Bebek Beslenmesi çocuklarınıza tavuk yediriyormusunuz hala?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gunaydn

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2008
293
51
318
tavukların nasıl yetiştirildiğini duyduğumdan beri ben yedirmiyorum çocuklara,kendimde yemiyorum zaten.
siz yiyormusunuz merak ettim,bütün tavuklarmı böyle yetiştiriliyor,
yoksa güvenli bir marka varmı bildiğiniz?

Benim oğlum 14 aylık tavuk hiç yemedi daha.Doktorumuz kesinlikle vermedi.Eğer güvenilir bir yetiştiren varsa ancak öyle yedirebilirsiniz dedi.Onun dışında vermeyin dedi.Faydadan çok zararı var dedi.Ben de ne tavuk ne tavuğun suyunu oğluma hiç kullanmıyorum.Ben yiyorum valla çok da severim ama ona yedirmiyorum.Bol bol et ve balık yiyor tavuğu da yemesin.

offf yaa ne yicez, çocuklarımıza ne yedircez.hadi tavuk yemedn yumurtasını mecbur yiyosun herşyde varsonuçda yumurta

Bende yedirmiyorum....İlla beyaz et yiyecekse ya balık ya da hindi eti tercih ediyorum...

aaaaaaaaaaaa.niye?

Ben de bugün bir yazı okudum,tavuklara antibiyotik veriyorlarmış kemikleri çok gelişmeden etleniyorlarmış.yani bir nevi çabuçak büyütüp piyasaya sürmek sanırım bu.
biz de bu aralar çok tüketiyorduk,eşim de azaltalım yemeyi dedi.
şaşırdım açıkçası ne yicez artık,sebze meyveler desen hormonlu yetişiyor.
bunların hepsi de kansere sebep olan şeylermiş.

Evet tavuklara hemen büyüsün diye yapmadıkları kalmıyo.Ben organik yumurta alıyorum ama tabi o da ne kadar sağlıklı bilemiyorum.Aslında var köy yumurtası getiren biri ama ona da güvenemem ki.Mecbur veriyoruz yumurta en azından organik veriyorum diye teselli buluyorum.

Ben de bugün bir yazı okudum,tavuklara antibiyotik veriyorlarmış kemikleri çok gelişmeden etleniyorlarmış.yani bir nevi çabuçak büyütüp piyasaya sürmek sanırım bu.
biz de bu aralar çok tüketiyorduk,eşim de azaltalım yemeyi dedi.
şaşırdım açıkçası ne yicez artık,sebze meyveler desen hormonlu yetişiyor.
bunların hepsi de kansere sebep olan şeylermiş.

ORVİTAL marka tavuk öneriyorlar.Organik tavukmuş. ben henüz almadım. çok lezzetli olduğunu söylüyorlar ama pahalıymış.
Belki organik pazarlarda da satılıyormuş tavuk, oralardan alınabilir.

Onun dışında sütü, sebze meyveyi getirtebileceğiniz yerler var ama tavuk da getirtiliyor mu bilmiyorum.(ipekhanımınçiftliği gibi yerlerden bahsediyorum)

tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan diye soracak olursam, yumurta işini nasıl hallettiniz?

arkadaşlar tavuk alımında helal gıda belgesi olan tavukları almanızı tavsiye ederim ve rahatlıklada yiyebilirsiniz ben gıda müh. öğrencisiyim

hangı markalarda yazıyor pekı ben hıc gormedım bu yazıyı yada dıkkat etmedım helal yazısı:6:

tavuğu alırken helallik belgesi görmeyi istemeniz yeterli aldığınız yerden veya markadan

tavuğu alırken helallik belgesi görmeyi istemeniz yeterli aldığınız yerden veya markadan

bu bahsetıgın sey kasaplardamı oluyor yoksa markketten alırken hıc rastlamadımda bırde yumurtada neye dıkkat edıcez ne yazıkkı rastgele alıyoruz son zamanlarda kızıma bıldırcın yumurtası yedırıyorum 2 tane gunde ondada hıle varmıdır dıye dusunmeye basladım:14:

Back
X