• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu değil dert

Valla ben şuan oturma odasindan, yan komsunun oglu banyoda tras oluyor, buna kadar duyuyorum. Yalitim o kadar kotu yani. Elden gelen bir sey yok.

Selamın aleyküm kızlar nasılsınız?
İyisinizdir inşallah, değilseniz de Rabbim gönlünüze ferahlık sıkıntınızasabır nasip etsin inşallah.
Bugün hiç tahmin etmezdim ama komşu denilen insan yüzünden sinirlerim tepeme geldi.
İstanbul'da oturuyoruz.
Ara bi katta oturuyoruz.
Şöyle ki alt katta bir komşu var ki düşman başına. Geçimsiz bir kadın.
3 yıldır oturuyoruz bu evde. Ufak bir tık çıksın bizde hemen alttan duvara vuruyor güm güm güm diye.
Apartman yapı olarak duvarlar çok ince. İnanır mısınız? Tuvalet seslerinden tutunda telefon titreşim seslerine. İnsanlarin normal konuşmalarına kadar herşeyi geçiriyor. Yatak odasi sesleri vs diyeyim.
Durum böyleyken bazen tavan bizim başımıza yıkılacak kadar gürültü olur sesimizi çıkarmayız. Yukaridakiler sürekli gece gündüz bişeyler çakar vurur. Geceleri 3 4 lere kadar kahkaha sesleri gelir alt kattakinim çocuk sesleri gelir bir kere bisey dediğimiz yoktur.
Gel gelelim bugün ki olaya.
Süpürgem hazneli bir süpürge . Her süpürmeden sonra temizler koyarim yerine . Her neyse bugün 5 e kadar evde yoktum öğlen çıkardım süpürgeyi baktim çekmiyor acelem vardi cikmak zorunda kaldim geri dönünce filtresini temizledim. Lavaboya vurarak tozunu attiriyorum. Camdan penceren vs degil yapmam da zten. Sonra yine vurulmaya basladi duvara dakikalarca Sonra biri bağırmaya başladı kafama vur kafama diye cinlerim tepeme geldi . Geçtim süpürgeyi actim kadın öyle edepsiz bağırıyor ki abartmiyorum süpürge açık ve ben bağırmasıni duyuyorum. Ne biçim insanlqr falan diyor. Sinirlendim süpürgeyi kapattim aşağı inecektim ne bağırıyorsun diye . Eşim birakmadi. Ya arkadaslar sabahin 7 sinde pazar gunleri süpürge aciyorlar biz bisey demiyoruz. Biz evde vallahi yürürken dikkat ediyoruz. Aksam olsa anlayacagim. Akşam bi misafir gelsin duvara vuruyor. Bi kere evde ayagim kaydi düştüm yine duvara vurdu . Bu sefer iyice canıma yetti.
O kadar dua ettim ki edepsiz kapiya gelsin dünyanın kaç bucak olduğunu göstereyim diye.
Kadinla hiçbir muhabbetim yok gündüz çalışıyor zaten.
Bir dengesiz de ust komşum. Temizlik yaparken tvden müzik açıyorum. Duyar duymaz ses sistemi var evinde basıyor sesi müziğin ben anlamadim insanlar ne zaman böyle oldular. Bu komsumuda hic görmedim mesela. Kendimi bildim bileli apartmanda otururuz. Annemin komşuları ki aileden daha yakındık. Akrabadan oteydik. Çok üzüldüm bugün herseyin degersizlesmis olmasina.
Allah aşkına bu kadar geçimsiz olan insanlar apartmanda oturmasın yahu kimsenin babasının sarayı değil. Karşılıklı anlayış olmali eger beceremiyorsaniz insanlarla yaşamayı gidip müstakil evde oturun.
Valla o konuda şanslıyım ben ikinci evimizdeyiz daha öyle bir sorunla karşılaşmadık. Komşulardan ses gelir ancak çocuk sesi yapıcak bişey yok der dert etmeyiz.

Eşimevde olmasa yapardim zaten ama evdeydi sen niye üstüne gidiyosun der bide onu çekmiyim diye işime baktim. Hayir düzelmedik.

Kesinlikle . Aminn insallah anlayışsız insanlarla oturmak böyle birşey yeni öğreniyorum.

O kadar edepsiz bağırdı ki karşı karşıya gelsek sanirim onun seviyesine düşebilirdim artik canima tak etti çünkü.
Saç saça girerdik yada rezillik çıkardı

Inanin ki hiçbir sekilde rahatsızlik verdigimi düşünmüyorum. Aniden birsey düşürüp kirmadikca neden ani seyler yapayim ki . Kaldiko evde surekli fellik fellik dolanan biri degilim aksam 7 oldu mu esimde bende kanepemize oturur yatana kadar da kalkmayiz. Ust komsuma gelince kiz ilk evlendiginden beri bana zit gidiyor. Ilk evlendi hos geldin diye kapisina gittim birsey hazirlamistim adettendir evine almadi . Müsaitdeğilim dedi . Insanlik hali dedim sonra iki kere kahve icmek icin kapisina gittim açmadı kapiyi. Ben cam siliyorum saksi suluyo yukardan aşağı . Ben camasir asıyorum hali silkeliyo camasirin üstüne. Allaha havale diyorum .kimseyle muhattap olmuyor kimse zaten ama iş kendilerine yanlışa geldi mi tik tik 5ik .

Belkide.

Kesinlikle bencede anlayis gosterilmeli ama cok tuhaf insanlar.

Süpürge filtresi cep telefonu kadar birsey düşünün tuvalete degil lavaboya vuruyorum sert oldugu icin ses cikiyor ama toplasaniz 1 dakika bile sürmüyor. Ve ben bunu hep öğlen yaparim bugün saat 5 te oldu ama bence o kadar abartilacak birsey yoktu tekrar ederse yöneticiye bildircem .
Anladım ben borularını filanda vuruyorsun sandım :olamaz: yönetici varmış onlarda gürültü yapınca siz de şikayet edin.

Evet bende vurayım bari kapıya gelsin insan gibi. Çıldırıyorum duvara vurulmasina. Bana aşırı görgüsüzlük olarak geliyor. Her seferinde vurulmasida cinnet sebebi. Bide benimde esiminde sakin bi yapısı var diyorum ya aksam 7 buçuktan sonra yerimizden kalkmayiz . Yoneticiye sikayet etmis surekli birseyler çekiyorlar diye. Yönetici esime söylemiş. Eşimde vqlla ben 11 dedin mi uyuyorum esimde benimle birlikte yatiyor. Birsey cekme sesine bizde geceleri uyaniyoruz bizde yukardan geliyor saniyorduk demiş.

Evet siz de haklisiniz ama ne yapılabilir böylelerine? Ben yapı olarak zaten sakin biriyim hiç kavga etmişliğim yok. Alttan mi vurayım sürekli. Mesela ben ilk defa çocuğu için uyardım güzellikle, sürekli gece 11,12 hatta 1 î bile buluyordu koşup hopluyor, oyuncak atıyor, kadın dersen güm güm ayağını vurarak yürüyor. Güm diye bi sesle uyanıyorum birşey düşmüş gecenin bi vakti. Uyarınca kabul etmedi tabi. Taşıdığından beri pencereden sürekli birşeyler sofra bezi felan silkeliyor. Üstelik pencere açık mi kapalı mi baktığı yok. Bir gün yine silkelerken dengeldi. Aşağıdan güzelce dedim bakın pencerem açık ve siz bunu sürekli yapıyorsunuz biktim artik. Arkasından kadın sağa sola iftira attı bir de cemkirdi bana. Yok idare etmiyorsunuz yok ben silkelerim tarzım bu. Arkasından başka komsuya inip ağlayıp zirlamis , altımdaki bana bağırdı yok tasindigimdan beri rahat bırakmadı felan. Çocuğum dokuzda yatar. Eşim şöyle sinirli böyle huyu kötü. Ben ona söylemedim söylesem kötü olur falan fişman. Eee dert yandığı komşular da 5 yıllık komşuları bana değil 9,10 aydır tanıdıkları bu yeni komşuya inandı. Ne yapılır ki böyle yalancı, iftiracı bir insana?
Yapılacak pek bir şey yoka araya eşler de girince durum daha da kızışır. İmkanınız varsa taşının o daireden veyahut iyi ya da kötü hiç muhattab olmayın.

eşin seni ne diye tutmuş ki daha çok vurur o arsız duvara...biz apartman olarak çocuk kaynadığımız için daha öyle bir şey olmadı. ya bir de yan apartman da bu tarz bir kavga olmuştu. ilgisi olmayan biri dedi ki bizzler apartmanlara daha yeni alışan insanlarız gecekondudan gelmeyiz birlikte yaşamaya alışmamız lazım. demişti ben sorunun kökünü çok iyi çözdüğünü düşünüyorum.

Yapılacak pek bir şey yoka araya eşler de girince durum daha da kızışır. İmkanınız varsa taşının o daireden veyahut iyi ya da kötü hiç muhattab olmayın.
Ev kendimizin yoksa düşündük taşınmayı. Çocuğu bir iki yaşında olsa zaten idare edilir. Eşlere de yansıtmak doğru değil evet. Benim hatam onu insan gibi uyarmak oldu. Dırekt site yönetimine şikayet etmek gerekiyormus. Yasak çünkü silkelemek.
Okuyanlara ders olsun hiç muhatap almayın resim çekin. Sitedeyseniz site yönetimini değilseniz zabıtayı arayın. Böyleleri düşünceli olsa zaten yapmaz o işi. Gürültü olayında da gece geç vakit olunca doğrudan polisi aramak lazim. Başka yolu yok. Konuşulmaz böyleleriyle.
Konu sahibinin ki de ayrı muamma. Yapmadığı şeyi yaptı diyor. Allahtan evimiz öyle geçirgen değil. Allah uzak etsin böylelerinden.

Ev kendimizin yoksa düşündük taşınmayı. Çocuğu bir iki yaşında olsa zaten idare edilir. Eşlere de yansıtmak doğru değil evet. Benim hatam onu insan gibi uyarmak oldu. Dırekt site yönetimine şikayet etmek gerekiyormus. Yasak çünkü silkelemek.
Okuyanlara ders olsun hiç muhatap almayın resim çekin. Sitedeyseniz site yönetimini değilseniz zabıtayı arayın. Böyleleri düşünceli olsa zaten yapmaz o işi. Gürültü olayında da gece geç vakit olunca doğrudan polisi aramak lazim. Başka yolu yok. Konuşulmaz böyleleriyle.
Konu sahibinin ki de ayrı muamma. Yapmadığı şeyi yaptı diyor. Allahtan evimiz öyle geçirgen değil. Allah uzak etsin böylelerinden.
Bizim üst komşumuz da aynı görgüsüzlüğü, düstursuzluğu sergiliyerek, sofra örtüsünü aşağıya silkeliyor ve haliyle bizim camın mermerine ekmek kırıntıları düşüyor. Yüzeysel insanlar böyle umarsız hareketler sergiler.

Eski evimde asagidan ses gelince kocam evde zıplıyodu :D 110 kiloluk bi adam yani herifcigim de:D onlar vuruyodu,kocam zıplıyodu oyle gecinip gittik 5 sene :deli: o vurdukca sizde vurun.

Simdi yeni evimde alt katta 2 küçük cocuk+1 sn susmayan babanneleri var. Butun sesleri evimde. Benm bebekte cok yaramaz,once dur sus diyordum artık saldim. Onlarin gürültüsünü bastiriyo evladim:D

Eski evimde asagidan ses gelince kocam evde zıplıyodu :KK70: 110 kiloluk bi adam yani herifcigim de:KK70: onlar vuruyodu,kocam zıplıyodu oyle gecinip gittik 5 sene :deli: o vurdukca sizde vurun.

Simdi yeni evimde alt katta 2 küçük cocuk+1 sn susmayan babanneleri var. Butun sesleri evimde. Benm bebekte cok yaramaz,once dur sus diyordum artık saldim. Onlarin gürültüsünü bastiriyo evladim:KK70:

Selamın aleyküm kızlar nasılsınız?
İyisinizdir inşallah, değilseniz de Rabbim gönlünüze ferahlık sıkıntınızasabır nasip etsin inşallah.
Bugün hiç tahmin etmezdim ama komşu denilen insan yüzünden sinirlerim tepeme geldi.
İstanbul'da oturuyoruz.
Ara bi katta oturuyoruz.
Şöyle ki alt katta bir komşu var ki düşman başına. Geçimsiz bir kadın.
3 yıldır oturuyoruz bu evde. Ufak bir tık çıksın bizde hemen alttan duvara vuruyor güm güm güm diye.
Apartman yapı olarak duvarlar çok ince. İnanır mısınız? Tuvalet seslerinden tutunda telefon titreşim seslerine. İnsanlarin normal konuşmalarına kadar herşeyi geçiriyor. Yatak odasi sesleri vs diyeyim.
Durum böyleyken bazen tavan bizim başımıza yıkılacak kadar gürültü olur sesimizi çıkarmayız. Yukaridakiler sürekli gece gündüz bişeyler çakar vurur. Geceleri 3 4 lere kadar kahkaha sesleri gelir alt kattakinim çocuk sesleri gelir bir kere bisey dediğimiz yoktur.
Gel gelelim bugün ki olaya.
Süpürgem hazneli bir süpürge . Her süpürmeden sonra temizler koyarim yerine . Her neyse bugün 5 e kadar evde yoktum öğlen çıkardım süpürgeyi baktim çekmiyor acelem vardi cikmak zorunda kaldim geri dönünce filtresini temizledim. Lavaboya vurarak tozunu attiriyorum. Camdan penceren vs degil yapmam da zten. Sonra yine vurulmaya basladi duvara dakikalarca Sonra biri bağırmaya başladı kafama vur kafama diye cinlerim tepeme geldi . Geçtim süpürgeyi actim kadın öyle edepsiz bağırıyor ki abartmiyorum süpürge açık ve ben bağırmasıni duyuyorum. Ne biçim insanlqr falan diyor. Sinirlendim süpürgeyi kapattim aşağı inecektim ne bağırıyorsun diye . Eşim birakmadi. Ya arkadaslar sabahin 7 sinde pazar gunleri süpürge aciyorlar biz bisey demiyoruz. Biz evde vallahi yürürken dikkat ediyoruz. Aksam olsa anlayacagim. Akşam bi misafir gelsin duvara vuruyor. Bi kere evde ayagim kaydi düştüm yine duvara vurdu . Bu sefer iyice canıma yetti.
O kadar dua ettim ki edepsiz kapiya gelsin dünyanın kaç bucak olduğunu göstereyim diye.
Kadinla hiçbir muhabbetim yok gündüz çalışıyor zaten.
Bir dengesiz de ust komşum. Temizlik yaparken tvden müzik açıyorum. Duyar duymaz ses sistemi var evinde basıyor sesi müziğin ben anlamadim insanlar ne zaman böyle oldular. Bu komsumuda hic görmedim mesela. Kendimi bildim bileli apartmanda otururuz. Annemin komşuları ki aileden daha yakındık. Akrabadan oteydik. Çok üzüldüm bugün herseyin degersizlesmis olmasina.
Allah aşkına bu kadar geçimsiz olan insanlar apartmanda oturmasın yahu kimsenin babasının sarayı değil. Karşılıklı anlayış olmali eger beceremiyorsaniz insanlarla yaşamayı gidip müstakil evde oturun.
Edepsizle uğraşılmaz cnm :KK51:

Back