COCUKLAR YARIŞ ATLARI DEGİL

Birikiucdort

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2016
210
162
34
Merhaba bayanlar uzun süredir egitim şartlarını zorluklarını sorguluyorum ve insanın dogasına aykırı şeyler okadar cok ki.Amacım türkiyenin standartlarını degil dünyanın sorununu dile getirmek.Bütün çocuklara yapılan eziyete itiraz etmenizi istiyorum.Siz annelerin artık ses cıkarmasını rica ediyorum.Özellikle son yıllarda cocuklara verilen sayfalarca ödevler,cesit cesit sınavlar,yarışlar,cocukları içine soktukları hırslar,hırslı olmayan cocuga ise yapıştırılan tembel basarısız sıfatları..bunlar okadar sacma bir yarış ki.belki çok özel yetenegi olan cocuklarımızı daha aklı hiçbirseye ermezken,amacı sadece oyun oynamakken para kazanmak hayata hazırlanmak gibi şeyleri düşünemezken onu ders çalışması gerektiğine hatta çok çalışması gerektiğine odaklıyoruz.nedir bu dersler fen türkçe matematik vs.. bütün çocuklar bu derslerde basarılı olmak zorunda mı?ne sacma.bir kere insanın dogasına aykırı hiç birimiz eşit degiliz.Yatkınlıgımız olan konular cok farklı.Bu dersler bi çocugun ilgisini hiç çekmeyebilir ama cok zekidir farklı yetenegi vardır.bu cocugu daha küçücükken pasif ve yetersiz hissettiriyoruz halbuki.Sistem öyle bişey ki balıgıda,kediyide aynı agaca tırmanma yarışına sokmak gibi.Bi dk o balık aslında nekadar güzel yüzebilir.Siz onu bu şekilde sınayamazsınız demez misiniz.Cocuklara yapılanda bu hepsi cogu dersten basarılı olmak zorunda.Mesela müzik yetenegiyle dogmuş bir cocuk derslerde cok basarısız diyelim ortaokul lise derken puanları okadar düşük ki üniv.puanları yetmedi konservatuar egitimine hak kazanamadı!!!!Bu cocuk cok yetenekli ama belki en cok hakeden cocuk..Egitim sistemi standart dersler üzerinden degil yetenekler üzerinden yapılmalı..Hangi çocugun neye yatkınlıgı varsa bunları keşfetmek ögretmenlerin görevi olmalı ve tabiki annelerinde özellikle annelerin hatta.Ailelerin her cocuk özeldir filmini izlemelerini öneriyorum.Ozaman ne demek istedigim daha iyi anlaşılır.Evet bu sistemi degiştirmek çok çok zaman alır belki ama en azından verilen ödevlere yapılan zorlu sınavlara ders saatlerine itiraz edelim artık.Bunlar benim çevremdeki ailelerde gözlemlediklerim.Aglatarak şiddetle ders calıştıranlar dahi var.Cünkü onlarında üzerinde okul baskısı var.Eger cocuk ödevini yapmamıssa veliye ilgisiz muamelesi yapılıyor.Böylece veliler hem kendilerini hem cocuklarını kanıtlamak için cırpınıp duruyorlar.Henüz çocugum yok hamileyim ama bu durum simdiden cok sacma geliyor.Sikayet dilekçesi verecegim ama bu bir kişiyle olmaz tüm anneleri cocuklarının iyiliği için mutlu büyümeleri için daha cok eglenebilmeleri için ses cıkarmaya davet ediyorum.

B Birikiucdort Sizinle hemen hemen ayni dusunceleri paylasiyorum.
Esimde bende anne-baba olmayi dusunmuyoruz ama dunyanin kurulu sisteminde yetistirilen cocuklar uzerine cok konusuyoruz.
Eger anne olmak isteseydim asla cocugumu okula gondermezdim. Okuma, yazma ogrensin.
Alisveris yapinca parasinin uzerini dogru alacak kadar 4 islem bilsin benim icin yeterlidir.
Dans etsin, basket oynasin, yuzsun, enstruman calsin, yeni diller ogrensin. Bunun sonucunda bir basari elde etmek zorunda degil, sinav stresini yasamasini istemiyorum.
Ilgisi varsa program yazsin, periyodik cetveli elementleri incelesin vs. bunlari hobi olarak yapsin.

Okulda bir seyler ogretiliyor ancak yeterli gorulmuyor hafta sonlari kurslar, ozel hocalar, dersaneler, hafta icinde etut merkezlerinde odev yaptirmalar, yazin kamplar falan acikcasi vicdanli, duyarli nesiller yetismiyor mekanik bireyler saracak etrafi.

Kreste birlikte oyun oynadigin en yakin arkadasin universite sinavinda senin rakibin, is hayatinda belki ustun olacak ve arkadas olarak degil ezeli dusman goreceksin. Istedigin seyleri elde etmen icin onlari geride birakip gecmen gerekecek.
Daha iyi bir gelecek, daha iyi bir maas, en hizlisindan bir araba, en luksunden bir ev vs. bu yatirimi cocuk egitimi uzerinden yapiyorlar. Sadece Turkiye' de degil dunyada boyle.

Kisi derseki ben cocugumu okula gondermem baska tarz egitim verecegim, cocugu sen dogursan da cocuk devletin cocugu, yaptirimlari var devlet elinden alir cocugunu (Cahil kalmis insanlarin ozellikle kiz cocuklarini egitimden yoksun birakmis olmasinin tabii ki takibi yapilmali).

Yani is ebeveynlerde bitmiyor. Sistemin tumden degismesi gerek bu da kimsenin isine gelmez.

Ben okulu çok gereksiz buluyorum zaten. Bilinçli ebeveyn olacaksın eğitimi evde vereceksin.. Ha okumayacak ipsiz sapsız olacak değil. Boş adam olmayacak.Koyun olmayacak ama her konuda bilgi sahibi olmak için araştırıp öğrenecek. Bence okul araştırmayı engelliyor.

Evet eğitim sistemi yanlış. Evet çocuklar yarış atı gibi yetiştiriliyor son dönemde sınavlar yüzünden. Ancaaak ilkokul ve ortaokulda öğretilenler hatta kısmen lisede öğretilenler hayatta her insanın bilmesi gereken şeyler. Mesela dört işlem bilmeyen bir insan korkunç yetenekli de olsa nereye varabilir? Fen bilgisinde kendi vücut yapısını yüzeysel de olsa öğrenmesi gerekli değil midir mesela? Ya da burda en büyük derdimiz olan kendi dilini yazamayan insanlar mı yetiştirelim?

Konservatuar örneği de pek olmamış bana kalırsa. İlkokul sonrası yetenekli çocuklarınızı güzel sanatlar ya da konservatuar sınavlarına sokabilirsiniz. O kadar yetenekliyse zaten üniversiteye kadar beklenmez. Hadi aile bilmiyor bunu diyelim üniversite baraj puanı liseyi bitirebilmiş her bireyin geçebileceği seviyede. O kadarını dahi beceremiyorsa bir problem vardır. Barajı geçtikten sonra da olay yetenekte biter.

Yani tamam eğitim sistemi yamuk da hiç bişey mi öğretmeyelim bu çocuklara? Boş beleş insanlar mı olsunlar?

Evet eğitim sistemi yanlış. Evet çocuklar yarış atı gibi yetiştiriliyor son dönemde sınavlar yüzünden. Ancaaak ilkokul ve ortaokulda öğretilenler hatta kısmen lisede öğretilenler hayatta her insanın bilmesi gereken şeyler. Mesela dört işlem bilmeyen bir insan korkunç yetenekli de olsa nereye varabilir? Fen bilgisinde kendi vücut yapısını yüzeysel de olsa öğrenmesi gerekli değil midir mesela? Ya da burda en büyük derdimiz olan kendi dilini yazamayan insanlar mı yetiştirelim?

Konservatuar örneği de pek olmamış bana kalırsa. İlkokul sonrası yetenekli çocuklarınızı güzel sanatlar ya da konservatuar sınavlarına sokabilirsiniz. O kadar yetenekliyse zaten üniversiteye kadar beklenmez. Hadi aile bilmiyor bunu diyelim üniversite baraj puanı liseyi bitirebilmiş her bireyin geçebileceği seviyede. O kadarını dahi beceremiyorsa bir problem vardır. Barajı geçtikten sonra da olay yetenekte biter.

Yani tamam eğitim sistemi yamuk da hiç bişey mi öğretmeyelim bu çocuklara? Boş beleş insanlar mı olsunlar?

Kesinlikle katılıyorum.

Ve suanda yorum yazanların cocukları henuz olmadıgı ıcın cocukları tanımadıklarını dusunuyorum.

Ayrıca cocuk butun bunları yapmazsa ne sosyal olabılecegıne ınanıyorum nede yenılıkle acık olacagını dusunuyorum.

Benımde oglum okula gıdıyor kucuk daha ılkokulda, hafta sonu yuzuyor okul bıttıgınde suanda arastırıyorum ama bır kolejın kampına katılacak. hem dogayı tanıyacak fıdan ekecek hemde her gun 2 saat ıngılızce gorecek. Bence muthıs bır deneyım olacak , cocukları okula gondermezsek onlara bırseyler vermezsek butun gun hadı televızyonda ızlemesınler(bende cok ızletmıyorum), tabletlede hıc oynamadıklarını varsaydık ne yapacaklar? ne yapabıleceklerını zannedıyorsunuz hanımlar :KK45: Malesef butun gun oyun oynamıyorlar, ılgılerı cabuk dagılmasada sıkılıyorlar, mesela tablette ızledıgı bır vıdeodan deney yapmak ısteyebılıyorlar.

Egıtım sıstemın yanlıslıgına bende katılıyorum ama bunu elestırıcez dıye kahve koselerınde oturabıleek bır cocuk yetıstırmek ıstemıyorum,Buarada ders calısmaktan kasıt kesınlıkle turkce hayat bılgısı matematık degıl benım oglum suanda evde duvarda kulac atmayı denıyor. Bır baskası sut cekmeyı calısıyor, bır suru ornek emınım cevrenızde vardır.

Mucadele hayatın her alanında yok mu?

Turkiyede eğitim zaten yerlerde sürünüyor bir çok ülkeden gerilerdeyiz biliyorsunuz.Bu yüzden fikrinize katılmıyorum. Çocuk her konuda bilgilenmeli.ilerde öğretmen ve ailesinin de desteği ile yetenekli ve istekli olduğu konuda eğitimini tamamlar zaten.
Fakat şu konuda hak veriyorum size. Hep matematik fen tarih vs değil çocuklara kitap okuma alışkanlığı verilmeli.Aileler bu konuda destek olmalı.

Konu çok güzel olmuş öncelikle. Konu sahibi yazdığın kurslar, özel dersler hepsi bir rant. Biliyorsun insanların birçoğu canımı al ama paramı alma diyor. Bu şekilde düşünüyor. Çok iyi bir anne olacağını düşünüyorum.:KK200: Sevgiler:KK19::KK19:

Turkiyede eğitim zaten yerlerde sürünüyor bir çok ülkeden gerilerdeyiz biliyorsunuz.Bu yüzden fikrinize katılmıyorum. Çocuk her konuda bilgilenmeli.ilerde öğretmen ve ailesinin de desteği ile yetenekli ve istekli olduğu konuda eğitimini tamamlar zaten.
Fakat şu konuda hak veriyorum size. Hep matematik fen tarih vs değil çocuklara kitap okuma alışkanlığı verilmeli.Aileler bu konuda destek olmalı.
Katılıyorum ve ekliyorum; anneler lütfen çocuklarınıza her mesleğin değerli, her dersin önemli olduğunu kavratın. Ülkemizde hala matematiği yapan çocuk zeki ama sözeli yapan çocuk değil gibi bir algı var. Değişsin bu artık. Lütfen.

Her çocuğun bir yeteneği yok ki. Nasıl çocukları yeteneklerine göre sınıflandırıp o dersleri almasını sağlayabiliriz?

Her çocuğun yeteneği olsa dahi sırf yeteneği var diye temel eğitimi vermeyelim, herkesin bilmesi gereken şeyleri öğretmeyelim mi? Dünya tarihini, kendi ülkesinin tarihini bilmeyen çocuklar mı yetiştirelim mesela?
O çocuklara temel eğitimi vermeden ne verebilirsiniz bir düşünün hanımlar?

her şeyden az az bilen bireyler yerine bir alanda uzmanlaşacak bireylere ihtiyacımız var, az ondan az ondan değil, bu işin tamamı benden sorulur demeli, ara eleman açığımız var herkeste üniversite okuma merakı var, elini sallasan üniversite mezunu ama içi boş, sistem yanlış sistem yavan, devlet okulları bitik, neresinden tutsak elimizde kalır

Katılıyorum ve ekliyorum; anneler lütfen çocuklarınıza her mesleğin değerli, her dersin önemli olduğunu kavratın. Ülkemizde hala matematiği yapan çocuk zeki ama sözeli yapan çocuk değil gibi bir algı var. Değişsin bu artık. Lütfen.
Yani temel dersler onlar ve bu dersleri almak zorundalar.Biz İngiltere de yaşıyoruz burada da öyle.kixim liseye gidiyor üni hazırlık aşamasında ve seçtiği derslerin yanisira o temel dersleri de almak zorunda.
Aman çocuğum çok yoruluyor aman stres olmasın diye düşenmek doğru değil. Hayatin zorluklarına ve disipline alışmak zorunda.

Her çocuğun yeteneği olsa dahi sırf yeteneği var diye temel eğitimi vermeyelim, herkesin bilmesi gereken şeyleri öğretmeyelim mi? Dünya tarihini, kendi ülkesinin tarihini bilmeyen çocuklar mı yetiştirelim mesela?
O çocuklara temel eğitimi vermeden ne verebilirsiniz bir düşünün hanımlar?

okulda verildiği kadarıyla kim hatırlıyo ki dünya tarihini falan, almanya yenildi diye biz de yenildik tarih bilgisi bu, ben meraklıyım konuya kitaplarımın çoğu tarihtir ama okulda anlatılan çoğu şeyi unuttum, özetle öğretilen (?) şeylerin de verilme şekli yanlış, ezber paso

sözel şeyler belki gerekli ama ben hayatta türevi nerde kullanıcam mesela, integrali fonksiyonları, vidanın bilmem neyin yarı çapı .....

katılıyorum,temel bilgiler yeter kim hatırlıyo fonksiyonları türev integrali falan
Uslu sayilar aklimda ama cografya bilgilerinin hicbiri aklimda degil.
Ogretmekle ezberletmek arasindaki farkin ne oldugunu bilmeyenlerin verdigi egitimler sonrasinda sinavlara giriyoruz.
Iyi ezberlersen yetistirilen bitkiler, nerede hangi yanardag var bilirsin. Yoksa benim gibi hala bilemezsin.

Maalesef birde egitimli insan deyince universiteli olma kriteri var. Sanki universiteler gercekten bilim yuvasi, egitim kriterleri yanlis.
Tum bunlari bilebilmek icin cocuk sahibi olmaya gerek yok CuteMom CuteMom bende cocuk oldum, fikir sahibi olmak icin bilgimde deneyimimde mevcut.

Yani temel dersler onlar ve bu dersleri almak zorundalar.Biz İngiltere de yaşıyoruz burada da öyle.kixim liseye gidiyor üni hazırlık aşamasında ve seçtiği derslerin yanisira o temel dersleri de almak zorunda.
Aman çocuğum çok yoruluyor aman stres olmasın diye düşenmek doğru değil. Hayatin zorluklarına ve disipline alışmak zorunda.

Mesele sorumluluk bilinci aslında myflower. Bizim ülkemizde en çok eksik olan şey bu.
Okula gitmenin ders çalışmanın (başarılı olup olmamak değil) çocuğun sorumluluğu olduğunu aileler kabul etmiyor ki çocuklar öğrensin.

Konuda bile "kavga ederek ders çalıştırmaktan" bahsedilmiş. Görev bilinci verilmiş, sorumluluk aşılanmış bir çocuk zaten kavgaya gürültüye gerek kalmadan görevini yapacaktır. Ama aile çocuğun ders çalışmasını kendi sorumluluğu olarak gördüğü için sonuç bu oluyor.

Ben el bebek gül bebek çocuk yetiştirmeyi doğru bulmuyorum ama höt höt çocuk yetiştirmeye de karşıyım. Disiplin konusunda size katılıyorum. Bu çocuklar iş hayatına başladığında her tip insanla karşılaşacak. Okul bir nevi hayata hazırlık zaten. Sorun şu ki; her çocuğun bir yeteneğindeki olduğunu düşünüyorum ben ama gerek algı gerek ekonomik kaygılar yüzünden çocuklar gerçekten yapmak istediklerini yapamıyorlar bence.

Mesele sorumluluk bilinci aslında myflower. Bizim ülkemizde en çok eksik olan şey bu.
Okula gitmenin ders çalışmanın (başarılı olup olmamak değil) çocuğun sorumluluğu olduğunu aileler kabul etmiyor ki çocuklar öğrensin.

Konuda bile "kavga ederek ders çalıştırmaktan" bahsedilmiş. Görev bilinci verilmiş, sorumluluk aşılanmış bir çocuk zaten kavgaya gürültüye gerek kalmadan görevini yapacaktır. Ama aile çocuğun ders çalışmasını kendi sorumluluğu olarak gördüğü için sonuç bu oluyor.
Aynen dediğin gibI. Çocuğa daha kuccukken verilmeli o sorumluluk duygusu. Çocuk bilmeli ders çalışmanın kendi görevi olduğunu. Tabiki asker gibi sürekli disiplin edilsin demiyorum çünkü fazlası depresyona sokar okuldan soğutur. O dengeyi iyi ayarlamak lazım.

Uslu sayilar aklimda ama cografya bilgilerinin hicbiri aklimda degil.
Ogretmekle ezberletmek arasindaki farkin ne oldugunu bilmeyenlerin verdigi egitimler sonrasinda sinavlara giriyoruz.
Iyi ezberlersen yetistirilen bitkiler, nerede hangi yanardag var bilirsin. Yoksa benim gibi hala bilemezsin.

Maalesef birde egitimli insan deyince universiteli olma kriteri var. Sanki universiteler gercekten bilim yuvasi, egitim kriterleri yanlis.
Tum bunlari bilebilmek icin cocuk sahibi olmaya gerek yok CuteMom CuteMom bende cocuk oldum, fikir sahibi olmak icin bilgimde deneyimimde mevcut.

resim derslerini istisnasız hep başkalarının çizdiği resimlerle geçtim, çöp adamdan sonrası yok, yok yani ne yapayım, ama ders diye koymuşlar, her sene önümüzde 2 portakal bir muz haydi natürmort çiz, arkadaşlar sayesinde geçerdim ortalamayı etkiliyodu malum, müzik keza yetenek isteyen bir ders, beden eğitimi bile öyle aslında, ters takla atamadım diye ne azarlardı beni hoca, deneyecem diye kulak kristallerim oynamıştı, 15 senedir de ters takla atamadığım için bir eksiklik ya da hayatımı etkileyen bir durum yaşamadım

okulda verildiği kadarıyla kim hatırlıyo ki dünya tarihini falan, almanya yenildi diye biz de yenildik tarih bilgisi bu, ben meraklıyım konuya kitaplarımın çoğu tarihtir ama okulda anlatılan çoğu şeyi unuttum, özetle öğretilen (?) şeylerin de verilme şekli yanlış, ezber paso

sözel şeyler belki gerekli ama ben hayatta türevi nerde kullanıcam mesela, integrali fonksiyonları, vidanın bilmem neyin yarı çapı .....

Sistem yanlış, sistem eksik dedim zaten. Ama lise düzeyinde bir çocuk zaten kendi ilgi alanını keşfeder. Tarihe ilgisi varsa okur, kimyaya fiziğe ilgisi varsa araştırır öğrenir. Müziğe ilgisi varsa bir müzik aleti çalmak ister.

Sen kullanmıyorsun türevi integrali ama bir inşaat mühendisi kullanıyor mesela. O da tarihi umursamıyor belki.

Çernobile amerikanın atom bombası attığını sanan gençler gördü bu gözler. Yazıktır günahtır, böyle yetiştirilmez o çocuklar.

X