Çocuklu biriyle evlilik olur mu?

Buse1686

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
323
70
103
32
Ben biriyle tanıştım onu çok beğeniyorum ama daha önce evlenip boşanmış çocuğu var bense hiç evlenmedim çocuğum yok sizce böyle biriyle evlilik düşünmeli miyim? Acayip hoşlandım beğendim ama çocuk istemiyorum ayrılmalı mıyım?

Çocuk ciddi bir sorumluluktur, hele başkasının çocuğu bambaşka sorumluluklar ve sorunlar getirir. Daha geçenlerde burada 14 yaşındaki bir ergenin üvey annesinden olan öz kardeşi için ölümüne üzülmedim dediğini okuduk. Çocuklu adamla evlilik demek onun eski karısının da daima hayatınızda olması demektir. Çocuğa ne kadar merhamet gösterirseniz gösterin çoğunlukla ablalık bile yapamayacaksınız. Her zaman anne ve babası arasındaki mutluluğa engel olarak görecek sizi.

Çocuk da istemiyormuşsunuz, bence uzak durun bu adamdan.

Ben normalde çocuksuz bir kadının çocuklu adamla evlenmesini doğru bulmuyorum, çünkü hala toplumumuzda kadın = hizmetçi algısı var, ev ve çocuk sorumluluğu kadına yıkılıyor halen. Bu canı çıkmayasıca adamlar da nedense hep çocuksuz kadınlara aşık olur.😏 Acele etmeyin, iyice bi ölçüp tartın. Eski eşler hayatına bakıyor hatta evlenmiş bile olsalar çocukları doldurup doldurup üvey ananın başına salabiliyor, alakasız bi şeye kafası atıyor hıncını sen çekiyorsun. Eş sınır çizmekten, denge kurmaktan aciz biriyse ilk fedakarlık beklediği kendi bile değil sen oluyorsun. Olmayınca mırın kırın. Bir tek sana hayır deniyor, herkesin gücü sana yetiyor. Çekilecek dert değil.

ben kendime zor katlanıyorum...

yani mesela annem senelerce başkalarının çocuklarına baktı. o çocuklar incinmesin diye (anneleri yok diye) onların yanında bizi sevip okşamadı bile...buna mecbur bırakıldı, kimse sormadı, orası ayrı da.

benim böyle bir sabrım yok, böyle bir şeyin içine kendimi sokmak da istemem madem seçeneğim var :D

üvey anne olacaksınız, ne yapsanız birine batacak, bir eski eş hep olacak ve mecbur çocuk yüzünden görüşecekler, nafaka olacak. ay olacak da olacak. ne gerek var?

Ben biriyle tanıştım onu çok beğeniyorum ama daha önce evlenip boşanmış çocuğu var bense hiç evlenmedim çocuğum yok sizce böyle biriyle evlilik düşünmeli miyim? Acayip hoşlandım beğendim ama çocuk istemiyorum ayrılmalı mıyım?
çocuklu bir adamla evlenmek riskli bence,çocuk sorumluluk ister,eğer annesi bize gönderdiğinde kahvaltısını hazırlarım,okula götürüp getiririm,istediği yemekleri yaparım,ödevini yaptırırım fln diyosanız olabilir,sonuçta babasındada kalacak,anneninde bir özel hayatı var,belkide bazen istemeyecek bir hafta,bir ay kalacak,o sevgilisyle yada eşiyle gezerken,babasıda işte doğal olarak onların çocuğuna siz bakacaksınız,şurdan kalk şuraya otur desen ya babası ya annesi sorun çıkartır,istediği yemeği yapmasan sıkıntı olur,düser bi yerine bişey olur gelde işin içinden çık çıkabilirsen,burada bu söylediklerimin çoğu için konu açıldı,ha çok iyi annelerde var asla taviz vermiyorlar,bilinçliler ama böyle tiplerde var,çocuğu kullanıp can sıkan cahil bi kesimde var,ben göze alamazdım,yazarken bile hafiften bi sinirlendim😂

Bu tarz evliliklerin sonu bebeğim bakıcısı konumuna düşmek oluyor. Genelde babalar çocukları yeni eşin başına atıyor üstüne laf söyletmiyor. Çok zor böyle bir evlilik tavsiye etmem. Sevgi de bir yere kadar

Rahaht rahat film izleyemeyeceksin .
Gezmeye gidemeyeceksin
Tatil yapamayacaksin
Maddiyat sürekli bölünecek
Evde rahatça sevişemeyeceksin
Üstelik bunların hepsini başkasının çocuğu için yapacaksın
Şu an çok hoşlandığın o adam seni üvey anne olmakla , kötü niyetli olmakla itham edecek .
Tüm yaşayamadıklarin da içinde kalacak.
Kısacası herkes kendisine denk insanla evlensin . Çocuklu insan çocuklu insanla evlenmemiş kişi de bekarla.

Cocuk kac yasinda? Eski bir arkadasim vardi cocuklu birisiyle evledi. Cocuk kucuktu ve gercekten cok sevdi. Simdi ayrildilar ama cocuklarini bulusturuyorlardi , en son gordugumde.
Yani zor ama yapinizla ve cevrenizle de alakali.
Ben olsam yapamam.
Nedenler yukarida sayilmis.

Annem ikinci evlilik yaptı adamın evlendiginde çocuğu kazık kadardı liseye gidiyordu ama annem evde en ufak disiplin gösterse sorun oluyordu. Küçük bir cocuk için çok daha fazla kural koymak gerekirse ses yükseltmek gerekir. Şimdi anneyim ve ses yukseltmemeye çalışmak aşırı yorucu bir şey. Kendi çocuğuna ses yukseltsen kocan kızmaz ama burda en ufak ses yukseltsen üvey anne olursun.
Sakın çocuklu biriyle evlenmeyin
Bir arkadaşım da evlendiğinde kocasının 4 yaşında kızı vardı ve kızın annesi ölmüştü. Kızı da babannesi büyütmüş son derece şımarık ve kuralsizdi. En ufak dur yapma etme dese hemen üvey anne yaftasi yiyor. Kocasından yemese cevreden yiyor.
Kısacası yapma yani yapma

Çocuk istemiyorsanız bir başkasının çocuğuna bakmak sizin için daha zor olabilir. Ayrıca dış etkenler var çocuğun anne tarafı akrabaları çocuğu size karşı kışkırtabilir. Bir arkadaşım çocuklu adamla evlendi. Çocuğun annesi değil ananesi dolduruyordu ufacık çocuğu sırf evlerinde huzursuzluk çıksın diye. Çok zor.

Adamın çocuğu varmış, siz çocuk istemiyormuşsunuz. Cevabı sorunuzun içinde vermişsiniz zaten. Bize ne soruyorsunuz anlamadım.
Huyu suyu çok iyi bana yaklaşımı çok iyi çocuğu olmayan hiç bi kadın başkasının çocuğunu istemez evet cevap içinde ama yine de kafam karıştı bi çocuk için ayrılmalı mıyım gibisinden. Şöyle düşünüyorum ya çocuğu olmayan birini bulup ilerde pişmanlık yaşarsam? Keşke bi çocuk yüzünden ayrılmasaydım demekten korkuyorum o yüzden sordum çocuk ne denli etkiler hayatımı. Sizlere danışmak istedim

Back
X