Bu lanet olası toplum evlenmiş kız çocuğu olan kadına da erkek çocuğu olmadığı için vebali gözüyle bakıyor. Yani asla bitmez konuşmaları.Selaaaaam güzeller güzeli sevgili kk kadınları
Uzun zaman sonra buraya konu açtıracak bir takım sorulara sahibim.
Arkadaşlar yıllar önce evliliğimi bitirdim, bu evlilikten bir evladım var, kendimi iyi hissettiğim bir dönemde yeni bir ilişki istedim sanırım, oldu sayılmaz ama birisi var, kalbimin ritmini bozan. Bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Sorun şuuu kiii kendisi bekar hiç evlenmemiş genç sayılacak bir yaşta, aile yapısının beni kabul etmeye müsait olmadığını biliyorum, kendisininde benimle bir ilişkiye cesareti olmadığını seziyorum, dolayısıyla hayatta bazı şeyleri deneyimlemiş bir kadın olarak “ ya amaan üzülmeme değmez “ mantığındayım. Yani ben bu adı olmayan ilişkiyi ileri taşımam taşımamasına da sizlere sorum şu ;
Neden toplumda çocuklu ve boşanmış bir bayana böyle sanki vebalıymış gözüyle bakılıyor, ben bununla her tanıştığım insan da karşılaşacak mıyım ? bana bunu ne olur izah edin
O zaman verin çocuğu babasına fark yoksa. Mahkemede bile anneye verilmeye çalışılıyor çocuk. Sorumluluk elbette eşit olmalı ama anneler çocuklarından ayrılmayı göze alamıyor. Alın size 1 fark. İsyanınız neye ben anlamadım ki. Ne deseler meseleyi başka tarafından tutuyorsunuz. Boşanmış kadınların "toplum" ağlaşmaları da beni artık müthiş sıkmaya başladı. Bir kısmı bunu gerçekten art niyetli kullanıyor artık. Benim de var ailemde, iş çevremde, arkadaş çevremde boşanmış kadınlar. Kimsenin tepesine boşandığı için binildiğini görmedim açıkçası. Ha ama ne yazık ki bu ajitasyonu yapıp evli erkeklerle ilişki kuran 2 kadına rastladım. Hangisini genelleyeceğiz şimdi? Eskide kaldı boşanmış kadına farklı bakış açıları. Çocuklu bir kadın olarak elbette sizin tercihleriniz bekar bir kadınla birebir aynı olamaz. Evliyken de aynı şekilde. Her planınızı çocuğunuza göre yaparsınız çünkü. Bu boşanmadan tamamen bağımsız bir durum. Boşanmış çocuklu olup ama bekar erkekle/kadınla ilişki yaşayan, evlenen bir sürü insan var. Aileler de elbette çocuğunun kendi dengi birisiyle evlenmesini ister. Siz ilk evliliğinizi nasıl evlenmemiş bir erkekle yaptıysanız erkeklerin de evlenmemiş kadınlarla yapmaya hakkı var. Aynı şekilde ailelerin de bunu tavsiye etmeye hakkı var.Sonra kadın haklarını savunuyoruz dimi topluca kadın ve erkekler toplumumuzda eşit olsun diye çabalıyoruz annelik ve babalık arasında ki fark nedir ikisi de ebeveyn ise eğer ?
Cok doğru. 2 bucuk yillik evliyiz cocugumuz yok henuz. Herkes sorun mu var diye soruyor . Toplumumuzun genek sorunu HADSIZLIKToplum evlenmemiş 30 yaş üstü kadına da vebalı gozuyle bakıyor
Toplum evlenmiş halen çocuk doğurmamis kadına da vebalı gözüyle bakiyor
Bende iki buçuk yıllık evliyimCok doğru. 2 bucuk yillik evliyiz cocugumuz yok henuz. Herkes sorun mu var diye soruyor . Toplumumuzun genek sorunu HADSIZLIK
Vebalı demeyelim aslında zor.. sende evlilik geçirdin aslında bilmen lazım. . Bekar olduğunu düşün ve eşinin çocuğu var evleniyorsunuz.. sonra sende anne olacaksın. Sonra ister istemez sorunlar.. ona vakit ayırdin diğerini daha çok sevdin vb.. illaki böyle olacak demiyorum ama ihtimali çok fazla..evliliğe bırak bir çocuğun eşinin annesi bile girince rahatsız oluyoruz.. zor karar bunlar. . Evet herkesin herşeye hakkı var ama gercekten zor....Selaaaaam güzeller güzeli sevgili kk kadınları
Arkadaşlar yıllar önce evliliğimi bitirdim, bu evlilikten bir evladım var, kendimi iyi hissettiğim bir dönemde yeni bir ilişki istedim sanırım, oldu sayılmaz ama birisi var, kalbimin ritmini bozan. Bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Sorun şuuu kiii kendisi bekar hiç evlenmemiş genç sayılacak bir yaşta, aile yapısının beni kabul etmeye müsait olmadığını biliyorum, kendisininde benimle bir ilişkiye cesareti olmadığını seziyorum, dolayısıyla hayatta bazı şeyleri deneyimlemiş bir kadın olarak “ ya amaan üzülmeme değmez “ mantığındayım. Yani ben bu adı olmayan ilişkiyi ileri taşımam taşımamasına da sizlere sorum şu ;
Neden toplumda çocuklu ve boşanmış bir bayana böyle sanki vebalıymış gözüyle bakılıyor, ben bununla her tanıştığım insan da karşılaşacak mıyım ? bana bunu ne olur izah edin
Toplumun nasil baktigi beni ilgilendirmiyorSelaaaaam güzeller güzeli sevgili kk kadınları
Hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur.Kadin ya da erkek..Her iki cins için de örnek veriyorum.Karsinizdaki dünyanın en güzel kadını ya da dünyanın en yakışıklı erkeği olsun.En zengini..Ve hatta hiç el değmemişi..Şartlar da eşit olsun.Tabiri caizse "Birbirinin dengi"..Bu kişiyle mutlu olacağımızın garantisi var mı? Evlendik diyelim..Bu evliliğin sonsuza kadar devam edeceğinin garantisi var mı?İlerde kendi çocuklarımizla ilgili sorunlar yaşamayacagimizin garantisi var mi?Tam hayatımın aşkını buldum dersin yatakta uyuşamazsin.Hayattan beklentilerin uyusmaz,İlgi alanların uyusmaz..Sohbetin uyusmaz,kafa yapın uyusmaz.Hepsi uyuştu diyelim.Ya sevgi biterse?Senin sevgin ya da karşındakinin sevgisi..O zamanda hayatın cehenneme dönmez mi?Arkadaşlarrrr arkadaşlar konu neden evililiğe vardı bilmiyorum tekrar izah ediyorum öyle bir niyetim yok geçin elin adamını ben kendi evladımı düşünüp böyle bir yola çıkmam babalık nedir bilmeyen belli ki bunu hissedemeyecek olan bir insanla neden evladımı yan yana getireyim bu birincisi, ikincisi şunu belirtmek istiyorum, ben eşimden beni aldattığı için boşanmıştım üstelik bunu hamileyken anlayıp çocuğum yeni doğduğu bir zaman diliminde ortaya çıkmıştı, sizce ben oturup şunu mu yapmalıydım “ ya beni bir çocukla kim napsın ben oturayım bir ömür evladımın babasından sevgi dileneyim “ deseydim o zaman boşanmadın tü kaka mı derdi bu toplum bana ? Sizler de farkında olmadan yadırgadığınızın farkında mısınız bilemem, ben kimseye hadi benim çocuğumu kabullensin demiyorum, üstelik boşanmış ve çocuğuna sahip çıkan seven bakımını üstlenen kadınların “ sorunlu “ olarak görülmesini de tabi ki doğru bulmuyorum. Şimdi boşandım, birde çocuğum var diye kimseyi sevmemeli miyim, kimse beni sevmez mi demeliyim ? Bu genellemeyi şunun için yapıyorum yukarı da bir arkadaş şey demiş “ çocuklu adam boşansa bile çocuk kadın da kalıyor, o da hayatına bakıyor “ yanlış yazmadıysam bunun gibi bir şey. Yani boşanmış çocuklu bir insanın bile beni istemeyeceğini mi çıkarmalıyım buradan, benim hayatıma o kadar rahat bakamayacağımı mı ? Yapmayın kızlar, ben kendimi iyi hissetmek için çok uzun zaman harcadım böyle kalıplaşmış aslında bilmeden bir çoğumuzun içinde aklında yatan şeylere de kapılıp kendimi üzmeyi düşünmüyorum, bu demek değildir ki bana toz pembe hayaller kurdurun, öyle bir dünya yok beklentim bu değil, hemcinsiz aynı durumda olabilirdik ne düşünürdünüz kısmına hiç girmeyeceğim bile :)
Hepinizi etikletleyemedim kusura bakmayın hepsini okudum ama teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
Kim diyor bunu?Ikimizin de cocugu var ama yadirganan sadece benim cocugum.
Neden cocuklu bir kadinlaymis, hic evlenmemis biriyle olabilirmis.
Diyeceklerim bu kadar.
Cok derine inmeyin bence cikamazsinizbenim anlatmak istediğim tam da buydu, bakın arkadaş ne demiş, çocuklu adam çocuksuz kadın olur çünkü çocuk anne de kalır demiş, özetlemiş harika olmuş. peki ama her iki bireyde aynı şartlarda bu evliliği bitirmişken neden adam hayatına devam edebilirken rahatlıkla kadın arka planda kalmalı ki burası kilit nokta karşıda ki kişi bekar olsun olmasın evlenmiş boşanmış çocuklu çocuksuz fark etmeksizin.
Ben buna 2 bucuk yildir katlanabildimAsiriiii asiriiiiii anaç bir yapiya sahip degilse senin olmayan cocuklarla uğraşmak veya o cocuklar icin gerektiginde plan bozmak, anlayiş gostermek ve ikinci planda kalmak kadin icinde zor bence.
Bence birazda sizde bitiyor bu durumAynen oyle
Ben mesela bastan cocuk annesinde kalir diye dusunmustum kendi kendime ama cocuk bizimle kalıyor :)
Islerine geldigi zaman "ama Geyikli sen onun annesisin" islerine gelmedigi zaman "Geyikli sen karisma, annesi bilir"
Bu cok adaletsiz bir durum. Sorumluluk almak zorundayim cunku annesiyim. Ama en ufak bir yetkim yok, annesi degilim. Bunu da bir cok kisi sanirim kaldiramaz. Bizim cocuklar uysal allahtan. Cok sorun olmuyor.
Cunku bekar birini sadece erkekler hak ediyor, burda yorumlar bile oyle..Hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur.Kadin ya da erkek..Her iki cins için de örnek veriyorum.Karsinizdaki dünyanın en güzel kadını ya da dünyanın en yakışıklı erkeği olsun.En zengini..Ve hatta hiç el değmemişi..Şartlar da eşit olsun.Tabiri caizse "Birbirinin dengi"..Bu kişiyle mutlu olacağımızın garantisi var mı? Evlendik diyelim..Bu evliliğin sonsuza kadar devam edeceğinin garantisi var mı?İlerde kendi çocuklarımizla ilgili sorunlar yaşamayacagimizin garantisi var mi?Tam hayatımın aşkını buldum dersin yatakta uyuşamazsin.Hayattan beklentilerin uyusmaz,İlgi alanların uyusmaz..Sohbetin uyusmaz,kafa yapın uyusmaz.Hepsi uyuştu diyelim.Ya sevgi biterse?Senin sevgin ya da karşındakinin sevgisi..O zamanda hayatın cehenneme dönmez mi?
İnsan kalbine söz geçiremiyor ki.Bosandim diye tekrar sevmeye,sevilmeye hakkim yok mu?Kalbime hımmm dur bakalım sen boşanmış,çocuklu birisin ve boşanmış,çocuklu birini sevmelisin.Sadece kendi denginde birine layıksın.Hadi bakalım diye komut mu veremem ki.
Bir gün karşına biri çıkar.Hem de kriterlerine hiç uymayan birisidir.Sana daha önce tatmadigin,hissetmediğin duyguları yaşatır.Dunyaya yeniden gelmiş gibi hissedersin.O zaman ne boşanmış olmasının,ne çocuklu olmasının ne de kriterlerinin bir önemi kalmaz.Önemli olan sizin ne istediğinizdir.Bir ilişkiden ya da evlilikten..Sizi her şeyinizle sevip,kabul eden,mutlu olacağınızı dusundundugunuz biriyle olmak mı?Yoksa mutluluğu kaliplarla tanımlamak mı?
Eğer karşınızdaki insan sağlam karakterli birisiyse,gecmisinizi sindirebiliyor,durmadan başınıza kakmiyorsa,cocuğunuzla anlasabiliyorsa ve eski eşinizle ebeveyn olarak hala iyi bir iletişim halindeyseniz neden bekar bir adamla olmasın ki?
O ne ya?Cunku bekar birini sadece erkekler hak ediyor, burda yorumlar bile oyle..
Biri daha yazmis ama bende yazmak istedim. Esin mi diyor karisma diye?Aynen oyle
Ben mesela bastan cocuk annesinde kalir diye dusunmustum kendi kendime ama cocuk bizimle kalıyor :)
Islerine geldigi zaman "ama Geyikli sen onun annesisin" islerine gelmedigi zaman "Geyikli sen karisma, annesi bilir"
Bu cok adaletsiz bir durum. Sorumluluk almak zorundayim cunku annesiyim. Ama en ufak bir yetkim yok, annesi degilim. Bunu da bir cok kisi sanirim kaldiramaz. Bizim cocuklar uysal allahtan. Cok sorun olmuyor.
Evet hak edilrn birseyO ne ya?Bekar biri hakedilen bir şey mi? Çok mu harika bişey bu bekar biri, hakedilebiliyor? Çocuklu biri kendi gibi çocuklu biri ile olmalı, çocuksuz birini haketmediğinden değil, denklik açısından. Çocuğu olmayan çocuğu olanı anlamaz, hele erkeklerde ciddi empati kıtlığı var. Bekarı erkekler hakeder sadece diye bir şey okumadım, malesef bir takım gerçeklerden bahsedilmiş, mesela birçok erkeğin eşinden boşanırken çocuğu da boşadığını, böylece ilişkilerinde daha konforlu ve avantajlı olabildiğini anlatmışlar.
Evet hak edioen biriO ne ya?Bekar biri hakedilen bir şey mi? Çok mu harika bişey bu bekar biri, hakedilebiliyor? Çocuklu biri kendi gibi çocuklu biri ile olmalı, çocuksuz birini haketmediğinden değil, denklik açısından. Çocuğu olmayan çocuğu olanı anlamaz, hele erkeklerde ciddi empati kıtlığı var. Bekarı erkekler hakeder sadece diye bir şey okumadım, malesef bir takım gerçeklerden bahsedilmiş, mesela birçok erkeğin eşinden boşanırken çocuğu da boşadığını, böylece ilişkilerinde daha konforlu ve avantajlı olabildiğini anlatmışlar.
Ayrica bak geyikli baci soylemis.. herifin cocugu goze batmiyor ama bu kadinin cocugu batiyormus,, halbuki sartlari gayet esit degilO ne ya?Bekar biri hakedilen bir şey mi? Çok mu harika bişey bu bekar biri, hakedilebiliyor? Çocuklu biri kendi gibi çocuklu biri ile olmalı, çocuksuz birini haketmediğinden değil, denklik açısından. Çocuğu olmayan çocuğu olanı anlamaz, hele erkeklerde ciddi empati kıtlığı var. Bekarı erkekler hakeder sadece diye bir şey okumadım, malesef bir takım gerçeklerden bahsedilmiş, mesela birçok erkeğin eşinden boşanırken çocuğu da boşadığını, böylece ilişkilerinde daha konforlu ve avantajlı olabildiğini anlatmışlar.
Şartları eşit de, geyikli bu durumda sözünü söyleyebilir, ikisinin de çocuğu varken kendi çocuğunun neden göze battığını sorgulayabilir pekala.bak geyikli baci soylemis.. herifin cocugu goze batmiyor ama bu kadinin cocugu batiyormus,, halbuki sartlari gayet esit degil
Mi?
Muhtemelen soyluyodur ama insanimizin sığ bakisini degisitirmiyor bu.. buarada yazilan cogu seye katiliyorum ama ayni zamanda adaletsiz buluyorum sadece kadinin daha agir (bu konuda)elestirilmesini.Şartları eşit de, geyikli bu durumda sözünü söyleyebilir, ikisinin de çocuğu varken kendi çocuğunun neden göze battığını sorgulayabilir pekala.