Çocuklu kadın bekar adam..

Bu lanet olası toplum evlenmiş kız çocuğu olan kadına da erkek çocuğu olmadığı için vebali gözüyle bakıyor. Yani asla bitmez konuşmaları.

Sonra kadın haklarını savunuyoruz dimi topluca kadın ve erkekler toplumumuzda eşit olsun diye çabalıyoruz annelik ve babalık arasında ki fark nedir ikisi de ebeveyn ise eğer ?
O zaman verin çocuğu babasına fark yoksa. Mahkemede bile anneye verilmeye çalışılıyor çocuk. Sorumluluk elbette eşit olmalı ama anneler çocuklarından ayrılmayı göze alamıyor. Alın size 1 fark. İsyanınız neye ben anlamadım ki. Ne deseler meseleyi başka tarafından tutuyorsunuz. Boşanmış kadınların "toplum" ağlaşmaları da beni artık müthiş sıkmaya başladı. Bir kısmı bunu gerçekten art niyetli kullanıyor artık. Benim de var ailemde, iş çevremde, arkadaş çevremde boşanmış kadınlar. Kimsenin tepesine boşandığı için binildiğini görmedim açıkçası. Ha ama ne yazık ki bu ajitasyonu yapıp evli erkeklerle ilişki kuran 2 kadına rastladım. Hangisini genelleyeceğiz şimdi? Eskide kaldı boşanmış kadına farklı bakış açıları. Çocuklu bir kadın olarak elbette sizin tercihleriniz bekar bir kadınla birebir aynı olamaz. Evliyken de aynı şekilde. Her planınızı çocuğunuza göre yaparsınız çünkü. Bu boşanmadan tamamen bağımsız bir durum. Boşanmış çocuklu olup ama bekar erkekle/kadınla ilişki yaşayan, evlenen bir sürü insan var. Aileler de elbette çocuğunun kendi dengi birisiyle evlenmesini ister. Siz ilk evliliğinizi nasıl evlenmemiş bir erkekle yaptıysanız erkeklerin de evlenmemiş kadınlarla yapmaya hakkı var. Aynı şekilde ailelerin de bunu tavsiye etmeye hakkı var.

Hiç evlenmemiş erkek/kadın & çocuklu erkek/kadın ilişkileri olabiliyor ve evliliğe dönüşebiliyor. Ama genel olarak hem insanların kendileri için ileriye yönelik tercihlerinde bir adım dgeri durdukları, ailelerin ise özellikle alrma geçtikleri bir durum. Çünkü bence, hayat çok zor, iki bekar insanın günümüz şartlarında bir hayatı kurması, evliliği oturtması, maddi manevi bir düzen olusturup sevgi ve saygı çerçevesinde evlilik kurumunu yürütmeleri epey yorucu yollardan geçiyor (bu ister maddi olarak hazır insanlar olaun, ister birbirini çok seven insanlar olsun) iki kişisinin bir hayata merhaba demesi bence bambaşka bir şeyken ortada bir çocuk varken durum tamamen farkli, çünkü soeumluluklar tamamen farklı. Bu durumda bir şekilde hem sevdiğiniz insanla hem çocuğuyla ve belki de onun eski eşi ve cevresiyle de evlenmiş gibi oluyorsunuz. Onların yaptığı herşeyden de bir şekilde etkileneceksiniz anlamına geliyor, ciddi bir sorumluluk. Olaylar kişilere, yapılara ve durumlara göre farklılık gösterir, bilinmez. Hakkinızda en hayırlısı en güzeli olsun inşallah

Cok doğru. 2 bucuk yillik evliyiz cocugumuz yok henuz. Herkes sorun mu var diye soruyor . Toplumumuzun genek sorunu HADSIZLIK
Bende iki buçuk yıllık evliyim
Çok şükür bana soran yok henüz, bende heyecanla merakla bekliyorum bakalım ne zaman benim şeyimin derdine duseceklerini

Vebalı demeyelim aslında zor.. sende evlilik geçirdin aslında bilmen lazım. . Bekar olduğunu düşün ve eşinin çocuğu var evleniyorsunuz.. sonra sende anne olacaksın. Sonra ister istemez sorunlar.. ona vakit ayırdin diğerini daha çok sevdin vb.. illaki böyle olacak demiyorum ama ihtimali çok fazla..evliliğe bırak bir çocuğun eşinin annesi bile girince rahatsız oluyoruz.. zor karar bunlar. . Evet herkesin herşeye hakkı var ama gercekten zor....

Toplumun nasil baktigi beni ilgilendirmiyor
Bende evlenmis cocukla ayrilmis biriydim
9 yil sonra tekrar evlendim

Deneyimlerim uzere benim gibi evlenmis ayrilmis cocugu hatta kizi olacak hatta ayni yas civarlarinda olmaliydi kendimce Allah gonlume gore verdi

Bosandiktan sonra ilk deneyimim bekar cocuksuz ayni yastan biriydi, yani hayata bakis acisi sorumluluk duygusu cok alt safalardaydi. Ki ben bir anne ollmusum bunun sorumlulugu var...

Ikinci deneyimim evlenmis ayrilmis kiz cocugu olan ama bosanip o cicek senin bu bocek benim kafasinda daldan dala atlayan biriydi

Ucuncu kisi evlenmis ayrilmis bir oglu vardi, tam bir karakter yoksunuydu...

Esim ruh ikizim diyebilirim, birbirimizi beklemisiz sanki oda 9yil bende :)

Benim kendimce soyledigim sey davul bile dengi dengine calar, herkes ozgurdur secimlerinde.

Hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur.Kadin ya da erkek..Her iki cins için de örnek veriyorum.Karsinizdaki dünyanın en güzel kadını ya da dünyanın en yakışıklı erkeği olsun.En zengini..Ve hatta hiç el değmemişi..Şartlar da eşit olsun.Tabiri caizse "Birbirinin dengi"..Bu kişiyle mutlu olacağımızın garantisi var mı? Evlendik diyelim..Bu evliliğin sonsuza kadar devam edeceğinin garantisi var mı?İlerde kendi çocuklarımizla ilgili sorunlar yaşamayacagimizin garantisi var mi?Tam hayatımın aşkını buldum dersin yatakta uyuşamazsin.Hayattan beklentilerin uyusmaz,İlgi alanların uyusmaz..Sohbetin uyusmaz,kafa yapın uyusmaz.Hepsi uyuştu diyelim.Ya sevgi biterse?Senin sevgin ya da karşındakinin sevgisi..O zamanda hayatın cehenneme dönmez mi?

İnsan kalbine söz geçiremiyor ki.Bosandim diye tekrar sevmeye,sevilmeye hakkim yok mu?Kalbime hımmm dur bakalım sen boşanmış,çocuklu birisin ve boşanmış,çocuklu birini sevmelisin.Sadece kendi denginde birine layıksın.Hadi bakalım diye komut mu veremem ki.

Bir gün karşına biri çıkar.Hem de kriterlerine hiç uymayan birisidir.Sana daha önce tatmadigin,hissetmediğin duyguları yaşatır.Dunyaya yeniden gelmiş gibi hissedersin.O zaman ne boşanmış olmasının,ne çocuklu olmasının ne de kriterlerinin bir önemi kalmaz.Önemli olan sizin ne istediğinizdir.Bir ilişkiden ya da evlilikten..Sizi her şeyinizle sevip,kabul eden,mutlu olacağınızı dusundundugunuz biriyle olmak mı?Yoksa mutluluğu kaliplarla tanımlamak mı?

Eğer karşınızdaki insan sağlam karakterli birisiyse,gecmisinizi sindirebiliyor,durmadan başınıza kakmiyorsa,cocuğunuzla anlasabiliyorsa ve eski eşinizle ebeveyn olarak hala iyi bir iletişim halindeyseniz neden bekar bir adamla olmasın ki?

Cok derine inmeyin bence cikamazsiniz
Bizim toplumumuz herseyi elestiren, herseye bi bahane bulan cok zor bi toplum

Zira islamda (inanlar icin soyluyorum) cocuklu kadin cocuksuz adamla evlenemz demiyor

Yasadigim ulkede 3 cocukla ayrilmis bekarla evlenmis cok musluman kadin var
Soyle bakarsaniz en cok kaynana, elti, gorumce sorunu bizim millette
Bir cok kulturden insanlarla ic ice oldum ama kimse kimsenin hayatina karismiyor

Ama bizde oyle degil, turk olmak bunu gerektiriyor
Surada bile bi soru sordugumda hep bi igneleyici laflar ben bilirimler. Kimse kimseye minnet etmiyor

Asiriiii asiriiiiii anaç bir yapiya sahip degilse senin olmayan cocuklarla uğraşmak veya o cocuklar icin gerektiginde plan bozmak, anlayiş gostermek ve ikinci planda kalmak kadin icinde zor bence.
Ben buna 2 bucuk yildir katlanabildim
Sorun esimde degil cocuktada demeyim annede cikti.
Anne bildiginiz madolyonlu psikopat

Bence birazda sizde bitiyor bu durum

Esim kv kp kaynim hic kimse kalkip bana annesi bilir yok sen karisma demedi bugune kadar diyemezde...

Cocuga karsi en ufak haksizlik yaparsam agzina geleni soylesinler amenna ama bana yeri geldiginde yok sen annesisin bakarsin yok sen annesi degilsin karisamasin diyemez

Ki ben o kizin annesi degilim. Onun bir annesi var. Ben babasinin esiyim nokta. Evimde yasayan kisilere benimde esiminde soz hakki vardir. Bu benim kizim icinde gecerli, esim yanlis bi durum gordugunde uyarabilir.

Cunku bekar birini sadece erkekler hak ediyor, burda yorumlar bile oyle..

Cunku bekar birini sadece erkekler hak ediyor, burda yorumlar bile oyle..
O ne ya? Bekar biri hakedilen bir şey mi? Çok mu harika bişey bu bekar biri, hakedilebiliyor? Çocuklu biri kendi gibi çocuklu biri ile olmalı, çocuksuz birini haketmediğinden değil, denklik açısından. Çocuğu olmayan çocuğu olanı anlamaz, hele erkeklerde ciddi empati kıtlığı var. Bekarı erkekler hakeder sadece diye bir şey okumadım, malesef bir takım gerçeklerden bahsedilmiş, mesela birçok erkeğin eşinden boşanırken çocuğu da boşadığını, böylece ilişkilerinde daha konforlu ve avantajlı olabildiğini anlatmışlar.

Biri daha yazmis ama bende yazmak istedim. Esin mi diyor karisma diye?

Sen onun annesi degilsin, ablasi teyzesi olabilirsin bence. Ben zaten karsiyim cici(!) anneye babaya oyle hitap edilmesine.

Yani iste toplum deyince…kocanin cocuklu olmasi goze batmiyor ama senin cocugun goze batiyor, lanet olsun toplumun bu durumuna. Resmen evlilikten sogutuyolar bosabmis kadinlari sonra evli erkeklerle beraber olduklarinda laf atiliyor.
Ee bu kadin napsin yani? Cocugu geldigi yere geri mi yollasin?

Buarada sen evlenmeyip her gece biriyle olsaydin, kimsenin haberi olmasaydi.. cocuguna kendini feda eden anne olurdun. Evlendin ya goze batiyorsun. Resmen toplum kadini helal olandan uzaklastirmaya calisiyor.

Evet hak edilrn birsey anladin ne demek istedigini.. herkes gozunde buyutmjs bekar bekar diye diye.. yani erkekler cocuklu olunca bekar kadina layik goruluyor ama kdinlar icin oyle birsey yok. Tabii kutsal degiller bekar erkekler ama insanimizin genel bakis acisi bu yonde.. alinti yaptigim arkadas cok guzel yazmis

Evet hak edioen biri anladin ne demek istedigini.. herkes gozunde buyutmjs bekar bekar diye diye.. yani erkekler cocuklu olunca bekar kadina layik goruluyor ama kdinlar icin oyle birsey yok. Tabii kytsal degiller bekar erkekler ama insanimizin genel bakis acisi bu yonde.. alinti yptigim arkadas cok guzel yazmis
Ayrica bak geyikli baci soylemis.. herifin cocugu goze batmiyor ama bu kadinin cocugu batiyormus,, halbuki sartlari gayet esit degil
Mi?

bak geyikli baci soylemis.. herifin cocugu goze batmiyor ama bu kadinin cocugu batiyormus,, halbuki sartlari gayet esit degil
Mi?
Şartları eşit de, geyikli bu durumda sözünü söyleyebilir, ikisinin de çocuğu varken kendi çocuğunun neden göze battığını sorgulayabilir pekala.

Şartları eşit de, geyikli bu durumda sözünü söyleyebilir, ikisinin de çocuğu varken kendi çocuğunun neden göze battığını sorgulayabilir pekala.
Muhtemelen soyluyodur ama insanimizin sığ bakisini degisitirmiyor bu.. buarada yazilan cogu seye katiliyorum ama ayni zamanda adaletsiz buluyorum sadece kadinin daha agir (bu konuda)elestirilmesini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…