• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınızı dövmeyin...

gerçekten çok kötü ama insan anne olunca anlıyor bazı şeyleri anneler melek değil bunu kabul etmek gerek onlarında kızgınlıkları öfkeleri var sinir harpleri yaşıyabiliyor onlarda acaba bizler ne kadar iyiyiz annelerimize karşı ne olursa olsun ne yaparlarsa yapsınlar onlardan nefret etmeye hakkımız yok böyle bir lüksümüzde yok ayrıca 2 çocuğum var ve bazen bende bağırabiliyorum kızıma oğlum daha 9 aylık onunla yok böyle bir durum ama kızım yaramazlık yaptığında bağırabiliyorum çokta normal değilmi bu?herşey pembe değil hayatta siyahlarda var ve bizede bu siyahları kabul etmek düşüyor lütfen gerçekçi olun siz ne kadar iyisiniz ve ne bekliyordunuz..canım annem benim herşeye rağmen seviyorum onu insan annesini sebeplere dayanarak sevmez ne olursa olsun yine sever sevmelidirde...

gerçekten çok kötü ama insan anne olunca anlıyor bazı şeyleri anneler melek değil bunu kabul etmek gerek onlarında kızgınlıkları öfkeleri var sinir harpleri yaşıyabiliyor onlarda acaba bizler ne kadar iyiyiz annelerimize karşı ne olursa olsun ne yaparlarsa yapsınlar onlardan nefret etmeye hakkımız yok böyle bir lüksümüzde yok ayrıca 2 çocuğum var ve bazen bende bağırabiliyorum kızıma oğlum daha 9 aylık onunla yok böyle bir durum ama kızım yaramazlık yaptığında bağırabiliyorum çokta normal değilmi bu?herşey pembe değil hayatta siyahlarda var ve bizede bu siyahları kabul etmek düşüyor lütfen gerçekçi olun siz ne kadar iyisiniz ve ne bekliyordunuz..canım annem benim herşeye rağmen seviyorum onu insan annesini sebeplere dayanarak sevmez ne olursa olsun yine sever sevmelidirde...

elbette anne babamızı koşulsuz sevmeliyiz ama arkadaşın anlattıklarına bakılırsa anne babası onu hiç sevmemiş ona şiddet uygulamışlar bu hakmı yani ne kadar kötü. benimde kızım var yeri geldiğinde bende çok sinirlenip bağırıyorum arada bir yada yaramazlık yapılınca tabiki kızar herkes ama sürekli aşağılamak,dövmek,ayrımcılık yapmak,olumsuz yönlerini sürekli eleştirmek annelikmi yani annelik bumu:olmaz:böylr bişeyi kabul edemem.asıl biz evlatlarımızı koşulsuz sevmeliyiz.

Bir evladın gözünde annesine babasına dair kötü anıları iyi anılarına fark atıyorsa, o zaman gerçekten kötü anne-baba ya sahiptir.

her anne çocuğuna bağırır ve hatta döven annelerde çoktur. hani derler yaa annenin vurduğu yerde gül biter... ama burda ki arkadaşların paylaştıkları bu kadar basit şeyler diil bi anne çocuğuna hiç sevgi göstermiyorsa hep dövüyorsa bazen sebepsiz acımasızca...hep hakaret ediyorsa aşşalıyprsa bazen başkalarının yanındada ve bu yaşadıkları o insanın npsikolojisi bozup tüm hayatını etkiliyorsa...bunun sonucu olarak ennesini hala sevebilir mi.insan annesini sebeplere dayanarak sevmez demişsin bende şunu diorum hiç kimse annesşnden sebepsiz yere nefret etmez.keşke bende nefret etmeseydim

her anne çocuğuna bağırır ve hatta döven annelerde çoktur. hani derler yaa annenin vurduğu yerde gül biter... ama burda ki arkadaşların paylaştıkları bu kadar basit şeyler diil bi anne çocuğuna hiç sevgi göstermiyorsa hep dövüyorsa bazen sebepsiz acımasızca...hep hakaret ediyorsa aşşalıyprsa bazen başkalarının yanındada ve bu yaşadıkları o insanın npsikolojisi bozup tüm hayatını etkiliyorsa...bunun sonucu olarak ennesini hala sevebilir mi.insan annesini sebeplere dayanarak sevmez demişsin bende şunu diorum hiç kimse annesşnden sebepsiz yere nefret etmez.keşke bende nefret etmeseydim

Evet haklısın, bende annemden bir kaç fiske yemişimdir, belki daha fazla hatırlamıyorum çünkü sevgisini gösterişini daha çok hatırlıyorum.

O dayaklar çocuğunuz bile olsa nefrete dönüşür, siz öyle sanmazsınız, ama çocuğa sevginizden çok nefretinizi göstermiş olursunuz, yani çocuk öyle görmeye başlar. Sevilmediğini düşünür annesine olan sevgisini güvenini kaybetmeye başlar.

Bende size bugun yasamıs oldugum bir olayı anlatayım 1 yasındaki kızımla beraber bır arkadsıma gıttık arkadsım bu günlerde cok sorunlar yasıyor eşiyle ayrılma dercesınde ve annesınde kalıyor ıkı tane cocugu var oglu 4 yasında kızıda 1.5 gozumun önünde o cocukları oyle bır dövdüki sastım kaldım oglunu resmen yerlerde tekmeledi kızın kafasına bı vurduki cocuk resmen şoka girdi elınden alamıyoruz tabı bunları goren kızım cok agladı dedım kı napıyosun sen sınırını kucucuk cocuklardan cıkarıyosun ve bak benım kızım boyle seyler yasamadıgı ıcın ki biz evımızde esımle onun yanında yüksek sesle bıle konusmayız bana dedıkı sende benım yasadıklarımı yasasaydın daha beter olurdun sende döverdin yani kendi sorunları var dıye cocuklarına resmen ıskence edıyor aslında oyle bır kız degıldı dedıgım ona gıt bence bı tedavı gor yoksa senı ben sıkayet ederım ve cocuklarını aldırtırım kendını topla yazık bunlara bin pişman oldum geldıgıme hem benım cocugumda bunlara maruz kaldı o cocuklar agladıkca benım cocugumda agladı bıraz konustum baktım laftan anlamıyor banada satasıyor cıktım evıme geldım sizce ne yapmalıyım esınıde cok ıyı tanıyorum kayınvalıdesınıde hatta evlenmelerındede ben aracılk yapmıstım ıkısıde arkadasım napsam onlaramı bıldırsem bana bı akıl verın cok uzuldum durumlarına o cocuklara ıcım parcalandı yınede anne dıyıp boynuna sarılıp aglıyolar

Bende size bugun yasamıs oldugum bir olayı anlatayım 1 yasındaki kızımla beraber bır arkadsıma gıttık arkadsım bu günlerde cok sorunlar yasıyor eşiyle ayrılma dercesınde ve annesınde kalıyor ıkı tane cocugu var oglu 4 yasında kızıda 1.5 gozumun önünde o cocukları oyle bır dövdüki sastım kaldım oglunu resmen yerlerde tekmeledi kızın kafasına bı vurduki cocuk resmen şoka girdi elınden alamıyoruz tabı bunları goren kızım cok agladı dedım kı napıyosun sen sınırını kucucuk cocuklardan cıkarıyosun ve bak benım kızım boyle seyler yasamadıgı ıcın ki biz evımızde esımle onun yanında yüksek sesle bıle konusmayız bana dedıkı sende benım yasadıklarımı yasasaydın daha beter olurdun sende döverdin yani kendi sorunları var dıye cocuklarına resmen ıskence edıyor aslında oyle bır kız degıldı dedıgım ona gıt bence bı tedavı gor yoksa senı ben sıkayet ederım ve cocuklarını aldırtırım kendını topla yazık bunlara bin pişman oldum geldıgıme hem benım cocugumda bunlara maruz kaldı o cocuklar agladıkca benım cocugumda agladı bıraz konustum baktım laftan anlamıyor banada satasıyor cıktım evıme geldım sizce ne yapmalıyım esınıde cok ıyı tanıyorum kayınvalıdesınıde hatta evlenmelerındede ben aracılk yapmıstım ıkısıde arkadasım napsam onlaramı bıldırsem bana bı akıl verın cok uzuldum durumlarına o cocuklara ıcım parcalandı yınede anne dıyıp boynuna sarılıp aglıyolar
çok kötü yaa çocularıda çok ufak daha ...yavrularımız bize allahın emaneti bu davranışıyla çok büyük hata yapıo o bayan..bence psikolojik yardım alması için ikna edin.....yazık yavrulara

bi anne nasıl yapar bunu yavrularına ya içim parçalandı bende bir kız annesiyim onun birtel saçına kıyamam . arkadaşım ben ce o arkadaşını bir an önce tedavi görmeye ikna et yazık o çocuklara onların ne günahı var..:Saruboceq:

yazık yahu..sinirlendim şimdi.arkadaşım sen bence çok güçlü birisin.üniversiteyi bitirmişsin başarılı bir evlilik yapmışsın..arada tabiki öfke patlamalaı olacak bunlar çok normal.herkes yaşıyor.hele sen daha da çok yaşıyorsun.annenle baban hakkında bişey demiyorum..erkek kardeşlinle aranız nasıl peki.görüşüyor musunuz?

gerçekten çok kötü şeyler yaşamıssın..ama zannerdesem annen babandan nefret ediyor heralde zoraki fln evlendiler ..ve bnce bir pisikoloğa fln gitmelisin sakınn erteleme ..

Allahın sevdiği kuluymuşsun ki seni seven sana değer veren bir aileye gelin olmuşsun.Bu kadar üzüntü ve sıkıntıdan sonra bunu düşünerek kendini teselli edebilirsin.Ama elbette ki yaşadığın olaylar çok üzücü ve yıpratıcı,okurken inanamadım.Eğer hala ağlama krizleri yakanı bırakmıyorsa bir uzmandan yardım almayı düşünebilirsin.Umarım bundan sonra ki hayatın dilediğin gibi güzel geçer arkadaşım...

of arkadasim teselli sözlerinin faydasi yok

ama lütfen böyle yapmayin..egitimizi görmussunuz.. guzellik nedir ki allah askina
gencliginizi cocuklugunuzu maf etmisler buna daha fazla izin vermeyin .. bakin akili bir insansiniz okumussunuz lütfen izin vermeyin hayatinizi maf etmelerine

öyle güzel yasayinki intikaminizi öyle alin onlardan öyle mutlu olun ki cocuklariniz olsun onlara öyle sevkar merhametle bakin ve egitin ki
en güzel intikam böyle alinir

siz anneniz babaniz birsey diyemiyorsunuz ama ben lanet ediyorum böyle anne babalara

hep derim her anne baba ,anne babalık yapamaz....her evlatta evlat olmaz ...
ne yazıktır ...inşallah unutmasanda kendini daha iyi hissedersin bigün ...çok haklısın söylediklerinde ben çocukluğumda dayak yemedim v.s ama çocuğuma yada çocuklara böyle bir muamelenin yapılmasının insanlık dışı olduğunu düşünüyorum ...görüyorum bazen insan nasıl ya diyor ?

Bir annee (doğuran emziren büyüten) ve dayak...
Çok acı ya birde aşağılama..
Küçük bi çocuk için onun kişiliği tam oturmamışken erginken büyük bir darbe..
en sevdiği güvendiği varlık olan anne ona böyle davranıyorsa vay haline..
üzüldüm..

ahhh canım yaaa yaşadıklarını ağlayarak okudum bir anne evladına bunu nasıl yapar düşünemiyorum bilee sen yaşadıklarına inat anne babana inat yaşama sıkı sıkı sarılmışsın rabbim sana öyle bir eş vermişki o eksikliği giderebilmen için ailesi ailen olmuş bence arkanı dönüp yaşadıklarına bakma seni üzen hiçbirşeyi bilinç altında barındırma aksi taktirde eşinlede ailesiylede sorunlar yaşarsın bu senin için daha da yıkım olur bir uzmandan yardım alırsan atlatacağını düşünüyorum bi tanem allah yardımcın olsunn yaşanmışlıkları geride bırak artık seni hiç kimsenin üzmesine izin vermee

okurken aglattın benı.benı gördum sende.acıların unutulmamıslarının benı hatırlattı bırden.kendımı sana o kadar yakın hıssettımkı allah yardımcın olsun kardesım..hep mutlu ol ınsallah..

Ben de benzer şeyleri yaşadım kendimi gördüm birden ve seni çok iyi anlıyorum yummyciimm :(( Ben de dayak yedim, kaşım gözüm yarıldı, karda kışta dışarılara atıldım, annem de beni hep aşağılardı, hakaretler ederdi, ne yaparsam yapayım yaranamazdım bir türlü.. ılk yorumumda uzun uzun yazmıştım ama şimdi siiz sıkar diye sildim yazdıklarımı..

Ama inan ben, senden çok daha beter şeyler yaşadım..

Ama bunlar insanı güçlendiriyor, yılmıyorsun.. Sen de çok güçlüymüşsün, dayanmışsın yılmamışsın hayatını kurmuşsun..

Ben unutmak için hep küçük şeylerden mutlu olmaya çalıştım, işi hep deliye vurdum, geyiğe çevirdim, dalga geçtim beni görenler ay neşeli gamsız kız derler.. Ama o neşeli olma neden acaba..

Hatta kendime şöyle bir dörtlük yazmıştım..

Her gülüşüm bir göz yaşı
Doldurup doldurup içiyorum.
Dinmedi susuluğum
Güldürmenizi bekliyorum...

Son düzenleme:
Back