- 13 Ocak 2020
- 45.077
- En iyi cevaplar
- 2
- 171.023
- 598
- 33
Benim ortaokulda iki tane din dersi öğretmenim oldu. Biri tüm sureleri ezberlememizi istemisti dersinden zor geçmiştim. Diğeri ise bildiğin felsefi düşünmemizi sağlıyodu. Camide de öğrenirsiniz sureleri diyodu ananız babaniz yazın yollayacak zaten. Oturup din neden var peygamber olmasa nolur düşünüyoduk konuşuyoduk. Ikisi de kesinlikle doğru olanı yapıyodu bence. Birincisinin de onları bilmekle yükümlü oluğumuza inandığımızdan bize fayda sağlamakla ilgili idi sorumluluk vermesi. Çünkü bqzı şeylerin gerçekten zamanı var bu ezberler filan gerçekten o yaşta yapılması gerekiyo. E mana yüklendirme de o yaşlarda olmalı. E bi yandan da aşık filan olmaya başlıyoruz. Sisyem sağolsun bi de okul kazanma cart curt sınavlar var.merve sen misin beybisi kız profil picture değiştirmişsin tanımadım
baktım bitter yazmış ek gıda muhabbeti dönüo anladım ki bizim Merve
benim eşim ateist.Ben eskiden inancliydim.Su an tamamen inançsızim diyemiyorum besmele cekiorum,Allah izin verirse diye cümleye basliorum ama kafamı kurcalayan bı dünya soru oldu uzun zamandır. Ve hiçbirine tatmin edici bir cevap alamadım, bulamadım.Benim inancım biraz gelenek,biraz alışkanlık oldu sanırım.Evimizde hiçbir ibadet yapılmiyor.Dogal olarak kızım da evde bir ibadete şahit olmuyor.Tabi bu olmayacağı anlamına gelmez.Arkadaslari olacak,insanları görecek ve soracaktır bana.Eger sorarsa sanırım onun inancı o şekilde yaşamasını söylüyor ve böyle mutlu oluyor derim.Ben çocuklara din eğitimi verilmesini doğru bulmuyorum.Kendi özellikle biseye inanmak isterse inanabilir.Nufus cüzdanını çıkarırken memur din hanesine İslam mi yazalım dedi,biz de yazmak zorunda mıyız dedik, hayır dedi.Oyle diyince yazdırmamayi tercih ettik biz.Bu arada din hanesine hala bişey yazıldığını bilmiodum.Ben kalktı saniodum onu.İyi bir insan olmanın da dinden bağımsız olduğuna inaniorum.Yukarida bir hanımefendinin yazdigini çok beğendim.Ben inanıyorsam,evde çocuğum ibadet ettiğimi goruyorsa bu durumdan onu bagimsiz tutamam.Tipki kendi temizlik düzenimi,ev halimi ona aktardigim gibi bunu da aktaririm tarzında bı yorumdu.Cok doğru.O bunu elbette çocuğuna aktarmak isticektir.Tipki benim çocuğumu dinden bağımsız yetiştirmeyi tercih ettiğim gibi
![]()
Evet uzun yıllar var önümüzde ama zaman gerçekten su misali geçiyormuş.