Çocuklu kadın bekar adam..

Toplum(!)un ne düşündüğünden ziyade, çocuklu bir insanın, kadın yada erkek farketmez, çocuksuz bir insanla birliktelik yaşaması sorun oluyor…
Halden anlamazlık olabilir, analık babalık tadılmadığı için çocuğa bakış açısı farklılığı olabilir, bir sorun oluyor mutlaka, bu sorunları aşan var, aşamayan var…

Evilish haklı bı. Soru bence .
Yanıtta da haksızlık var
Ama öyle değil mi, islamiyette bile annenin hakkı 3 ken babanınki 1 değil mi? çocuğu dünyaya anne getiriyor, anne taşıyor, sorumluluğun büyük kısmı annede değil mi? Annelikle babalık aynı şey değil ki, bu yüzden de genelde boşanmalarda çocuk annede kalmıyor mu? Çocuğunu bırakıp giden bi kadınla çocuğunu bırakıp giden bi adamı aynı kefeye mi koyuyoruz?

Neden linçlesinler ki ? Durum aynen böyle.

Bunun bizim toplumumuzla alakası yok ki. Bebek-çocuk babadan çok anneye ihtiyaç duyuyor. Sorumluluğu anne alıyor. Anne daha iyi idare ediyor durumu. Çocuksuz evliliklerde de mesela işbölümü gayet güzel ilerler. Eşitlik vardır. Ama işin içine çocuk girince kadının işi ağırlaşır.
Sonuçta herkes hayatına devam edebilir. Siz de edebilirsiniz. Erkekler hayatına süper devam ediyor kadın sürünüyor demek değil ki bu.

Çocuksuz erkek çocuklu kadınla evlenebilir yürüyebilir. Ama eğer yürümeyecek olursa neden yürümeyeceği izah ediliyor size.
Çocuklu erkek çocuksuz kadınla da evlenebilir. Yürümezse aynı sebeplerden yürümez. Erkek çocuklarına karşı sorumsuzsa çocuklr sürekli annedeyde daha iyi yürür.

Aynen öyle yazmadım linç yememek için ama bakma yani sevgililik bile zor, düşün adamla görüşücem anne arayıp çocuğu falan kitliyor adama. Plan upsss iptal. Elimin tersiyle neyse. Kaldıramam yani. Ama çocuğum olursa muhakkak ki farklı bakacağım. Dediğim gibi çocuklu takıldığım adamlar oldu, çooook yakışıklılardı ama sadece takıldım. Oturup birşeyler içtim fingirdedim, eve varınca haber verdiğim kişiler olmadılar hiçbir zaman. Olamazdılar da. Benim kişiliğim sevdiğim adamı ve hayatını kendi çocuğuyla bile paylaşamayacak kadar cazgır. Eşekten düşmüşün halinden eşekten düşmüş anlar diyorum sadece.

burada devreye biraz biyoloji biraz toplumsal normlar giriyor aslinda, biyolojik olarak bakarsak, memeli canlılarda bebek, evlat, cocuk, anneye daha bağımlıdır, onun beslenmesinden, bakımından anne daha çok sorumludur. emiyor ya hani, galiba onunla ilişkili.

e toplumsal roller de var tabi ki, bizim kültürümüzde anneliğe yüklenen sorumluluk farklıdır. bunu istesek de kısa vadede değiştiremeyiz, bu açıdan da orta doğu ata erkilliginden de ayrılıyoruz. orada çocuk babaya verilir genelde, emme işi bitince, çocuk babaya gönderilir, kadın da rahatça tekrar evlenir.(ki bence çocukların zararına olan bir durumdur, bana çok garip gelir)ama bunu Turkiyedeki hangi anne kabul eder?

e biz de belli bir yasin üstünde evlilik yaparken de çocuk yaparken de bunu biliyoruz aslinda. bunu haksızlık olarak değil de anneliğin dogal bir getirisi olarak görürseniz bence daha barışık olursunuz. çünkü degistiremeyecegimiz bir şey. nasıl kj günümüz şartlarında, bu bebeği niye ben taşıyor, niye ben sancılar içinde doğuruyor niye ben emziriyorum demiyorsak, aynısı bunun içinde geçerli.

Allah gönlünüze göre versin

hepinize cevap veremiyorum kusura bakmayın bu kadar yorum geleceğini düşünmemiştim vakit ayırdığınız için de teşekkür ederim
Çünkü siz doğuruyorsunuz? Doğada da erkek kedi arazi olur anne kedi bakar. Tüm memelilerde böyledir yani.
Bence sizin aklınız karışmış. Gerçekten sorguladığınız şey tuhaf. Bekar gibi olayım ama çocuğum da olsun diyorsunuz. Yani hem çocuk seveceksiniz hem özgür olacaksınız. Bu kadar özgürlükse amacınız baştan çocuk yapmanız saçma bana göre.
Ben sizi hiiiç anlamadım.
Bugün ayrılsam hayıflandığım şey çocuğum dolayısıyla gelen sorumluluklar yada bekar gibi özgür bağımsız olmamam olmazdı.

Herkes cocuklu olmanin kotulugunden sorumlulugundan bahsetmis.. dogru ama guzel yanlarida var bana gore.. yani illa oturma odasinda sevismek gerekmez yani kaldi ki anne kisisi zaten cocuklarinin sorumlulugunu aliyorsa cici(!) babaya zaten pek bir is dusmez…kadin zaten cekip seviriyo cocuklarini.. ha haftasonu vs artik ne zamansa babasina gitmiyo mu bu cocuklar? Basbasa vakit gecirmek isteniyirsa o zamanlar var.

Bence seni seven senden olani sever.. insanlar oyle kotu ki menfaatci.. hayatinin erkegini, kadinini bulmussun ve sirf cocugu var diye beraber olmamak bana sacma geliyor.

Bu durumu sorun edecek birileriyle olmayın. Kötü bir tecrübe yaşamışsınız. Bundan sonrası neden güzel olmasın ki.

Bunu cidden sordunuz mu??? Şaka gibisiniz… ben cevaplıym sorunuzu, çünkü annelikle babalık aynı şeyler değiller, bi annenin sorumluluğuyla babanınki eşit değil
Sonra kadın haklarını savunuyoruz dimi topluca kadın ve erkekler toplumumuzda eşit olsun diye çabalıyoruz annelik ve babalık arasında ki fark nedir ikisi de ebeveyn ise eğer ?

Çocuk cook buyuk sorumluluk. Biz esimle kendi cocugumuza tam adapte olamadik hala. Elin adamı hiç olamaz. Ayrica sizin evlilik tecrubeniz var. Illaki tecrübe farkı olacak. Kadinlar daha anaç, cocuksuz olsa bile cocuklu birinin halinden anlayabilir. Ama erkekler kendi cocuguna bile gec uyum saglayabikiyor

Bende şeyi anlamadım bu bir tercih meselesi anne olmak istemeyene saygım sonsuz ama anneye de çocuğa da saygı duyulsun isterim çoğu insan sevmediğinden felan bahsediyor olabilir ben çok seviyorum bugüne kadar da sorumluluğunu yük saymadım

Aferin sana akilli kızsın bu kadar zamandır bu sitede okuduğum en mantıklı mesaj en çok da yaşım genç çocuksuz bekar halimle boşanmış coluklu çocuklu adamla evlenmem sözüne bayıldım çok kıymetlimsiniz hep böyle kıymetinizi bilin

Gonul bu..mantiken mantiksiz gozukuyor ama asik olursan ve iyi anlasmak onemli, merhamet sahibi olmasi onemli karsidakinin.. yoksa herkes biliyor cocuklarinin babasinin yninda kalmayi daha kolay cunku..

Evet tercih meselesi deniyor zaten. Bir insanın çocuksuz bir sevgili isteme hakkı da bir tercihtir.
Ben de bekarken mesela çocuklu adamlardan öcü gibi kaçardım. Kendim işin içine girmeden delilik gibi gelirdi çocuk. Hatta bekarken aynı otobüste ağlayan susmayan bebeklere bile oflardım. Tahammül eşiğim annelikten sonra arttı çünkü çocuklarlı tanıdım empati duydum. Bu çoğu kişide böyledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…