• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarım ve alt kat komşu

Sonuçta en azından o odaya gitmesinler

O yaş aralığında 3 çocuğun koşarak balkona gidip geri gelme sesi çok fazladır

Oradan oyuncak almasınlar oyuncakları başka odada dursun

Evet oynamalarına olağan gürültülerine engel olamayız ama en azından o odadan uzak tutabilirsiniz
Ben sık sık müdahale ediyorum ama çocuk bunlar bir bakıyorsun kaşla göz arasında balkona çıkmış.

O kadar sesi yalıtacak bir binaya denk gelmedim.
Gündüz her yer ses. Evin dibinde 2-3 tane inşaat var ama taktı kadın sanırım.
Bence de.
Gece uykusu başka bak, kimisi saat sesinden uyuyamaz, uyku kaçar gelmez
Ama gündüz uykusu öyle değil ki, yorgunsan uyursun zaten gündüz. Ses mes dikkat etmem ben valla.
Zaten tavana vurmak kadar iğrenç bir medeniyetsiz örneği yok, bir daha gelirse yapçak bişe yok de :)

Ben sık sık müdahale ediyorum ama çocuk bunlar bir bakıyorsun kaşla göz arasında balkona çıkmış.

Yaşları küçük

Kaşla göz arasında balkona çıkmaları tehlikeli değil mi

Çocuklarla konuşun ve çıkmasınlar gerekirse o oda kapısını bir süre kilitleyin alışırlar orada oynamamaya

Ben bugün kediye bile bekle seni çıkaracağım balkona işim bitsin dedim oturdu bekledi çıktık sonra birlikte

Yapabileceğiniz şey, adamın yattığı odanın üstündeki odaya çocukları sokmamak . Başka da bişey yapamazsınız. Kusura bakmasın.

Bence de.
Gece uykusu başka bak, kimisi saat sesinden uyuyamaz, uyku kaçar gelmez
Ama gündüz uykusu öyle değil ki, yorgunsan uyursun zaten gündüz. Ses mes dikkat etmem ben valla.
Zaten tavana vurmak kadar iğrenç bir medeniyetsiz örneği yok, bir daha gelirse yapçak bişe yok de :)
Aynen.
Ben de bazen uykusuz kalıyorum. Bırakın alarmı, çocukların sesini bile duymayacak kadar derin uyuyorum.

Değil mi?
Gündüz saatleri yaşam saatleri. Normali budur.
Gayet tabi ki. Geçen yıl gece onikide konuşan bir komşu aile vardı biri çıktı susturdu hiç bir şey diyemediler çünkü geceydi. Ama geçen bir gece baya geç uyumuştum sabah iki komşunun bangır bangır konuşmasıyla uyandım kadınlara ne dedim tabiki de hiç. Sabah olmuş gidiyimde kadınların ağzına bantmı yapıştırayım. Yani apartmanda oturuyorsanız kimse size göre hayatını ayarlayamaz. Bunu göze alarak oturacaksın o dairede. Tabi belli sınırlar içinde büyük rahatsızlık vermeye tabiki de kimsenin hakkı yok. Bizimde bir ara dairemizde inşaat vardı alt katımızdaki kişiler oğulları vardiyalı çalışıyor diye sürekli geldiler kapıya. Napalım yani gece mi yaptırayım tadilatı.
Kimse kusura bakmasın ben bu durumu saçmalık olarak görüyorum. Herkes kendini düşünüyor. Orası sizin yaşam alanınız. Tabi ki yinede tartışmasız nezaketli bir şekilde çözmek en doğrusu.

Günlük hayatınızı sürekli komşunuza göre belirleyemezsiniz.
Uyuduğu odada oynamalarını engellemek dışında sizin pekde yapabileceğiniz birşey yok.

Yaşları küçük

Kaşla göz arasında balkona çıkmaları tehlikeli değil mi

Çocuklarla konuşun ve çıkmasınlar gerekirse o oda kapısını bir süre kilitleyin alışırlar orada oynamamaya

Ben bugün kediye bile bekle seni çıkaracağım balkona işim bitsin dedim oturdu bekledi çıktık sonra birlikte
Balkon kapalı balkon.
Yaz geldiği için kapıları kilitlemiyorum.

Gayet tabi ki. Geçen yıl gece onikide konuşan bir komşu aile vardı biri çıktı susturdu hiç bir şey diyemediler çünkü geceydi. Ama geçen bir gece baya geç uyumuştum sabah iki komşunun bangır bangır konuşmasıyla uyandım kadınlara ne dedim tabiki de hiç. Sabah olmuş gidiyimde kadınların ağzına bantmı yapıştırayım. Yani apartmanda oturuyorsanız kimse size göre hayatını ayarlayamaz. Bunu göze alarak oturacaksın o dairede. Tabi belli sınırlar içinde büyük rahatsızlık vermeye tabiki de kimsenin hakkı yok. Bizimde bir ara dairemizde inşaat vardı alt katımızdaki kişiler oğulları vardiyalı çalışıyor diye sürekli geldiler kapıya. Napalım yani gece mi yaptırayım tadilatı.
Kimse kusura bakmasın ben bu durumu saçmalık olarak görüyorum. Herkes kendini düşünüyor. Orası sizin yaşam alanınız. Tabi ki yinede tartışmasız nezaketli bir şekilde çözmek en doğrusu.
Gece 10 da matkap çalışırdı evlerinde. Ben bir kez kapılarına gitmedim, uyarmadım.
Artık sinirlerimi bozmaya başladı.

Neden her günü sokakta geçireyim? Benim okulum günlük işlerim var.
"Aman canim cocuk bu gurultu yapar, komsu naparsa yapsin" dememizi mi bekliyorsunuz? Adam da hakli gece calisiyormus uyumak ister tabi. Biraz siz biraz onlar alttan alip idare edecek. Ayrica zaten cocuklar her gun parka cikmali

"Aman canim cocuk bu gurultu yapar, komsu naparsa yapsin" dememizi mi bekliyorsunuz? Adam da hakli gece calisiyormus uyumak ister tabi. Biraz siz biraz onlar alttan alip idare edecek. Ayrica zaten cocuklar her gun parka cikmali
Hergün 2 saat çıkarıyorum. 6 koca saati dışarda geçiremem.
Rahatsız oluyorsa tıpa takacak.

Bir süre o odayı unutsunlar

Odayı kapatın demek istedim
Tüm kış sokmadığım halde kadın kapıma geldi sessiz olsunlar diye.
Bir ara da ben çok öksürüyordum sesin geliyor demişti bana.

Iki tarafa da hak veriyorum. Biz alt katda oturuyoruz. Ben çamaşır yıkamaya alt kata insem çocukların ve eşimin ayak. Sesleri geliyor. Sanırsın evde canavarlar geziyor. Sansimizdan alt kattayiz yoksa insan bütün gün dayanmaz.dediginiz gibi çocuğu da baglayamazsiniz. Adamin uyumak istediğini anlıyorum ama sizde hayatı durduramazsiniz. Yattığı odanin üstünde oynamasinlar, yapabileceginiz bu. Oda kullaga pamuk felan koysun. Almanyada bu konuda mahkeme kararları bile çıktı: normalden aşırıya kaçmadıkca çocuk gürültüye katlanmak lazım.

Back