- 17 Ocak 2020
- 27.502
- 39.714
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Toplum(!)un ne düşündüğünden ziyade, çocuklu bir insanın, kadın yada erkek farketmez, çocuksuz bir insanla birliktelik yaşaması sorun oluyor…Selaaaaam güzeller güzeli sevgili kk kadınları
Uzun zaman sonra buraya konu açtıracak bir takım sorulara sahibim.
Arkadaşlar yıllar önce evliliğimi bitirdim, bu evlilikten bir evladım var, kendimi iyi hissettiğim bir dönemde yeni bir ilişki istedim sanırım, oldu sayılmaz ama birisi var, kalbimin ritmini bozan. Bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Sorun şuuu kiii kendisi bekar hiç evlenmemiş genç sayılacak bir yaşta, aile yapısının beni kabul etmeye müsait olmadığını biliyorum, kendisininde benimle bir ilişkiye cesareti olmadığını seziyorum, dolayısıyla hayatta bazı şeyleri deneyimlemiş bir kadın olarak “ ya amaan üzülmeme değmez “ mantığındayım. Yani ben bu adı olmayan ilişkiyi ileri taşımam taşımamasına da sizlere sorum şu ;
Neden toplumda çocuklu ve boşanmış bir bayana böyle sanki vebalıymış gözüyle bakılıyor, ben bununla her tanıştığım insan da karşılaşacak mıyım ? bana bunu ne olur izah edin
Ama öyle değil mi, islamiyette bile annenin hakkı 3 ken babanınki 1 değil mi? çocuğu dünyaya anne getiriyor, anne taşıyor, sorumluluğun büyük kısmı annede değil mi? Annelikle babalık aynı şey değil ki, bu yüzden de genelde boşanmalarda çocuk annede kalmıyor mu? Çocuğunu bırakıp giden bi kadınla çocuğunu bırakıp giden bi adamı aynı kefeye mi koyuyoruz?
Neden linçlesinler ki ? Durum aynen böyle.Bence de olmaz
Erkegin cocugu olmasiyla da asla ayni sey degil. Belki linc gelecek ama cocuksuz kadin cocuklu erkek evliligi bence daha uygun cunku cocuk yüzde 99 annede kaliyor. Haftada 1 gun yilda 1 hafta falan babaya geliyor.
Şu kadar söyleyeyim, sarilsak oglum aramiza girip anneme ben sarilicam sen git diyor cocugu olmayan bir erkegin bu durumda cok merhamet gostermesini bekleyemezdim.
Sadece annene mi sarilacaksin, bana sarilmazsan cok üzülürüm diyor, biz teletabi gibi hepimiz sariliyoruz ilk evliligi ve ilk heyecani olan bir erkek bunu gercekten yönetemezdi.
Böyle bi seyin altina girmesine de pek gerek yok bence.
benim anlatmak istediğim tam da buydu, bakın arkadaş ne demiş, çocuklu adam çocuksuz kadın olur çünkü çocuk anne de kalır demiş, özetlemiş harika olmuş. peki ama her iki bireyde aynı şartlarda bu evliliği bitirmişken neden adam hayatına devam edebilirken rahatlıkla kadın arka planda kalmalı ki burası kilit nokta karşıda ki kişi bekar olsun olmasın evlenmiş boşanmış çocuklu çocuksuz fark etmeksizin.
Aynen öyle yazmadım linç yememek için ama bakma yani sevgililik bile zor, düşün adamla görüşücem anne arayıp çocuğu falan kitliyor adama. Plan upsss iptal. Elimin tersiyle neyse. Kaldıramam yani. Ama çocuğum olursa muhakkak ki farklı bakacağım. Dediğim gibi çocuklu takıldığım adamlar oldu, çooook yakışıklılardı ama sadece takıldım. Oturup birşeyler içtim fingirdedim, eve varınca haber verdiğim kişiler olmadılar hiçbir zaman. Olamazdılar da. Benim kişiliğim sevdiğim adamı ve hayatını kendi çocuğuyla bile paylaşamayacak kadar cazgır. Eşekten düşmüşün halinden eşekten düşmüş anlar diyorum sadece.Aynen şekerim, resmen bensin sen. Çocuksuz halimle asla çocuklu adam düşünmezdim, bazı kadınlar var anne olmak için doğmuşlar sanki, bütün hücreleri bebekkk diye bağırıyor, dünyadaki bütün çocukları bağrına basabilirler, bizim eski bakıcı öyleydi mesela. Bense doğurmadan önce çocuk nasıl bir şey bilmezdim, hiçbir çocuk için uykusuz kalmadım, rahatımdan feragat etmedim, yapabileceğimi kimse düşünmedi biliyor musun, kesin çökerim sandılar, o kadar yani. Şimdi ben kendi çocuklarıma anca yeterim ama çocuklu adamın halinden de anlarım.
burada devreye biraz biyoloji biraz toplumsal normlar giriyor aslinda, biyolojik olarak bakarsak, memeli canlılarda bebek, evlat, cocuk, anneye daha bağımlıdır, onun beslenmesinden, bakımından anne daha çok sorumludur. emiyor ya hani, galiba onunla ilişkili.benim anlatmak istediğim tam da buydu, bakın arkadaş ne demiş, çocuklu adam çocuksuz kadın olur çünkü çocuk anne de kalır demiş, özetlemiş harika olmuş. peki ama her iki bireyde aynı şartlarda bu evliliği bitirmişken neden adam hayatına devam edebilirken rahatlıkla kadın arka planda kalmalı ki burası kilit nokta karşıda ki kişi bekar olsun olmasın evlenmiş boşanmış çocuklu çocuksuz fark etmeksizin.
Çünkü siz doğuruyorsunuz? Doğada da erkek kedi arazi olur anne kedi bakar. Tüm memelilerde böyledir yani.hepinize cevap veremiyorum kusura bakmayın bu kadar yorum geleceğini düşünmemiştim vakit ayırdığınız için de teşekkür ederim
Aynen oyle
Ben mesela bastan cocuk annesinde kalir diye dusunmustum kendi kendime ama cocuk bizimle kalıyor :)
Islerine geldigi zaman "ama Geyikli sen onun annesisin" islerine gelmedigi zaman "Geyikli sen karisma, annesi bilir"
Bu cok adaletsiz bir durum. Sorumluluk almak zorundayim cunku annesiyim. Ama en ufak bir yetkim yok, annesi degilim. Bunu da bir cok kisi sanirim kaldiramaz. Bizim cocuklar uysal allahtan. Cok sorun olmuyor.
Sonra kadın haklarını savunuyoruz dimi topluca kadın ve erkekler toplumumuzda eşit olsun diye çabalıyoruz annelik ve babalık arasında ki fark nedir ikisi de ebeveyn ise eğer ?Bunu cidden sordunuz mu??? Şaka gibisiniz… ben cevaplıym sorunuzu, çünkü annelikle babalık aynı şeyler değiller, bi annenin sorumluluğuyla babanınki eşit değil
Güzel temenniniz için teşekkür ederimBu durumu sorun edecek birileriyle olmayın. Kötü bir tecrübe yaşamışsınız. Bundan sonrası neden güzel olmasın ki.
Bende şeyi anlamadım bu bir tercih meselesi anne olmak istemeyene saygım sonsuz ama anneye de çocuğa da saygı duyulsun isterim çoğu insan sevmediğinden felan bahsediyor olabilir ben çok seviyorum bugüne kadar da sorumluluğunu yük saymadımHerkes cocuklu olmanin kotulugunden sorumlulugundan bahsetmis.. dogru ama guzel yanlarida var bana gore.. yani illa oturma odasinda sevismek gerekmez yani kaldi ki anne kisisi zaten cocuklarinin sorumlulugunu aliyorsa cici(!) babaya zaten pek bir is dusmez…kadin zaten cekip seviriyo cocuklarini.. ha haftasonu vs artik ne zamansa babasina gitmiyo mu bu cocuklar? Basbasa vakit gecirmek isteniyirsa o zamanlar var.
Bence seni seven senden olani sever.. insanlar oyle kotu ki menfaatci.. hayatinin erkegini, kadinini bulmussun ve sirf cocugu var diye beraber olmamak bana sacma geliyor.
Aferin sana akilli kızsın bu kadar zamandır bu sitede okuduğum en mantıklı mesaj en çok da yaşım genç çocuksuz bekar halimle boşanmış coluklu çocuklu adamla evlenmem sözüne bayıldım çok kıymetlimsiniz hep böyle kıymetinizi bilinVebalilikla ne alakasi var bunun? Cocugu olmayan, o duyguyu bilmeyen biri bekar hayatindan birden bire çocuklu bir evlilige başlayacak kolay mi yani bu?
Yapanlar var ama bu kolay olduğu anlamina gelmiyor. Ben asikta olsam işi evlilige kadar goturmezdim. İnsanlarin cekinmesi çook normal. Sorumluluk, sorun demek bu...
Yaşım genç, cocuksuz ve bekar halimle tutup boşanmiş coluklu cocuklu bir adamla evlenmezdim ben de olsam.
Gonul bu..mantiken mantiksiz gozukuyor ama asik olursan ve iyi anlasmak onemli, merhamet sahibi olmasi onemli karsidakinin.. yoksa herkes biliyor cocuklarinin babasinin yninda kalmayi daha kolay cunku..Bende şeyi anlamadım bu bir tercih meselesi anne olmak istemeyene saygım sonsuz ama anneye de çocuğa da saygı duyulsun isterim çoğu insan sevmediğinden felan bahsediyor olabilir ben çok seviyorum bugüne kadar da sorumluluğunu yük saymadım
Bende şeyi anlamadım bu bir tercih meselesi anne olmak istemeyene saygım sonsuz ama anneye de çocuğa da saygı duyulsun isterim çoğu insan sevmediğinden felan bahsediyor olabilir ben çok seviyorum bugüne kadar da sorumluluğunu yük saymadım