Çocuklu kadın bekar adam..

Evet hak edioen biri😐😂😂 anladin ne demek istedigini.. herkes gozunde buyutmjs bekar bekar diye diye.. yani erkekler cocuklu olunca bekar kadina layik goruluyor ama kdinlar icin oyle birsey yok. Tabii kytsal degiller bekar erkekler ama insanimizin genel bakis acisi bu yonde.. alinti yptigim arkadas cok guzel yazmis
Ben mi gözden kaçırdım, kim hakediliyor demiş? Birçok kadın da çocuksuz haliyle çocuklu adam istemeyeceğini yazmış, kendilerini hakedilen olarak gördüklerinden mi hayır. Anaç ruha sahip değiller normalde, o yüzden çocuklu adam kaldıramayacaklarından. Erkeklerde de o çok az öyle anlayış empati falan. Başlarında olacak ki anlayacaklar, anca öyle.

Ben mi gözden kaçırdım, kim hakediliyor demiş? Birçok kadın da çocuksuz haliyle çocuklu adam istemeyeceğini yazmış, kendilerini hakedilen olarak gördüklerinden mi hayır. Anaç ruha sahip değiller normalde, o yüzden çocuklu adam kaldıramayacaklarından. Erkeklerde de o çok az öyle anlayış empati falan. Başlarında olacak ki anlayacaklar, anca öyle.
Yaw illa kelimesi kelimesine hak etmek yazmalari gerekmez. Ben senin ne demek istedigini anliyorum emin ol, ama Toplum boyle degistirmek zor. Buarada bosanmis cocuklu erkege anasi: kiz alirim kiz diyen kisilere sahit oldum real hayatta

Yaw illa kelimesi kelimesine hak etmek yazmalari gerekmez. Ben senin ne demek istedigini anliyorum emin ol, ama Toplum boyle degistirmek zor. Buarada bosanmis cocuklu erkege anasi: kiz alirim kiz diyen kisilere sahit oldum real hayatta
Şu erkek ailesi cüretkarlığı işte, tipik. Ailesinin ağzına bakıp kendi kararlarını veremeyen kimse evlenip de birinin başını yakmasın. Ha kendi de böyle düşünüyorsa Allah bildiği gibi yapsın. Ama çocuk gibi ağır sorumluluğu kaldıramayacağı için tercih etmeyene saygım var.

Selaaaaam güzeller güzeli sevgili kk kadınları ❤️
Uzun zaman sonra buraya konu açtıracak bir takım sorulara sahibim.
Arkadaşlar yıllar önce evliliğimi bitirdim, bu evlilikten bir evladım var, kendimi iyi hissettiğim bir dönemde yeni bir ilişki istedim sanırım, oldu sayılmaz ama birisi var, kalbimin ritmini bozan. Bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Sorun şuuu kiii kendisi bekar hiç evlenmemiş genç sayılacak bir yaşta, aile yapısının beni kabul etmeye müsait olmadığını biliyorum, kendisininde benimle bir ilişkiye cesareti olmadığını seziyorum, dolayısıyla hayatta bazı şeyleri deneyimlemiş bir kadın olarak “ ya amaan üzülmeme değmez “ mantığındayım. Yani ben bu adı olmayan ilişkiyi ileri taşımam taşımamasına da sizlere sorum şu ;
Neden toplumda çocuklu ve boşanmış bir bayana böyle sanki vebalıymış gözüyle bakılıyor, ben bununla her tanıştığım insan da karşılaşacak mıyım ? bana bunu ne olur izah edin 😂
Bu vebalılık durumu değil aslında . Düşünün ki siz bekarsınız ve çocuğuyla birlikte yaşayan bir adamı sevdiniz . Sizin için de aileniz ''çocuklu adamla napıcaksın sen bekarsın'' diyebilir. Doğal çünkü bir çocuğa annelik veya babalık görevi üstlenmek kolay değil büyük bir sorumluluk . İki kişi bile bir evliliği yahut birlikteliği kolay kolay yürütemezken bir de çocukla beraber bu yol da yürümek ayrı bir özveri ayrı Bir çaba . tabi ki cocuklu olup boşanan kişiler hayatlarına birilerini alabilir ama karşı taraf için de anlayışlı olmak lazım . Ki zaten kendine güvenmiyorsa hiç yola çıkmamanız çocuk için de sizin daha iyi . Her karşınıza çıkan da böyle olmaya bilir sizi çok seven aşık olan çocuğunuza da kendi çocuğu gibi hissedecek bu yola çıkmaya cesaret edecek de çıkar karşınıza. Ama cesaret edemeyenlerin de kendilerince haklı olduğu yerlerin de olduğunu unutmayın ki kendinizi üzmeyin .

Cunku bekar birini sadece erkekler hak ediyor, burda yorumlar bile oyle..
Kuzum konu sahibinin hoşlandığı adam kendisi bu ilişkiye girmek istememiş..demek ki kafasında ölçüp biçmiş ve yürütemeyeceğine kanaat etmiş.Konu sahibi arkadaş da "hep böyle mi olacak..evlenmemiş adamla çocuklu bir kadın hep yadırganacak mı?!" diyor ama belli olmaz 3 çocuğu olan bir adama ben de aşık olabilirim demiyor ! Sen kendin kalbinin atacağı adamı seçerken mantığını kullanıyorken bunu karşındaki insan yapınca bağnazlık /dar kafalılık olarak yorumlamak da çok anlamlı değil.

Şu erkek ailesi cüretkarlığı işte, tipik. Ailesinin ağzına bakıp kendi kararlarını veremeyen kimse evlenip de birinin başını yakmasın. Ha kendi de böyle düşünüyorsa Allah bildiği gibi yapsın. Ama çocuk gibi ağır sorumluluğu kaldıramayacağı için tercih etmeyene saygım var.
Yok onu anlarim zaten, bastan hic girmemek sorumluluk almayi istememek herkesin en dogal hakki.

Kuzum konu sahibinin hoşlandığı adam kendisi bu ilişkiye girmek istememiş..demek ki kafasında ölçüp biçmiş ve yürütemeyeceğine kanaat etmiş.Konu sahibi arkadaş da "hep böyle mi olacak..evlenmemiş adamla çocuklu bir kadın hep yadırganacak mı?!" diyor ama belli olmaz 3 çocuğu olan bir adama ben de aşık olabilirim demiyor ! Sen kendin kalbinin atacağı adamı seçerken mantığını kullanıyorken bunu karşındaki insan yapınca bağnazlık /dar kafalılık olarak yorumlamak da çok anlamlı değil.
Bu konudaki herif dogrusunu yapmis kendince.. yapamayacagi seyin altina girmemia kimseyide sokmamis, vebalinide almamis. Beni asil irrite eden sey, bizim insanimizin geri kafaliligi.. yoksa kimse cekemeyecegi yukun altina bile bile girmemeli

Kim diyor bunu?
Siz evlenmeden once cocugunuzu saklamadiniz heralde ozaman nerdeymis bu yorumu yapan

Kendisi ve 2 ablasi hariç neredeyse herkesin düsüncesi bu.
Yegenleri, kardesleri... (yegenler cocuk degil, coluklu cocuklu insanlar)
Dile getirmeye cesaret eden cok az ama bazen hissediliyor.

"Babasi da yok ki arada gitse, hep sizinle zor olmuyor mu?" diyen oldu.

O zaman da burdaydilar ve fikirleri ayniydi.

Şartları eşit de, geyikli bu durumda sözünü söyleyebilir, ikisinin de çocuğu varken kendi çocuğunun neden göze battığını sorgulayabilir pekala.

Muhtemelen soyluyodur ama insanimizin sığ bakisini degisitirmiyor bu.. buarada yazilan cogu seye katiliyorum ama ayni zamanda adaletsiz buluyorum sadece kadinin daha agir (bu konuda)elestirilmesini.

Sorgulamam veya bir sey söylemem. Cekirdek ailemizde bunun en ufak bir imasi bile gecmedi, gecmez. Annesi ve ablasi sık sık bizimle kalıyor burda da bir sıkıntı yok. Ikisi de dunya iyisi.

Dışarıda kuduran kudurabilir. Ben onu cok cok dert ettigim icin degil, cevreden etkilenecek yapidaysa cevrenin tutumunu bastan bilsin diye yazdim konu sahibine.

Arkadaşlar yıllar önce evliliğimi bitirdim, bu evlilikten bir evladım var, kendimi iyi hissettiğim bir dönemde yeni bir ilişki istedim sanırım, oldu sayılmaz ama birisi var, kalbimin ritmini bozan. Bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Sorun şuuu kiii kendisi bekar hiç evlenmemiş genç sayılacak bir yaşta, aile yapısının beni kabul etmeye müsait olmadığını biliyorum, kendisininde benimle bir ilişkiye cesareti olmadığını seziyorum, dolayısıyla hayatta bazı şeyleri deneyimlemiş bir kadın olarak “ ya amaan üzülmeme değmez “ mantığındayım. Yani ben bu adı olmayan ilişkiyi ileri taşımam taşımamasına da sizlere sorum şu ;
Neden toplumda çocuklu ve boşanmış bir bayana böyle sanki vebalıymış gözüyle bakılıyor, ben bununla her tanıştığım insan da karşılaşacak mıyım ? bana bunu ne olur izah edin 😂
Maalesef toplumumuzda öyle düşünceler çok. Ama hem sizin hem de çocuğunuz için bekar birisi şimdi sorun olmasa ilerde illaki sorun olur. Adam bekar olduğu için sizinle aynı duyguları paylaşamaz. Çocuğunuzla ilgili durumlarda sizi anlayamaz. Hep bir şeyler eksik kalır ve bir bakmışsın aranızda aşılması imkansız uçurumlar. Belki bazı bayanlar bu yorumuma kızacak ama bayan olsun erkek olsun eğer evlenip boşandıysa yine kendine denk birini bulmalı 🤷‍♀️

benim anlatmak istediğim tam da buydu, bakın arkadaş ne demiş, çocuklu adam çocuksuz kadın olur çünkü çocuk anne de kalır demiş, özetlemiş harika olmuş. peki ama her iki bireyde aynı şartlarda bu evliliği bitirmişken neden adam hayatına devam edebilirken rahatlıkla kadın arka planda kalmalı ki burası kilit nokta karşıda ki kişi bekar olsun olmasın evlenmiş boşanmış çocuklu çocuksuz fark etmeksizin.
Siz de çocuklarınizin velayetini babaya verirseniz şartlarınız ancak öyle eşit olur çocuklu erkekler ile 🤷🏻‍♀️

Bu konuya dün de yorum yazmıştım ama konu almış basını gitmis :)
Aslında konuyu açan arkadaşın serzenisini ben anlıyorum boşandığım ilk zamanlar ben de aynı şeyi hissetmiştim ne yani bu dağ ayısı yüzünden ömrüm artık yalnız mı geçecek ya da illa ki çocuklu birini mi bulmalıyım demiştim ama sonradan düşününce gerçekten denklik çok önemli
Sadece burda bir kitle var çocuksuzsa evlenme kız çocuğun varsa evlenme çocuğun varsa evlenme vs vs aşırı bir önyargıyla yaklaşıyorlar e arkadaşım ikinci evliliğini çocuklarıyla yapıp çok mutlu olan insanlar da vardık görmedik mi ? Ayrıca cocuk olmayınca da hersey güllük gülistanlık mı gidiyor birton sorun oluyor hayatlarında
Yani demem o ki iki insan bir arada olmak istedikten sonra yoldur gidilir sorundur asılır yeter ki o temel iyi atılmış olsun

Ben de boşandığım için hayatıma giren bazı kişilerin aileleri tarafından istenmedim. İsteyen asla problem etmeyen de oldu biz anlaşamadık. Allah iyilerle karşılaştırsın diyorum sadece. Hiç dert etme. Onlar seni hak etmiyor anlamına geliyor bu.

Sorgulamam veya bir sey söylemem. Cekirdek ailemizde bunun en ufak bir imasi bile gecmedi, gecmez. Annesi ve ablasi sık sık bizimle kalıyor burda da bir sıkıntı yok. Ikisi de dunya iyisi.

Dışarıda kuduran kudurabilir. Ben onu cok cok dert ettigim icin degil, cevreden etkilenecek yapidaysa cevrenin tutumunu bastan bilsin diye yazdim konu sahibine.
Valla bu cok buyuk nimet, ki zaten boyle olmasa zaten anlasamazdiniz.

Bak senin durumun guzel
Ornek, durumlar esit olsa bile
Kadini erkekle esit bir duruma bile
Layik gormuyolar.. esinle durumun esit, ama bunun bile lafi ediliyosa hakket insanlarin dedigi hic birseyi takmaya degmez

Böyle bir laf bana dense ağzımı çok pis bozarım..hiç ağzımı bozmazsam; "Kendi evladım nesi zor olsun!? senin evladın hep seninle değil mi?! " derim .

Böyle bir laf bana dense ağzımı çok pis bozarım..hiç ağzımı bozmazsam; "Kendi evladım nesi zor olsun!? senin evladın hep seninle değil mi?! " derim .

Bazı insanlara laf anlatmaya calısmak sadece kendini yormaya yarar.
Allah askina düsünme kapasitesi bu olan insan icin ben kendimi neden bozayim?

Cunku
Mutsuzlar kendileri ve karsidakininde oyle olmasini bekliyolar.

Oz babalarin hepsi cok mu ilgileniyolar ayni evin icinde? O yuzden mi bu kadar sorunlu bir toplum olduk?

Yaw herkes saniyor ki bu mutlu hayatim boyle gider, param varsa hep var olacak.. hic birsey bozulmayacak.. hersey o kadar pamuk ipligine bagli ki..hep nedense baskasinin basina gelir saniyoruz, halbuki ihtimal
Ayni.. bugun guzel
Olan iyi olan hersey bir bakmissin yarin gitmis elimizden

Sizin yerinizde olsam bu insanlarla gorusmelerimi minimuma indiririm
Ozel gunler harici bir araya gelmem
Benim cocugum hakkinda yorum yapacak insana guvenmem ben

Kendisi dediginiz esinizmi oluyor? Birde fikirleri ayniydi demisiniz evlenmeden once esinizin ve ailesinin fikirlerimi ayniydi orayi pek anlayamadim

Ayrica bak geyikli baci soylemis.. herifin cocugu goze batmiyor ama bu kadinin cocugu batiyormus,, halbuki sartlari gayet esit degil
Mi?

Şartları eşit de, geyikli bu durumda sözünü söyleyebilir, ikisinin de çocuğu varken kendi çocuğunun neden göze battığını sorgulayabilir pekala.
Bende ayni seyi soyluyorum
Bende ayni konumdayim evlendim ayrildim bir kizim var esiminde bir kizi var. Hic bir zaman kizimi ne esim nede ailesi dislamadi eger oyle bise hissetseydim beni karsilarinda bulurlardi. Oyle dusundugunuz gibi cirkef biri degilimdir :) cok sakin ve gulec sicakkanli yapim vardir uysalimdir ama soz konusu evladimsa dunyalari yikarim

Sizin yerinizde olsam bu insanlarla gorusmelerimi minimuma indiririm
Ozel gunler harici bir araya gelmem
Benim cocugum hakkinda yorum yapacak insana guvenmem ben

Kendisi dediginiz esinizmi oluyor? Birde fikirleri ayniydi demisiniz evlenmeden once esinizin ve ailesinin fikirlerimi ayniydi orayi pek anlayamadim

Farkli sehirlerdeyiz zaten, istesek de sık gorusebilecek sartlarimiz yok. Hayatimda cok yer tutan insanlar degiller. Baska bir yorumda da yazdim. Cevrenin ne dusundugunden etkilenecekse bastan bilsin konu sahibi diye yazdim ben.

Kendisi dedigim esim.
Bastan beri onun böyle bir dusuncesi olmadi. Cocugumu hic bir zaman sorgulamadi.

Fikirleri ayniydi dediklerim suan cocugumu bir sorun olarak goren cevre. En bastan beri tutumlari bu. Cunku kafa yapisi bu. Genc ve hic evlenmemis birini denk goruyorlar erkeklere.( bu arada baya bir de yas farkimiz var) Kadin ise ilk evliligi bittiyse hayatini cocuguna adayip kendini hep ikinci plana atmali.

X