Seninkiler soyut düşünmeye başladı mı?Ben din egitimine karsiyim, simdilik o minvalde sorular da sormuyorlar. Cok nadir dinle ilgili bi konu olursa genel ifadelerle yanitliyorum. Kendileri buyudugunde arastirip herhangi bir dine inanmak isterlerse inansinlar
Hayir baslamadilar. Somut soruyorlar zaten. Mesela evdeki yardimci namaz kiliyor, neden kiliyor diyorlar. Ben de oyle inaniyor, ona iyi geldigini dusunuyor o yuzden diyorumSeninkiler soyut düşünmeye başladı mı?
Bnce örnek olmalıyız ve ufak yaşta aldığı ömür boyu kalıyor mesela yemeğe başlarken besmele çekmeyi, uyurken dua etmeyi, ezan okunurken dua etmeyi bunlar olmalı nasıl öğretirsekte öyle gidiyorHerkese selamlar,
Kafamı kurcalayan bir konu var. 3.5 ay olmadan işlerin hic de planlandığı gitmediğini anlamış bulunmaktayım tamamen.Bu yüzden birden çok tecrübe dinlemek yeni fikirler türetebilmemiz açısından çok kıymetliymiş onu da anladım güzelce.
Eğitim konusunda global ve ulusal fikirler elbette harmanlanmalı. Bakım konusunda da aynı şekilde.
Peki din eğitimi konusunda ne yapmak lazım? Doğrusu budur, biz bu dine mensubuz diyerek doğru kabul ettiklerimizi mi aktarmalıyız? Örnek olup ibadetlerle vs. sormasını mı beklemeliyiz? Soyut düşünebilecek yaşa gelene kadar ertelemeli miyiz?
Bu konuda fikri olan herkesten yorum bekliyorum. Inancınız farketmez.
Sorum bu değil aslında yav. Namaz alışkanlığını kazarnır elbet de içi dolu ne zaman oluyor.Bnce örnek olmalıyız ve ufak yaşta aldığı ömür boyu kalıyor mesela yemeğe başlarken besmele çekmeyi, uyurken dua etmeyi, ezan okunurken dua etmeyi bunlar olmalı nasıl öğretirsekte öyle gidiyor
Gördüğünü uyguluyor zaten namaz kılarken kılmak istiyor.
Şuan oğlum 10 yaşında cuma namazlarına gitmek için can atıyor
Her dinde olduğu gibi ufak yaşta görmesi öğrenmesi için aileler bnce çaba gösteriyor
Onu biraz büyüdükten sonra anlatmalısınTam anlatamadım ben kendimi. Genelde ibadet alışkanlıkları üzerinde durumluş. Mevzu o değil namaz neden kılıyorsun derse mesela ne deniyo bu çocuklara. Allah nasıl anlatılıyo.
Ya da inanmayan annelerin çocukları namazı duyup geldiğinde o anneler ne diyo cocuklarına?
O biraz aile yapısına bağlı işteSorum bu değil aslında yav. Namaz alışkanlığını kazarnır elbet de içi dolu ne zaman oluyor.
Ya ek gıda konusu da açasım var oraya da yazaksınız haaKiz merve daha 3,5aylık bebe yaaSen diş ek gıda uyku gaz problemleri olmalı. Bu nedir Konuya gelirsek çoçuk aileden ne görürse onu yapıyor. Ama aklı erdikten sonra kendine neyi yakın görüyorsa ona inanmakta Özgürdür
7 yas sonrasi ufaktan anlamaya basliyorlar ama evet 8 10 arasi idealBen de o ayarı anlamaya çalışıyorum. Ne zaman soyut düşünebiliyo bunlar 8 10 yası buluyo sanki
Bence de tabii ki. Şimdiden Allah sevgisi kalbine yerleşsin. Evde sık sık kuran çalsın veya sen okuYa ek gıda konusu da açasım var oraya da yazaksınız haaAma ben lohusalık cart curt derken kendim de saldım ibadetleri falan filan düşünuyorum bugün bunu. Ve ben bebeğimle çok konuşuyorum. Aramızda konuşurken bazen küfür de ederdik esimle yalan yok. Ama hamilelikten beri çok çok dikkat ediyorum. Şimdi o kadar dinliyo ki şarkı açıp oynuyorum onla mesela çünkü sözler türkçe. Ama mesela sure de mi okusam.Allah da mı desem. Ne bileyim.
Kalmadı zorlamalar zaten kimsede. Ama okuldan alacakları kitabi bilgidir. Ben nasıl yansıtmalım din inanç düşüncelerimi mevzu bu. Inancımı güzel göstermek kabullenmesine katkıda bulunmak da isterim. Zaten elbette neye isterse ona inanır.çocuklarım daha bebekken hic bu konulari düşünmedim :) okul çağına geldiklerinde okulda her dinin gereğini ogrendiler, ogrenmeye devam ediyorlar. Neye inanacaklari sadece onlari ilgilendirir. Ben kendi inandigim seyi empoze etmem. Gösteririm, anlatirim ama zorlamam. Akli var fikri var kendisi bilir.
Bn sürekli bakara ve inşirah suresi açıyorum huysuz olduğu zaman sakinliyorBence de tabii ki. Şimdiden Allah sevgisi kalbine yerleşsin. Evde sık sık kuran çalsın veya sen oku
Yansitacagin sekilde yasiyorsundur zaten extra bir sey yapmana gerek yok diye dusunuyorum.Kalmadı zorlamalar zaten kimsede. Ama okuldan alacakları kitabi bilgidir. Ben nasıl yansıtmalım din inanç düşüncelerimi mevzu bu. Inancımı güzel göstermek kabullenmesine katkıda bulunmak da isterim. Zaten elbette neye isterse ona inanır.
Biz de öyle yapıyoruzBn sürekli bakara ve inşirah suresi açıyorum huysuz olduğu zaman sakinliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?