• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar arası taciz , kızım tacize uğradı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 7.5 yaşındaki oğlumu bugüne kadar kimseyle yalnız bırakmadım. Benim de aynı şekilde taciz travmam olduğu için oğluma karşı çok hassasım. Ama babası olacak şahıs tam bir embesil. Asla böyle şeyleri düşünmez ve ben düşündüğüm için bana bir ton laf eder. Çocuğumu da bahçeye de olsa yalnız çıkmaya alıştırdı. Ben de artık tartışmaktan, çekişmektekten bıkıp ses etmemeye başladım. Birkaç gündür bahçeye çıkıp bisiklet sürüyordu. Son zamanlarda dışarı çıkmak istediği halde gidemediğini farkettim. Bugün de gidip 5 dakikada bir dönüyordu. 2 çocuk var ikisi de psikopat gibi. Oğlumu sıkıştırıp tehdit ediyorlarmış. Bahçeye çıkmasını engelliyorlarmış ve ıslatıyorlarmış. Biliyorum ki oğlum sindikçe işi tacize vardıracaklar , o yüzden ne işim olursa olsun ben de yanında çıkacağım. Bir daha asla yaşıtı dahi olsa zorbalarla yalnız bırakmam.

Demem o ki, 7.5 yaşındaki bir erkek çocuk bile zorbalardan, kötü yönelimli çocuklardan böyle çekerken 3 yaşında bir kız asla o yaştaki biriyle yalnız bırakılmaz. Üreme organlarının, kadın erkek arasındaki farkların keşfedildiği dönemler ve eğer yanlış örneklere maruz kalırlarsa öğrendiklerini kendilerinden güçsüz ve küçük çocuklar üzerinde deniyorlar. Bu gerçeği her zaman göz önünde bulundurmak lazım.

7 yasindaki de bir cocuk ayni kiziniz gibi ve bazen cocuklar ozellikle karsi cinsi kesfetmeye basladiklari donemde boyle oyunlar oynayabilirler.Cocugu dovmeniz konusuna gelince keske o sinirle boyle birseye kalkismasaydiniz,annesini arayip durumu anlatmaniz ona gore tedbir almaniz yeterliydi.Cocuga gelince bir daha evinize almayin.

Hanımefendiciğim dünyada benden daha çok empati yapabilen bir insan bulamazsınız.
Lütfen yanlışınızı görün.

7 yaşında bir çocuğu nasıl şikayet edeceksiniz. Çocuk doğru ile yanlışı ayırt edebilecek bir yaşta değil.

Yani tam ehliyetli değil. Yarım ehliyetli bile değil.

Cezai islem ancak cezai ehliyeti olan kişilere uygulanabilir.

Cezai ehliyeti olmak demek şudur; doğru ile yanlışı ayırt etmek (tecavüz etmek yanlış. Etmemek doğru)

2 yanlıştan daha az yanlış olani seçebilmek (adam öldürmek yanlış, kendi cani tehlikeye giriyorsa adam öldürmek daha az yanlış gibi)

7 yaşında bir çocuktan bu çıkarımları bekleyemeyiz.

Panik halinde dövmüşsünüz evet isabet olmamış . Ama umut ederim ki aklınız selimken bu şekilde kriz cözmeye çalışmazsınız.

Yoksa şikayet edilen siz olursunuz.

Napicagimi bilemiyorum ki. Gözüm döndü zaten. Bir sürü haber bir sürü olay görüyoruz kızım için neler yapmaliyim bilmiyorum. Nasıl ifade etsem sanki kızım için hiç birşey yapmıyormus gibi hissediyorum suçlu gibi

7 yaşındaki çocukla 3 yaşındaki kizini oynatacagina kendin cocugunla ilgilenseydin o yaş farkıyla hangi oyunları ortak olabilir .
Ölüsü çıkarmış bak şu işe ! tek çocuk sende var sanki ne hakla dövüyorsun başka bir çocuğu .
Birde ne olduğunu tam bilmiyorsun akıl sağlık yerinde değil net .

7 yasindaki bi cocukla neden 3 yasindaki kizinizi oynatiyorsunuz? arada 4 yas var. ortak oyun zevkleri bile olamaz yas itibariyle. kiziniz henuz birseylern farkinda degil ama 7 yas bazi seylerin farkedildigi ya da farkedilmeye baslandigi yastir. buna lutfen bir daha izin vermeyin. yasitlariyla gozunuzun onunde oynatin bir. kiziniz bu olayi muhtemelen hatirlamayacak ama asiri tepki werir iseniz unutmayacak bilinc altnda kalacak. bi pedagogla gorusmenizi kesinlikle tavsiye ederim. cocugunuza yaklasiminiz ve cocugunuzda bu olayin etkisinin kalmamasi adina bir uzman destegi sart.

Napicagimi bilemiyorum ki. Gözüm döndü zaten. Bir sürü haber bir sürü olay görüyoruz kızım için neler yapmaliyim bilmiyorum. Nasıl ifade etsem sanki kızım için hiç birşey yapmıyormus gibi hissediyorum suçlu gibi

Çok üzüldüm kızınız için. Travmalı bir anne sayesinde travma ve baskılarla büyüyüp travmalı bir yetişkin olacak. Sağlıksız insanlar sağlıksız nesiller yetiştirir.

Yahu zaten bir şey yapmıyorsun kızın hiç farkında mısın ?
Lütfen git ve destek al o zaman yapmış olursun.
O dövdüğün çocuktan da özür dile biraz vicdanın varsa. Yazılanları tek tek okursan ortada ateşe verilecek heleki evden ölüsü çıkardı diyip dövecek bir şey olmadığını anlarsın. Hala sakinleşemiyorum...

Yüreğinizin yanacağı ne var anlamadım ki.7 yaşındaki bir çocuğun hangi duygularla bunu yaptığını düşünüyorsunuz.Çocuk bir yerde maruz kalmıştır görmüştür ne bileyim merak etmiştir,içinde ard niyet barındıramaz yani.7 yaşındaki bir çocuk sadece çocuktur.Anlayamıyorum ya,hiç 7 yaşında olmadınız mı? Sanki 17 diyorsunuz
Kendimi anlatamiyorum. Söylediklerinizi düşündüm saatlerce. Dayanamadım buraya içimi döktüm. Keşke bütün icimdekini anlatsam bu bu bu desem yüreğimin yanıyor kızım neden böyle birşey yaşadı diye bana çok ağır geldi işte

Bu yaştaki çocuklarda bu tarz davranışlar olabiliyor. Çocuk açısından bir ahlaksızlık durumu içermez. Kesinlikle ceza alacağı bir durum yok ortada. Ama çocuğun ailesi çocuklarını dövdüğünüz için şikayetçi olursa çocuğa uygulanan fiziksel istismardan siz ceza alabilirsiniz.

Ben de bir kınama mesajı bırakarak, madem bir taciz korkunuz var çocuğunuza hemcinsi olan bir arkadaş edindirin:duduk:

Son düzenleme:
Kendimi anlatamiyorum. Söylediklerinizi düşündüm saatlerce. Dayanamadım buraya içimi döktüm. Keşke bütün icimdekini anlatsam bu bu bu desem yüreğimin yanıyor kızım neden böyle birşey yaşadı diye bana çok ağır geldi işte
Bişey yaşamamış ki .Ortada hiç bir şey yok. dayak yiyen masumun psikolojisi hariç

siz bir doktora gidin

Başka sorularda söylediklerinize yanitim var.

Dipnot için , yönetim lütfen benimle iletişime geçebilir mi nasıl kanitlayabilirim gerçek olduğumu.
Umarım gerçek değilsindir. Yedi yaşındaki bir yavrucağın senin yüzünden travma yaşamış olması gerçeği bana çok ağır geliyor. Aşamayacak belki, kadınlara düşman olacak, ya da hep cinsel sorunlar yaşayacak.
Kızın da travma yaşadı, gözünde şiddeti normalleştirdin. Güçlünün güçsüzü ezdiğini kanıtladın. Ayrıca senin yüzünden onda da cinsel problemler gelişebilir şimdi. Bravo.

Çok üzüldüm kızınız için. Travmalı bir anne sayesinde travma ve baskılarla büyüyüp travmalı bir yetişkin olacak. Sağlıksız insanlar sağlıksız nesiller yetiştirir.
Ben aslında yardım almayı çok istiyorum , danışmayı öğrenmeyi bilmeyi. Söylediklerinizin bilincindeyim inanın. Ama neden çoğu insan çok sert yorum yapmış. Çaresiz hissediyorum buraya sığınıyorum daha çok üzülüyorum

Her iki anneyi de hayretler içinde okudum...olay baştan sona sizin rızanızla ve gözetiminizde gerçekleşmiş, sebebi ve sorumlusu sizsiniz...diğer anne de çocuğu şiddete uğradığında polise gitmek yerine anlayış gostermiş bu daha vahim bence, umarim o da şu anda düşünüyordur konuyu, yoksa 7 yaşındaki için inanilmaz bir travma olmuş, annesi polise gitmezse ve destek almazsa bunu atlatması mümkün değil

aynen öyle, travmalar tedavi edilmeden ya da en azından kontrol altına alınmadan bir de kız çocuğu yetiştirince o çocuk nolucak? korkunç tabular , garip baskılar, kafaya yerleştirilen çarpık düşüncelerle büyüycek.Ay inanmıyorum ya konuya bak gece gece neresinden tutsan elinde kalıyo :işsiz:

yetişkin birinden 7 yaşındaki çocuk dayak yiyor, bunların hepsi çocukların yanında bağrış çığrış oluyor.
Çocuğun davranışı doğru olmayabilir, sizin davranış asla doğru değil. Bir de cezai işlem sormuşsunuz, çocuğu dövdüğünüz için ceza alabilirsiniz belki bilmiyorum. Böyle bir durumla karşılaşmadım, karşılaşsaydım tepkim dövmek olmazdı. Öteki çocuğun yetiştiği ortam doğru olmayabilir, o çocuk için üzüldüm. Belki gerçekten tacize uğrayan o çocuktur, davranışı taklit etmiştir? Belki oyun içinde bez değiştiriyordur? Belki oyun içinde iğne yapıyordur? O tavrınız belki davranışa meraklarını arttırdı? Ya da bu tavrınızla kafasında yanlış bir şema oluştu? Bu kadar ah vah edip dövünecek bir durum yok, kendi geçmişinizle bebeğinizin geleceğini kötü etkilemeyin. Olayı dramatikleştirmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back