Çocuklarınızı dövmeyin...

canım yaşadıkların cok incitici ama belliki seni güçlendirmiş
bak hayatını kurmuşsun anne olmak istiyorsun
umarım sen mükemmel bir anne olursun
insan evladını nasıl döver anlamıyorum ben kızıma sesimi yükseltsem pişman oluyorum ben ...öğrencilerime bağırdığımda diğer ders gönüllerini alıyorum

inan bana sözün bittiği yerdeyim
sadece gözlerim dolu dolu boğazımda bir düğüm okudum hepsini yasayan biliri basına gelen bilir ates düştüğü yeri yakar
sana tek diyeceğim arkadasım ayağa kalk ve asla arkana bakma neden bakma biliyomusun
1= artık seni üzmelerine izin verme
2=asla mücadeleden vazgeçme
3=eşine sımsıkı sarıl ondan asla vazgecme seni daha çok sevmesini iste
4=inan bana cok yakın bi zamanda anne olacaksın ben bunu hissediyorum bebğin için hırslı ol
5=görüşmek istemediğin o insanlarla asla görüşme kim olursa olsun görüşme doğurmakla anne olunmuyo
6=yeni yasamında üzüntülerin olsada asla onlarla paylasma tek özelin eşin olsun
7=seni kırmalarına incitmelerine izin verme
cocukluğumda ilgisiz bi annem babam vardı hala öyleler ben aramasam akıllarına gelmez ama artık benimde umrumda değil biliyomusun bi soğukluk var içimde
evlendiğim ilk zamanlar eşimle çok seyimi paylasamıyodum ama zamanla anladı eşim ve bana annen hep böyle soğukmu dedi bende ona tek cevabım oldu annem bir kere bile sacımı oksamadı benim dedim aglayarak
bu sözümün üstüne eşim bir daha bunlarla ilgili birsey sormadı dahada sarıldı bana bırakmadı
sana diyeceğim ben artık gecmişin canımı acıtmasına izin vermiyorum aklıma bunlar geldiğinde hemen derin bir nefes alıyorum ve elimde olanlara sükrediyorum
allah büyük vardır bi bildiği ....inana bana yazdıklarını okurken yanımda olmanı istemezdim . beni bu halde aglarken görmeni istemezdim. bazen annemlerle yüzlesmek istiyorum beni üzdüklerinden dolyı bende onları üzmek istiyorum ama olmuyo yüzleşecek kadar güçlü hissetmiyorum kendimi. bende unutmaya karar verdim unutmak zorundayız. yoksa biliyomusun bi arpa boyu yol alamayız. önceden kayınvalidemlerle çok sorunlarımız oldu astık cok sükür ama suanda cok cok iyiyiz.sevgilerien eminim cünkü. sürekli arayıp soruyolar ilgileniyolar annem bana hiç bi zaman kayınvalidemin sarıldığı gibi sarılmadı annem bana hiç bi zaman kurban olurum yavrum demedi hiç bi zaman öpmedi yanağımdan ben bunları kayınvalidemden gördüm .ilkzamanlar cok sorun yasadık ama sevgi kazandı savası sevgimiz güçlü geldi.
biliyyorumki zamanla minik yaramazlar gelecek ve bizler mükemmel birer anne olacağız . yasadıkalrımız bize birer tecrube yaralarımızı cocuklarımızla saracağız. dilerim rabbim o günleri gösterir.
sevgi dolu bi cocuk yetistirmek istiyorum .asla ilgisiz bırakmak istemiyorum ve asla cocuğumun annem beni bir defa öpmedi demesine izin vermek istemiyorum.
seni çok öpüyorum ve iyi haberlerini bekliyorum
a.s.

çok geçmiş olsun arkadaşım.durumuna çok üzüldüm.ilahi adalet diye bir şey var.hiç kimsenin ahı yerde kalmaz.biz görelim veya görmeyelim muhakkak ilahi adalet tecelli eder.
bence sen bilinçaltını temizlemen,daha mantıklı düşünüp,dik durabilmen için psikolojik yardım al yoksa mutlu evliliğinde mutsuz hale gelebilir allah korusun.
bu arada yazdıkların tüm anne babalara ibret olur inşallah.ben payıma düşeni aldım.çocuguma daha dikkatli davranacağım inşallah.

Cok gecmis olsun canim.
Galiba esin Türk degil, zira böyle anlayisli bir erkek ancak yabancilarda oluyor.
Sana günlük getirip buraya yaz demesi falan, ve seni gercekten psikolojik olarak desteklemesi pek türk erkeklerin tarzina benzemiyor.
Bu arada ne mutlu sana, böyle seni destekleyen esin var, onun icin o kadar bu konulara girip esinide bunaltma, neticede oda bir insan senin yasadiklarinin acisini cekme zorunlugu yok.
Hayat cok güzel, en azindan seni seven esin, kayinvaliden ve kayinpederin var.
Bana bir yabancida abla, kardes olabilir, aile her zaman aile demek degil, bunuda anlamis oldun bu hayatta.
Yinede ne mutlu sana, böyle bir es sana destek birde o olmasaydi ne yapacaktin?

AHHH canim benim yaa, bu yasadiklarin ne uzucu...

Gercekten icim acidi bunlari okurken...

Cok sukur ben ailem'den hic bir dayak yemedim, hakarette duymadim...

Ben anneme, anne oram veya buram guzel degil dedigimde, annem hep tam tersini soyledi guzelsin dedi, oranda bir sey yok dedi ve beni boyle teselli ederek, beni cok özgüveni olan bir insan haline getirdi benim biricik annecigim.

Simdi 21 yasindayim, ve cevremdeki herkez benim kendime cok özgüvenim oldugumu söyluyor.

TESEKKURLER ANNECIGIM!!!

Annenin ve babanin yaptiklarini unutmaya calis canim, ailene esine sim siki saril.

Ve boyle bir esin oldugu icin kendinle ve esinle gurur duy ;-)

yazın çok uzundu tam olarak hepsini okumadım canım ama açtığın konudan dolayı san teşekkür ediyorum. senin kadarını yaşamadıysamda annemle aramızda çok büyük uçurumlar oluyor bazen bi konu hakkında oturupta tartışamıyoruz hemen saldırganlaşıyor öfkesini kontrol edemiyor ben 21 yaşındayım o kadar zor tutuyorumki kendimi vurmamk için saece elini kolunu tutmakla yetiniyorum çok sordum bu yaşıma kadar kendime gerçekten ben onun yavrusumuyum diye.
geçenlerde ben tuttum kendimi sen benim annem değilsin dememek için; benim söyleyemediğim kelimeyi o bana söyledi ben senin annen değilim dedi. bi anne çocuğuna ne hakla bunları yaşatabilir. allaha şükür babam hayatımdaki en büyük mucizem herşeyim o olmasa bir dakka durmazdım bu evde. onun bize verdiği sevgi ve saygı sayesinde dayanacak güç buluyorum. sözlüyüm kayınvalidem annemin bana sarılmadığı gibi sarılıp kızım diye içten bi sesle seslenir banakendi annemden göremediğimi ondan gördüm. allahımın gücüne gitmesin ama beni karnında taşıyıp doğurmaktan başka hiç birşey yapmadı.
kesinlikle çocuklarınıza vurmayın
bir hataları olduğunda olgunlukla karşılayın suçlamayın
onlara güvendiğinizi gösterin
herşeyin hevesini zamanında almasını sağlayın

CANIM YAŞADIKLARINA ÇOK ÜZÜLDÜM.KENDİ ÇABALARINLA BİR YERLERE GELMİŞ HAYATINI KURMUŞSUN.BUNDAN SONRA GELECEGİNE BAK.GEÇMİŞTE TAKILI KALMA YOLUN AÇIK OLSUN.ÜZÜLÜRSEN KENDİNE YAPARSIN.GEÇMİŞİNDEN SIYRIL ARTIK.:umursamaz:

:1hug:

canımm okurken kendimi buldum bende çok kötü bir çocukluk geçirdim bizimkilerde anne ve babalığı para mal mülk sanarlardı pahallı ayakkabılar kotlar tshortlar telefonlar neler neler ama hep yanlızdım hep yanlız şueşim ile çok mutluyum erken evlenmemin nedenidirler kendileri zaten ama alllaha şükürler olsun eşimde mutluluğu tattım şuan 6 aylık hamileyim ve annem babam gene yanımda yok ne yazıkki ama artık içimi acıtmıyacak bunun böle olması bebeğimle neler yaşadık bizi arayıp sormadılar benimde bundan sonra eşimden başka kimsem yok hayatımda hayattt insanlara neler yaşatıyor neler ama bulunduğun durumda kimsenin seni üzmesine izin verme kaydirigubbakcemile5

yazdiklarini okudugunda icim sizladi cok kötü oldum.anne sevgisine hasret büyümüssün. insan evladini birsz sicak tutar.annem de bizi döverdi arada ,ama sevgisi cok büyüktü.sevildigimi hissederdim.benim de cocuklarim var .ufak tefek kiziyorum ama asla asiriya kacmiyorum.sonucta ben üzülüyom.onlar benim cocuklarim kiyamiyom..bazi seyleri unutman lazim.ailenle fazla hasir nesir olma.belki esinin ailesinden yakinlik gördükce benimm ailem bana bunlari niye yapmadi.niye ben onlarda yasamadim sorusunu sorabilirsin kendine ...bu bence daha büyük üzüntü.bence annenin karekteri bu degistiremezsinopuyorumnanaktan

Merhaba, yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm. Bunu yapanın annen olması dahada üzücü. Zor şeyler yaşamışsın. Geçmişini silip atamazsın ama geçmişin ile de yaşamamalısın.Bunlar tabiiki senin hayatının önemli bir bölümünü oluşturmuş olabilir ama bu hatıralar senin psikolojini bozuyor ise, çalışma hayatını etkiliyorsa unutmaya çalış. Nasıl unturum diyorsan psikolojik yardım al. Üstesinden belki daha iyi gelirsin.Seni seven bir eşin var belliki. Şu anın güzelliğini yaşa. Geleceğinizin hayallerini kur...

bencede canım esinin kıymetini bil ben bu durumu esimin ailesinde yasadım malesef her zaman kendimi bir hic gibi hisettirdiler buna esimde dahil insanı cok yıpratıyor birde bunu coçukken yaşa insana daha cok yer ediyor
hani huzur evine terkedilen anne babalar sürekli evlatlar suclanır ama bence o anne babalar bunlar iste bencillik edip evladı üstünde hüküm süren ona sayğı göstermeyen
ama malesef bizlere yasatılan o hiclik duygusu bizimde piskolojimizi bozuyor ve cevremizdekilere cocuklarımıza elimizde olmadan bizde aynı seyleri yapıyoruz bence iyi bir doktor bul sana bu duygularını yenme azmi verir en azından gecmisti mutlu olamamısın ama geleceğini etkilemesin gecmisi değisteremezsin am gelecek senin ellerinde

selam canım yaşadıkların çoook kötüü piskoljisi gerçekten bozukmuş annenin...
hayatta herkes bi şekilde sıkıntı çekiyo bende küçük yaşta annenmi kaybettim onun üzüntüsü herzaman içimdedir ...allah yardımcın olsun

demekki doğurmakla ana olunmuyormuşşşş.......

Canım benim bencede en kısa sürede pisikolok yardımı alman.allah yardımcın olsun...

Bende çok dayak yedim annemden,en ufak bir hatamızda vurur,hakaret ederdi hemde herkesin içind, çok içine kapanık bir çocuktum bu sebeplerden dolayı hatta babam dövme çocukları dediğinde,en ufak bir hatamız olunca (dövdüğü halde) bak dövme diyorsun al dövmeyelim de şımarsın bunlar diyordu..

Kafamı omzuna koysam ittirirdi.Neymiş o öyle şeyleri sevmezmiş ama erkek kardeşimi kucağında yatırır halen. çocuğuz gezicez,kirlenicez tabiki (çocuk ne onların gözünde çok merak ediyorum doğrusu) Uslu oturacakmışız yerimizden kalkmayacakmışız,böyle çocuklar varsa bile çok azdır..

2 yıl tedavi görmüş bebek için birde annem.. hatta ben doğduktan 18 ay sonra kardeşim doğmuş ondan sonrada durmamış bir düşük olmuş erkek kardeşim bile daha 1-2 yaşındayken bir tane de aldırmak zorunda kalmış doğum risklimi ne olucakmış tam bilmiyorum demek istediğim zaten büyütemiyorsun neden doğrumaya çalışıyorsun anlam veremiyorum..CADIARZU

Şuan bende 20 yaşındayım geçmişimle yaşıyorum resmen bazen ağlıyorum bile aklıma gelince daha kaç günlükken hakaret ettmiş bana babamda sert tepki vermiş biraz bu konuda..:sinifsinif:

Annesinden ne gördüyse annem ve 7 teyzem aynısını çocuklarına uyguladı..Anaannem çok sert bir anneymiş özellikle annem en büyük kızı olduğundan birşeyden onu sorumlu tutarmış,,Dedem 24 sene almanyada çalışmış o kadar çocuğu da annem tek başına büyütmüş

Ama erkek kardeşime kız kardeşim ve bana davrandığı gibi davranmadı onuda dövdü (dövme taraftarı değilim) yanlış anlaşılmasın ama bana 15 yaşındayken kalkıpta süt içirmemiştir..Beni dövdüğünün çeyreğidir dövmemesi iyi ne güzel bari onun psikolojisini kurtardık:sinifsinif:

Şuan daha da kötü bir olay varkii benim bir teyzem aşırı sinirli bir kadın benim yediğim dayak onun çocuklarıının yediğinin yanında hiç kalıyor yanii büyük kızının şuan psikolojisi bozuldu zaten 17 yaşında kuzenim çocukken kaç defa gözü mor dudağı patlak okula gitmiştir kimbilir??

Yaş ilerledikçe eskisi kadar siniri kalmadı ama mesela dün anaannemlerin kızı için konuştuğu laflara bakıp ağzına yumruklarla vuran saçlarından eviren çeviren gözünü kan toplatan dudağını patlan bir insan hala.. Annem almış elinden zar,zor bu nedir yanii anlamıyorum kii

Önce teyzemin bir tedaviye ihtiyacı var demişimdir herzaman..Zor geçimlerini sağlıyorlar birde 4 çocuğu var hepsi okuyor ille erkek istedi allah rızkını veriyor dedi allah verir de sen yetiştirmeyi bilmedikten sonra dayak atmayı yetiştirme tarzı olarak görüyorsan diyecek hiçbir laf göremiyorum ve o çocukların psikolojisini ilerde merak ediyorum gerçekten:sinifsinif:

Teyzemlerden de çok dayak yedik(m)dövmeye bağırmaya gelince anne yarsısı olurlardı herzaman ama bişey isteyince git annenden iste hiç vermeem şimdi vs.vs oldukötükedihüso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…