Çocuk Hastalıkları çocuklarınızı2-6 yaş arası sünnet ettirmeyin!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
45
Çocuklarınızı 2-6 yaş arası sünnet ettirmeyin
Psikiyatrist Arif Verimli, çocukların 2-6 yaş arasında sünnet ettirilmemesi gerektiğini söyledi.

Arif Verimli ANKA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'de, özellikle okulların tatile girmesiyle birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da sünnet sezonunun başladığını belirtti. Sünnetin ciddi törensel geleneklerle süren dinsel bir tören olmasının yanında psikoseksüel bir olay da olduğuna işaret eden Verimli, “İnsanın psikolojik ve cinsel gelişim evrelerinde 0-1 yaş arası ağızcıl dönem, 1-3 yaş arası anal dönem ve 3-6 yaş arasında da ödipal dönemdir" dedi.

Bu dönemleri herkesin 0-6 yaş arası mutlaka geçirdiğini ve bu dönemde kişilik ve cinsel yapılanmanın çok büyük bir oranda oluştuğunu dile getiren Verimli, ödipal dönemde çocukların somut olarak cinselliklerinin farkına vardıklarını da söyledi. Verimli, erkek çocukların cinsel organını tanırken, kızların kendisinde neden bir erkeklik organı olmadığını sorguladıklarını ifade ederek, bu dönemde ortaya çıkan kompleksin mutlaka çözümlenmesi gerektiğini belirtti. Verimli, bu dönemde yapılacak olan sünnetin çocukta travma etkisi yaratabileceğini bildirdi.Verimli şunları söyledi:

“Gerçek ile düşü ayıramayan, somut düşünce özelliklerine sahip çocuğun bilinçaltında mantık dışı ve ileride yaşamını etkileyebilecek komplekslerin gelişmesine yol açabileceğinden 2-6 yaş arasını, sünnet için doğru bulmuyorum. Sünnet için en doğru yaş 0-1 yaş arası ve 7-9 yaş arasıdır.

“ÇOCUĞUNUZA SÜNNET KIYAFETİ YERİNE TAKIM ELBİSE GİYDİRİN”

Bir diğer uyarım ise, sünnet kıyafetlerinin abartıdan, fantazyadan (kral, prens, padişah kostümleri) seçilmemesidir. Daha şık ve erkeksi bir takım elbise erkek çocuk için daha yapıcı bir ödüldür. Sünnet süresince yapılacak geziler, eğlenceler de motive edicidir ancak sünnetin bir sağlık durumu gibi ele alınması ve çocukla bir yetişkin gibi konuşulması travma etkisi yaratmasını daha kolay engelleyebilir. Toplu sünnet şölenlerini çocuğa daha küçücük yaşında bir ayrımcılık yarattığı ve herkesin gözü önünde stadyum gibi alanlarda –ki bu çocuğa kurban bayramını çağrıştırır- yapıldığı için doğru bulmuyorum. Oysaki daha sağlıklı olan bir belediyenin ve ya bir kurumun bir doktorla sezonluk anlaşıp, randevu alarak bir klinikte, muayenehanede veya hastanede sünnetlerin gerçekleştirilmesidir. Sünnet bir sağlık olayıdır, bir psikoseksüel süreçtir. Ailelerin çocuklarının gelecekteki kişilik ve cinsel gelişimleri için sünneti çok dikkate almaları gerekir."

ben de yaz sonunda 3.5 yaşında olan oğlumu sünnet ettirmeyi düşünüyordum ama açıkcası vazgeçtim kızlar.geç kalmışım:çok üzgünüm:

teşekkürler yararlı bilgiler içina.s.kardeşim -elfni-oğullarını 2 hafta önce sünnet ettirdi,küçük 1,5 büyük 6,5 yaşında idi,desene kılpayı tutturmuşyerimseniben

evet talin sağol .biz de bir problem olmadı çok şükür.Ama kesinlikle genel anesteziyi tavsiye ediyorum;hem anne babanın hem de çocukların üzülmemesi için.

teşekkürler yararlı bilgiler içina.s.kardeşim -elfni-oğullarını 2 hafta önce sünnet ettirdi,küçük 1,5 büyük 6,5 yaşında idi,desene kılpayı tutturmuşyerimseniben

evet talin sağol .biz de bir problem olmadı çok şükür.Ama kesinlikle genel anesteziyi tavsiye ediyorum;hem anne babanın hem de çocukların üzülmemesi için.

rica edrim kızlar:1hug:siz atlatmışsınız bu dönemi ne güzel.hayırlısıyla mürvetlerini,damatlıklarını da görürsünüz inşallah...bakalım biz ne yapıcaz
sevgilera.s.

canım benim ben 1 ay önce oğlumu sünnet ettirdim henüz 2 yaşında mecburi oldu gerçi ama çokta rahat oldu birde bezlendiği için çok çabuk toparlandı ve ilerde bunu hatırlamıycak bu açıdan bence iyi oldu omzumdan onun yükü kalktı

evet benım eşimin enişteside sünnetci doktor aynı şeyleri oda söyledi hem saglık açısından hemde psıkolojıkmen sakıncalı dedı bende 6 yaşını bekliyecem 3 yaşında oglum.

gercekten cok sagol.bende bu yaz sunnet ettirmeyi dusunuyodum hemen hemen 1.5 2 yasinda falan olacak.onun icin artik 7 yasi bekliycem.Allah razi olsun canima.s.

bende oğlumu bu yaz sünnet ettirmeyi düşünüyordum canım
teşekkürler paylaşımın için
oğlum daha 3 buçuk yaşında

Saol canım paylaşımın için.

Bende üzülüyodum geç kaldık diye daha 5.5 yaşında oğlum, 7ye girince yaptırırız rahatladım

canım benim ben 1 ay önce oğlumu sünnet ettirdim henüz 2 yaşında mecburi oldu gerçi ama çokta rahat oldu birde bezlendiği için çok çabuk toparlandı ve ilerde bunu hatırlamıycak bu açıdan bence iyi oldu omzumdan onun yükü kalktı

hayırlı olsun canım..inşallah damatlığını da görürsünüz
sevgilera.s.

gercekten cok sagol.bende bu yaz sunnet ettirmeyi dusunuyodum hemen hemen 1.5 2 yasinda falan olacak.onun icin artik 7 yasi bekliycem.Allah razi olsun canima.s.

rica ederim canım ne demek..allah hepimizden razı olsun..ben de çok kararsız kalmıştım bu konuda.aslında geç yaşlara da bırakmak istemıyorum çocuklar anlıyorlar daha çok etkilenirler diye düşünüyordum ama pisikolojik olarak etkilenmemeleri daha önemli tabiia.s
sevgiyle kala.s.

saol canım umarım hepimiz çocuklarımızın güzel günlerini görürüz

ben de 3-6 yaş arası sünnet edilmemeli diye biliyordum.oğlum2,5 yaşında .acaba yanlış bir zamanla mı?bu kış sünnet olsun istiyordum aslında.ayrıca sürekli eli pipisine gidiyor..büyükler de sünnet zamanı geldi diyorlar....bilemiyorum artık

ben de 3-6 yaş arası sünnet edilmemeli diye biliyordum.oğlum2,5 yaşında .acaba yanlış bir zamanla mı?bu kış sünnet olsun istiyordum aslında.ayrıca sürekli eli pipisine gidiyor..büyükler de sünnet zamanı geldi diyorlar....bilemiyorum artık

canım sanırım en iyisi bu durumu çok iyi bilen bir uzman doktora,pisikoloğa filan danışmak gerekıyor
sevgilera.s.

benim 5,5 yaşında oğlum var.anasınıfına başlayana kadar sünnet olmaktan korkmuyordu.oysa şimdi sünnet lafını duyduğunda ağlamaya başlıyor.yapılan aptalca şakalar yüzünden çocukta korku kaldı.bende en azından 8 yaşından önce yaptırmayı düşünmüyürum.verdiğiniz bilgiler için tşk.

erken yaşta yapılan sünnet çocukların boylarının uzamasına etki ediyormuş.etrafımızdaki kadınlardan bu şekilde yorumlar aldım.ama ne kadar doğru bilemiyorum.
sünnet sonrası çocuklarının vucut gelişimlerinde ani bir değişiklik hisseden oldu mu

erken yaşta yapılan sünnet çocukların boylarının uzamasına etki ediyormuş.etrafımızdaki kadınlardan bu şekilde yorumlar aldım.ama ne kadar doğru bilemiyorum.
sünnet sonrası çocuklarının vucut gelişimlerinde ani bir değişiklik hisseden oldu mu

a.s.merhaba a.s.benım yegenım 6 aylık sünnet oldu hiç bir degişiklik olmadı hatta boyu pek uzamadı ama bunamı bağlı bilemeyecem bide boyla ne alakaki ilk defa duydum sevgıleeeer

çok teşekkürler arkadaşım biz de seneye sünnet ettirmeyi düşünüyorduk henüz 16 aylık. yazdıklarından sonra sünnetini hemen yaptırmaya karar verdim. düğün daha sonra da olsa olur.

benim oglan gecen sene doktor tarafindan sunnet oldu iki yasinda cok sukur biz sorun falan yasamadik
sagol talin

X