Çocuklarım İçin Eski Evliliğime Dönmeli Miyim?

Adam size vicdan yaptırıyor resmen
İş işten geçene kadar aklı nerdeydi
O zaman o çocukları neden düşünmedi!!!
Çünkü sizin yeniden bi düzen kuracağınıza inanmadı ama siz yaptınız ve pişman oldu hırs yaptı
İnsan isterse değişir ama çok zor değişmesi kolay mı yılların huyunu bi kenara atıp ben değiştim demesi

6 yıllık evliliğimi bitirdim, boşandık.
Bu evlilikten 2 tane nur topu gibi oğlum var.
Evliliğimin bitmesi için çok ciddi sebeplerim vardı; yöneten kayınvalide sendromu, uyarılara rağmen yanlış işler yaparak sürekli icralık olan bir eş, bitmeyen ve nerden ortaya çıktığı belli olmayan borçlar, ilgisizlik, sevgisizlik, hiçe saymalar, evden kovmalar, sürekli kesilen elektrikler, sular, doğalgazlar ve en sonunda bi kadınla aşşırı samimi telefon konuşma kaydı.. (yakalamasaydım belki aldatmaya bile gidebilirdi)
Aldatma, fiziksel şiddet, kumar bilmem ne yok, çok net.
Ama psikolojik şiddetin daniskasını yaşadım.
Neyse bi gün oturduk konuştuk ve bu evliliği devam ettirmek istemiyorum deyip ertesi gün evi terkettim.
Ciddiye bile almadı, "eşek gibi döneceksin" dedi, "beni boşayamazsın 2 çocukla" dedi..
Boşadım.

Bu süre içerisinde bir ev tuttum, bi işe girdim, çocuklarımla annem ilgilendi ve ben kendime pürüpak bir hayat kurdum.Mesleğimi yapmak, çalışmak bana çok iyi geldi kısa zamanda toparladım.
Boşanmadan 3 ay öncesi itibariyle başlayıp, bugün hala süren "tekrar birleşelim, ayrılmayalım, bu ayrılık çok saçma, beni terketmen için yeterli ne yaşamış olabiliriz ki!!!?" gibi bir sürü soru cümlesi kurup, yalvarırım dön geri.. lerle konuyu kapatıyoruz.
Bu konuda ki ısrarı, yakarışı bitmiyor.
Allah var, boşandıktan bugüne kadar hiçbir konuda çirkinleşmedik, saygısızlık etmedik, ikimizde görev ve sorumluluklarımıza göre davrandık.
Ama ben bu evliliği o evden çıktığım gün bitirmiştim zaten, blöf değildi, burun sürttürme planları değildi.
Nettim, bitti dedim çıktım.
Şimdi kuş da tutsa bana çekici gelmiyor hiçbir şeyi.

Bir de şöyle bir konu var;
Bir süredir bi iş projesi sebebiyle tanıştığım, Rabbimin ilahi adaletine beni inandıran, çok anlayışlı, çok kibar, bugüne kadar eksikliğini duyduğum herşeyin ama herşeyin onda bulunduğu (fiziki kastetmiorum) bi adam çıktı karşıma.Çok zeki, anlayışlı, aklıbaşında bir eğitimci, herşeyi tartışabiliyorum, konuşabiliyorum fikir alabiliyorum vs.. Kısacası gelecekte değerlendirmemek için hiçbir sebebim yok, oldukça da hoşlanıyorum.

Dün eski eşim yine "geri dön" minvalinde mesajlar atarken, çocuklar konusunda çok çok çok pişman olacağımı, bigün sırf bu kadar ısrara rağmen geri dönmediğim için kafamı çok taşlara vuracağımı, bu şekilde çocukların hayatına kasıtlı olarak mutsuzluk getirdiğimi, onların geleceğini, hayatını duygularını düşünmediğimi, eğer çocuklarımı biraz olsun seviyorsam bu evliliği sürdürmem gerektiğini anlatan uzunca bir mesaj yazdı.Mutlu olamacaksın, hiçbir zaman dedi.
Çocuklarını hiç mi düşünmüyorsun dedi.

Cevap bile vermedim yazdıklarına ama sabaha kadar düşündüm.
Benim yıllarca bu adamdan yana yaşamadığım sıkıntı kalmadı, yalvardım düzelmesi için, ağladım üzerimden atlayıp kendine bir bardak çay doldurup "eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" izlemeye gitti.
Yapma dedim, bitiyoruz dedim beni ciddiye bile almadı.
Ona karşı zerre kadar ne sevgim ne güvenim yok.

Ben gerçekten mutlu olamaz mıyım?
Bunu artık haketmedim mi?
Çocuklarıma kötülük mü yapıyorum evliliğine dön diyen ama evliliğini bitirmek için elinden gelen herşeyi yapan adamı dinlemediğim için?
Kafam çok karışık, yanlış bişey yapmak istemiyorum.
Lütfen biri bana çocuklarım için eski evliliğime devam etmemem konusunda kafa atsın, tokatlasın.
Mutlulugu hak eden bir kadin...
Çok güzel günlerin olsun inşallah...

Eski esinizle neden gorusuyorsunuz ki? Cocuklari gorecegi gun belli degil mi? Bir de saat belirleyin o saate asagida beklesin cocuklari. Siz cocuklari verip tekrar donun eve. Neden bu konusmalari yapacak kadar gorusiyosunuz. Kusura bakmayin mutlu olsaniz, devam ettirebilecek olsaniz hala evli olurdunuz. Adam pisman bile degil. Kendinde hata bile gormuyor. Hala sizi sucluyor. Cocuklar icin geri donseniz bile anlasamadiginizda bosanmaniz cocuklar icin cok daha kotu olur. Kararli olup bu konuyu actiginda gorusmeyi sonlandirin. Zamanla umudunu kaybeder o da. Cocuklar hep cocuk olarak kalmazlar. Illa ki buyuyecekler. Ikinizden de bagimsiz olacak yasa gelecekler. O zaman ne yapacaksiniz bu adamla ayni evin icinde. Bir omuru heba ettiginizle kalirsiniz

Elbette siz bilirsiniz ama biten bir evlilikmiş.
Bir sevgili ilişkisi değil.
Eminim boşanmadan önce çok direnmişsinizdir.
Kolay mı boşanmak.
E bunu yapabilmişken,kendinize düzen kurabilmişken geri dönmek mantıksız.
Ne değişecekki,değişse bile siz değişebilecek misiniz?
Çocuklar elbette en önemli nokta.
Ama siz nasıl mutluysanız çocuklar da orada mutlu olur,buna eminim.
Hayırlı kararlar verirsiniz inşallah.

Şu saatten sonra kapıma köle olsa o adamı istemem. Sizden çıkarı var kusura bakmayın da. O adama kimse bakmaz artık. Siz düzen kurmuşsunuz üstüne yatmak istiyor. İşinizi almışsınız, mutlusunuz, huzurlusunuz pskolojik baskılar ve tacizler ile huzurunuzu kaçırmaya çalışıyor. Deyim yerindeyse turp sıkıyor! Benden size tavsiye bunlara izin vermeyin. Kesin bir dille mümkün olmadığını anlatın. Bir ilişkiniz olsa yine taciz eder, sizi rezil eder böyle bunlari dinlerseniz. İletişimi sınırlandırın.

Sizin işiniz gücünüz yolunda ya ondan. Bir de düşünüyor ki iki çocuklu kadın bundan sonra ne yapacak? Tek yapabileceği bana dönmek diye düşünüyor aklınca. Zerre pişman değil bence. Sadece paranız onu cezbediyor çünkü çalışmazsa garantisi olacak. Hatta ne çalışması siz çalışıyorsunuz ya yeter o para! Beyimiz yan gelip yatsın. Kumar vs alışkanlığı da var o yüzden söylüyorum bunları. Çocukları da katıyor ki vicdan azabı duyasınız. İzin vermeyin buna.

sakin sakin donmeyin eger en ufak suphe duyarsan hani yazmisin ya ben aglarken cay doldurup dizi izledi diye hah iste o sahneyi hep hatirlat kendine eminim ki geo yolu denemis oyle bosnamisindir kucuk oglunun gelmemeside eski eve gidince etkileniyordur zamanla gecer keske evi bosaltsaydiniz ama gecicek dwdigim gibi sakin dönmeyin adam olsaydi vaktinde sahip ciksaydi esine cocuklarina simdi mi aklina düşmüş

Istisnalar haric hicbir kadin evliligini son raddeye gelmeden bitirmez hele iki cocukla ve işsiz bir kadin asla. Keske benin annem de sizin kadar guclu olsaydi da ayrilsaydi. Evet siz bir annesiniz ama daha onemlisi bir insansiniz. Kadinliginizi, mutlulugunuzu, aşkinizi, ozgurlugunuzu, anneliginizi yasayin doyasiya.

Ben şu algıyı sevmiyorum sevgi güven yok ama cocuklar icin devam edilsin. Ne alaka yani mutsuz yuvada çocuk büyütmek o çocuğa iyilik mi yani? Kötü alışkanlığı kötü arkadaşı olanlara bakarsak genelde ev içi huzursuzluktan kaçan cocuklara rastlamak pekte zor degil. Bilincli anne bana olup onlara anlatirsak aslinda birseylerin o kadar korkuldugu gibi olmadığıni anlariz. Eşinde boşuna vır vır etmesin o kadar düşünüyodu çocuklarını zamaninda kıymet bileydi..

6 yıllık evliliğimi bitirdim, boşandık.
Bu evlilikten 2 tane nur topu gibi oğlum var.
Evliliğimin bitmesi için çok ciddi sebeplerim vardı; yöneten kayınvalide sendromu, uyarılara rağmen yanlış işler yaparak sürekli icralık olan bir eş, bitmeyen ve nerden ortaya çıktığı belli olmayan borçlar, ilgisizlik, sevgisizlik, hiçe saymalar, evden kovmalar, sürekli kesilen elektrikler, sular, doğalgazlar ve en sonunda bi kadınla aşşırı samimi telefon konuşma kaydı.. (yakalamasaydım belki aldatmaya bile gidebilirdi)
Aldatma, fiziksel şiddet, kumar bilmem ne yok, çok net.
Ama psikolojik şiddetin daniskasını yaşadım.
Neyse bi gün oturduk konuştuk ve bu evliliği devam ettirmek istemiyorum deyip ertesi gün evi terkettim.
Ciddiye bile almadı, "eşek gibi döneceksin" dedi, "beni boşayamazsın 2 çocukla" dedi..
Boşadım.

Bu süre içerisinde bir ev tuttum, bi işe girdim, çocuklarımla annem ilgilendi ve ben kendime pürüpak bir hayat kurdum.Mesleğimi yapmak, çalışmak bana çok iyi geldi kısa zamanda toparladım.
Boşanmadan 3 ay öncesi itibariyle başlayıp, bugün hala süren "tekrar birleşelim, ayrılmayalım, bu ayrılık çok saçma, beni terketmen için yeterli ne yaşamış olabiliriz ki!!!?" gibi bir sürü soru cümlesi kurup, yalvarırım dön geri.. lerle konuyu kapatıyoruz.
Bu konuda ki ısrarı, yakarışı bitmiyor.
Allah var, boşandıktan bugüne kadar hiçbir konuda çirkinleşmedik, saygısızlık etmedik, ikimizde görev ve sorumluluklarımıza göre davrandık.
Ama ben bu evliliği o evden çıktığım gün bitirmiştim zaten, blöf değildi, burun sürttürme planları değildi.
Nettim, bitti dedim çıktım.
Şimdi kuş da tutsa bana çekici gelmiyor hiçbir şeyi.

Bir de şöyle bir konu var;
Bir süredir bi iş projesi sebebiyle tanıştığım, Rabbimin ilahi adaletine beni inandıran, çok anlayışlı, çok kibar, bugüne kadar eksikliğini duyduğum herşeyin ama herşeyin onda bulunduğu (fiziki kastetmiorum) bi adam çıktı karşıma.Çok zeki, anlayışlı, aklıbaşında bir eğitimci, herşeyi tartışabiliyorum, konuşabiliyorum fikir alabiliyorum vs.. Kısacası gelecekte değerlendirmemek için hiçbir sebebim yok, oldukça da hoşlanıyorum.

Dün eski eşim yine "geri dön" minvalinde mesajlar atarken, çocuklar konusunda çok çok çok pişman olacağımı, bigün sırf bu kadar ısrara rağmen geri dönmediğim için kafamı çok taşlara vuracağımı, bu şekilde çocukların hayatına kasıtlı olarak mutsuzluk getirdiğimi, onların geleceğini, hayatını duygularını düşünmediğimi, eğer çocuklarımı biraz olsun seviyorsam bu evliliği sürdürmem gerektiğini anlatan uzunca bir mesaj yazdı.Mutlu olamacaksın, hiçbir zaman dedi.
Çocuklarını hiç mi düşünmüyorsun dedi.

Cevap bile vermedim yazdıklarına ama sabaha kadar düşündüm.
Benim yıllarca bu adamdan yana yaşamadığım sıkıntı kalmadı, yalvardım düzelmesi için, ağladım üzerimden atlayıp kendine bir bardak çay doldurup "eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" izlemeye gitti.
Yapma dedim, bitiyoruz dedim beni ciddiye bile almadı.
Ona karşı zerre kadar ne sevgim ne güvenim yok.

Ben gerçekten mutlu olamaz mıyım?
Bunu artık haketmedim mi?
Çocuklarıma kötülük mü yapıyorum evliliğine dön diyen ama evliliğini bitirmek için elinden gelen herşeyi yapan adamı dinlemediğim için?
Kafam çok karışık, yanlış bişey yapmak istemiyorum.
Lütfen biri bana çocuklarım için eski evliliğime devam etmemem konusunda kafa atsın, tokatlasın.
Dönmemelisiniz. :KK43:

Çocuklar dışında sizinle iletişim kurmasını engelleyin bence, kardeş basmışsın tekmeyi kafan karışmıyor aslında ama karıştırıyor gibi yapmasına bile izin verme, adam inanamamış, pişman olacaksın diye bekleyip duruyor, sende ayakları üstünde durunca çark etti işte.

Öyle bir mutlu olursun ki aklın şaşar. Ne döneceksin boşanmışsın bundan ötesi var mı işin var aşın var. Çocukların annesi mutluysa mutludur annesi mutsuz olup aman nasıl olsa babamın yatağında diye seviyeni görmedim.

Yazdıklarınız arasında en cok siz ağlarken üzerinizden atlayıp eskiya dünyaya hükümdar olmaz i izlemesine takıldım. Birde cok pisman olcaksin basını taslara vurcaksin diue yaptığı psikilojik baskıya. :KK62::KK62: bir kadın ya herseyi gectim bir insan ağlarken nasıl baska bir insan ve bu yola baskoydugu birlikte omur geçeceğine dair evet dedigi insan bu kadar vurdumduymaz ve ukala olabilir. Of tansiyonum yükseldi kendime kahve yapcam simdi sinirliyim de zaten:KK62: Sakın dönme lütfen kendini seviyorsan. Zaten seviyorsun da belli ki isini yapiyor para kazanıyorsun ve olumlu anlamda hoşlandığın birisi de var.. bir daha size boyle mesajlar atmasina izin vermeyin. Atarsa da deyin ki arkamın kulağı yok ki seni duysun:KK53: ya da sen duvara konuş belki seni duyar anlar deyin. Kesinlikle ukala davranin . Ben olsam oyle yapardim soguk ve yılan gibi:skandal::KK70: cocuklariniz kac yasinda bu arada ?

Erkeklerin en iyi en profesyonelce yaptığı şeydir bir kadının aklını çelmek onu etkilemek. Nerde görsem tanırım bu tipleri. Çocukları kullanarak ajitasyon yapmış. Aklınızı kurcalıyor ve çelmeye çalışıyor. Yazmışsınız ya “çay koydu beni ciddiye almadı Film izledi” diye. Sizi ciddiye almaması sizi “saf” yerine koyması anlamına gelir. Bu kadın saf benden ayrılmaz mutlu olamaz düşüncesine kapılmış.
Anyayı konyayı görünce böyle düşünceleri yerle bir oldu tabii. Çocukları kullanıyor mutluluk için.
Ayrıca neden engellemediniz? Neden mesaj atmasına izin veriyorsunuz? Neden mesajlarını okuyorsunuz?

Yok illa okuyacağım diyorsanız onun size yaptıklarını, çektirdiklerini düşünün soğursunuz. Dönmezsiniz.
Hayatınıza devam edin, mutlu olun.
Bu evlilik tekrar düzelmez.

Adam baska biriyle evlense ne hissedersin? Cocuklarinla yeni karisiyla gezseler falan?
Hicbir sey hissetmem diyorsAn kesinlikle donme. Ama icin ciz ediyorsa bi sure evlenmeden takilmayi deneyebilirsin.

Ya saçmalamayın lütfen, nasıl mutlu olamazsınız, öyle de güzel olursunuz ki. Bu adama katlanmamış, terk edecek gücü kendinizde bulmuş, kendi ayaklarınızın üstünde durmuş, iki evladınıza da gül gibi bakmışsınız. Çocuklar sorumsuz bir babanın ve mutsuz bir annenin olduğu evde değil, tam da şuan ki gibi güçlü, onurlu, ne istediğini bilen, örnek bir annenin yanında mutlu olurlar, sağlıklı büyürler asıl. Eski kocanız duygu sömürüsü yapıp, sizi en zayıf yerinizden, çocuklarınızdan vurmaya çalışıyor, kanmayın. Bu kadar sorumsuz, vurdumduymaz bir insanla yaşadıktan sonra, ne istediğinizi, ne istemediğinizi gül gibi de biliyorsunuzdur. Karşınıza çıkacak insanları iyi tahlil edeceğinizi, çok mutlu olacağınızı düşünüyorum bu sebeple.

Çok şey aşıp güzel bir hayat kurmuşsunuz başa dönmek niye? Çok iyi psikolojik baskı yapıyor her işe yaramaz erkeğin yaptığı gibi. Böyle bir evlilikle büyüyen çocuk olmak yerine iyi ki boşanmışsın diyecek çocuklarınız gün gelip. Ben hala annemi suçlarım neden zamanında boşanmadın bunca sıkıntıyı yaşattın diye.

X