• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar arası taciz , kızım tacize uğradı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya hadi tamam başka çocuk yok o yüzden onunla arkadaş da ablacım sen sözde çocuklukta travma yaşamış biri olarak yatakta yakaladıktan sonra nasıl eve aldın nasıl yalnız bıraktın. Burada dayağı hak eden tek kişi sensin ille biri dövülecekse kendini döv. Evden ölüsü çıkardı falan ne saçma tepkiler çok hassassan en başta annesi ile konuşup onu da uyarsaydın , zaten söylenecek her şey söylenmiş. Iki çocuğun da psikolojik sağlığı için uzak tutun yoksa siz travma yaşatacaksınız çocuklara

Hayır annesine şöyle bir açıklama yaptım. Çocuğunu eve gönderdikten sonra seni aradım çünkü vurdugum için üzgünüm ve sinirle seninde ona vurmanı istemedim. Benden korktu zaten ama lütfen uyar. Aynen bunu söyledim.
Sırf sizin için söylemiyorum ama şunu belirtmek istiyorum. Sanırım herşeyi noktasına kadar belirtmeliyim bir daha konu açacak olursam aklımda olacak herkes istediği yöne çekiyor
İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden kendimi zor tuttum diyen kimdi peki?

Çocuğa zarar veren kuracağınız herkese, çocuğa zarar veren çocukta dahil mi. Yoksa çocuk zaten mi dersiniz
Çocuklardan sorumlu olanlar yetişkinlerdir, birinci dereceden bakımını üstlenenlerdir, ebeveynlerdir. kendi evinizde, kendi çocuğunuzun sorumluluğu sizindir. Evinize başkasının çocuğunu almak sizin sorumluluğunuzdadır. Onlarla ilgilenmek zorundasınız.
başkasının evine küçük çocuğunu yalnız gönderen kişi zaten doğru bir tercih yapmamış, ne malum o evde başına herhangi bir iş gelmeyeceği?
Zaten başkasının çocuğunu dövmüşsünüz. Çocukları yalnız bırakmışsınız. Kapı kapanmayacak demekle olmaz. Kreş çalışanları bunu yapsa, kimi suçlarsınız? Çocuğu mu başında duranları mı?

Ya yazdıklarımı okumuyorsunuz yada ben yanlış anlatıyorum. Annesinin geniş tavrı üzerine sinirle konustum ben karınca bile öldüremem
Ya karınca bile öldürmem diyorsunuz o cocugu nasil dövdünüz . Aşırı üzüldüm var ya. Benim 8 yaşını yeni bitirmiş bir köpegim var 1 kez bile vurmadım. O insanların tekmelediği tas attığı tecavüz ettiği hayvanlara bile dayanamam ben. Cidden nasıl kıydınız 😔😥 cocuk o cocuk . Bu yaslar merak yaşı. Bu muydu olayi çözme şekliniz hala savunuyorsunuz kendinizi. Hatayi kabul etmekte erdemli bir davranıştır. soyleyim.

Ben aslında yardım almayı çok istiyorum , danışmayı öğrenmeyi bilmeyi. Söylediklerinizin bilincindeyim inanın. Ama neden çoğu insan çok sert yorum yapmış. Çaresiz hissediyorum buraya sığınıyorum daha çok üzülüyorum
Çaresizlik mi?
7 yaşındaki çocuk sizden dayak yerken de tam olarak onu hissetti.

Ve bilmelisiniz ki neden dayak yediğini bile anlamadı.

Kızınızın da anlamadığı bir durumdan dolayı kendinizi o kadar yıpratıyorsunuz ki...
Alper tunga öldü mü diye ağıt yakmadığınız kalmış bi tek.

Kızınız bir şey yaşamadı hanimefendi. Sakin olun. Bi şey olmadı. Inanin ki çocuğunuz farkında bile değildi olayların... ta ki annesi küçük bir çocuğu dövene kadar.

Ben ki çocuklardan hoşlanmam. Ama 7 yaşında misafir bir çocuğu dövmeniz bende bile travma yarattı. Kızinızda da yaratmıştır. Buna inanın.

Anlayamıyorum. Anlatamıyorum. Herkes ben bilirim ben doğruyum diyor. Ben hatamın farkindayim. Napicagimi bilmez durumdayim. Herkes koskoca yazıdan bir cümle seçmiş oradan üzerime yürüyor.

Koskoca yazınızın tamamı fiyasko. Tek bir doğru davranışınız yok. Hala çocuk mu dersiniz diyorsunuz. Çocuk, oyun oynuyor kendini keşfediyor, taciz etmiyor. Ama kızınızın şu an bir taciz travması var sayenizde hep içinde taşıyacağı. Aynı sizin gibi.

Ev arka tarafta ve yüksek olduğu için ne görebiliyorum ne duyabiliyorum. Bahsettiğim çocuklar da tam olarak "zorba" tanımına uyan tipler. Bana bile merdivende falan görünce diklenip kimsin sen defol mal gibi laflar ediyor. Gülümseyip güzellikle uyarınca sanki büyümüş de küçülmüş bir psikopat gibi omuz sallayarak yan yan bakarak üzerime yürüyor. Oğlumun edepli ahlaklı komşu çocuklarıyla arkadaşlık etmesini, oynamasını isterim ama bu ikisi merdivende oturup çocuğu yoldan bile geçirmezken, bir yandan hakaret edip, bir yandan vurup, bir yandan ıslatırken nasıl "aman olsun canım böyle böyle arkadaş olacaklar" diyeyim ki?
Yok canım elbette o çocuklarla yalnız bırakma.. ben genel olarak söyledim ki ilerde çekingen korkak bi çocuk olmasın..

Ya hadi tamam başka çocuk yok o yüzden onunla arkadaş da ablacım sen sözde çocuklukta travma yaşamış biri olarak yatakta yakaladıktan sonra nasıl eve aldın nasıl yalnız bıraktın. Burada dayağı hak eden tek kişi sensin ille biri dövülecekse kendini döv. Evden ölüsü çıkardı falan ne saçma tepkiler çok hassassan en başta annesi ile konuşup onu da uyarsaydın , zaten söylenecek her şey söylenmiş. Iki çocuğun da psikolojik sağlığı için uzak tutun yoksa siz travma yaşatacaksınız çocuklara

Çocuğun odası yok. Sanırım kışındı, kızım oyuncak dolabına , giysi dolabına , cekmecelerine vs bakmak istedi. Beşiği güzelmiş diyordu hep. Heves etti diye düşündüm. Hep birlikte olduğumuz icin aklıma farklı birşey gelmemişti. Ama yine de kızdım gördüğümde.

Cevabını da yazayım bu lafimin üzerine , ben hiç hoşlanmam böyle şeylerden doğru bulmam korkması iyi olur dedi . Sonra ben ne dedim yazayım mi
ortada çocuğun bir şey yapmaya çalıştığına dair bir kanıt bile yok. Belki bezine bakmak istedi. Belki giydirmek istedi. belki kızınız altını çıkardı kendi indirdi bir sürü ihtimal var.

Ama siz çocuklar oynarken bile kapı dinliyormuşsunuz bunlar normal şeyler değil. Hatta sınırı aşıp bir de elalemin çocuğuna zarar vermişsiniz. Sizi nasıl haklı bulup destek çıkalım. Lütfen biraz mantıklı olun. Görende kızınıza bir sapık tecavüz etti de yırtınıyorsunuz sanacak

Koskoca yazınızın tamamı fiyasko. Tek bir doğru davranışınız yok. Hala çocuk mu dersiniz diyorsunuz. Çocuk, oyun oynuyor kendini keşfediyor, taciz etmiyor. Ama kızınızın şu an bir taciz travması var sayenizde hep içinde taşıyacağı. Aynı sizin gibi.
Evet, çocuktur birşey olmaz diyen pisliklerin göz yumarak büyüttüğü pisliklerden birinin tacizine uğramıştım. Allah belalarını versin.

Evet, çocuktur birşey olmaz diyen pisliklerin göz yumarak büyüttüğü pisliklerden birinin tacizine uğramıştım. Allah belalarını versin.

Ne yazacağımı bilemedim, kelimeler kifayetsiz kaldı. Asla anlamayacağınızı anladım ama şu an. Dediğim gibi diğer çocuk umarım ailesinin desteği ile atlatır kısa zamanda iz kalmadan ona yaşattıklarınızı. Ama kızınız için üzgünüm. Böyle bir annesi olduğu sürece sağlıklı olmayacak.

ortada çocuğun bir şey yapmaya çalıştığına dair bir kanıt ble yok. Belki bezine bakmak istedi. Belki giydirmek istedi. belki kızınız altını çıkardı kendi indirdi bir sürü ihtimal var. Ama siz çocuklar oynarken bile kapı dinliyormuşsunuz bunlr normal şeyler değil. Hatta sınırı aşıp bir de elalemin çocuğuna zarar vermişsiniz. Sizi nasıl haklı bulup destek çıkalım. Lüyfen biraz mantıklı olun. Görende kızınıza bir sapık tecavüz etti de yırtınıyorsunuz sanacak
Kanıt olmadığını ne biliyorsunuz. Bez taktığını nerden biliyorsunuz. Çocukları oynarken kontrol altında tutmak yanlış mı... Yani mantiksiz biri olsam sırf yorum yapmak için yirtindiginizi dusunucem. Sahi ne iğrenç bir tanım o. Yirtinmak...
Evet zarar vermem yanlıştı. Farkindayim zaten.

Ne yazacağımı bilemedim, kelimeler kifayetsiz kaldı. Asla anlamayacağınızı anladım ama şu an. Dediğim gibi diğer çocuk umarım ailesinin desteği ile atlatır kısa zamanda iz kalmadan ona yaşattıklarınızı. Ama kızınız için üzgünüm. Böyle bir annesi olduğu sürece sağlıklı olmayacak.
ben teyzemin bana 5 yaşındayken attığı tokadı bugün gibi hatırlarım. En kötüsü şimdiden sapık muamelesi gördü çocuk. İnşallah bunu anlamamıştır da sadece dayak yediğini hatırlar

Son düzenleme:
Belki onlarda küçükken yaptıkları küçük bir hata yüzünden dövülüp dışlandıkları için öyledir? Allahın belası pislik gaddar insanlar tarafından ezildikleri için??? Zaten kötü insan olduklarına inandıkları için o yoldan devam ediyorlardır?? Zamanında yaptıkları birşey yüzünden dayak yemek yerine, güzelce sohbet edilip, yumuşak bir tavırla yapmaması gerekenler anlatılmamıştır???

O kadar şey yazdık hala kendinizi haklı mı sanıyorsunuz?
Kendimi haksız gördüğüm tek nokta çocuğa vurmus olmam. O da inanın önce vurmadım. Cocukla konuşurken kendime hakim olamadim. A dan Z ye oturmamdan kalkmama bakmamdan durmama yazamafigim için konu sakız gibi her yöne çekiliyor. Dövdüm dediğim bile bir tokat ya vallahi

Kanıt olmadığını ne biliyorsunuz. Bez taktığını nerden biliyorsunuz. Çocukları oynarken kontrol altında tutmak yanlış mı... Yani mantiksiz biri olsam sırf yorum yapmak için yirtindiginizi dusunucem. Sahi ne iğrenç bir tanım o. Yirtinmak...
Evet zarar vermem yanlıştı. Farkindayim zaten.

Yırtınmak iğrenç bir tanım ama bu evden ölüsü çıkar demek çok naif bir tanım. Ben size çocukları kontrol etmeyin demedim. Siz zaten kızıma bir şey yapar mı diye gözlüyormuşsunuz sürekli. Bu kadar rahatsızsanız çocuğu eve almazsınız. Ne şiş yanar ne kebap

Ayrıca çocuğun kızınızı istismar ya da taciz ettiğine dair sizin kanıtınız var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back