• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarına ders çalıştırırken 3 üniversite bitirip avukat oldu

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Bursa adliyesinde görevli 15 yıllık memur, çocuklarına ders çalıştırırken 3 üniversite bitirip avukat oldu.
Sitene Ekle
cocuklarina-ders-calistirirken-3-universite-bitirip-avukat-oldu-4703686.Jpeg


6 kardeşi ile birlikte annesinin tek başına büyüttüğü 35 yaşındaki Cahit Kırkazak, meslek lisesi mezunu olduğu için girdiği üniversite sınavlarından çok yüksek puan almasına rağmen herhangi bir üniversiteye yerleşemedi. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için çalışmak zorunda kalan Kırkazak, 19 yaşında adliyeye memur olarak girdikten sonra çocukluk aşkı Bilgehan ile evlendi. 3 yıl arayla dünyaya gelen çocuklarının okula başlaması üzerine, onlara ders çalışın demek yerine ders çalışarak örnek olmaya başlayan Cahit Kırkazak, 2004 yılında 4 yıllık Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi. 2 yıl sonra da 2 yıllık Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’na da kaydını yaptıran örnek memur, iki bölümden de 2 yıl sonra mezun olma başarısını gösterdi.



Çift diplomasıyla 2008, 2009 ve 2010 yıllarında üst üste 3 defa icra müdürlüğü sınavlarına giren ve çok yüksek puan olmasına rağmen mülakatta elenerek müdür olamayan Kırkazak, pes etmek yerine azmetti. 2010 yılında dikey geçiş sınavlarına girerek Kocaeli Hukuk Fakültesi’ni kazanan Kırkazak, hem adliyedeki işine, hem çocuklarına hem de derslerine çalışmak zorunda kaldı. 4 yıllık hukuk fakültesini 3 yılda bitirme başarısı gösteren örnek memur, 15 yıl 8 ayını verdiği memuriyet hayatını sonlandırdı. Yıllardır memur olarak geldiği adliyeye bu kez avukat stajyeri olarak gelmeye başlayan Kırkazak, adliyede azmiyle kendisine örnek aldığı bir idol haline geldi. Bir yıl sonra üçüncü sınıfta olduğu sosyoloji bölümünden de mezun olacak olan Kırkazak, 1 ay sonra stajının sona ermesiyle de avukatlık yemini ederek fiilen avukatlık yapmaya başlayacak.

15 yılını verdiği adliyeye bu kez cübbesiyle gelecek olan Kırkazak’ın bu azmi onu çalışmaya iten çocuklarına da yansıdı. 15 yaşındaki büyük oğlu Baran, PYBS’de Türkiye 180’incisi oldu. Dersleri son derece başarılı olan 12 yaşındaki kızı Berfin ise PYBS sınavlarında Türkiye genelindeki ilk bin öğrencinin arasına girdi.

Babasının her zaman birlikte çalışmanın yalnız çalışmaktan çok daha iyi olduğunu söylediğini kaydeden Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Baran Kırkazak, “Çünkü birlikte çalışınca hatanı düzeltme imkanı çok daha fazla olduğundan babamla ders çalışmak benim için her zaman daha keyifli ve verimli olmuştur” dedi.

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berfin ise şöyle konuştu: “Babamla birlikte çalıştığım zaman babam konuyu çok daha eğlenceli anlattığı için benim derse hevesim daha çok oluyor. Notlarım daha yüksek oluyor” Azmiyle herkese örnek olan Cahit Kırkazak başarısının sırrını açıklarken, “Çocuklarım büyümeye başlayınca onlara soyut kelimeler yerine davranışlarımla örnek olmak istedim” diyen Kırkazak, “2004 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi birimine kayıt yaptırdım. Durumun iyi gitmesi çocukların da ders çalışmaktan hoşlanması üzerine 2006 yılında sınava girerek Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’na kayıt yaptırdım. Bu iki okuldan 2008 yılında aynı anda mezun oldum. 2008, 2009 ve 2010 yıllarında icra müdürlüğü sınavlarına girdim. 88 gibi yüksek puanlar almama rağmen, mülakatlarda elenince pes etmek yerine mücadele etmenin daha pozitif bir düşünce olduğuna inandım. 2010 yılında girdiğim dikey geçiş sınavı sonucuna göre Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak kaydımı yaptırdım. 4 yıllık okulu 3 yılda bitirdim. 2013 yılında Bursa Barosu’na müracaat ederek avukatlık stajımı başlattım. 1998 yılında başladığım memuriyet hayatıma da verdiğim istifa dilekçesiyle sonlandırdım. Davranışlarımla örnek olmaya çalıştığım çocuklarımdan büyük oğlum Baran, Bursa’daki iyi bir Anadolu Lisesi'nde öğretim görüyor, kızım da eğitim hayatını gayet başarılı bir şekilde sürdürüyor” dedi. milliyet
 
Masallah...En sevdigim insan tipi, etrafı iplemeden devam eden...Simdi buna ne gülenler olmustur ilk bir seyler yapmaya basladıgında, hepsinin hevesini kursagında bırakmıstır adam, dillerini dötlerine cektirmistir.
 
Masallah...En sevdigim insan tipi, etrafı iplemeden devam eden...Simdi buna ne gülenler olmustur ilk bir seyler yapmaya basladıgında, hepsinin hevesini kursagında bırakmıstır adam, dillerini dötlerine cektirmistir.
aynen geçenlerde bdv de bi konu vardı böyle, yok o yaştan sonra insanın kafası basmaz, yok üni. ye gidip gençlerin kontenjanını yemesin, daha neler neler:KK53::KK53:
 
Adam zekiymiş kaldırmış kafası... Bravo, tabi erkek olmanın da avantajı var, kadın olsaydı o çocukların ve evin bütün yükü üzerinde olsaydı sonuç farklı olurdu muhtemelen. Müdürlüğe heves etmiştim bir ara, sınavlarına hazırlanmak için çalışmam gereken kallllıııııınnn ötesi kitabı almıştım da, çocuğumla ilgilenmekten sayfasını açamamıştım. baktım bıdığımından fedakarlık etmem gerekecek, koydum kitaplığıma kitabı ara sıra yanından geçerken birbirimize sırıtarak bakışıyoruz :KK45:
 
aynen geçenlerde bdv de bi konu vardı böyle, yok o yaştan sonra insanın kafası basmaz, yok üni. ye gidip gençlerin kontenjanını yemesin, daha neler neler:KK53::KK53:

Kimi ne ilgilendirir ki...Zaten bir kere bulasan böyle seylere vazgecemiyor, bosluga düsüyor ders calısmayınca...
 
aynen geçenlerde bdv de bi konu vardı böyle, yok o yaştan sonra insanın kafası basmaz, yok üni. ye gidip gençlerin kontenjanını yemesin, daha neler neler:KK53::KK53:

Valla biz ihtiyarların aklı herşeye yetiyor, bilinenin aksine beyin, mantık oturmuş oluyor, ne istediğini daha iyi biliyorsun ve konsantrasyonun yüksek oluyor:KK59:

Allah sağlıklı ömür versin herkese, herkes 40'lı, 60, 70'li yaşlarını görsün inşaallah, o yaşları gördüklerinde yeniden oturup konuşuruz:)
Dimi mezar kazıcısı chess:KK70:

Cahit beyi de tebrik ederim, birçok insana örnek olsun, okumanın öğrenmenin yaşı yoktur:KK9:
 
Helal olsun. Bravo. Bizim Bey'lerde alıp eline bir roman okumuyor.
 
Back
X