• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarım ve evliliğim için taşınmak istiyorum..

minakif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2020
19
19
3
30
Merhaba;
6 yıllık evli 4 ve 2 yaslarında 2 çocuk annesi çalışan bir anneyim. Devlet memuruyum işimden memnunum ama son 1 yıldır çocuklarımın bakılma problemi beni hayattan soğuttu resmen.
İş yerim ile kendi evimin arası özel aracım ile en iyi ihtimalle yarım saat sürüyor. Eşim 3 vardiya çalışıyor. Eşim 4-12 çalışırken evimde duruyorum ben işe gidiyorum eşim çocuklara bakıyor öğlen annesine götürüyor oradan işe gidiyor, ben iş çıkışı oradan alıp evime gidiyorum. Kayınvalidem bize gelmediği için bazen kızımın altını eşim değiştirmek zorunda kalıyor bu beni çok üzüyor babası da olsa doğru bulmuyorum. Gelmemesinin nedeni dizlerim ağrıyor demesi ama nedense bize gelirken ağrıyor dizleri bu yaz beraber tatil yaptık 10 gün boyunca dağ tepe gezdi neyse.
Eşim gündüz ve gece çalıştığında 2 hafta boyunca kayınvalidem tek bakamam çocuklara dediği için annemde kalıyorum annem bakıyor. Yani evimin düzeni yok eşimi göremiyorum resmen evimde muhabbet bile kalmadı artık ev arkadaşı gibiyiz. Çocuklarıma bakıcı tutmak istedim kayınvalidem izin vermedi eşimde onu dinledi. Şuanda çok yüksek taksit ödüyoruz bakıcı tutamıyorum. Ailem için ne karar almak istesem kayınvalidem ne derse o oluyor evliliğimde söz hakkım yok maalesef. Bu durum artık eşime olan güvenimi bakış açımı da değiştirmeye başladı. Şuan ki evim kayınvalidemin mahallesinde evimi satıp annemin yakınından ev almak istiyorum ama kayınvalidem yine olmaz sen erkeksin o gelin bize uyacak senin kız tarafında ne işin var gibi şeyler söylemiş eşime. Eşimde ben tek çocuğum anne babamı bırakamam diyor bende çocuklar kendini idare edebilene kadar büyüdüler mi dönücez diyorum. Ama kayınvalidemde kayınpederimde eşime bizi bırakıp gidecek misin sen bizim tek çocuğumuzsun bizim tek güvencemiz sensin tarzında baskı yapıyorlar. Gitmeyelim duralım burada gelsin evimizde baksın annen diyorum gelemiyo hasta tek bakamıyor diyor. Evliliğimin devam edebilmesi için bir düzen kurmaya ihtiyacım var çocuklarımı evde yatağında bırakıp eşime gitmek akşamda gelip eşimle sohbet etmek istiyorum ama yapamıyorum koşturma içinde bir hayatım var. Artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eşim çok iyi bir insan fakat ailesine benim ailem için bunu yapmam gerekiyor diyememesi beni çok kırıp yıpratıyor.
Boşanmayı bile düşünmeye başladım yardıma ihtiyacım var bana akıl verin lütfen..

Bunun aynısını kocana demelisin.

Evi taşımak istiyorum, nedenleri bu bu. Sen anneni babanı dinleyip beni dinlemeyeceksen ayrılırız. Ben seninle evlendim ailenle değil.

Hem ne varmış. Tek cocukmusmus da ailesinden uzaklasamazmis. Benim eşimde tek çocuk. Ailesi ile arasında 16 saatlik otobüs yolu var.

Onların duygu sömürüsüne karşı sende karşı atağa geçip şartını ortaya koymalisin.

Düzenini kurmak için biraz sesinizin yükselmesi gerekiyor bence. Ama doğru yerde doğru kelimelerle. Laf dalaşına dönüştürmeden. Eşinize benim bulduğum yöntemi kabul etmiyorsan sen düzgün bir yöntem bul da evliliğimiz zarar görmesin minvalinde konuşun. Bu şekilde devam ETMEYECEĞİNİZİ (yapamıyorum edemiyorum değil) net bir tavırla söyleyin ve söylediklerinizin arkasında durun. Aslında küçük bir cinnet çok sorun çözüyor :KK53:

Beş yıllık memuriyetiniz varsa bir yıl ücretsiz izin alıp evde oturun çocuklarınızla ilgilenin, sonrasında oturur tekrar bi çözüm sürecine girersiniz. Eve daha az para girsin de gösterdiğiniz fedakarlığı farketsin o ana kuzusu eşiniz.

Sizin en büyük probleminiz sizin sıkıntınızı görmeyen eşiniz 😐

Söyledim ben yıprandım artık evliliğimize zarar veriyor artık boşanmayı düşünüyorum dedim çok zoruna gitti annemde kaldığım 2 hafta boyunca hiç konuşmadım onunla sadece çocuklar için konuştuk soğuk arkadaş gibi bile değil. Evimize döndüğümüzde tekrar konu açıldı çocuklar olmasa bu iş çoktan bitmişti dedi bana. Beni sevdiğini bile düşünmüyorum artık seven insan bu kadar çıkmaza sokmaz sevdiğini ben çıkmazdayım yoruldum. Bu arada öz evlat değil eşim evlatlık. Ailesine hep vefa borcu var kayınvalidem sürekli biz senin için şunu yaptık sana bunu aldık biz yemedik sana yedirdik tarzında konuşurlar eşime oda borçlu hissediyo kendini

Çok can sıkıcı bir durum sonuna kadar haklısınız. Eşinizle konuşmanız lazım açıkça, anlamamakta ısrarcı olursa rest çekin. Kv de annenizde sizin için düzen değiştirmek zorunda değil diye düşünürüm genel olarak ama bu kadar müdahale etmeyi kendine hak gören insan elini taşın altına koymalı. Birşey yapamam diyorsada kararlarınıza karışmadan susup oturmalı.

Beş yıllık memuriyetiniz varsa bir yıl ücretsiz izin alıp evde oturun çocuklarınızla ilgilenin, sonrasında oturur tekrar bi çözüm sürecine girersiniz. Eve daha az para girsin de gösterdiğiniz fedakarlığı farketsin o ana kuzusu eşiniz.

Sizin en büyük probleminiz sizin sıkıntınızı görmeyen eşiniz 😐
sağlık personeliyim iznim yok kullanamıyorum zaten izinliyken hayat benim için daha beter çünkü para azaldığı için eşim kayınvalidemlerin yardımlarına daha muhtaç oluyor ve daha da susuyor yardım ediyorlar bize ne yapalım diyor. Ben kayınvalidemin evini temizlemek gönlünü yapmak zorunda kalıyorum yoksa kayınvalidem surat asıyor kayınpederim laf sokuyor eşimde gidelim yap bende yardım edeyim felan diyor yanı anlayacaganız köle ile hizmetçi arası birşey oluyorum.

kayınvalideniz elbette bakmak zorunda değil ama bakılmasına da engel olması kadar saçma bir durum olamaz. eşiniz hayatından memnun demek ki gözüne bir şey batmıyorsa siz bu konuda hiç bir şey yapamayacaksınız. siz konuşsanız da hiç bir önemi yok hayatınızı zaten annesi yönetiyorsa siz ne derseniz diyin boş. laftan anlamayan insanlardan var çevreniz de sizde bu durumu bu şekilde kabulleneceksiniz. Eşiniz sizin kadar düzeninizi düşünmüyor ki aranızda muhabbetin de olmasını istemiyorsa sizde boşuna neden kendinizi paralıyorsunuz. Mevcut durumu kendinizi mutlu edecek biçime sokun. Eşinize daha çok sorumluluk verin. 2 yıl daha sabretseniz çocukların biri kreş diğeri okula başlar sanırım herşey çözülür.

Benimde 4 ve 2 yasında iki çocuğum var devlet memuruyum eşimin hiçbir şekilde maddi manevi bana katkısı yok çocuklara bakmak istemiyor özel kreşe veriyorum ikisini de kimseye minnet etmiyorum hoş Etsemde sonuç alamıyorum . Kreş düşünmez misin
Düşündüm ama aylık 9000tl taksit ödüyorum. Maddi olarak imkanım yok ve oğlum prematüre doğdu astım hastası covidden dolayı korkuyorum kızımıda veremıyorum oğlum kardesınden ayrılmak istemiyor

Merhaba;
6 yıllık evli 4 ve 2 yaslarında 2 çocuk annesi çalışan bir anneyim. Devlet memuruyum işimden memnunum ama son 1 yıldır çocuklarımın bakılma problemi beni hayattan soğuttu resmen.
İş yerim ile kendi evimin arası özel aracım ile en iyi ihtimalle yarım saat sürüyor. Eşim 3 vardiya çalışıyor. Eşim 4-12 çalışırken evimde duruyorum ben işe gidiyorum eşim çocuklara bakıyor öğlen annesine götürüyor oradan işe gidiyor, ben iş çıkışı oradan alıp evime gidiyorum. Kayınvalidem bize gelmediği için bazen kızımın altını eşim değiştirmek zorunda kalıyor bu beni çok üzüyor babası da olsa doğru bulmuyorum. Gelmemesinin nedeni dizlerim ağrıyor demesi ama nedense bize gelirken ağrıyor dizleri bu yaz beraber tatil yaptık 10 gün boyunca dağ tepe gezdi neyse.
Eşim gündüz ve gece çalıştığında 2 hafta boyunca kayınvalidem tek bakamam çocuklara dediği için annemde kalıyorum annem bakıyor. Yani evimin düzeni yok eşimi göremiyorum resmen evimde muhabbet bile kalmadı artık ev arkadaşı gibiyiz. Çocuklarıma bakıcı tutmak istedim kayınvalidem izin vermedi eşimde onu dinledi. Şuanda çok yüksek taksit ödüyoruz bakıcı tutamıyorum. Ailem için ne karar almak istesem kayınvalidem ne derse o oluyor evliliğimde söz hakkım yok maalesef. Bu durum artık eşime olan güvenimi bakış açımı da değiştirmeye başladı. Şuan ki evim kayınvalidemin mahallesinde evimi satıp annemin yakınından ev almak istiyorum ama kayınvalidem yine olmaz sen erkeksin o gelin bize uyacak senin kız tarafında ne işin var gibi şeyler söylemiş eşime. Eşimde ben tek çocuğum anne babamı bırakamam diyor bende çocuklar kendini idare edebilene kadar büyüdüler mi dönücez diyorum. Ama kayınvalidemde kayınpederimde eşime bizi bırakıp gidecek misin sen bizim tek çocuğumuzsun bizim tek güvencemiz sensin tarzında baskı yapıyorlar. Gitmeyelim duralım burada gelsin evimizde baksın annen diyorum gelemiyo hasta tek bakamıyor diyor. Evliliğimin devam edebilmesi için bir düzen kurmaya ihtiyacım var çocuklarımı evde yatağında bırakıp eşime gitmek akşamda gelip eşimle sohbet etmek istiyorum ama yapamıyorum koşturma içinde bir hayatım var. Artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eşim çok iyi bir insan fakat ailesine benim ailem için bunu yapmam gerekiyor diyememesi beni çok kırıp yıpratıyor.
Boşanmayı bile düşünmeye başladım yardıma ihtiyacım var bana akıl verin lütfen..
Eşiniz bunları görmüyor mu ya ailesinin lafına bakıyor, sizin anneniz sizde kalsa o dönemlerde çocuklara baksa olmaz mı acaba ?

Eşiniz bunları görmüyor mu ya ailesinin lafına bakıyor, sizin anneniz sizde kalsa o dönemlerde çocuklara baksa olmaz mı acaba ?
annemin evi bahçeli bahcesıne cıkmaya alışkın oğlum yenı doğduğunda 2 hafta kaldı bende pskolojisi bozuldu sıkıntıdan tansıyonu cıktı ayrıca babam var onu bırakamıyo bırde ablamda calısıyo onun oğlunada bakıyo annem oyuzden bana gel dıyemıyorum

Eşinizin annesi nasıl kendi canını(eşinizi) düşünüp yanında istiyorsa sizde kendi canlarınızı düşünüp önce Ben sonra çoçuklarım sonra siz demelisiniz. Siz ilk önce yorgunsunuz eşinin bunu görmesi lazım, çoçuklarınızın düzenleri yok bu o kadar kötü bir durum ki aidiyet duyguları yok evinize karşı çünkü çoçuklar bir o tarafta bir bu tarafta düzen bozuk yarın bu durum için babaanneyi yada başkalarına suçlamıyacaklar sizi suçlayacaklar. Ayrıyetten sizin en önemli probleminiz eşiniz. Kendi düşünceleri, fikirleri yok annesinin agzına bakıyor. Siz ikinci plandasınız o zaman ailesiyle o yaşasın siz kendi düzeniniz hayatınızı kurun. Siz en büyük hatayı yardımcı tutmamakla yapmışsınız. Bunun kararı babaanneye bırakılmaz.

sağlık personeliyim iznim yok kullanamıyorum zaten izinliyken hayat benim için daha beter çünkü para azaldığı için eşim kayınvalidemlerin yardımlarına daha muhtaç oluyor ve daha da susuyor yardım ediyorlar bize ne yapalım diyor. Ben kayınvalidemin evini temizlemek gönlünü yapmak zorunda kalıyorum yoksa kayınvalidem surat asıyor kayınpederim laf sokuyor eşimde gidelim yap bende yardım edeyim felan diyor yanı anlayacaganız köle ile hizmetçi arası birşey oluyorum.

Off çok zormuş.. Evlatlık aldıkları için böyle tüm hayatınıza el koyamazlar ki cidden tüm hayatınızı mahvediyor bu düzensizlik, eşinizin bi silkelenip kendisine gelmesi lazım. Onlar da resmen bencillik yapıyorlar 😐

Ailenize gidin ve rest çekin o tercih yapmak zorunda kalsın.

Merhaba;
Bakıcı tut ooo bu nasıl hayat ya da calısma, bey efendi koca olsun evine baksın

Annen baksın
Yok tek başına bakamaz
Annem baksın
Yok tek evlatlarıyım bizimkileri bırakamam
Bakıcı baksın
Yok maddi durumumuz iyi değil annem de istemiyor

Eeee???? Tüm sorumluluğu omuzlarınıza yüklenmiş ve düzeltmeye uğraşıyorsunuz sorunu, ama sizden başka konuyu önemseyen yok belli ki
O zaman siz de önemsemeyin, çalışıyorsunuz madem o zaman annenize yakın bir ev tutun. Eşinize de sen anne babanla güzel güzel otur ben beraber yaptığımız 2 çocuğumuzu da alıp annemin yakınlarında bi eve kiraya çıkıyorum, annem bakarken işe gidip geleceğim diye haber edin. Aile birliği önemli ise onun için buyursun gelsin, annesinin küçük kuzusu olmaya devamsa aynen öyle kalsın siz de kurtulmuş olun

2 ve 4 yasindaki cocuklarla bir hafta orada bir hafta burada yasamak mi?
hangi akil mantikla boyle bir duzen kurulur ki zaten.

esiniz boyle sacma bir durumda bile diretiyorsa ne denilir bilemedim.

neler yapabilirsiniz secenekleriniz neler?

yani ben yerinizde olsam zaten tasinirim, esime de istersen gel istersen gelme derim de,
siz bunu yapmak istemiyorsunuz anladigim.
Izin de alamam demissiniz.
nedir planiniz?

Şimdi bi de şöyle bişey var.sizin evlilik zaten bitmiş.çocuklar için devam ediyosunuz.bunu kendi ağzıyla söylemiş "çocuklar olmasa çoktan bitmişti" diye. E hal böyleyken siz neden hala taşınmak için onun vereceği kararı bekliyosunuz? Kendinizi yıpratmaktan başka bişey değil bana göre. Çocuklar için hiç endişelenmeyin bence. Boşansanız da boşanmasanız da çocuklar her halükarda bi ordabi burda zaten.

Back