• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda diş fırçalama eğitimi nezaman başlar?

turkan2002

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
75
0
86
İstanbul
Kızım 2 yaşında ama henüz diş fırçası ve macunu almadık.Ben dişlerimi fırçalarken illa oda fırçalamak istiyor.Acaba onada artık diş fırçalamayı öğretmelimiyim.Yoksa daha erken mi?Diş macununu yer mi acaba bilemiyorum.Sizler nezaman başladınız?

yenilebilen macunlar var.Ama ben oğlumu macunsuz fırçalıyorum,1.5 yaşından beri,her gün olmasa da.

Kızım 2 yaşında ama henüz diş fırçası ve macunu almadık.Ben dişlerimi fırçalarken illa oda fırçalamak istiyor.Acaba onada artık diş fırçalamayı öğretmelimiyim.Yoksa daha erken mi?Diş macununu yer mi acaba bilemiyorum.Sizler nezaman başladınız?

Ben 2 çocuğumda da 1,5 yaşında fırçalamaya başlattım. Çocuk macunlarının bildiğim kadarı ile zararı yok. Zaten çok az sürmek yeterli oluyor. ılk zamanlar ben de onlara yardımcı olup fırçalamasına destek oluyordum. zamanla öğreniorlar. Akşamları yatmadan önce ise mutlaka onların fırçalamasına ek olarak ben de dişlerini fırçalıyorum. (Tekrardan.)Günde 3 kez mutlaka fırçalıyorlar.

1.5 yaş gibi fırça aldım verdim eline oynasın diye.
2 yaş gibi her akşam fırçalıyoruz çocuk macunuyla.

benim kızımda 2,5 yaşında bizde1,5 yaşından beri sabah akşam hergün düzenli fırçalıyoruz..

ama ben bişi sormak istiyorum... kızımın üst ön ve alt ön dişlerininde hafif siyah lekeler var..
bu neden olabilir... gece sütünden olabilir diyorum ve kesmek için çok uğraştım ama olmadı..
gece yatmadan bir biberon süt içirip dişlerini fırçalattırıpta yatırdım ama gece yine süte kalktı

sorum acaba bu lekeler çürümeye neden olurmu.. sonuçta dökülecek ama daha 5 yılımız var dökülmesine...

benim kızımda 2,5 yaşında bizde1,5 yaşından beri sabah akşam hergün düzenli fırçalıyoruz..

ama ben bişi sormak istiyorum... kızımın üst ön ve alt ön dişlerininde hafif siyah lekeler var..
bu neden olabilir... gece sütünden olabilir diyorum ve kesmek için çok uğraştım ama olmadı..
gece yatmadan bir biberon süt içirip dişlerini fırçalattırıpta yatırdım ama gece yine süte kalktı

sorum acaba bu lekeler çürümeye neden olurmu.. sonuçta dökülecek ama daha 5 yılımız var dökülmesine...

Benim yeğenimde de vardı 14 aylıkken başladı bu siyah lekeler.Diş doktoruna götürdük.Demir ilacından olabilir.Yada çok antibiyotik kullandıysa eğer oda yapabiliyor dedi.Şuan dahada siyahlaştı.Ama temizlenmesi mümkün değilmiş.Çünkü çocuk dişçi koltuğuna bile oturmuyor ki...Oyüzden tek yapılabilecek şey düzenli fırçalamak dedi doktor.Şuan 4 yaşında.

turkancım tşk ederim cnm..
biz deimir ilacı kullanmadık hiç..
antibiyotiğin çürüttüğünü biliyorum ama biz antibiyotiği bu yaşa kadar kullandığımız sayılıdır.. çok kullanmadık yani...düzenli fırçalıyoruz inş. ilerlemez..
bizde bu durumu tetikleyen gece sütü...

Back