birakabilecegim kimsem yok. Aciktan cocuk gelişimi okudum. Devam etme niyetim var ama bir kaç sene sonra.

Ah ya çok üzüldüm nasıl içim cız etti anlatamam. O küçücük yaşta ne saçmalıklar altında ezilmiş kendini suçlamışsın. Hayır tabi ki sen hatalı değildin. Ablan da değildi belki de o da çocuktu. Kıskanmış olabilir. Babana şikayet edip biraz korkutmak istemiş olabilir. Annen baban yetişkin olarak onlar hatalı en çok. Ablan ablalık yapmayı bilmiyor olabilir ama annen baban yetişkin gibi davranmayı bilmek zorundaydı. 3 çocuğun olmuş artık anlamı olmamalı bunların. Boşver affet herkesi.
Belki terapi alabilirsin bu sana yrdımcı olabilir. Geçmişle dönüp dönüp sürekli hesaplaşman seni çok yorar.

Yillar sonra anneme söylediğimde haklisin öyle yapmasaydım gibi konustu ama ne fayda.. Babama ve ablama hiç konuşmadım. AbLm zaten asla hatasını kabul etmez. Ablam okudu öğretmen simdi
Dışarıdan oku
En iyi yerleri yaz çalış azimle oku
Tüm sinirini öfkeye harcadığın o enerjini okuma hırsına çevir
Baştan sona haklısın
Ablanla asla görüşme o kıskanç gaset bir abla
Sen yüksek gerler kazanınca ablanın halimi düşünemiyorum
İntikamını böyle al ablandan
Annenden de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…